Nowe podforum - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-04-16, 20:21   #31
201804200947
Konto usunięte

Dot.: Nowe podforum

Cytat:
Napisane przez Laura2112
W takim razie jak miałyśmy to zrozumieć: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...47&postcount=6
Wlasnie,jak?
201804200947 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-16, 21:18   #32
rachela
Zakorzenienie

Nie obraźcie się, ale kaprysicie
Jedno tupnięcie nogą i podforum "ma być"...

Biorąc pod uwagę mnogość i różnorodność tematów na Plotkowym, należałoby jeszcze stworzyć podforum o kwasach (chyba z resztą był taki pomysł), o solarium, o błyszczykach Dody, o zespołach muzycznych, o serialach, o maturzystkach i gimnazjalistkach...
Wydaje mi się, że jest dostatecznie dużo forów i podforów

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-16, 21:52   #33
201804200947
Konto usunięte

Rachela tu nikt nie kaprysi.
My sie staramy dowiedziec co z tym forum dalej,skoro zapowiedziane bylo ze niedlugo powstanie.
A ze jest poki co cisza na ten temat wiec go poprostu odnawiamy i pytamy co dalej?
To nie jest kapryszenie.
Stary 2006-04-16, 22:09   #34
Aeterna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachela
Nie obraźcie się, ale kaprysicie
Jedno tupnięcie nogą i podforum "ma być"...

Biorąc pod uwagę mnogość i różnorodność tematów na Plotkowym, należałoby jeszcze stworzyć podforum o kwasach (chyba z resztą był taki pomysł), o solarium, o błyszczykach Dody, o zespołach muzycznych, o serialach, o maturzystkach i gimnazjalistkach...
Wydaje mi się, że jest dostatecznie dużo forów i podforów
Rachelo - genialne
O Dodzie..!!!

W ogóle podforum o obgadywaniu ''gwiazd''
Nie mniej tego od zwierzątek
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-16, 22:20   #35
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez warszawianka
My sie staramy dowiedziec co z tym forum dalej,skoro zapowiedziane bylo ze niedlugo powstanie.
A ze jest poki co cisza na ten temat wiec go poprostu odnawiamy i pytamy co dalej?
To nie jest kapryszenie.
Chyba raczej nie cisza. Z tego co widzę to Złośliwiec się wypowiedział w danej kwestii.
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-16, 23:01   #36
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez warszawianka
To nie jest kapryszenie.
z tgo, co sie orientuję, to KAŻDY ma prawo do świąt, do urlopu, chwili relaksu, itd
KasiaKatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-16, 23:19   #37
201804200947
Konto usunięte

Tak i KAZDY ma prawo spytac.
Nie ma w tym nic zlego ze sie pytamy.
Stary 2006-04-17, 02:22   #38
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Kaprysimy? Tupiemy nogą?
Te wszystkie głosy na tak to raczej nie jedno tupnięcie nóżką.
Inne podfora powstawały z mniejszym poparciem i dobrze. My przynajmniej założyłyśmy sondę, żeby poznać opinie i tam jest na to miejsce, całe to ironizowanie jest zbyteczne, poznałyśmy już Wasze zdanie wcześniej.
Złosliwiec wypowiedział się na nie, AgaZ wcześniej - że forum ma powstać, chcemy po prostu wiedzieć, co dalej, czy to aż takie wkurzające?
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-17, 04:13   #39
sugar-krk
Raczkowanie

Ja tu tylko wpadlam powiedziec ze moim zdaniem forum jak najbardziej powinno powstac. Mamy podforum "Moje Makijaże" czy "Fitness" bo może sa to czyjes zainteresowania, pasje i wiadomo ze jest to duza grupa osob.
Uwazam, ze zarowno "zwyklych" posiadaczy zwierzat, milosnikow ktorzy beda chcieli pokazac pupili jak i tych ktorzy 'powaznie" interesuja sie zoologia, akwarystyka itd jest naprawde duzo i takie forum - jako zainteresowanie wielu osob odwiedzajacych https://wizaz.pl/forum powinno sie znalezc na stronie glownej.
W zasadzie, dlaczego osoby ktore lubia gotowac maja miec wszystko ladnie poukladane, a te ktore kochaja zwierzeta musza miec porozrzucane posty w dziale "plotkowym" biorac pod uwage ze zainteresowanych zwierzetami moze byc nawet wiecej niz tych lubiacych gotowanie? Kto wie.
Pozdrawiam
sugar-krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-17, 04:21   #40
Laura2112
Raróg

