![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 - część I
Cycowe mamusie a jak z jedzenien?ujęcie normalbie? Ja unikam smazonego cytrusów czy wzdymajacych potraw.... kawy też...oszukuje się inka. ..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny za rady co do tej łuszczącej się skóry
![]() Odnośnie aktualizacji pierwszej strony, będę ją codziennie wieczorem ogarniać jak Nikoś pozwoli ![]() Magbes jem wszystko oprócz cytrusów ale to akurat z ich braku w pobliżu ![]() Melburne współczuję traumatycznego porodu - ja swój wymazałam z pamięci... U mnie kompletnie nie sprawdziły się śpiochy. Co z tego że śliczne jak zanim je zdejmę by sprawdzić pieluchę, to syn już popada w irytację. Ciuchy musi mieć odpinane od dołu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Jem wszystko. Smażone, pieczone, gotowane, ładowane, duszone . Z cytrusów to póki co tylko cytryny. Po inne musiałabym troszkę dalej jechać bo w sklepie obok tylko niektóre podstawowe produkty. No i w ciąży jadłam dużo rzeczy które teraz mogę kontynuować bo Młody przyzwyczajony do smaku czy zapachu. Cebula, czosnek czy kapusta wcale mu nie przeszkadzają. Tak samo ostrzejsze przyprawy. Wiadomo że nie doprawie tak jak lubię, ale jałowe też nie jest.
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie muszę podjechać do empiku i kupić jedną książeczkę na próbę. Szumiś też nam się sprawdza, ale używamy tylko w ciągu dnia, jako element do wyciszenia. W nocy nie ma potrzeby. W chustę zamotałam go dwa razy, czekam na wizytę z bioderkami (piątek). Nam z ubranek najbardziej przypadły właśnie bodziaki + śpiochy lub półśpiochy bo w pajacach za dużo guzików. Ale teraz leci wszystko bo mały przesikuje się bokiem kilka razy dziennie a ja nie kupowałam niewiadomo ilu kompletów haha i teraz piorę codziennie ![]() Co do "gadżetów" to oprócz szumisia i chusty nic nie kupowałam wcześniej. I w sumie dobrze. Bo np. Antek nie lubi bujania, więc odpada wydatek na jakiś wypasiony leżaczek/bujaczek. Kupiliśmy właśnie jeden z najprostszych modeli i fajnie się sprawdza. Z uwagi na brak kp... eh... musiałam zainwestować w kilka rzeczy butelkowych. Np. podgrzewacz do butelek samochodowy, itp. więc będę znawcą w tym temacie niedługo, a i przez pierwsze dwa ipół tyg hitem były otulacze, teraz już jest głośny sprzeciw ;-) Po kilku wyprawach z małym bez wózka tylko w foteliku samochodowym - do lekarza, teściów kupiłam sobie torbę do wózka, do mojej z zestawu niewiele się mieściło i jest niewyjściowa i bardzo polecam. Mogę pół chałupy wynieść ![]() ![]() ![]() Kyiia nie mogę się doczekać świadomego uśmiechu!! ![]() Fajnie się czyta że nasze maluchy tak ładnie się rozwijają ![]()
![]() |
![]() |
#35 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
Furjatko jakiego masz dokładnie rogala? Wrz
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Wrzuć proszę jakiegoś linka. Myślałam, ze do karmienia nada się moja ciążowa poducha ale jest jakaś za miękka i zanim się w nią załaduje to Mała drze się okropnie- strasznie jest niecierpliwa ![]() Z gadżetów to podczas nawalił przydały się muszle osłaniające sutki. Teraz przy każdym karmieniu używamy kapturkow bo Mala nie potrafi chwycić piersi. No i zaczęłam używać nakładek formujacych. Najgorsze problemy z tymi cyckami, a bardzo zależy mi na kp. Do gadżetów totalnie zbędnych mogę zaliczyć otulacz. Młoda nie znosi być omotana, ręce i nogi muszą czuć luz ![]() Z ubranek najlepiej sprawdziły nam się pajace. Aha! I tez mamy bardzo suche stopki i dłonie. Mamy balsam i krem dla niemowląt. Wczoraj na próbę każdą nogę posmarowalam czym innym zeby wykluczyć jakaś alergie. Nic się nie pojawiło,zostaniemy przy kremie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Tez mowie ze przeżyłam 2w1 cc i sn😉 Łóżka na sali to był dramat zwłaszcza jak jest się nie wysokim. Mi też pomagały dziewczyny z sali , bez nich byśmy z Tż zginęli.
