Gdzie na wakacje??noclegi i miejsca godne polecenia - zbiorczy - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Pokaż wyniki sondy: Które lepsze na wakacje?
Polskie morze 2 20,00%
Zagraniczne 8 80,00%
Głosujący: 10. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-06-05, 12:29   #31
margolci@
Zadomowienie

Re: gdzie na wakacje? macie jakieś propozycje??

No to mamy Prezesa Chyba że ktoś chce konkurować?

Elektowi serdecznie gratulujemy i zwracamy się z uprzejmą prośbą: "Magda, pocałuj pana!"
Stary 2004-06-05, 17:05   #32
oceania
Rozeznanie

GG do oceania

Ja w tym roku to akurat nic wyjątkowego nie planuję, tylko 2 tygodnie u zachodnich sąsiadów
Ale 2 latka temu byłam na Lazurowym Wybrzeżu...ehh... cudo...tylko drogo jak cholercia Byłam w Villeneuve Loubet.
Widziałam Cannes, Niceę, Antibes, Monaco, Monte Carlo, Kanion Verdon...
Na fotce "mój" hotelik
A 3 lata temu byłam w Grecji, chyba nawet nie muszę zachwalać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg marina.jpg (100,2 KB, 9 załadowań)
oceania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-06-05, 23:17   #33
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Wiem że nie powinnam tak myślec, ale takie wątki trochę we mnie wzbudzają smutek. Od jakiegoś czasu nie miałam takich porzadnych wakacji - i nie chodzi tu już nawet o nawał pracy. Moje wakacje będą teraz bardzo długie, w zasadzie będę się nieźle obijać bo nie mam zamiaru pracować ani ciutkę ale wyjazd nie wchodzi w grę. Jestem w środku załatwiania różnych formalności i na początku wakacji idę do szpitala. I prawdę powiedziawszy nie mogę się tego doczekać już. Operacja która mnie czeka jest bardzo prosta, szybka i zupełnie nieskomplikowana ale obciązająca. Będę przez długi czas unieruchomiona, większość wakacji spędzę kuśtykając o dwóch kulach, choc mam zamiar przejść na jedną kulę tak szybko jak to tylko będzie możliwe różne zabiegi i ćwiczenia raczej uniemożliwą mi wyjazd z miasta, niestety... kiedyś regularnie jeździłam w góry i strasznie za tym tęsknię... w tym roku niestety nie będzie to jeszcze możliwe
Żeby nie smęcić tak dokladnie, powiem że cieszę się że będę sie tak obijać, wysypiac do południa, odpoczywac po bardzo cięzkim dla mnie roku, będę czytać wszystkie te książki na które ostatnio nie miałam czasu, spotykac się z przyjaciółkami, a może i częścią tych znajomych wizażanek, które zawitają do mojego pięknego miasta

Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-06-06, 11:17   #34
zuzaneczka
Zakorzenienie

Smoczyco kochana!! bardzo mi przykro że Ci smutaskowo się zrobiło. Ja też mam za sobą mase wakacji które porządne nie były zdecydowanie

Ale jak sama zauważyłaś czeka Cię błogie lenistwo i wiele osób będzie Ci zazdrościć tego lenistwa, spania do południa i czasu na książki, filmy,rozmyślania, czy sufitowanie.
Wszak na wyjazdach świat się nie kończy i jest wiele osób które nigdy nigdzie nie były i może nie będą....

A góry będą "smakować" po dłuższej przerwie jeszcze bardziej

pozdrawiam i załączam foteczke z jesiennej Połoniny Wetlińskiej specjalnie dla Ciebie
(niestety letnich górkowych fotek na kompie nie posiadam)

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-06-06, 13:34   #35
Lee
Wtajemniczenie

a ja prawdopodobnie lece do Londynu
Ale co i jak i kiedy będę zwiedzała to nie wiem, bo lece sama. Oby mnie rodzicielka puściła (czy w samolotach są jakieś babki które mi powiedzą kiedy mam wysiąść?)
Jeżeli ktoś byl w Londynie, to bardzo prosze o relacje, co najlepiej zwiedzić Jakieś piękne ciekawe miejsca.
Oby nie padało
Stary 2004-06-06, 13:37   #36
paula78
Zakorzenienie

ciekawy temat ,my także szukamy czegos fajnego ,nie chcemy jechac gdzies gdzie jada wszystcy ,nie chcemy tez jechac do krajów "beżowych" ,ostatnio znajomi wrócili z egiptu i stwierdzili ze gdyby nie tubylcy to ten kraj byłby rajem .
chcielismy do bułgari ale ceny sa powalające ,równie dobrze można poleciec do włoch za ta samą cene.
chcemy gdzie gdzie jest piasek ,ciepłe morze i piekne słońce ,narazie przeglądamy oferty.
w ostatecznosci zostaja nam miedzyzdroje jednak wolałabym zapewnic dziecku kontakt z ciepłą morzem niż spacery pod parasolem:/ .
w kazdym razie życze wszytskim udanych słonecznych wakacji
pzdr.
paula

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-06-06, 13:44   #37
Martaa2
BAN stały

Lee, nic się nie bój, jak samolot wyladował i stewardessa mówi " Proszę państwa własnie wylądowaliśmy na lotnisku w.." pomału mozna się zbierać do wysiadania. Zresztą inni też się podnoszą, więc na pewno dasz sobie radę. Zresztą nawet nie msz mozliwości wysiąść wcześniej)
Martaa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2004-06-06, 13:52   #38
Martaa2
BAN stały

Któraś z Was pytała o Cypr, służę informacjami. Byłam dwa lata temu w przepięknej miejscowości Ayia Napa , mieszkałam przy najsłynniejszej plaży Nissi Beach i bardzo polecam wszystkim tę wyspę, z tym że wyłącznie tę miejscowość. Limmasol to duże miasto, bez klimatu, do tego z paskudnymi kamienistymi plażami, Larnaca podobnie nic ciekawego- tylko Ayia Napa. Sam Cypr jest przepiękny, niezwykle życzliwi ludzie, jest co zwiedzać- polecam wycieczkę do Paphos i miejsca gdzie narodziła się Afrodyta. Jedyny mankament to to,że jest potwornie drogo i panuje lewostronny ruch na jezdniach ( początkowo nie potrafiłam przejść przez ulicę).
Jakbyście miały jakieś pytania odnośnie Cypru to pytajcie, postaram się pomóc.
Polecam również:
Tunezję, Kretę, Santorini
Majorka i Wyspy Kanaryjskie- jak dla mnie za duży hałas, ogromna ilość Niemców,
Stanowczo odradzam Turcję - chociaż inni byli zachwyceni.
A wtym roku- w lipcu Kuba w sierpniu dwa tygodnie Maroko
W międzyczasie moje ukochane Mazury.
Stary 2004-06-06, 14:04   #39
cheetah
Zadomowienie

GG do cheetah
Cypr / do Martaa

O, ja sie wlasnie wybieram pod koniec miesiaca na Cypr do Ayia Napa. Bede mieszkac w hotelu LIMANAKI BEACH. Mam ochote zaszalec raz a porzadnie w jakies dyskotece/klubie. Czy jestes w stanie polecic cos, gdzie glowa mi nie odpadnie od techno? A moze jeszcze jakies knajpki/restauracje z jakims wyjatkowym klimatem?

Wlasciwie to chcialam tez zapytac o cene wynajmu samochodu i czy komunikacja miedzy miejska jest jakas rozsadna, bo chcialabym sie wybrac do Nikozji.

Dzieki za wszelkie informacje.

Cheetah
cheetah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-06-06, 15:24   #40
Martaa2
BAN stały

Re: Cypr / do Martaa

Hotelu Limanaki Beach nie kojarzę, naet specjalnie sprawdzałam na mapie Ayia Napy, ale podejrzewam,że znajduje się w okolicy portu, bo sam Port się tak nazywa.
Jeżeli chodzi o knajpki to jak dla mnie zdecydowanie najfajniejsze są własnie w okolicy portu, bo nie ma hałasu i głośnej muzyki. W samym centrum a zwłaszcza w okolicy słynnego placu ( zapomniałam nazwy) jest głośno nie do wytrzymania- a do tego masa hałaśliwych Angoli. Jeżeli chodzi o knajpki to musisz pamiętać,że wszystko na Cyprze jest makabrycznie drogie- np. najtańsze lody na patyku kosztowały ponad 2 funty, co wg przelicznika w sierpniu 2002 dawało ok. 20 zł. Jeżeli chodzi o dyskoteki- to nic Ci nie poradzę, bo nie bywam w takich miejscach.
Komunikacja miejska jest dobrze zorganizowana, autobusy chodzą punktualnie czy jest bezpośredni autobus do Nikozji tego nie wiem, bo ja tam byłam na wycieczce fakultatywnej z mojego biura podróży, ale generalnie nic ciekawego i makabrycznie gorąco ( bo to środek wyspy).
Samochodu nie wynajmowaliśmy, zresztą nikt z naszego hotelu nie brał auta- po pierwsze też kosmiczne ceny za wynajem, a po drugie tam jest ruch lewostronny i strasznie trudno się prowadzi.
Jeżeli jeszcze mogę w czymś pomóc- to z przyjemnością.
Stary 2004-06-06, 20:52   #41
Lee
Wtajemniczenie

samolot- do Marty

dzięki, uspokoiłaś mnie
ps. NIe wiem, gdzie, ale ja bym pewnie sie zapomniała i wysiadła, kiedy samolot bylby w drodze
POZDRAWIAM I ŻYCZĘ WSZYSTKIM UDANYCH WAKACJI

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2004-06-07, 13:39   #42
mycha123
Raczkowanie

Ten widok będę miała przed oczyma kiedy będę umierała.
KOCHAM BIESZCZADY, bardzo za nimi tęsknię, rany jak bardzo.
Byłam tam trzy lata temu i ciekawa jestem czy tam cywilizacja już dotarła, wolałabym, żeby oszczędzono to miejsce od wszytskiego co modne i nowoczesne.
Pozdrawiam wszytskie wizażanki, które podzielają moją bieszczadzką miłość
mycha123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-06-07, 13:45   #43
zuzaneczka
Zakorzenienie

ja podzielam, ja!!! jak widać na załączonej wcześniej przeze mnie fotce a do Bieszczad mam rzucik berecikiem

Stary 2004-06-07, 14:26   #44
mycha123
Raczkowanie

zazdroszczę Ci
ja mam blisko tylko w Karkonosze
mogę wiedzieć jakie jest Twoje ulubione miejsce w Bieszczadach?
Stary 2004-06-07, 14:48   #45
zuzaneczka
Zakorzenienie

chyba nie mam ulubionego, całe Bieszczady są jedyne w swoim rodzaju i darze je jednakową miłością,
ale na pewno najczęsciej odwiedzanym miejscem jest jednak Chatka Puchatka jakoś tak wyszło że Połonine Wetlińską zaliczyłam już kilka razy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2004-06-07, 14:54   #46
Ognik
Raczkowanie

Mycha! Co to ma znaczyć- tylko w Karkonosze?! To moje ulubione górki!
Ognik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-06-07, 15:11   #47
mycha123
Raczkowanie

Karkonosze zdeptałam we wszystkich kierunkach, właśnie dlatego, że są najbliżej. Żle to ujęłam tylko tam jest w miarę blisko z Wrocławia. Każde góry są piękne, ale moje ulubione to jednak Bieszczady
pozdrawiam
Stary 2004-06-07, 15:13   #48
mycha123
Raczkowanie

Chatka Puchatka nazywa się znowu Chatką Puchatka?
jak ja tam byłam to na pieczątce można było przeczytać
"Chatka u Ludka" czy coś takiego, ale dla mnie to zawsze będzie Chatka Puchatka.
Stary 2004-06-07, 15:23   #49
zuzaneczka
Zakorzenienie

a z tą nazwą to szczerze napiszę że jak byłam pierwszy raz to była to Chatka Puchatka i tą nazwę używam, nawet by mi do głowy nie przyszło że mogli ją zmienić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2004-06-07, 16:59   #50
agusiaki
Rozeznanie

mskladaczek napisał(a):
> ja wlasnie tez nie za bardzo wiem gdzie sie wybrac co roku jest to jakis cieply kraj, bo uwielbiam powylegiwac sie na plazy ale tez nie wyobrazam sobie wakacji be znaszego polskiego morza jakos tak mam ze musze tam sie pojawic chociaz na pare dni uwielbiam tak stanac nad brzegiem naszego morza.... zupelnie inne uczucia to we mnie wywoluje niz np brzeg Adriatyku. przez caly rok czekam na to z niecierpilowscia .... gdyby pogoda byla fajniejsza to bym tam mogla cale wakacje przesiedziec a raczej przelezec

OOO, ja mam to samo Z plaży mogłabym nie schodzić. I właśnie dlatego mieszkam nad brzegiem morza

A co do wakacji to też wolałabym jakiś piękny ciepły kraj i wśród już tu wymienionych dużo fajnych propozycji widzę (Cypr, Majorka, Tunezja, Hiszpania). Ja niestety całe wakacje przesiedzę w Londynie. Niestety, bo marzę o plaży, i gorącym hiszpańskim piasku... Ale perspektywa Londyn-Paryż-Szkocja też brzmi nieźle I to już 28 czerwca!!!

Marzysz o kolorze włosów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowiedź znajdziesz TUTAJ
agusiaki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-06-07, 21:27   #51
mskladaczek
Zakorzenienie

hehehe to ja chyba Tobie wszystkiego zazdroszcze Mieszkania nad brzegiem morza bosz.. jak ja bym chciala mieskzac nad morzem
zazdroszcze tez wakacji.... ja przez najblizszy miesiac mam sesje ;/ a pozniej jeszcze miesiac jakis dziwnych praktyk .... grrrrrrrrr
ale w sierpniu sobie mam nadzieje to wszystko odbije tylko jak w tak krotkim casie zaliczyc jakas sloneczna plaze i polskie morze? a jeszcze tu dziewczyny kusza ta BOSKA NORWEGIA
mskladaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-06-07, 21:27   #52
mskladaczek
Zakorzenienie