I kto mi powie, dlaczego osoby lubiące zmajstrować coś samemu mogą mieć cztery podfora?
Nie rozumiem tej "przerażającej wizji" wizażu zamieniającego się zaraz w forum zoologiczne.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Stary 2006-04-17, 08:49   #41
monyczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laura2112
Złosliwiec wypowiedział się na nie, AgaZ wcześniej - że forum ma powstać, chcemy po prostu wiedzieć, co dalej, czy to aż takie wkurzające?
To, że pytacie nikomu nie przeszkadza ale wkurzające są wypowiedzi typu "A bo osoby lubiące gotować mają Moje Gotowanie, a my nie możemy mieć swojego pod forum <tupnięcie>".
Stary 2006-04-17, 10:51   #42
Milena13
Rozeznanie

GG do Milena13

Cytat:
Napisane przez monyczkaaa
To, że pytacie nikomu nie przeszkadza ale wkurzające są wypowiedzi typu "A bo osoby lubiące gotować mają Moje Gotowanie, a my nie możemy mieć swojego pod forum <tupnięcie>".
i co w tym wkurzającego?

droga gitaro, przepraszam, ale teraz moje palce Cię nienawidzą.
Milena13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-17, 10:55   #43
Milena13
Rozeznanie

GG do Milena13

Cytat:
Napisane przez sugar-krk
Ja tu tylko wpadlam powiedziec ze moim zdaniem forum jak najbardziej powinno powstac. Mamy podforum "Moje Makijaże" czy "Fitness" bo może sa to czyjes zainteresowania, pasje i wiadomo ze jest to duza grupa osob.
Uwazam, ze zarowno "zwyklych" posiadaczy zwierzat, milosnikow ktorzy beda chcieli pokazac pupili jak i tych ktorzy 'powaznie" interesuja sie zoologia, akwarystyka itd jest naprawde duzo i takie forum - jako zainteresowanie wielu osob odwiedzajacych https://wizaz.pl/forum powinno sie znalezc na stronie glownej.
W zasadzie, dlaczego osoby ktore lubia gotowac maja miec wszystko ladnie poukladane, a te ktore kochaja zwierzeta musza miec porozrzucane posty w dziale "plotkowym" biorac pod uwage ze zainteresowanych zwierzetami moze byc nawet wiecej niz tych lubiacych gotowanie? Kto wie.
Pozdrawiam
zgadzam sie z tobą. jeśli my mamy sie wypowiadac na plotkowym to inni w zasadzie też by mogli (gotowanie, szydełkowanie)

droga gitaro, przepraszam, ale teraz moje palce Cię nienawidzą.
Milena13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-17, 11:00   #44
monyczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milena13
i co w tym wkurzającego?
no domyśl się
Stary 2006-04-17, 11:07   #45
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

dziewczyny, myślę, że narzekaniem i licytowaniem się, że ktoś ma, a Wy nie możecie mieć nic nie zdziałacie. lepiej przedstawcie więcej argumentów za tym, by je miec..a nie zachowujcie się jak rozkapryszone dziewczęta. bo taka myśl mnie nachodzi, gdy widzę Wasze zachowanie. i zgadzam się, że jest tu to "tupnięcie"

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-04-17, 11:11   #46
Aeterna
Zakorzenienie

Nie przytaczajcie proszę przykładu z Fitnessem czy Makijażami - bo to absurdalne.

To jest strona i forum - Wizażu.

Ploty
są podwójne, w tym, ploty i co w duszy gra. Miejsce na babskie gadanie, które zawsze się pojawia, nieuniknione.

Forum zrób to sama - czyli w założeniu jak być oryginalnie, modnie ubraną. Że dziewczyny dzbanki z ceramiki robią - i się nimi pochwalą - nikt nikogo nie przegania dlatego, że zrobi pudełeczko a nie kolczyki.
Dom i ogród - to też ''fragment wyglądu'' kobiety.
Dom, jego wnętrze, sposób jego prowadzenia - to też kobiecość, ocena wyglądu, nas - dziewczyn, bo ''gospodyń''.