Chce wyjsc z mala na spacer.od rana ciągle wisiała na cycu w końcu zasnela . Jem śniadanie , rano miałam z pół godz to wzięłam prysznic wypiłam kawę i zjadlam ptasie mleczko. Kawę piłam w ciazy i teraz tez pije mała czuje się ok natomiast powinnam uważać ze słodkim ostatnio zjadlam czekoladę z orzechami i jej zaszkodziło. Wiem ze to alergeny ale bardzo lubię słodkie i jest szybkie do uzupełnienia kcal. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
U nas w ogóle nie przydał sie otulacz ani śpiworki do spania. Victoria śpi pod kocem. Kitem okazala się też karuzela ktora denerwuje małą.
Hitem jest naciagany miś i wszelkie kołysanki ;-) Lubi też słuchać jak czytam jej bajki ;-) Również mata edukacyjna i bujaczek 3 w 1. Z ciuszkow? Body rozpinane na boku, spiochy i pajaace rozpinane w kroku i spodenki. Jeśli mowa o skokach rozwojowych... jutro mamy 7 tygodni i umiemy; # wodzi glowks i wzrokiem za przedmiotem #uśmiecha się swiadomie i# lapie butelkę w dwie łapki # podnosi głowę i coraz dluzej ją utrzymuje # obraca glowe w stronę dzwieku ( grzechotka, szczek psa, nasz glos) # jak lezy i przylozymy dlonie do stopek to sie odpycha, to ssamo gdy polozymy ja na kolanach stopkami przy brzuchu # przewraca sie z plecow na bok I z boku na plecy # mowi po swojemu a, e Ogolnie jest juz z nia taki fsjny kontakt ;-) A co ddo jedzenia przy kp. jem wszystko, i pije wszsstko ;-) Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
mój rogal jest z motherhood, dostałam od koleżanki.
Ja nie ogarniam bodziaków, a mam ich najwięcej. Je się górą czy dołem zakłada? ![]() ![]() My po pierwszej wizycie położnej. Mały rozwija się książkowo, od najniższej wagi w 5 dni przybyło 180gram, jest super. Zaraz jestem spokojniejsza ![]()
![]() |
#42 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bodziakki zakłada sie przez głowę. Ale naklepsze są te na zakładkę. Kladziesz na nie babla i zakladasz a dopiero pozniej zapinasz ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
Ooo tak. No to ja idę pod prąd i zakładam przez dupke
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Są też bodziaczki rozpinane przez środek w sensie jak pajacyk.i Man tylko te Plus kopertowe. Jeden mam normaln6 przez glowe.przy pierwszej córci przez głowę na pocZątku nie wchodziło w grę. Teraz lepiej mi idzie😉
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Chupa jaka torbę kupiłaś? Bo jestem na etapie wyboru.
A tak w ogóle witam się po dłuższej przerwie, od porodu tu nie zaglądałam, przeniosłam się na fb ![]() Mój poród był dość lekki i wsppminam jako piękne przeżycie mimo że bolesne. Trwał tylko 4 godziny. Każdej życzę takiego i ciężko mi spbie nawet wyobrazić jak to jest źle wspominać te chwilę. Bardzo mi przykro że wiele z was długo się męczyło. info odnośnie Piotrusia ; ur. 27.01.2017 SN 3730 g 58 cm. Wydaje mi się że idzie nam coraz lepiej z karmieniem chociaż do celu czyli nauczenie się jedzenia bez przysypiania i z najadaniem się jeszcze trochę. Nadal dokarmiam ale coraz mniej. Ogólnie to młody mógłby cały czas wisieć na cycku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzę że większość naszych bąków by wisiało na cyculku 😝 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
My ubieramy w body, pajace i śpiochy z guziczkami w kroku. Póki co jakoś nie mogę się zabrać za polspiochy, bo je trzeba całe ściągać do przewijania.
Furjatka te łóżka były straszne. ![]() Chupacabra pokaż torbę, b o dziś właśnie myślałam jaka wybrać. Byłyśmy u doradcy laktacyjnej. Zbadała i obejrzała Bąbelka i wszystko z nim dobrze. Waży już 3435g czyli w tydzień od wyjścia przybrał 145g. Pokazała nam jak przystawiac, kazała jeszcze odciagam co 3 h przez 7 minut żeby rozbija tego lewego cyca i ogólnie powiedziała że jesteśmy na dobrej drodze. ![]() Założyłam jeansy sprzed ciąży. ![]() Jeśli chodzi o gadżety to u nas szumiś i chyba więcej nic nie mamy. Teraz zamówiłam otulacz i zobaczymy. Jem jeszcze dość ostrożnie, chyba intuicyjnie i w sumie nie wirm czemu. Mam jakieś obawy przed np.czekolada czy kakao. Chyba dziś poproszę Tż żeby mi kupił. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() hahaha ja się pytam jaaak? ![]() Mam taką https://www.feedo.pl/babymoov-torba-...tyl-bag-black/ i jest spora. Cieszę się że nie wzięłam większej (nad tą się zastanawiałam: https://www.feedo.pl/babymoov-torba-...al-bag-smokey/) bo bym wyglądała jakbym na wakacje wyjeżdżała :P Mieści się w niej pół chaty ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Hm czekoladę akurat jadłam😀
Właśnie przy kapaniu zwazylismy bączka.waży już 4085g. Przy wyjściu miał 3570 czyli od 26.01 przybrał pół kilo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Zjadlam 2 paski milki oreo
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
A dzieci Wasze po zjedzeniu idą spać od razu? Bo nasz to z dwa razy potrafi nie spać i z 2-3 godziny......
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Hej! Witam się i ja po dłuższej przerwie
![]() Info na stronę : Maja 20.01., sn, 3280 gram i 53 cm. Ja mój poród też wspominam dobrze.. i szczerze współczuje wszystkim które przeżyły piekło ![]() My bajerów nie mamy żadnych ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz tak mam. Od 16 karmilam z 1,5 h potem nie spał, coś tam kwekal więc przystawialam co chwile ale zaraz usypial. Jak odkladalam to się budził i leżał. Dopiero godz temu przystawilam pociumkal i zasnął. Wychodzi na to że powinnam go budzić na następne karmienie bo od 18 zjadł bardzo mało bo zasypial szybko. Nie wiem czy dobrze go karmie. Z butelki wiadomo leci szybko więc zje i zasypia. Ogólnie większość dnia wygląda w ten sposób że je 10-15 min, przysypia na kolejne 15-20 min i tak w kółko. Podaję to mm bo się boję że się nie najada i nie wysypia.. Sent from my E5603 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
KPZ u mnie ostatnio też się tak porobiło nie wiem czemu a pierwszy dzień po szpitalu pięknie jadł po 40 minut i szedł spać na 1, 5 - 2h.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Mój przeważnie zasypia po karmieniu, chociaż wieczorami lub późnym popołudniem ma często okres aktywnosci.
![]() KPZ moim zdaniem powinnaś spotkać się z doradcą laktacyjnym, który Ci pomoże, odpowie na Twoje pytania i wesprze. Trzymam kciuki! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
No właśnie nasz też zje i niby kima a jak idloze to się kreci i wybudza i znów szuka cyca. Ale widzę że dobrze przybiera więc choć tym się nie martwię.
Bardziej tym że nie wiem czy powinien po jedzeniu odplynac i spać czy ma prawo tyle wojowac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Niebie jutro przychodzi położna jak mi nie pomoże to podjadę do poradni pojutrze. Taki mam plan. Niech zobaczą jak mały je. Poobsereuja a ja przestanę się stresować.
Sent from my E5603 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Co do ubierania do tej pory ubieralam pod pajaca body na krótki rękawek , ale jest to w nocy utrapienie zapiąć body potem pajac . Chyba sam pajac wystarczy mamy 21 stopni w domu?? Ubieram tez w spodenki plus kaftanik lub body na dlugi i to jest imo najwygodniejszy komplet ,tylko ze najwięcej mamy pajacow.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do kakao... ostatnio jak karmiłam w środku nocy i Młody już usnął to stwierdziłam że podobno "mleko sprzyja zasypianiu" i zrobiłam kakao ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Drugiej nocy po wyjściu ze szpitala zaladowalismy dziecko w becik minky. Dziecię ryczało a my nie wiedzieliśmy o co chodzi. Po jakimś czasie dopiero ogarnęlismy, ze może jej za ciepło- i faktycznie tak było. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.