![]() |
#31 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Podforum dla Filtromaniaczek
Cytat:
Filtry do tanich nie należą, ale sama zarabiam na swoje kosmetyki. Nie dostaję ani 1 grosza od firm produkujących filtry, ponieważ nie mam z nimi kontaktu. A nawet gdybym miała i gdyby zaproponowano mi to, to nie przyjęłabym takiej propozycji, ponieważ uwazam, że pielęgnacja to "prywatna sprawa" i z butami nie zamierzam wchodzić ludziom w życie i "nawracać" ich na filtry. Na Wizażu są jednak osoby, które stosują taką pielęgnację skóry jak ja i to z nimi wymieniam informacje. Nazwa "lobby filtrowe" jest dla mnie obraźliwa, ponieważ stwarza fałszywy obraz mojej osoby. Dziękuję za uwagę. Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#32 |
Mrs Mrau
|
Ja też jestem przeciw.
Kolejne rozdrabnianie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Lobby" w języku potocznym, w moim otoczeniu oznacza grupę osób popierających się nawzajem - i w takim znaczeniu go tu użyłam. "Branie pieniędzy od kogokolwiek", bez przesady, nic takiego nigdzie nie napisałam i proszę nie piętnować mnie za to. A znaczenie słownikowe niektórych słów często rózni się od znaczenia potocznego. TEraz ja czuję się urażona i straszine mi przykro, że moj niewinny post został tak odebrany. Wypowiedziałam się, bo mam do tego prawo jak wszystkie inne wizażanki. Zrobiłam to kulturalnie i bez złośliwości, wycieczek personalnych. Dlatego dziwi mnie Twoja wycieczka personalna względem mnie. Przykro mi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() To nie ma sensu a po drugie miały być inne podflora i jakos do tej pory nie zostały zrealizowane ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2006-04-18 o 14:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja natychmiastowa reakcja wynikła z innego rozumienia przez mnie wyrażenia "lobby filtrowe". Teraz rozumiem o co Ci chodziło i jeszcze raz przepraszam za awanturę, którą wywołałam. Masz prawo do wyrażania swojego zdania i szanuję je. Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Również dołączam się do prośby.
Póki co mamy jeden tasiemcowy wątek [już ponad 200 postów] a w nim mix wiadomości o poszczególnych kremach, nowościach rynkowych, opisy wrażeń, wiadomości śliśle biochemiczne [interakcje skłądników, filtry stabilne i niestabilne itp] i naprawdę ciężko "odkopać" potrzebne informacje. A tak, takie podforum pozwoliłoby zaprowadzić porządek.....Poza tym, do tego dochadzą wątki zwiazane z fotoalergiami, znamionami i przebarwieniami posłonecznymi [a póki co, forum dermatologiczne jest zamknięte] ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez jestem na TAK ![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Swego czasu zastanawiałam się, czy nie wnieść do Szefostwa petycji o stworzenie kilku działów na Kosmetyczce, w których znajdowałyby się posty na najpopularniejsze tematy /filtry, kwasy, trądzik, naczynka/. Zapewnia to porządek i przejrzystość, kosmetyczka jest ogromnym forum, ale zdałam sobie sprawę, że może to, o dziwo, doprowadzić do jeszcze większego bałaganu i próśb o tworzenie kolejnych podforum na coraz bardziej kuriozalne tematy. Nie wiem, czy takie rozdrabianie forum, to dobry pomysł, nie mówię nie, ale to wymaga dłuższego namysłu i sporo czasu, jeśli np. w grę wchodzi przesuwanie już isniejących wątków do nowo powstałych podforum.
No nie wiem, ale moje nastawienie jest lekko-półśrednie ![]() Podforum perfmy, moim zdaniem, powinnno zostać forum samodzielnym, bo nijak się ono ma do kosmetyczki, ale to tak na marginesie.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Osobiście jestem za. Chcę jednak zaznaczyć, że nie jest to jakis kaprys. Zdaje sobie sprawę, że gdyby takie podforum powstało, to faktycznie mogłyby pojawić sie głosy z prośbami o inne podfora i przez to wyświadczyłabym Szwefostwu niedxwiedzia przysługę, a tego nie chcę. Ja zgłosiłam prośbę, a teraz niech wypowiadają się Inni. Czas pokaże. Pozdrawiam serdecznie i dziekuję za wszystkie odpowiedzi w tym wątku ![]()
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Ja też jestem przeciw podforum o filtrach, gdyż myślę że zaraz zaczęły by się pojawiać prośby o inne fora. No i zaczęłyby się kłopoty z przynależnością poszczególnych wątków do różnych podforów, jak wspomniała Rzastin.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
ja jestem zdecydowanie ZA, bo skoro na forum "zrób to sama" jest kilka podforów dotyczących robótek ręcznych, dzięki temu zwolenniczki szydełkowania nie muszą się przekopywać przez wątki o robieniu biżuterii itd. to dlaczego na kosmetycznym nie wprowadzić kolejnego podfora?
przecież tu ma miejsce to samo zjawisko, przy czym wątek filtrowaniu jest faktycznie gigantyczny i przydałoby się jakieś usystematyzowanie, bo dla kogoś "nowego" przebrnięcie przez kilkadziesiąt stron jest koszmarem(wiem bo sama to zrobiłam) a wyszukiwarka nie zawsze znajdzie to co byśmy chciał i do tego dochodzi problem ze slowami slowami 3-literowymi np. nie wyrzuca nazwy kremów z filtrem SVR... itd. potrzeba podfora ma moim zdaniem dośc racjonalnie umotywowana i nie jest to kaprys w stylu chcę bo tak, tylko to wielu wizażankom ułatwi życie i korzystanie z portalu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
a ja jestem po raz kolejny na nie
mimo, że poprzednio argumentowałam tym, m.in., że mamy tutaj Wizaż, dlatego nei powinno się tworzyć działów nie związanych z wizażem, a ten dział [o filtrach] w nawiązuje do wizażu, jednak jestem całkowicie na nie, bo w takim tępie niedługo powstanie tysiące działów z kilkoma tylko postami jako zawartość jakimś wyjściem byłoby, wg mnie, jeśli osoba potencjalnie zajmująca miejsce moderatora tegoż działu, stale uaktualniała jeden wątek, w którym zbierałoby się linki do wątków na dany temat linki zawsze można przeciez w postach dzielić na te "ważniejsze" i mniej ważne, taki jeden przyklejony [mimo, że tych przyklejonych i tak juz wiele] temat mógłby uzurpować w jakiś sposób osobny dział |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Jestem ZA utworzeniem działu SŁONECZNEGO.
Dotychczasowy wątek "do filtromaniaczek" - główne źródło wiedzy o ochronie UVA/UVB ma ponad 2600 postów!!!! To mówi chyba samo za siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Gość
|
Podpisuję się pod słowami Tusi. Powstalo mnóstwo nowych wątków związanych z filtrami (filtry a makijaż, filtry a cera naczynkowa, itp.)
Przyznam, że nie za bardzo rozumiem, czemu wypowiadają się osoby "przeciw" - jeśli ktoś nie jest zainteresowany tą tematyką, przecież może nie zaglądać. Ja nie śledzę forum "Moje gotowanie", ale rozumiem, że jest potrzebne. A argumenty w stylu, że niepotrzebne jest oddzielne forum czy takie, że perfumy, to co innego, są moim zdaniem nieprzekonujące. Flitry to zbyt obszerna tematyka, zahacza i o kosmetyczne, i o wizażowe wątki, czyli, analogicznie do perfum, stoi na pograniczu kilku forów. Poza tym, rzeczywiście, "zrób to sama" ma kilka odnóg i jest ok, a ochrona słoneczna dlaczego ma nie mieć? Argument przeciw "rozdrabnianiu wizażu" nie przemawia do mnie. A co w tym złego? Przy takiej ilości różnych forów jeden więcej nie robi różnicy. Wydaję mi się, że to Zło i Aga powinni się wypowiedzieć, a nie wizażanki, które nie uczestniczą w filtrowych wątkach i, siłą rzeczy, nie są zainteresowan tę tematyką. Szkoda, że już nie ma już Moderatorek, które poparłyby tę kwestię ![]() I na koniec przywołam koronny argument: ponad 2600 postów, czy forum "Paznokcie" ma tyle? A nie przeszkadza mu istnieć. Abstrahując od tego, że dla mnie, nieuczestniczki "Co w duszy gra", tematyka tegoż forum jest bardzo zbliżona do "Forum plotkowego". Ale była grupa wizażnek,i to prężna, sądząc po postach, której takowe forum jest potrzebne, i forum powstało. Nie wypowiadam się o jego przydatności, czy też jej braku, bowiem z niego nie korzystam. Mam na myśli tylko to, że jest kilka forów, które, oceniając je według kryteriów zawartych w paru powyższych postach, nie powinny istnieć. |
![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
tez jestem ZA i mysle ze przy tak duzym poparciu - takie forum sie ukaze !!
pozdrawiam Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I podtrzymuję opinię, że nie przemawia do mnie obawa, że jeśli założy się jedno nowe podforum na prośbę użytkowniczek, to powstaną "tysiące" nowych działów z kilkoma postami. Argumenty za utworzeniem nowego "potwora" ![]() Czy nasze (filtromaniacze ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=110466 znajdziesz tam wiele odpowiedzi, na przykład na pytanie dlaczego jest forum "moje gotowanie" czy inne nie związane z wizażem, dlaczego niektórzy nie chcą by istaniało wiele podfor. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Gość
|
Cytat:
Czy taki argument jest dla Ciebie wystarczający? A poza tym, nie rozumiem dlaczego tak bardzo jesteś przeciwna naszemu podforum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Wizaz to spoleczmosc ale ...nie musze byc uczestniczka kazdego watku badz zagladac na kazde forum byc zaistniec
Sila napedowa kazdej spolecznosci jest rozwoj i chec wykorzystania danych zasobow na maxa wiec...dlaczego mamy sie ograniczac i byc przeciw forum o filtrach kiedy od bardzo dawna jest to poruszana kwestia.Wyszukiwarka badz przyklejanie watkow nie jest skuteczna metoda w 100%(zreszta takowej chyba nigdy nie bedzie) ale-warto zwrocic uwage na czytelnosc przeplywu informacji. Wchodzac na Wizaz interesuje mnie zaledwie kilka for dyskusyjnych jednak nie twierdze,ze reszta jest zbedna bo...tam nie bywam-wrecz przeciwnie,wchodze do dzialu,ktory mnie interesuje i niesie ze soba zrodlo informacji,ktorego potrzebuje. Zaznaczmy,ze prosba o dzial Sloneczny to nie tylko rzesza filtromaniaczek ![]() Zanim wypowiemy NIE zastanowmy sie nad argumentacja-jednak taka aby byla sie w stanie sama obronic,poniewaz kwestia typu,ze zaraz pojawia sie prosby o inne pod-fora nie jest dla mnie argumentem. Nie stwarzajmy pozorow,ze wiemy wiecej kiedy tak nie jest ![]() Prosba Alchemiczki jest poparta przez uczestniczki watku o filtromaniaczkach jednak to nie znaczy,ze jestesmy hermetyczna sekta,ktora pragnie swojego miejsca w sieci-bo tak nie jest. Celem jest stworzenie miejsca,gdzie w sposob czytelny,klarowny oraz jasny bedzie mozna zaczerpnac wiedzy usystematyzowanej i dalekiej od przekopywania sie przez dluuugie watki.
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Wypowiem się.
Wizaż już został TOTALNIE rozdrobniony, od dawna nie jest jednolitym, łatwym do ogarnięcie wizażem...Przychodzi się tu poczytać konkretne forum, a nie po prostu- przychodzi się poczytać wizaż, jak kiedyś. Ale ja nie o tym. Jakis czas temu była mowa o możliwości powstania podforum biochemicznego, pamiętam dyskusję na ten temat. Może więc wrócić do tego tematu? Byłoby to coś ala forum filtrowe, tematyka nieco szersza. Czyli w zasadzie coś co nas interesuje- takie forum kosmetyczne, ale wyższy stopień zaawansowania. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Gość
|
Koko, dobry pomysł
![]() Rzeczywiście "kosmetyka zaawansowana" to świetne rozwiązanie, tym bardziej,że filtry idą w parze z kwasami, retinoidami, przeciwutleniaczami czy całym domowym laboratorium. I te wątki giną wśród innych. |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podforum biochemiczne to super rozwiazanie ![]()
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
No własnie właśnie- filtry->kwasy->retinoidy->antyoksydanty->skrobia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od dawna czuje, że nasze dyskusje w wtaku filtromaniaczym odstają w pewien sposób od reszty wątków na wizażu. Nasze prośby o utworzenie podforum to nie "fanaberie", ale w tym momencie już chyba konieczność. Przecież my mamy tylko jeden wątek!!!! A jest tam tyle wiedzy, że dało by się napisać książkę! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.