Ginekologia, medycyna estetyczna - jasna sprawa dla mnie.

Kosmetyki, ciuchy, masaże i takie tam - priorytet.

Gotowanie - też się przydaje. No bo teoretycznie: jak się najeść a nie zgrubnąć..?
Ślub - jasna sprawa. Dziwne, aby nie.

Oceniajki jak widzę upadły. Choć na plotach właśnie - nie brak dyskusji o ksiązkach, muzyce i filmach.

Więc sorry wielkie - jak się do tego ma - kącik zoologiczny?
Nikt zwierzątek nie przegania. Ale - co to ma wspólnego z wyglądem..?
Weterynarz - tutaj?
A co ja za przeproszeniem jestem? Jakaś klacz....?
Złośliwa jestem, wiem.

Bo - w założeniu - wszędzie wizualizacja, zewnętrzność -> stricte: kobieta. Tylko plotyo wszystkim.

I nie piszcie mi o sierści z pieska na ukochanym sweterku, bo to nie jest powód, by mieć podforum. Dla mnie.
Stary 2006-04-17, 11:26   #47
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

po za tym co napisała Aeterna, z czym się zgadzam w 100%, jest jeszcze jeden powód na nie:

ile tak naprawdę powstało wątków o zwierzętach
i czy tak dużo jest możliwości na powstanie kolejnych?
wątpię

to naprawdę zbyt mało na powstanie nowego działu [jak dla mnie]
sama mam zwierzaka, jestem w nim zakochana, ale jakos nie mam ciśnienia na nowy dział, bo można o zwierzętach dużo i zawsze, ale naprawdę to "dużo" ogranicza się do jednego i tego samego tematu

czy może mają powstawać wątki: mój kot wczoraj złapał mysz
"mój pies zrobił wkońcu kupkę"
"dlaczego on nie lubi tej karmy?"
"pokażę wam mojego kota/psa/ptaszka/gada/itp" - zakładane przez każdą użytkowniczkę chcącą się pochawalić

rozpiętość tematów i możliwość powstawania nowych, innych, niepowtarzalnych jest naprawdę mała
Stary 2006-04-17, 11:33   #48
bierdonka
Wtajemniczenie

Lokalizacja: jestem czarownica wiec pewnie gdzies latam na miotle...

zgadzam się z Kasią i Aeterną...
a co do istnienia podforów na "Zrób to sama" - podfora powstały ponieważ jest wiele dziedzin, w których można się wykazać i użytkowniczki gubiły się w mnogości wątków i technik...
zwierzaki lubię, ale bez przesady... ta dziedzina nijak się ma do wizażu i wyglądu... bo prezcież nie będziemy dobierać pieska do butów, czy kolczyków.... <przepraszam za złośliwość>
moim zdaniem takie pod-forum nie jest potrzebne, ale jeśli już powstanie to nie będę się buntowała....
bierdonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-17, 11:36   #49
rzastin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milena13
i co w tym wkurzającego?
Akurat taki sposób argumentacji jest mało poważny i przekonujący

Ja też uwielbiam zwierzęta, wklejam zdjęcia mojego psa we wszelkie wątki na Wizażu, ale kolejne podforum uważam za zbędne. Tu nie chodzi o jakieś uprzedzenia odnośnie osób posiadających zwierzęta, ale o zwykłą matematykę- te tematy bez problemu mieszczą się i ilościowo i tematycznie w forum plotkowym, nie widać ich natłoku, spokojnie mogą funkcjonować jako pojedyncze wątki.
Tematy odnośnie fitnessu, paznokci, perfumy, gotowania mają swoje forum, pomnieważ Wizaż.pl jest z założenia wortalem dotyczącym urody, zdrowia i spraw 'kobiecych', więc ich istnienie jest dla mnie czymś naturalnym.
"Szatkowanie" plotkowego na kolejne podfora uważam za działanie 'na siłę' i stwarzanie sztucznych podziałów /przykładem forum stworzonego 'na siłę' jest, wg mnie, Multi- Cultural Zone/.

rzastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-17, 11:41   #50
bierdonka
Wtajemniczenie

Lokalizacja: jestem czarownica wiec pewnie gdzies latam na miotle...

