![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wegetarianizm w Polsce... odpowiedz (proszę) na pytania :-)
1. nie
2.skórzane buty torebki paski -tak; furta nie 3. nie - myślę że zupełna rezygnacja z jedzenia mięsa była by szkodliwa dla mnie - poaztym jestem wychowana na mięsie i nie wyobrażam sobie nie jedzenia go 4. nie 5. obojetny 6. takiego prawdziwego - nie; takich oszukanych co to niby mięsa nie jedzą ale na obiadek schabowego jak najbadziej - kilku
![]() |
#32 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
PYTANIA:
1. Czy zwracacie uwagę na to, czy dany kosmetyk był testowany na zwierżtach czy też jest Wam to całkowicie obojętne... byle tylko pachniało, miało ładny kolor, opakowanie... itd. ??? Tak, nie staram się nie kupować takich kosmetyków, bez oznakowania nie testowanego na zwierzętach, a ponieważ kosmetyków nie testowane na zwierzętach jest niezwykle mało i są drogie, rzadko kiedy, ale i kupuje te bez oznakowania... ![]() 2. Czy nosicie skórzaną odież, futra ??? Futer nigdy, ale buty od czasu do czasu.[rzadko] 3. Czy potrafiłybyście zrezygnować całkowicie z mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego: tak (dlaczego ??)/ Nie (dlaczego ??) Jeżeli już to zrobiłyście, również napiszcie co Was do tego nakłoniło ![]() Jestem wegetarianką, z powodów ideoligicznych, nienawidze cierpienia. 4. Czy bierzecie udział w heppeningach ekologicznych lub akcjach na rzecz zwierząt ?? Niestety nie mam jak, w mojej okolicy tego nigdzie nie organizują. ![]() 5. Jaki jest Wasz stosunek do Wegetarianizmu/ Wegetarian ??? Popieram wegetarianizm. 6. Czy w Waszym najbliższym otoczeniu są jacyś Wegetarianie (np. w rodzinie, wsród przyjaciół lub znajomych) Tak, znam takie osoby, ale niestyety tylko dwie... ![]()
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
1. Tak, zawsze zwracam na to uwage. Jesli byl testowany, to w 99% przypadkow nie kupuje (chyba, ze naprawde musze).
2. Dlugo nie nosilam nic skorzanego, ale pojawily sie problemy ze stopami, i teraz nosze skorzane buty, ale dbam o nie, zeby mi jak najdluzej sluzyly. Gdybym miala wybor i istnial jakis sklep z dobrym obuwiem nie skorzanym, to bym na pewno z niego skorzystala (znacie moze jakis?) 3. Nie jem miesa, bo go nie cierpie, wzbudza we mnie obrzydzenie! Bardzo zniecheca mnie tez niehumanitarny sposob zabijania tych zwierzat (brrr... wole o tym nawet nie myslec), chociaz czy istnieje humanitarny sposob? Ale nie mam nic przeciwko temu, zeby inni jedli mieso - w rozsadnych ilosciach, i nie wyrzucajac polowy. Ale jem za to ryby i jajka (ale dosc rzadko, jajka tylko dlatego, ze sa w wiekszosci gotowych produktow). 4. Nie, oprocz akcji nt. nie transportowania zwierzat na setki kilometrow w tragicznych warunkach (klub Gaja). 5. Popieram, ale nikogo nie zmuszam. Byc moze moje dzieci kiedys w przyszlosci nie beda wegetarianami - zaakceptuje to. Ale to juz one same zadecyduja kiedys, na razie nie ma ich jeszcze na swiecie ![]() 6. Tak, ale w Polsce to raczej rzadkosc, moze ze dwie osoby znam. Chociaz coraz wiecej mlodych ludzi o tym mowi, zeby przestac jesc mieso. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
1. Czy zwracacie uwagę na to, czy dany kosmetyk był testowany na zwierżtach czy też jest Wam to całkowicie obojętne... byle tylko pachniało, miało ładny kolor, opakowanie... itd. ???
