Aparaty ortodontyczne cz.II - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-01, 14:34   #31
morelowa
Zadomowienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość
spokojnie, może to tylko osad? u mnie osad i kamień zbierają się baaardzo szybko (mimo dobrej higieny...). i moje zęby od wewnątrz wyglądają hmm no nieciekawie mam po prostu taki ciemny osad. orto mi powiedziała że u niektórych się tak właśnie robi i że mam się nie przejmować, bo on nie zaszkodzi moim zębom. więc może też masz tendencję do odkładania się osadu i kamienia?
Cytat:
morelka ze tak ciebie nazwe moze to faktycznie jakies jedzonko, ja pamietam jak bylam u dentystki ona mi patrzy i mwoi cos czarnego widze...i dlubala tym czyms ostrym i wydlubala...mamy w zebach takie zakamrki ze hoho..wiec nie nerwuj sie pojdziesz do dentsyki i sie dowiesz a jesli nawet prochnica to szybko zaleczysz

kochani a uswal ktos z was kamien metoda ultradzwiekow??? moze ktos mial takie doswiadczenie bo mam zamiar taki zaboieg wykonac... i mniej wiecej ile ktos placil/boli/ile trwa
Cytat:
Spokojnie, miejmy nadzieję że to nie jest próchnica - nie wiem co to może być, ale nie stresuj się to może być kamień nazębny bo on czasem tak w bruzdach się pojawia. Wtorek niedaleko
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.
Już trochę mi ulżło, uff ...
Mam tendencję do kamienia i to nawet niezłą. Niedawno oczyszczałam i już widzę, że na dolnej jedynce mi się pojawił. Ale we wtorek wszystko załatwimy.
"Morelka", podoba mi się, haha A co do tych zakamarków w zębach, to masz rację. Jak nie mam co robić to oglądam sobie zęby (jakby było co, takie zboczenie) i na moje oko, to mam wszystkie zęby dziurawe, nie liczący tych zaplombowanych. Jakoś dziwnym trafem, gdy chodzę do dentystki, to ona zaś twierdzi, że mam zdrowe.
I podpinam się do pytania o kamień nazębny usuwany ultradźwiękami. Już sobie zaplanowałam, że gdy będę miała aparat, to tak raz na 3-6 miesięcy będę chodzić na czyszczenie ząbków.

*
*
u're my afrodisiac

morelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-01, 14:37   #32
tigra.14
Raczkowanie

hahaha:d to jest bardzo, bardzo długa historia Ale upraszczając max, to po tym, jak zaczęły wyrastac mi 8-ki, zęby się stłoczyly I wyglądało to na dole fatalnie, więc poszłam do orto, wyrwałam kilka zębów i zaczęło się kolejne leczenie. Po drodze, jak orto chciała zdjąć mi aparat, to uparłam się, że go nie zdejmę i zmieniłam lekarza. I wtedy się okazało, że mądra pani orto z JG zamiast zlikwidować mi wadę zgryzu, to pogłębiła ją maksymalnie Ale mam nadzieję, że juz niedługo będzie koniec Bo 3-ci raz nie będę zakładała aparatu!! co to, to nie A swojego obecnego aparatu mam już serdecznie dosyc, bo niestety mam normalne(czyli gigantyczne) zamki jak prosiłam o te mini, to babka mi powiedziała, "że są niepraktyczne". No ale to zostawie bez komentarza

To tak w skrócie
tigra.14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-01, 14:52   #33
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
hehe nowa czesvw sumie to dobrze
z tego co wiem z zaocznych an dzienne sie nie przeniesiesz ze wzgledu na ilosc wykladów/cwiczen
kolega moj nie mogl sie przeniesc, kolezanka na 3 roku zaocznych tez nie mogla wiec poszla do innej skzoly i od poczatku zaczyna...no ale jak kto lubi czo nie?
malolato chcoiaz tyle ze masz za darmo aparata ale to juz szczyt wszytskiego. moj tz mowil zebym ubezpieczyla sie i podpisala umowe z orto w razi gdyby wsztsko wrocilo, on taki niedowiarek jest ze łoj ale widac jednak takie przypadki sie zdarzaja...szkoda tlyko ze niektorzy lekarze sa 'malo' doswiadczeni a biora sie za takie eksperymentowanie tak jak w przyadku kolezanki KASIKA87
skandal skandal skandal..