Cytat:
Napisane przez rzastin
Tematy odnośnie fitnessu, paznokci, perfumy, gotowania mają swoje forum, pomnieważ Wizaż.pl jest z założenia wortalem dotyczącym urody, zdrowia i spraw 'kobiecych', więc ich istnienie jest dla mnie czymś naturalnym.
"Szatkowanie" plotkowego na kolejne podfora uważam za działanie 'na siłę' i stwarzanie sztucznych podziałów /przykładem forum stworzonego 'na siłę' jest, wg mnie, Multi- Cultural Zone/.
idąc dalej tym tropem można by domagać się podforum o muzyce, o technice (dot. pytań o komputery, odtwarzacze mp3 itp.) o sklepach, o książkach (bo nie wszyscy chodzą na oceniajkę), o filmach... tak można wymieniać w nieskończoność....
bez sensu jest dalsze dzielenie plotkowego, bo wkrótce pogubimy się w podforach, a moderatorzy będą mieli jeszcze więcej pracy przy robieniu porządków w tym całym bałaganie...

a jeśli ktoś chce znaleźć wątki dot. jakiegoś tematu to wystarczy wyszukiwarka... albo ew. mozna sobie włączyć subskrybcję i też nie będzie problemu z ich odszukaniem...
bierdonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-17, 11:47   #51
Aeterna
Zakorzenienie

Zgadzam sie z Wami - Dziewczyny.

Wcale tak dużo o zwierzątkach tu nie ma. Nie tyle - by forum było - to raz. Też tu jestem, więc widzę.

Na Zrób to sama - podfora się pojawiły - bo się już nie dało żyć.
Przed tym, jak Zło podzielił - wchodziłeś - i 2 pierwsze strony - to były wątki - ''moje moje moje: kolczyki broszki i naszyjniki''. Uff. To dwa.

Moim zdaniem, szanowne Koleżanki Aktywistki - nudzi Wam się i zapominacie, że to Wizaż, przy tym kawałek Internetu - a nie cały Internet.
Stary 2006-04-17, 11:47   #52
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bierdonka
idąc dalej tym tropem można by domagać się podforum o muzyce, o technice (dot. pytań o komputery, odtwarzacze mp3 itp.) o sklepach, o książkach (bo nie wszyscy chodzą na oceniajkę), o filmach... tak można wymieniać w nieskończoność....
bez sensu jest dalsze dzielenie plotkowego, bo wkrótce pogubimy się w podforach, a moderatorzy będą mieli jeszcze więcej pracy przy robieniu porządków w tym całym bałaganie...

a jeśli ktoś chce znaleźć wątki dot. jakiegoś tematu to wystarczy wyszukiwarka... albo ew. mozna sobie włączyć subskrybcję i też nie będzie problemu z ich odszukaniem...
... a plotkowe wkoncu nie będzie sensu bytu

bo wszystko co się w nim zawiera będzie miało sowje OSOBNE miejsce

plotkowe to plotkowe - czyt. wszystko co nie związane, z modą, urodą, kosmetykami i wyglądem, [ZTS - ma rację bytu, bo nie ogranicza się tylko i wyłącznie do np wyrobów z masy solnej, ale także zawiera w sobie, przeróbki ubrań, upiększanie mieszkania, druty, szydełko, modelinę, itd itd; zaś Gotowanie: tutaj ilość różnych przepisów jest tak nieskończona, że na brak nowych wątków chyba nie będzie można nigdy narzekać]

a WIZAŻ to WIZAŻ, a nie zoologia na przykład
Stary 2006-04-17, 11:56   #53
Aeterna
Zakorzenienie

A taki wątek z maturzystkami np., przykład też poważniejszy, nie jakieś Dody - widzę właśnie - ma ponad 12 tyś wpisów, ponad 75 tyś wyświetleń - i jakoś nie widzę, aby szykowały batalijkę o podforum.

A może też by im się przydało - podforum z ''nauczycielem opiekunem''?
Bez przesady. Moim zdaniem.

