![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
![]()
Dokładnie, to zależy od pasty. Nie każda pasta tak działa-leczniczo na syfki. Zobaczcie jaki skład ma wasza pasta-musi mieć Triclosan-to jest właśnie TA substancja, która "zalecza", wysusza. Mi pomaga. Nie jakoś spektakularnie, ale na pewno przyspiesza wysuszenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pasta do zębów a trądzik.....
ja tez kiedys stosowalam paste na pojedyncze wypryski i troche je podsuszalo, wiec jak sie nie ma akurat pod reka pasty cynkowej lub benzacne zawsze mozna sobie na pojedynczy syf smarnac;p
![]() |
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Zdecydowanie odradzam...
Ja raz nałożyłam sobie punktowo i skończyłam z masakrycznym podrażnieniem twarzy.. Nie wyobrażam sobie więc nałożenia tego na CAŁĄ twarz. No chyba, że ktoś lubi hardcore ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Obawiam się, że pasta może zachwiać równowagę PH skóry. No bo skóra jest przecież lekko kwasowa, a pasta jest zasadą. A ponadto w paście jest wiele dość mocnych substancji, które mogą podrażnić buzię. Ja uważam, że pasta jest do zębów, a na twarz lepiej nakładać krem. Ale nie odwrotnie
![]()
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
zalezy od rodzaju pasty i od rodzaju skóry, nie pochwalam tego,ale jeśli komuś pomaga... niech stosuje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
polecam dla tych co chca calkowicie zniszczyc skore
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
ups wypróbowałam fakt wysusza skóre pare włosków na twarzy mi powyrywało
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
jak mialam 10 lat to potraktowalam swoją twarz pastą do zębów. mialam pełno czerwonych plam na twarzy, skóra się łuszczyła i piekielnie bolało.
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Ja kiedys smarowałam pasta tylko powstające pryszcze lub cały ,,wulkan'' i musze przyznac, ze efekt jest. Jesli robi sie pryszczi posmarujesz go pasta, zaczerwienie znika, a pryszcz nie zawiera ropy, równiez swietnie wysusza ropne wypryski...wiodomo co sie stosuje z umierem pomoże
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej!
Mi dermatolog powiedział, że pasta do zębów zawiera sodę czy coś w tym stylu, która rzeczywiści likwiduje pryszcze. Jednak nie można przesadzać. Tak jak wiele z was pisało, nie można nakładać na większe okolice. Jedynie na pryszcze. Inaczej skutki MOGĄ BYĆ DOŚĆ DRASTYCZNE;/ Tak więc należy nakładać malutkie ilości TYLKO na pryszcze i trzymać mniej więcej kwadrans. U większości osób to działa. Niestety niektórzy mają zbyt silny trądzik i pasta do zębów nie wystaczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Pasta do zębów na trądzik??!!
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#43 |
BAN stały
|
Dot.: Pasta do zębów na trądzik??!!
to mógł jej tego syfka wsysnąć a nie coś jej dostrzyknoł ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
hm byl jeszcze kiedys taki watek ze ktos uzywal pasty do zebow i rzeczywiscie mu pomogla..ale tlyko punktowo!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
Ja również używam, ale przy naprawdę rozpaczliwych sytuacjach. Jakos nie mam zaufania do pasty (do zębów, a nie do twarzy
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Chyba dziś wieczorem przy myciu zębów,posmaruje jendą krostkę,bo akurat mi sie pojawiła w okolicach ust i strasznie boli
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Ja zaczęłam używać pasty do zębów w zimę-kiedy stan mojej skóry był naprawdę nie najlepszy i nawet pomogła!! fajnie wysusza wypryski. Stosuje ja do dzis, ale nie codziennie. Ja na pewno z niej szybko nie zrezygnuje, bo pomaga!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Ten magiczny składnik to może być soda oczyszczona słyszałam że dobra jest na wypryski a jest w pascie albo fluor tesh jestw malych ilosciach wogole pascie do zebow jest duzo skladnikow antybakteryjnych wiec moze zabijac wypryski ...
Ja tesg urzywam ale rzadko i nie teraz bo dostałam lekarstwo na tradzic od mojeje dermatolog <nie jestem jakas zasypanade dfakto mam czysciutka buzie teraz ale dlatego ze d kosmetyczki poszlam a od tamtej pory stosuje specifik mi przypisany> ![]() ale ja stosowałam paste punktowo na cała noc ale moja cera nie jest zbyt delikatna wiecnie polecam "wrażliwcom" pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Nie jestem nastolatką ,ale i mnie przyszło walczyć z bolącymi gulami na twarzy stosowałam wiele mazideł tormentiol,maść ichtiolową,acnofen,pastę cynkową,acnederm i jakoś nie mogłam zasuszyć i wygoic moich pryszczy ,a tu czytam o paście co mi szkodzi spróbować nałozyłam punktowo na noc i stał się cud wszystko ładnie zasuszone , niebolące ,
![]() ![]() ![]() Polecam ten sposób ,jeżeli wszystko inne zawiodło. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
pastę tylko punktowo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
ja tez uzywam punktowo i jak juz poprzedniczki wspomnialy, pasta wysusza skórę, dlatego nalezy nakladac naprawdę nie wiele.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
a co mi szkodzi jka tak zachwalacie to wyprubuje..może cos zdziała bo te moje wypryski są nieśmiertelne..żadne maści nie skutkują..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
ja kiedyś spróbowałam ale na 10 min. i zmyłam ijaki efekt?????.........zaczer wieniona wysuszona, szorstka skora. nie polecam
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
A mi strasznie pasta buzię podrażniła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Może krem złagodzi podrażnienia?
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
Ale jaki krem masz na myśli? Na razie tylko nałożyłam grubą warstwę mleczka Calmy żeby to troszkę przemyć i piecze mniej, ale jest strasznie czerwone i dalej boli.
Może Pantenol coś da? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Ja mieszam odrobinę pasty do zębów z żelem oczyszczającym [w moim przypadku 3w1 Garniera] - i mieszam, nakładam na czoło, brodę, nos i policzki, daleko od oczu i okolic, bo oczy łzawią, a skóra pod oczami jest wrażliwa
![]() ![]() Aaaaa i oczywiście nie na całą noc !!! Ja stosuję 20,40 min i zmywam ![]()
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
ehh. cieszcie się , że niektórym pomaga.
miałam takie ogromne pryszcze wręcz gulki. posmarowałam je punktowo pastą do zębów i zostawiłam na noc. wstaje... patrze... a tam brzydkie ogromne ropne krotki. wycisnęłam tą ropę i posmarowałam zieloną herbatą , a potem mlekiem. zobaczymy co z tego będzie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Przyczajenie
|
No hej dziewuszki;p
Ja mam podobny problem...po tradziku zostawaly mi potworne blizny juz myslalam ze pojde na fototerapie...poczekalam jeszcze. Siostra powiedziala ze ona stosowala paste do kiełków...sprobowalam. Zaczelam nakladac punktowo na twarz. Tradzik znikal. I blizn nie mam. Oczywiscie to wymagalo czasu. Regularnie nakladalam paste. I jest niezle teraz. Juz nie mysle o fototerapii. Pasta ma dzialanie sciagajace i wysuszajace. Przynajmniej u mnie, ale zalezy to od skory u kazdego wiec to jest indywidualna sprawa. Bynajmniej na mnie zrobila wrazenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Nie miałam nic pod ręką na pryszcze i przypomniało mi się że koleżanka kiedyś nakładała pastę na ropne wypryski. Nałożyłam na około godzinę pastę zieloną colodent herbal i ślicznie pasta wyciągneła ropę i wysuszyła zmiany skórne. Ani śladu po trądziku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.