Przeważnie zwracam. Niestety, tym mam wątpliwości co do miarodajności informacji na opakowaniu, bo to, że sam kosmetyk nie był testowany na zwierzętach, nie znaczy, że niektóre jego składniki chemiczne nie były na nich testowane. Zdarza się to bardzo często. 2. Czy nosicie skórzaną odzież, futra ??? Futra nigdy nie miałam i nie zamierzam, ze skóry noszę buty, pasek i torebki. 3. Czy potrafiłybyście zrezygnować całkowicie z mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego: tak (dlaczego ??)/ Nie (dlaczego ??) Jeżeli już to zrobiłyście, również napiszcie co Was do tego nakłoniło Nie jem mięsa od jakiegoś 16 czy 17 roku życia (mam 32 lata). Nigdy nie lubiłam mięsa i rozstałam się z nim bez żalu. Po kilku latach niejedzenia go odzwyczaiłam się na tyle skutecznie, że jakoś podświadomie nie uważam go za rzecz jadalną - niby wiem, że ludzie to jedzą, ale jakoś podświadomość mi się buntuje i traktuję to tak, jak jedzenie np. drewna albo piasku ![]() Od czasu, kiedy przestałam jeść mięso, znacznie poprawił się ogólny stan mojego organizmu: mam dobrą kondycję, nie choruję, skończyły się coroczne przeziębienia, znacznie rzadziej zdarzają się mi migreny, mam idealne wyniki badań krwi i moczu, unormowało się ciśnienie. 4. Czy bierzecie udział w heppeningach ekologicznych lub akcjach na rzecz zwierząt ?? Zasadniczo nie. Czasem wpłacam jakies drobne kwoty na schroniska czy akcje ratowania zwierząt. Zdarza się, że podpisuję jakieś apele, listy otwarte itp. 5. Jaki jest Wasz stosunek do Wegetarianizmu/ Wegetarian ??? Obojętny. 6. Czy w Waszym najbliższym otoczeniu są jacyś Wegetarianie (np. w rodzinie, wsród przyjaciół lub znajomych) ??? Są, oczywiście. Mam kilkoro przyjaciół wegetarian i wegan, mąż też je mięso rybie raz na kilka tygodni, poza tym nic zwierzęcego do ust nie bierze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
1. Czy zwracacie uwagę na to, czy dany kosmetyk był testowany na zwierżtach czy też jest Wam to całkowicie obojętne... byle tylko pachniało, miało ładny kolor, opakowanie... itd. ???
*Tak czasami na to zerknę 2.Czy nosicie skórzaną odzież, futra ??? *Nie 3.Czy potrafiłybyście zrezygnować całkowicie z mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego: tak (dlaczego ??)/ Nie (dlaczego ??) Jeżeli już to zrobiłyście, również napiszcie co Was do tego nakłoniło *Nie potrafiłabym bo mięsko bardzo lubię ![]() 4.Czy bierzecie udział w heppeningach ekologicznych lub akcjach na rzecz zwierząt ?? *Nie 5.Jaki jest Wasz stosunek do Wegetarianizmu/ Wegetarian ??? *Obojętny dopóki nie słyszę ich argumentów na to, że nie należy jeść mięsa. 6.Czy w Waszym najbliższym otoczeniu są jacyś Wegetarianie (np. w rodzinie, wsród przyjaciół lub znajomych) ??? *Mam jedną koleżankę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
1. zwracam uwagę, jeśli był testowany na zwierzętach, albo producent nie zamieścił informacji rezygnuję z zakupu
2. mam dwie pary skórzanych butów, więc skórę noszę, futra nigdy nie założę 3. byłam wegetarianką przez 3 lata z powodów etycznych, teraz jem mięso (pierś z kurczaka) raz w tygodniu, jeśli chodzi o inne produkty pochodzenia zwierzęcego (mleko, ser, jajka) nie potrafię z nich zrezygnować, bo brak mi wiedzy czym mialabym ich brak zastąpić 4. nie bralam nigdy udziału w takich akcjach, ale jeśli dowiem się, że jakaś jest organizowana w pobliżu mojego miejsca zamieszkania chętnie się do niej przyłączę 5. popieram wegetarianizm, ale nie podobaloby mi się gdyby ktoś zaczął robić mi przy stole wykład na ten temat, uważam że należy szanować wybory innych i nie narzucać im swojej filozofii życia 6. nie znam takich osób |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dostępne i siłą rzeczy czasem kupuję te najprawdopodobniej testowane. Jestem w stanie zrezygnować z ładnego opakowania, nawet zapachu na rzecz czystego sumienia. 2. Futra nigdy!!!!!! Skórzanej odzierzy też nigdy nie kupuję, ale buty mają elementy skórzane, bo nie zwróciłam na to uwagi 3. Zrezygnowałam całkowicie z mięsa i tłuszczy zwierzęcych. Mleko, jajka itp. jem w małych ilościach. Jajka tylko kupowane na targu u "baby ze wsi" ![]() Mięsa nie jem, ponieważ nie chcę zjadać zwierząt oraz jako wyraz sprzeciwu na traktowanie zwierząt hodowlanych. 4. Podpisuję różne petycje i wysyłam maile, niewiele ![]() 5. Cieszę się ze jest ich (nas) coraz więcej, nie lubię tylko ludzi którzy nachalnie i na siłę próbują przekonać innych do swoich racji. 6. W moim otoczeniu nie ma wegetarian, dlatego jestem pewnego rodzaju "dziwadłem", ale zaczyna się to powoli zmieniać ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
PYTANIA:
1. Czy zwracacie uwagę na to, czy dany kosmetyk był testowany na zwierżtach czy też jest Wam to całkowicie obojętne... byle tylko pachniało, miało ładny kolor, opakowanie... itd. ??? Zwracam uwagę. 2. Czy nosicie skórzaną odież, futra ??? nie - to by sie przeciez mijalo z celem.. 3. Czy potrafiłybyście zrezygnować całkowicie z mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego: tak (dlaczego ??)/ Nie (dlaczego ??) Jeżeli już to zrobiłyście, również napiszcie co Was do tego nakłoniło Nie jadam miesa od opnad 8 lat i nie wypbrazam sobie nawet ,ze moglabym do tego wrocic.Szczerze mowiac,nawet nie pamietam powodu, mialam wtedy 12 lat i poprostu od zawsze kochalam zwierzeta. 4. Czy bierzecie udział w heppeningach ekologicznych lub akcjach na rzecz zwierząt ?? jeszcze mi sie nie zdarzylo ,lecz planuje. 5. Jaki jest Wasz stosunek do Wegetarianizmu/ Wegetarian ??? oczywiscie jak nalepszy ;] 6. Czy w Waszym najbliższym otoczeniu są jacyś Wegetarianie (np. w rodzinie, wsród przyjaciół lub znajomych) ??? Tak ;]
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
2. tylko buty 3. obecnie nie (jem sporadycznie białe mięso, ryby - zalecenia lekarskie); ale wcześniej odstawiłam całkowicie, niestety zdrowie nie pozwoliło mi tego kontynuować... 4. nie 5. obojętny 6. tak, wśród znajomych |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
PYTANIA:
1. Czy zwracacie uwagę na to, czy dany kosmetyk był testowany na zwierżtach czy też jest Wam to całkowicie obojętne... byle tylko pachniało, miało ładny kolor, opakowanie... itd. ??? Kosmetyku testowanego na zwierzętach nie kupię. 2. Czy nosicie skórzaną odież, futra ??? Tylko buty.Futer nie toleruje. 3. Czy potrafiłybyście zrezygnować całkowicie z mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego: tak (dlaczego ??)/ Nie (dlaczego ??) Jeżeli już to zrobiłyście, również napiszcie co Was do tego nakłoniło ![]() Z mięsa już całkowice zrezygnowałam jednak z twarogu i jogurtów nie. 4. Czy bierzecie udział w heppeningach ekologicznych lub akcjach na rzecz zwierząt ?? Nie 5. Jaki jest Wasz stosunek do Wegetarianizmu/ Wegetarian ??? Ciesze sie,że ja nie jem mięsa i wegetarian jest coraz więcej ale nie przeszkadzają mi ludze którzy jedzą mięso.Ja mam prawo nie jeść mięsa a oni mają prawo jeść mięso. 6. Czy w Waszym najbliższym otoczeniu są jacyś Wegetarianie (np. w rodzinie, wsród przyjaciół lub znajomych) ??? Ja i niektórzy znajomi (ok 8 osób) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
1. Raczej zwracam 2, nie (tylko buty) 3.Nie, ponieważ lubie mięso i chce dbać o swoje zdrowie 4.Tak 5. Obojętny 6.siostra
![]() |
![]() |
#44 | |
perfumove love
|
Cytat:
![]() 2. żadnych futer i skór. pasków nie noszę, więc problem z głowy ![]() 3. nie jem mięsa od 7 lat (zdrowiej, taniej, przyjemniej, ze względu na zwierzęta, itp). natomast mleko, czy jajka jak najbardziej i nie zamierzam z tego rezygnować. są zdrowe i ich spożywanie w normalnych ilościach nie szkodzi nikomu ani niczemu. 4. nie mam czasu na tego typu akcje ![]() ![]() 5. przychylny / normalny / ciepły. w końcu jestem jedną z nich ![]() 6. oprócz mnie w rodzinie nie ma więcej wege, ale mam paru znajomych, którzy zrezygnowali z mięsa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
2. Noszę skórzane obuwie, co do odzieży - nie - nie czułabym się dobrze w skórze lub futrze, jakoś mnie to odraża troszeczkę 3. Tak potrafiłam zrezygnować całkowicie z mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego, zrobiłam to jakieś 7 lat temu. Powód: nigdy mi nie smakowało, aspekty estetyczne, mam zbyt bujną wyobraźnie, co do przeszłości tego co znajduje sie na moim talerzu ![]() 4. Nie. Często są dla mnie trochę porzesadzone.. a organizacje "Zielonych" lekko mnie odstraszają. Nie oznacza to też że jestem obojętna na los zwierząt, absolutnie nie jestem, zależy tylko o jaką sprawę chodzi. 5. Stosunek - generalnie pozytywny - odżywianie to kwestia indywidualnego wyboru, mam tak samo pozytywny stosunek do mięsożernych, wegetarian, wegan itd. Chociaż śmieszą mnie osoby, których wegetarianizm wynika z mody.. bo tak jest "trendy".. deklarują że nie jedzą mięsa, a skręca ich na zapach pieczonego kurczaka ![]() 6. W moim najbliższym (rodzina, przyjaciele) otoczeniu nie ma wegetarian. Mam pare dalszych koleżanek "wegetarianek" od paru miesięcy.. zobaczymy jak długo wytrzymają ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
To ja tez sie wypowiem
![]() 1. Rzadko, bo i rzadko firmy obnosza sie z takimi wiadomosciami. Ale jesli juz sie czegos takiego dowiem, podchodze do takich produkctow raczej sceptycznie. 2. Nosze, nie wyobrazam sobie innych butow niz skorzane. Nie toleruje wszelakich plastikow/skor ekologicznych itp. [toleruje jeszcze buty letnie z materialu]. Tak samo z torebkami. Wszystko ma swoje granice oczywiscie, butow czy torebki z wezowej skory chyba bym nie kupila.. 3. Nie. Jestesmy zwierzetami miesozernymi, tak nas sworzyla natura i tak juz zostanie. 4. Nie 5. Obojetny, chociaz nie lubie fanatyzmu, ale to w kazdej dziedzinie zycia, nie tylko jesli chodzi o jedzenie. 6. Nie Cheetah |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
PYTANIA:
1. zwracam uwage 2. skorzane buty i torebki 3. Nie jadłam mięsa wiele lat, poprostu nie bylam w stanie tego przelknac, a nie ze wzgledu na ideologie. Od ciazy jem i mam zamiar jesc dalej 4. nie 5. Jesli ktos robi to dla ideologii, a nie "bo moda" to bardzo szanuje takie poglady 6. tak |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Konto usunięte
|
1. nie, ale nie jest mi to całkowicie obojętne. przyznam, że dopiero zaczęłam się zastanawiać, czy kosmetyki testowane na zwierzętach jeszcze się sprzedaje??
![]() 2. tak, kurtkę, buty. 3. jeśli wymagałoby tego moje zdrowie, to tak. inaczej - nie. uważam, że te produkty są także potrzebne organizmowi. 4. nie zdarzyło mi się, ale nie mam nic przeciwko ![]() ![]() 5. stosunek? nie przeszkadza mi to, że ktoś jest wegetarianinem. no więc - obojętny ![]() 6. tak |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
2. Tak, buty. 3. Gdybym musiała, to bym zrezygnowała. Ale nie chcę - nie wyobrazam sobie mojej diety bez mięsa, chyba kwestia wychowania ![]() 4. Nie. 5. Całkowicie neutralny - dopóki nie próbują mnie do niczego namawiać. 6. Obecnie nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2.Tak 3.Nie ![]() ![]() 4.Nie 5.Bliżej nieokreślony 6.Nie
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po pierwsze nie lubie jego smaku i to jest chyba najwazniejszze. Poza tym fajnie jest patrzec na owieczke z reklamy Lambi i nie myslec "O kotlet z jagnięciny" Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
1. zwracam uwage
2. niee 3. myślę, że potrafiłabym ale nie chce, lubie mięso i bede je jeść 4. nie 5. mam kilku znajomych wegetarian i jest ok. nie lubie tylko gdy wegetarian mowi mi "boże jak ty możesz to jeść..." i zaczyna mi opowiadać jak powstało to co jem...:/ 6. tak
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
1.Nie, patrze tylko na składniki danego kosmetyku.
2.Nie, nigdy nie założyłabym ani skóry, ani futra, ale nie ze względu na zwierzątka...po prostu nie lubie takich rzeczy. 3.Nie potrafiłabym zrezygnować z mięsa...Kiedy mam objad bez mięsa czuje sie nienajedzona, czegoś zdecydowanie mi brakuje. Poza tym mam grupe krwi 0, której mięso jest zalecane. Do tego jeszcze kocham mięso, obejść sie bez niego nie moge ![]() 4.Nie interesują mnie tego typu akcje. 5.Coś jest w ideologii wegetarianizmu, że nie moge uznać jej za wydumaną,ale osobiście sie tym nie interesuje. 6.Moja siostra cioteczna nie je mięsa od roku. Mam nadzieje że pomogłam ![]()
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
1. nie uzywam zbyt wielu kosmetyków
![]() ![]() 2. nie, ale nie moge wykluczyc ze w przyszłosci nie kupie butow ze skóry, kurtki raczej nie tym bardziej futra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3. juz od dawna prawie nie jem miesa, od małego mnie skrecało jak mnie zmuszali ![]() ![]() ![]() 4. nie miałem okazji nie szukam takiego czegos, ale jakby cos było organizowane bilisko mnie to kto wie 5. całkowicie pozytywny, nie widze w nich jakis fanatyków religijnych albo ludzi majacych problem z sufitem, a spotałem sie z podobnymi opiniami i nie zrozumieniem 6. nie, nigdy nie spotkałem prawdziwego wegetarianina |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
1. Tak! Staram się kupować takie, które nie były testowane na zwierzakach.
2. Nie, nie noszę. Jedyne co to buty mam skórzane niektóre. 3.Myślę, że bym potrafiła. Teraz ograniczyłam mięso w mojej diecie do minimum - jem raz na tydzień. 4. Tak - staram się. 5. Podziwiam tych ludzi i popieram ich ideę. 6. Nie.
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
PYTANIA:
1. Czy zwracacie uwagę na to, czy dany kosmetyk był testowany na zwierżtach czy też jest Wam to całkowicie obojętne... byle tylko pachniało, miało ładny kolor, opakowanie... itd. ??? szczerze ![]() ![]() 2. Czy nosicie skórzaną odież, futra ??? NIE. 3. Czy potrafiłybyście zrezygnować całkowicie z mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego: tak (dlaczego ??)/ Nie (dlaczego ??) NIE - próbowałam sobie obrzydać mięso na wszelkie sposoby, myśleć o tych biednych zwierzątkach ![]() Jeżeli już to zrobiłyście, również napiszcie co Was do tego nakłoniło ![]() 4. Czy bierzecie udział w heppeningach ekologicznych lub akcjach na rzecz zwierząt ?? NIE miałam okazji do tej pory. 5. Jaki jest Wasz stosunek do Wegetarianizmu/ Wegetarian ??? Neutralny, to czy ktoś je mięso czy nie je, nie ma żadnego wpływu na moje relacje z daną osobą ![]() 6. Czy w Waszym najbliższym otoczeniu są jacyś Wegetarianie (np. w rodzinie, wsród przyjaciół lub znajomych) ??? znajoma w szkole (tak, jedna osoba, naprawdę ![]()
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
1. Tak, jeśli mam wybór, to kupuję kosmetyki nie testowane na zwierzętach. Ale na pierwszym miejscu jest skład.
2. Czy nosicie skórzaną odież, futra ??? Buty- tak. Mam też skórzaną kurtkę, która jest 30 lat starsza niż ja, wykopana w szafie. Nie kupiłabym jej sama. 3. Czy potrafiłybyście zrezygnować całkowicie z mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego: Myślę, że z mięska tak, ale z nabiału raczej nie. Warunek- możliwość odpowiedniego planowania i przygotowania posiłków. Bo jeść sama soję nie sztuka, ale i nie wegetarianizm. Jak na razie całkowita rezygnacja z mięsa jest dla mnie nieuzasadniona- wspólne posiłki, tradycyjne potrawy... 4. Czy bierzecie udział w heppeningach ekologicznych lub akcjach na rzecz zwierząt ?? Zdażyło się kilka razy, ale raczej w związku z np. warunkami transportu i życia, a nie samym faktem ich zjadania 5. Jaki jest Wasz stosunek do Wegetarianizmu/ Wegetarian ??? O ile odżywiają się mądrze i nie uprzykrzają życia wszystkim wokół swoimi wymaganiami, to jak pozytywny. 6. Czy w Waszym najbliższym otoczeniu są jacyś Wegetarianie (np. w rodzinie, wsród przyjaciół lub znajomych) ??? Tak- kilka osób w szkole, wiele osób w moim otoczeniu nie je mięsa na codzien, a tylko w tradycyjnych potrawach- biała kiełbasa na Wielkanoc, schab ze śliwką na imieniny cioci... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.