Już pomijam, że wiele Dziewcząt, które zagłosowało w Waszej sondzie - moim zdaniem radośnie sprawy zwyczajnie nie przemyślało.
Tylko: mamy kotka, chcemy forum. Ja też mam. Nie potrzebuję tego podforum.
Rozczarowane, bo ktoś nie widzi potrzeby założenia kącika dla świnek morskich na stronach z ''ciuchami i kosmetykami''.
No wolno Wam. Naturalnie.

A 140 np głosów na tysiące użytkowników - to też jest żadna dla mnie grupa reprezentatywna. Ze względu na to choćby, co napisałam ''3'' linijki wyżej.

Wielu w tej sondzie nawet udziału nie weźmie - bo olewa.
Stary 2006-04-17, 12:01   #54
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

ja głosowałam w sondzie na NIE

ale weźmy, właśnie, pod uwagę to, ile osób ją, jak już napisała Aeterna, poprostu olewa

a większośc głosujących, to osoby, które mają zwierzątko i dlatego chcą mieć forum,
ja mam kasztanowe włosy - CHCĘ FORUM tylko i wyłącznie dla osób o takim kolorze włosów, najlepiej więc zrobić takie podforum, wkońcu takich osób na wizażu dużo, wiec mamy powód do powstania tego forum

mam zwierzątko, i jeśli chciałabym porozmawiać o nim ja jakims stricte zwierzęcym forum, to na takie bym się udała, internet jest materią niezmierzoną

[przepraszam za wszelkie neizrozumiałe układanie zdań - chora jestem;/]
Stary 2006-04-17, 12:06   #55
monyczkaaa
Zakorzenienie

Aeterna, KasiaKatarzynka, Rzastin, Bierdonka - zgadzam się z Wami i myślę, że już nic nie musze dodawać
Stary 2006-04-17, 12:17   #56
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

a zresztą
otwórzmy [w sensie: szefostwo niech otworzy] to nowe forum

zobaczymy jak długo bedzie tętniło pełnią życia
i jak długo beda pomysły na nowe watki
ile ich będzie
i po jakim czasie [wg mnie prędzej czy później to się stanie, a dokładniej: myślę że raczej prędzej] zostanie ono ponownie wcalone do plotkowego

bo po co porzekonywac?
każdy z nas przynajmniej raz w życiu nie posłuchał dobrych rad i o ich mądrości [nie mówię, że nasze sa akurat tymi dobrymi i mądrymi] przekonał się na własnej skórze?

więc teraz tez pozwólmy dziewczynom przekonać się o tym, ze prośba jest nieuzasadniona, nie jest wynikiem wielikich potrzeb, nie ma naprawdę tak wielkiej koniczności powstania tego forum

a w przyszłości być może rozważą wszystkie za i przeciw, porównają ich ilość, wielkość, wartość, zanim znowu zechcą forum o "najlepszych sprzętach domowcyh" na przykład
Stary 2006-04-17, 12:42   #57
chmurka80
Zadomowienie

GG do chmurka80

ja głosowłąm na nie bo pozniej i tak nie wchodze na te podfora i dopiero z tego wątku dowiedziałam sie o istnieniu "dom i ogród"

non permettere al passato di "rubarti il futuro "

chmurka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-17, 13:05   #58
Laura2112
Raróg

Już?

🌹14 lat z Wizaż.pl

Stary 2006-04-17, 13:07   #59
Aeterna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laura2112
Już?
Co ''już''?

Już skończyłysmy..?
Pogadałyśmy sobie..?

Pewnie tak .

To, rozumiem, głosy ''za'' mile widziane, głosy ''przeciw'' - niech spadają..?
Stary 2006-04-17, 13:09   #60
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

nie, jeszcze momencik

Cytat:
Napisane przez Aeterna
Co ''już''?

Już skończyłysmy..?
Pogadałyśmy sobie..?

Pewnie tak .

To, rozumiem, głosy ''za'' mile widziane, głosy ''przeciw'' - niech spadają..?
jak prawie zawsze i wszędzie

jeśli jesteś innego zdania - spylaj
zwłaszcza, gdy to twoje "inne zdanie" jest bardzie przekonywujące, bądź masz wiecej argumentów, poopartych i konkretnych argumentów
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości