![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: rozmowa kwalifikacyjna - czy biała koszula jest konieczna ?
i jak bylo na rozmowie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Rozmowa o pracę, czy mogę ubrać...
Jutro idę na rozmowę w sprawie pracy. Mogę założyć białą spódnicę do kolan i niebieską bluzkę (golf bez rękawów)czy konieczny jest zestaw czarno - biały? Do tego czarne szpilki i czarna torebka. Dodam, ze nie jest to jakaś poważna praca (chodzi o ekspedientkę w sklepie z odzieżą). Bardzo proszę o pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowa o pracę, czy mogę ubrać...
moim zdaniem nie musisz być ubrana "galowo"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
zamiast golfu założyłabym bluzeczkę z krótkim rękawkiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o pracę w sklepie to może spróbuj ubrać się jakoś w klimacie danego sklepu (ale może ciut w legancką stronę jeśli chodzi o jakiś totalnie "młodzieżowy" sklep)- na pewno lepiej wyglądać jak właściwa osoba na właściwym miejscu niż jak ktoś "z zupełnie innej bajki" ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
trzeba wczuć się w klimat sklepu, warto podpatrzeć jak ekspedientki chodzą ubrane, żeby nie wypasć zbyt galowo lub zbyt na luzie. Nie jestem przekonana do tej białej spódnicy i golfu bez rękawów, również założyłabym jakąś bluzeczkę na krótki rękaw. Czarne szpilki do białej spódnicy ? postawiłabym na eleganckie letnie klapki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
Teraz już nikt nie oczekuje od kandydatek ubierania się na 'galowo'.(bo mężczyźni powinni pomyśleć w większości przypadków jednak jeśli nie o garniturze to o koszuli) Ja powiedziałabym nawet, że zestaw czarno-biały jest źle widziany (kolory eleganckie i stonowane, ale nie po 'szkolnemu'!). Zgadzam sie z poprzedniczkami, że trzeba zwrócić uwagę na charakter sklepu. Jeśli chodzi jednak o coś powiedzmy 'powyżej średniej' to obowiązują standardowe zasady: bezpiecznie jest ubrać coś zdecydowanie z zakrytymi ramionami - najlepiej koszulę/koszulkę z kołnierzykiem (oczywiście może być rozpięty), lub inną elegancką bluzeczkę (z pewnością nie odsłaniającą zbyt dużo dekoltu, a już na pewno brzucha), jeśli spódniczka - to najlepsza taka nie krótsza niż 5 cm przed kolano, jeśli spodnie - to lepiej niezbyt obcisłe czy bardzo niskie biodrówki,.
Niezmiernie ważne są dodatki - delikatna biżuteria, zegarek; No i to co według mnie najważniejsze - torebka (jak najbardziej stonowana) i buty (tu nie ma odstępstw - najlepiej eleganckie, choć na małym obcasiku i najlepiej z zakrytymi palcami). Życzę powodzenia ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Nie musisz ubierać sie galowo, strój najlepiej dobrać do charakteru pracy o jaką się staramy. Najlepiej ubierz się na czarno lub ciemno to będziesz lepiej widoczna i załóż do tego jakiś element przyciągający wzrok np. jakąs ciekawą broszkę. Jeśli egzaminować będzie Cie kobieta radzę jednak iśc w spodniach jeśli mężczyzna może być zarówno spódnica (ale minimalnie do kolan, najlepiej za kolana) a także spodnie. Wykluczam głębokie dekolty, i jeszcze do tego wisiorek wpadający w biust
![]()
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
zakrte ramiona to na pewno, czarne buty do bialej spodnicey jak dla mnie tez odpadaja
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
Rozmowa kwalifikacyjna w upale- co wybrać ?
Witam.
Zbliża się bardzo ważna rozmowa kwalifikacyjna-ostatni etap rekrutacji.Oczywiście bardzo mi zależy, jednak mam mały dylemat odnośnie ubioru w taki upał. Standardowo zakładam czarne, długie spodnie do tego czarne eleganckie buty bez obcasów, pojawia się jednak problem co na górę ??? Znalazłam kilka bluzek mniej eleganckich na allegro, ale nie wiem czy bedą się nadawać. 1)http://allegro.pl/item116423677_kobi...iemy_ceny.html Najbardziej pasuje mi opcja 7 i 2(bardziej),ale czy moze nie są zbyt odważne, za dużo wzorów ? 2) http://allegro.pl/item116732149_sexi..._sliczne_.html 3) http://allegro.pl/item117399285_bluz..._magdy_m_.html Jak myślicie co bedzie najlepsze ? Czy wogóle wypada pokazać się tak ubranym na rozmowie ? Może lepiej upolować coś na wyprzedazach ? Problem w tym ,że nie wiem czy szukać podobnych czy raczej standardowe- kopertowe, 3/4 rekawa, gładkie ? No i w jakich sklepach ? Proszę o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
Dot.: Rozmowa kwalifikacyjna w upale- co wybrać ?
mi się żadna z pokazanych przez Ciebie bluzek nie podoba, gdybym musiała wybrałabym trzecią.
Moim zdaniem taka oficjalna badź co bądź rozmowa zobowiązuje do skromnego i klasycznego stroju, krótki rękaw i głęboki dekolt odpadają, zwłaszcza jesli zdajesz na panstwowa uczelnie. Ja do czarnych spodni zalozylabym biała bluzke koszulowa, albo i nawet kopertowa,byle z takiej "koszulowej" bawełny(mnostwo tego bylo jakis czas temu w Orsayu) i czarne koraliki, ewentualnie jakas opaska na włosy zdjęcie: chodzi mi mniej wiecej o taki krój (jeżeli kopertowa) to wlasnie z orsaya ale wzorek cos taki nie tego...ja bym wolala gladka
![]() |
#42 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zastanawiałam się też nad tą bluzeczką-najbardziej klasyczną ze wszystkich http://allegro.pl/item117986125_hit_...ni_raz_38.html Na rozmowę nie zakładam zadnych korali, kolczyków, bo nie mam odpowiednich.Strój bedzie klasyczny ale nudny.Ale przynajmniej bluzka jest uniwersalna, bo i na rozpoczecie roku bedzie sie nadawac. A moze orientujesz sie ile kosztowały te koszule i czy nadal są ? to moze wybiore sie i znajdę coś na wyprzedażach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
a co to za praca? bo to też istotne =)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Fakt, że wybrałaś najbardziej klasyczną, biało-czarną opcję.
Biżuteria nie jest zabroniona pod warunkiem, że nie będzie za duża i za dużo ![]() Jednak skłaniam się za tą ostatnią propozycją: http://allegro.pl/item117986125_hit_...ni_raz_38.html
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
z tego co wiem bluzka orsaya jest z aktualnej kolekcji, cena ze strony internetowej to 99 złotych, ale podobno maja obnizke o 50%
tutaj po klikniecu w lupe mozesz ja dokladniej obejrzec: http://web.orsay.com/shop/index.php?...y=6&display=0# Ta bluzeczka która teraz wkleilas jest ładniutka i skromna, tylko Ty zapnij ją wyżej ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jak kupię coś w tym stylu z krotkim rekawem to bedzie mi pasowac tez na rozpoczecie roku. Jutro wybiore sie na zakupy, moze cos znajde. Dziekuje wszystkim za opinie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
boze, ja jestem od miesiaca telemarketerka i naprawde szczerze nie polecam, przez pierwsze 2 tygodnie plakalam po przyjsciu do domu praktycznie non stop, cale szczescie to tylko praca na wakacje. Ja poszłam na rozmowe tak z ulicy, ale nikt nie byl jakos specjalnie elegancko ubrany...
![]() ![]()
![]() |
#48 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dopiero teraz kiedy jestem recepcjonistką zaczełam chodzić w spódnicach i eleganckich bluzkach + buty na obcasie =) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja juz pracowałam wczesniej jako telemarketer, bylam elegancko ubrana ale w tamtej firmie wyglad sie malo liczył ![]() Oczywiscie do pracy chodziłam juz normalnie ubrana. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to jak chodzilam na rozmowy to zawsze pelne buty (nie wypadalo pokazac palcow), obowiazkowo żakiet, bluzka w stonowanym kolorze z kolnierzykiem (teoretycznie z dlugim rekawem, ale ja przemycalam krótki, bo i tak nie sciagalam marynarki) i niewazne czy +40 stopni czy -40 stopni... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
Demeter-krótko mówiąc dzwonię i proponuję
![]()
![]() |
#52 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak wogole nie wyobrazam sobie rozmowy przy obecnej pogodzie w zakiecie czy koszuli z dlugim rekawem.W szczegolnosci jak ma sie rozmowy nawet przez 3 dni pod rzad. Cytat:
Ja miałam mozliwosc pracowac wlasnie przy sprzedazy prez telefon,ale chyba bym zwariowała ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem klasyczny strój
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to Cie niezle mecza... 3 dni??? nie wola ten czas poswiecic na prace?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
No to może się przebrać przecież w łazience jakiegoś lokalu
![]() ![]()
![]() |
#57 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki za wszystkie rady. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Wtajemniczenie
|
Podpinam sie pod watek. W poniedzialek mam rozmowe kwalifikacyjna, posada ekspedientki w skelpie z ksiazkami i materialami malarskimi. czy moge isc w sukience w groszki? sukienka ego typu, tyle ze nia ma tego kolnierzyka i bialego 'obramowania'. do tego czarne balerinki na obcasie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
Hm sama już nie wiem
![]() Ja chciałam się ubrac na rozmowę kwalifikacyjna na stanowisko sekretarki tak jak na zdjęciu - jeśli będzie ciepło, ale teraz zwątpiłam ![]() ![]() Lilithin podoba mi się Twoja sukienka, wydaje mi się odpowiednia ![]()
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
a moim zdaniem spódnica powinna byc najkrótsza do linii kolan a moze nawet tuz za kolana. i najepiej zebys ubrala się w raczej m alo krzykliwe kolory..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.