hyh u nas mozna sie przeniesc tylko musisz miec srednia powyzej 4.0 no ale placic ponad 4 tys. zl rocznie to jednak troche drogo ;]

huh no orto mojej kolezanki to porazkowa byla np. standardowy czlowiek nosi hyraxa okolo 4-6 mscy ona nosila 9 po czym orto jej zdjela zeby po kkilku wizytach stwierdzic ze jeszcze na pol roku jej to zalozy, kolezanka sie nie zgodzila wiec dostala w sumie 8 pierscieni i jakies inne kosmiczne rzeczy domontowane do łuku ;/ szkoda, ze zdjec nie robilysmy ;]

Cytat:
Napisane przez tigra.14 Pokaż wiadomość

A tak wogole: witam wszystkich Ja po raz 2-gi nosze aparat i teraz mijaja wlasnie 2 lata:/ Historia dluga...no ale przeszlam operacje retro i mam nadzieje, ze juz niedlugo pozbede sie tego metalu Co to wyciagow...to ja mam obecnie po 3 z jednej strony...czyli razem 6:P jednak byl czas, kiedy mialam 8 gumek Jesli sa dobrze dobrane, to potrafia zdzialac cuda

kasiek87: kiedys zapisalam sie na wizyte do Twojej orto Bo mialam studiowac w ZG. Ale zeby zmusily mnie do przeniesienia sie do Wrocka A Twoja orto to jest prawdziwa specjalistka

pozdrawiam (Junkiat Ciebie rowniez)
hyh ciesze sie, ze masz dobra opinie o mojej orto hyh leczyla sie tam moja sis i kolezanka z bloku obie innymi metodami (sis wyrywanie, kolezanka hyrax) obie maja ladne proste zabki ^^ a ja czekam czekam az moje tez beda takie ladne ^^

co do wyciagow to gdzies mam jeszcze w szufladzie zaloze i zrobie fotke to wkleje ^^

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-01, 15:22   #34
kasiek87
Kokon pro

wybaczcie post pod postem
fotki wyciagow
1. wyciagi czyli po prostu male okragle gumeczki
2. wyciagi plus opakowanie to akurat lwy byly jedne z pierwszych moich sa rozne malpki orly zalezy jaka "moc" takie zwierzatko^^
3. wyciag zamontowany na zebach moze byc wiecej niz jeden z kazdej strony zalezy to od tego co orto chce przesunac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0710.JPG (60,7 KB, 296 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0713.JPG (51,8 KB, 272 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0717.JPG (36,7 KB, 687 załadowań)

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2007-07-01, 15:35   #35
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Jaki uroczy błękit p.s. powodzenia w walce o studia na filologii, ja teraz już na 5 roku ale też swoje przeszłam żeby się dostać :P
Stary 2007-07-01, 15:49   #36
kasiek87
Kokon pro

dziekuje w sumie to morski kolor byl ale po tych 2 miechach zrobil sie dziwny na zdjeciu niebieski a w rzeczywistosci bardziej zielony aparat przeklamal kolorek

w ogole widze, ze tu juz 2 kolezanki specjalistki od angielskiego zapamietam ^^

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2007-07-01, 15:49   #37
smv
Zakorzenienie

maricken gratuluje to juz konczysz...ja ide wtym roku na praktyki do pierwszaczków, nie wiem co robic;o

hehe kasiek no co ty ze mnie zadna specjalistka zwykła kolegianka;P w dodatkuz poprawka na głowie
Stary 2007-07-01, 15:51   #38
morelowa
Zadomowienie

Kasiek dziękuję bardzo za zdjęcia!

piękne ząbki

*
*
u're my afrodisiac

Stary 2007-07-01, 15:55   #39
Maricken
Zadomowienie

Cytat:
maricken gratuluje to juz konczysz...ja ide wtym roku na praktyki do pierwszaczków, nie wiem co robic;o

hehe kasiek no co ty ze mnie zadna specjalistka zwykła kolegianka;P w dodatkuz poprawka na głowie
Nie jest tak źle z tymi dzieciakami Tylko trzeba wiedzieć co ma isc po kolei na lekcji bo trzeba im dać zajęcie (mają niespożytą energię ), ale to wszystko przychodzi z czasem - ja na początku jak sobie przypomnę to byłam beznadziejna, a teraz to prawie rutyna

Aby nie zbaczać z tematu zbytnio, to ciekawa jestem jak dzieciaki zareagują na panią w aparacie dobrze zresztą że mój orto nie przewiduje gumek, bo jeszcze w któreś bym strzeliła na lekcji
Stary 2007-07-01, 16:02   #40
smv
Zakorzenienie

hehe no wlasnei tezjestem ciekawa przyjdzie Pani z drutami:p hehe
a jakos sie przedstawialas tym dzieciom czy jak to..ja mam caly rok praktyki 2 razyw tygodniu i nie mam pomyslu na pierwsza lekcje..moze jakas podpowuedz doswiadczona kolezanko? bedziemy korzystac ze SPARKS.kurcze nie moge jej na necie znależć..skana oczywiscie zeby zbaczyc co tam jest...
kurcze nie dforum o angielskim;P ale mozna raz zaszalec
Stary 2007-07-01, 16:21   #41
Maricken
Zadomowienie

Cytat:
hehe no wlasnei tezjestem ciekawa przyjdzie Pani z drutami:p hehe
a jakos sie przedstawialas tym dzieciom czy jak to..ja mam caly rok praktyki 2 razyw tygodniu i nie mam pomyslu na pierwsza lekcje..moze jakas podpowuedz doswiadczona kolezanko? bedziemy korzystac ze SPARKS.kurcze nie moge jej na necie znależć..skana oczywiscie zeby zbaczyc co tam jest...
kurcze nie dforum o angielskim;P ale mozna raz zaszalec
Ja licze na wyrozumialosc dzieci a jak beda zadawac pytania to im powiem ze to bizuteria Mnie przedstawila nauczycielka ktora normalnie ta klase uczy, no a pierwsza lekcja to bezpiecznie jest zrobic z podrecznika po prostu. Sparksy sa nawet mozliwym podrecznikiem, zobacze czy nie ma gdzies ich na sieci i dam Ci znac na pm
Stary 2007-07-01, 16:43   #42
smv
Zakorzenienie

serdeczne dzikei maricken my jestesmy zatrudnieni jako nauczyciele..w tej skzole madry dyrektor nie zatrudnil ZWYKLEGO nauuczyciela.
Stary 2007-07-01, 17:03   #43
magdolna
Przyczajenie

GG do magdolna

hej dziewczyny,
mam pytanko: aparat założyłam półtora tygodnia temu, najpierw pobolało, potem przestało zupełnie, a dziś od rana dolna lewa dwójka strasznie mnie boli jak ją dotykam językiem-to normalne??? czemu tylko jeden ząb boli? jakby się ruszał to chyba sąsiednie też powinny boleć, prawda?
pomóżcie proszę bo się martwię...
magdolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-01, 17:17   #44
smv
Zakorzenienie

magdolna niemartw sie tzn ze cos sie z ebami dzijee mi npo od tygodnia nic sie nie dzialo a tu od wczoraj jedyna i dwójka górna dokuczaja ) jest okiiiii
Stary 2007-07-01, 18:58   #45
taramtaram
Raczkowanie

a po co są te wyciągi? dla ustawienia zgryzu czy jak? i na jakiej zasadzie działają? nie przeszkadzają w jedzeniu/mówieniu? Bo ja to sobie tak wyobrażam że to przyciska górę do dołu i nie da sie buzi otworzyć
taramtaram jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-01, 20:25   #46
Katka_krk
Rozeznanie

no ja tez mam pytanie do osob ktore maja wyciagi!

Zaczeliscie je nosic zaraz po tym jak wam załozyli aparat czy po jakims czasie???

Bo mi orto kiedys tez cos takiego mowila ale na poczatku to byłam zielona w tym temacie!

Katka_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-01, 21:34   #47
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
wybaczcie post pod postem
fotki wyciagow
1. wyciagi czyli po prostu male okragle gumeczki
2. wyciagi plus opakowanie to akurat lwy byly jedne z pierwszych moich sa rozne malpki orly zalezy jaka "moc" takie zwierzatko^^
3. wyciag zamontowany na zebach moze byc wiecej niz jeden z kazdej strony zalezy to od tego co orto chce przesunac
ubiegłaś mnie właśnie chciałam wrzucić fotki opakowania i wyciągów
ja mam teraz nosorożca

Katka- ja po 4 miesiącach dostałam wyciągi
taramtaram na początku BARDZO przeszkazda w jedzeniu, jeśli z kimś rozmawiasz a bolą Cię zęby (w moim przypadku pierwsze dni) to też nie jest wesoło. a buzie otwieram tylko do pewnego momentu bo dalej mnie szóstki bolą
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-01, 21:54   #48
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

Hej dawno mnie tu nie było, więc teraz pisze co się z moimi ząbkami dzieje... Już są prawie ładne:P hehe przerwa znikła, jeszcze tylko dwójkę ustawić i będzie ładnie we wtorek idę na wizytę do orto mam nadzieję, że starczy jej miejsca na dwójke i wreszcie mi ją podłączy... Między jedynką, a dwójką zrobiła mi się przerwa 1mm-1,5mm tak, że mam nadzieję że starczy jej miejsca... ta sprężyna wygląda okropnie... nie mogę na nią patrzeć już

jak tam wam miajają wakacje?
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg
cichy_podmuch_wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-01, 22:53   #49
kasiek87
Kokon pro

Cytat:

u mnie za to niby sie filologia ang. nazywa a to "koledż" taki, a zeby mgra zrobic to i tak poznan najblizej :P a co do nauczycielek w aparatach to moja jedna kol. uczy w klasach 1-3 pods i jest zadrutowana i mowi, ze dzieciaczki pozytywnie reaguja ;] a moja mlodsza sis w gimie tez uczy aparatka kobieta juz dobrze po 30 ;] teraz to normalne w sumie popularne aparaty sie zrobily

Cytat:
Napisane przez morelowa Pokaż wiadomość
Kasiek dziękuję bardzo za zdjęcia!

piękne ząbki

nie ma sprawy i dzieki ale idealne jeszcze nie sa ^^

Cytat:
Napisane przez taramtaram Pokaż wiadomość
a po co są te wyciągi? dla ustawienia zgryzu czy jak? i na jakiej zasadzie działają? nie przeszkadzają w jedzeniu/mówieniu? Bo ja to sobie tak wyobrażam że to przyciska górę do dołu i nie da sie buzi otworzyć
wyciagi sa do ustawiania zgryzu i mozna nimi tez szpary zamykac jak zalozone sa na jednym luku ^^ ja tak mialam i moja sis tez wtedy zmienia sie je co tydzien lub jak pekna ohyda ^^ w jedzeniu czasem przeszkadzaja i lepiej zdejmowac do jedzenia, a po umyc zeby i zalozyc znow a w mowieniu nie przeszkadzaja choc jak sie czasem smialam to zdarzylo im sie peknac i strzelic w kogos ^^

Cytat:
Napisane przez Katka_krk Pokaż wiadomość
no ja tez mam pytanie do osob ktore maja wyciagi!

Zaczeliscie je nosic zaraz po tym jak wam załozyli aparat czy po jakims czasie???

Bo mi orto kiedys tez cos takiego mowila ale na poczatku to byłam zielona w tym temacie!
ja mialam jakos na poczatku leczenia, ale nie pamietam dokladnie po ilu miesiacach musialabym sprawdzic i w sumie mialam 4 rodzaje

Cytat:
Napisane przez cichy_podmuch_wiatru Pokaż wiadomość
Hej dawno mnie tu nie było, więc teraz pisze co się z moimi ząbkami dzieje... Już są prawie ładne:P hehe przerwa znikła, jeszcze tylko dwójkę ustawić i będzie ładnie we wtorek idę na wizytę do orto mam nadzieję, że starczy jej miejsca na dwójke i wreszcie mi ją podłączy... Między jedynką, a dwójką zrobiła mi się przerwa 1mm-1,5mm tak, że mam nadzieję że starczy jej miejsca... ta sprężyna wygląda okropnie... nie mogę na nią patrzeć już

jak tam wam miajają wakacje?
wakacje mijaja leniwie, a do pracy wypadaloby isc ^^ opisz po wizycie czy w koncu podlaczyla ci dwojke powinno jej juz chyba wystarczyc miejsca

EDIT

sprawdzilam na innym forum ile nosilam wyciagi

wiec tak od 7.06.2006 do 15.12.2006 a po przerwie od 30.01.2007 - 27.02.2007 i tyle zgryz na blysk ideal

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Edytowane przez kasiek87
Czas edycji: 2007-07-01 o 23:17
Stary 2007-07-02, 00:03   #50
emeczka
Wtajemniczenie

Cytat:
emeczka: czy Ty leczysz sie w jeleniej? Bo ja akurat sie tam leczylam U kogo sie leczysz? ja niestety nie bylam zadowolona z leczenia i sie przenioslam, ale po cenie aparatu i zamkach wnosze, ze jednak ja u kogos innego sie leczylam
leczę się u dr Kustrzyckiej (w stomatologii bez bólu). jak na razie jestem zadowolona, moje zęby też przyjmuje też we Wrocku, w Jeleniej jest raz w tygodniu. A u kogo się leczyłaś, że byłaś niezadowolona? Swoją drogą szkoda że nie chciała Ci mini założyć... ja je mam i bardzo mi się podobają
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-02, 08:21   #51
zlosnica85
Raczkowanie

Alufa co do operacji to jest ona podobno bezpłatna bo z NFZ ale trzeba sie nieźle na nią naczekać...
Co do wyciągów to słyszałam żę zakłada się je na ostatnie 3-4 miesiące leczenia kiedy już się zgryz ustawia, więc może dziewczyny macie już bliżęj końca niż początku (no chyba że usłyszałam źle )
ja generalnie jestem załamana. Mam aparat od miesiąca i widzę zmiany ale na gorsze . Dwójka weszła mi dużo więcej za jedynkę a trójki wcale nie chcą się przesuwać w stronę wyrwanych 4. Strasznego doła załapuję bo wyglądam jak kretynka :-(
zlosnica85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-02, 08:54   #52
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlosnica85 Pokaż wiadomość
Alufa co do operacji to jest ona podobno bezpłatna bo z NFZ ale trzeba sie nieźle na nią naczekać...
Co do wyciągów to słyszałam żę zakłada się je na ostatnie 3-4 miesiące leczenia kiedy już się zgryz ustawia, więc może dziewczyny macie już bliżęj końca niż początku (no chyba że usłyszałam źle )
ja generalnie jestem załamana. Mam aparat od miesiąca i widzę zmiany ale na gorsze . Dwójka weszła mi dużo więcej za jedynkę a trójki wcale nie chcą się przesuwać w stronę wyrwanych 4. Strasznego doła załapuję bo wyglądam jak kretynka :-(
wydaje mi się to kwestia indywidualna (jak większość rzeczy w ortodoncji ) i zależna od wady. moja wada wymaga teraz wyciągania dolej żuchwy w przód. w lutym orto mówiła, że w rok będę już wyleczona. (zostaje mi 8 miesięcy) więc jestem dalej jak bliżej

co do tych gorszych zmian to się nie martw! to się wszystko zlezie w swoim czasie. też miałam takie momenty w leczeniu, że zęby wyglądały gorzej niż na początku leczenia. nie martw się też przestrzeiami po wyrwanych czwórkach. pewnie jak się uśmiechasz nikt nie zauważa, że masz braki w uzębieniu

głowa do góry!

sama często miewam kryzysy :P

dobrze, że jest ten wątek
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-02, 10:24   #53
tigra.14
Raczkowanie

Emeczka: ja bylam u Twojej orto na konsultacji, ale bardzo nieladnie mnie potraktowala Poza tym moja wada nalezy do bardzo ciezkich i zamiast mi powiedziec, ze sie kwalifikuje na operacje, to pani mi powiedziala, ze moge sobie dolnego kla wyrwac i bedzie po klopocie!! Dlatego wybralam A. Zawile...przyjmuje na Krotkiej. A mozesz mi jeszcze napisac ile kosztpowal Cie aparat i ile kosztuja wizyty u Twojej orto? Bo moja kolezanka jest do niej zapisana, ale boi sie, ze wlasnie jest tam drogo
Stary 2007-07-02, 12:26   #54
emeczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Emeczka: ja bylam u Twojej orto na konsultacji, ale bardzo nieladnie mnie potraktowala Poza tym moja wada nalezy do bardzo ciezkich i zamiast mi powiedziec, ze sie kwalifikuje na operacje, to pani mi powiedziala, ze moge sobie dolnego kla wyrwac i bedzie po klopocie!! Dlatego wybralam A. Zawile...przyjmuje na Krotkiej. A mozesz mi jeszcze napisac ile kosztpowal Cie aparat i ile kosztuja wizyty u Twojej orto? Bo moja kolezanka jest do niej zapisana, ale boi sie, ze wlasnie jest tam drogo
Heh, do niej trzeba mieć podejście jest taka... dziwna, ale nie wątpię w nią na początku też byłam u dr Zawiły, ale ona chciała mi wyrwać 7 zębów na wejście, a dr Kustrzycka stwierdziła że warto się wstrzymać bo MOŻE uda się wyprostować zęby wyrywając "tylko" 5 zębów... Faktycznie nie jest to tani gabinet... za zamki mini płaciłam 1600 za łuk (góra), za normalne hmm chyba 1400 albo 1300 (więc tu akurat ceny są normalne), natomiast za wizyty płacę 100 zł.... W sumie jedynym problemem jest to że przyjmuje tylko w czwartki, w pozostałe dni przyjmuje we Wrocławiu, no i na zakładanie trzeba się pofatygować do Wrocławia.