hehehe to ja chyba Tobie wszystkiego zazdroszcze Mieszkania nad brzegiem morza bosz.. jak ja bym chciala mieskzac nad morzem
zazdroszcze tez wakacji.... ja przez najblizszy miesiac mam sesje ;/ a pozniej jeszcze miesiac jakis dziwnych praktyk .... grrrrrrrrr
ale w sierpniu sobie mam nadzieje to wszystko odbije tylko jak w tak krotkim casie zaliczyc jakas sloneczna plaze i polskie morze? a jeszcze tu dziewczyny kusza ta BOSKA NORWEGIA
mskladaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-06-08, 08:34   #53
agusiaki
Rozeznanie

mskladaczek napisał(a):

> zazdroszcze tez wakacji.... ja przez najblizszy miesiac mam sesje ;/ a pozniej jeszcze miesiac jakis dziwnych praktyk .... grrrrrrrrr

Pociesze Cię-nie masz czego zazdrościć, bo ja tam nie jadę na wakacje, tylko do pracy . Tyle, ze mam w planie odwiedzić też przy okazji pobytu tam przyjaciół w Paryżu, a Szkocja obowiązkowo . Sesję też jeszcze mam, u mnie ostatni egzamin wypada 26, więc dwa dni później Agusi już nie ma

> ale w sierpniu sobie mam nadzieje to wszystko odbije tylko jak w tak krotkim casie zaliczyc jakas sloneczna plaze i polskie morze? a jeszcze tu dziewczyny kusza ta BOSKA NORWEGIA

Akurat Norwegia jest dla mnie atrakcyjna tylko na fotkach. W życiu bym się na własne życzenie nie udała latem do kraju, gdzie musiałabym w kurtkach i szalikach chodzić . Jestem typowym zmarźlakiem i za bardzo kocham plażę i wodę

Marzysz o kolorze włosów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowiedź znajdziesz TUTAJ
agusiaki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-04-03, 21:10   #54
patula
Raczkowanie

GG do patula
Post Gdzie na wakacje??noclegi i miejsca godne polecenia - zbiorczy

Witam! Zbliżają się wakacje i trzeba powoli myśleć jak je spędzić! Najbardziej lubie jeżdzic nad nasze polskie morze! Byłam już w wielu miejscach, ale chciałam żebyście mi doradzili gdzie warto sie wybrac! Jak macie jakieś ciekawe oferty to ejstem chętna! Z góry dziękuję i pozdrawiam
patula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-03, 21:14   #55
Chezzy
Zakorzenienie

Dot.: Gdzie na wakacje??

Chodzi Ci o Polske, czy gdzies za granicą czy może oba warianty mogą byc uwzględniane w naszych wypowiedziach??

Chezzy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-03, 21:17   #56
patula
Raczkowanie

GG do patula

Najbardziej chodzi mi tu o Polske, ale możemy pogadac też o innych krajach!
Stary 2006-04-03, 21:30   #57
Chezzy
Zakorzenienie

Heh niestety w Polsce na wakacjach nie bywam... Jak byłam modsza byłam na mazurach (choc to raczej nalezalo do warmii) ale nie pamietam nazwy tego miasteczka..
Z ciepłych krajów polecam przede wszytskim Chorwację, szczególnie wysepkę Murter, oraz Grecję - Halkidiki, miasteczko Sarti na półwyspie Sithonia...

Chezzy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-03, 21:39   #58
patula
Raczkowanie

GG do patula

W Chorwacju już byłam i bardzo mi sie podobalo! Była to miejscowość Noviwinodolski! Mazur nie lubię bo tam jest dużo komarów Ale poslkie morze kocham
Stary 2006-04-03, 21:41   #59
aga21087
Zakorzenienie

GG do aga21087

Ja mieszkam w Gdansku wiec mam morze na codzien jezeli chodzi ci o wakacje własnie nad naszym Polskim morzem to polecam
Gdansk, Gdansk -Brzezno(piekna plaza ), Gdynie(uwielbiam tam plaze i cale zaplecze turystyczne) , Sopot, Dębki, Karwia, Jurata , Jastrzebia Góra
Wszystkie te miejsca sa warte polecenia na wakacje
aga21087 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-03, 21:43   #60
dora_angel
Zadomowienie

GG do dora_angel

Ja na wakacje jade w gory do TZta i zaliczymy Polanice Zdroj i Kudowe Zdroj napewno zahaczymy o Wroclaw pare dni no i pozniej nad morze do Wejherowa ( ostatni raz nad morzem w lato bylam mhm w wieku 3 lat )
W koncu za te codzienne dojazdy na uczelnie , maltretowanie przez wykladowcow się cos nalezy
Zaręczeni 19.12.2011r.
Małżonkowie 29.12.2012
dora_angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości