![]() |
#31 |
BAN stały
|
Dot.: Praca przez agencję pracy
To akurat prawda - sama byłam kiedyś na rozmowę o pracę w marketingu, a we wszystkim pośredniczyła agencja. Moja mama chodzi już do pracy. Pierwsze dwa dni dosyć nudne, bo sama nauka, dzisiaj miała już normalnie pracować. Ale jest szczęśliwa. To nie jest człowiek, który nadaje się do siedzenia w domu. Lubi ludzi i zajęcie. Najważniejsze, aby była aktywna, a dalej to już jakoś pójdzie. Twierdzi, że będzie chciała tam chodzić. Co najlepsze - wczoraj z tej agencji EuroKadra babka zadzwoniła z pytaniem jak sobie radzi ;-) Nie wiem czy mama zrobiła takie wrażenie, bo wątpię żeby do każdego dzwonili przy takim przemiale ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Nie kojarzę, żeby w moim przypadku tak było, ale może mają teraz mało ludzi i starają się zadbać o każdego pracownika.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
BAN stały
|
Gdyby mieli mało ludzi do pracy tymczasowej to każdy by dostawał pracę bezpośrednio w firmach i agencji by nie było, więc zakładam, że ten argument jest raczej średnio trafiony ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasem agencje mają takie zasady, że dzwonią do nowego pracownika, żeby podpytać jak mu się podobało, jak wrażenia itp. Moim zdaniem to bardzo pozytywne postępowanie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
A co do sytuacji na rynku pracy - wcale nie wszędzie jest super. Nadal w wielu miastach jest po kilkanaście procent bezrobocia. Tylko w dużych, najbardziej rozwijających się miastach, wyglada to dużo lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
BAN stały
|
zakalec - wiem. Widzę też że agencje mają po prostu takie jakby bazy pracowników i dzwonią kiedy mają dla kogoś wakat. W sumie dopiero dotarło do mnie, że mnóstwo ludzie nie jest tak zaangażowana, żeby samodzielnie szukać pracy. Jak ktoś im zapewni, to pójdą, a jeśli nie, to siedzą w domu. Człowiek wciąż niewiele wie o życiu...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Wiecie co? Nie ma co się ekscytować. Jeśli agencja zapewnia pracę, tym którzy nie mogą jej znaleźć, to tylko się cieszyć i z tego korzystać. W Polsce dużo się poprawiło, ale żeby wynagrodzenia rosły potrzebna jest przede wszystkim konkurencja na rynku firm, a nie pracownika. Niech o nas zabiegają ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
BAN stały
|
Ale po tym widać, że te agencje faktycznie zabiegają o pracownika - nie spotkaliśmy się wcześniej z czymś podobnym. Z drugiej strony firmy też mają pewnie mocne problemy ze znalezieniem pracowników, którzy do danego tematu się faktycznie nadają - szkoda że nie było tak w momencie kiedy ja zaczynałam szukać pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-12 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:33.