Myślę że obie orto są dobre, ale mnie właśnie przekonała ta decyzja o wstrzymaniu się z wyrywaniem 2 zębów... Zresztą dr Zawiła słowem nie wspomniała o zamkach mini, a mi właśnie na nich zależało.

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-02, 19:42   #55
tigra.14
Raczkowanie

oj nie...Zawiła nie jest dobra...to jeden z najgorszych jak nie najgorszy lekarz! Lekarze z AM we Wrocławiu powiedzieli, ze jeszcze tak spierniczonego leczenia to nie widzieli!! dzieki niej musialam isc na lamanie kosci zuchwy!! no paranoja!!

100zl, to nie jest tak wiele ale dlaczego na zakladanie aparatu trzeba do Wrocka jechac? Mojej kolezance zakladala hyraxa, ale mowiac szczerze nie mowila mi, ze musiala do Wrocka jechac

a u zawily wyrywanie zebow, to norma
Stary 2007-07-02, 19:46   #56
morelowa
Zadomowienie

.

*
*
u're my afrodisiac

Edytowane przez morelowa
Czas edycji: 2007-07-02 o 19:49 Powód: dubel
Stary 2007-07-02, 19:48   #57
morelowa
Zadomowienie

I dziewczyny doczekałam się!
Dzwoniła moja orto i powiedziała, że haas jest już gotowy.
W środę idę zakładać Będę miała taki bez pierścieni, czyli ten akrylowy. Na ok miesiąc-półtorej. Nie wiem jak zęby umyję pod tym akrylem.
Może ktoś z Was wie, od czego to zależy jakiego ma się haasa? Czy z pierścieniami, czy z akrylem?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Gallela Haas.JPG (61,8 KB, 345 załadowań)

*
*
u're my afrodisiac

Stary 2007-07-02, 19:58   #58
kasienkakg
Zadomowienie

Czesc! Jestem nowa na tym subforum.
10 lipca zakładam aparat i straaaaaaaaasznie sie boje. Bedzie on metalowy i najpierw na szczeke, a po jakims czasie na zuchwe. Bedzie najzwyklejszy i najtanszy-metalowy. Boje sie,bo moje zeby sa stloczone a nie bede miec wczesniej zakladanych na szostki takich pierscieni tylko od razu aparat (moja kolezanka miala zakladane najpierw takie gumki). To od razu bedzie mnie bolec?? Mam nadzieje,ze po wakacjach na uczelni nikt nie bedzie sie smiac, ze tak pozno zalozylam aparat,bo teraz t wiecej dzieci z podstawowki nosi aparaty niz na studiach. Ale najbardziej boje sie jak zareagują pacjenci w przychodni (11lipca zaczynam praktyki u lekarza rodzinnego, studiuje medycyne). Poradzcie mi cos prosze i powiedzcie jak beda wygladaly pierwsze minuty tuz po zalozeniu aparatu.
Buziaki dla wszystkich aparatek
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-02, 19:59   #59
kasiek87
Kokon pro

przeciez to sie przykleja i nie myje sie pod tym zebow :P teraz robia z akrylem, bo przesuwa wszytskie zeby, a aten z pierscieniami tylko te zaby zapierscieniowane i trzeba bylo ustawiac reszte gdzies na necie byly fotki jak wyglada rozsunieta szczeka po jednym i drugim poszukaj

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2007-07-02, 20:03   #60
morelowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
przeciez to sie przykleja i nie myje sie pod tym zebow :P teraz robia z akrylem, bo przesuwa wszytskie zeby, a aten z pierscieniami tylko te zaby zapierscieniowane i trzeba bylo ustawiac reszte gdzies na necie byly fotki jak wyglada rozsunieta szczeka po jednym i drugim poszukaj
no własnie chodzi mi o to nie mycie zębów pod akrylem przez ponad miesiąc
nie wiem jak to przezyję, bo ja czyscioch jestem :P gorzej jak mi coś tam wejdzie..
a nie wiecie na co się to przykleja? cement/klej?

*
*
u're my afrodisiac

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości