|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do fanów mocniejszego grania. Propozycje!
Cytat:
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Więc po koleżankach 27 raz Ci powiem - zgodnie z netykietą - duże literki (caps lock) to jest krzyk. Więc nie drzyj się na nas. Widzimy Cię, i Twoje wypowiedzi.
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ''Jak słowo daję, zaraz się zleję Aeterno, nie bądź podła.
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
Mam prośbę.
Cięższą muzykę lubię okazjonalnie, wolę rock. Podpowiedzcie zespoły grające dobry rock, z pięknymi gitarami, perkusją, jeśli słuchacie to pewnie wiecie o co mi chodzi. ![]() Może znacie jakieś kapele mniej znane a dobre?
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
nim EOtT.
M-i-s-i-a. Nie gniewaj się na nas. Serio Ile masz właściwie lat? Ciekawa jestem .No to chyba EOtT.
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#38 |
|
Wtajemniczenie
|
Przede wszytkim KoRn szczegolnie najnowsza plytka. Oprócz tego SoaD... i moze Nightwish
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
No to sie zabieram do ściągania T.Love.
W którym momencie ich dyskografii rozróżniamy stary i nowy T.Love? Zebym nowego nie ściągała.
|
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
Polecam Static-x, jak dla mnie wyśmienity zespół
|
|
|
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
negative
him rammstein the69eyes for my pain moje ostatnie odkrycienightwish lordi my chemical romance entwine wintwrsun jak cóś mi się przypomni to napisze
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja polecam: Katatonia, Opeth, oczywiście Metallica
, Yngwie Malmsteen, System of a down a moze Satriani czy Vai?
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
Silverchair.... Niektore kawalka miaja mocniejsze. Wokalista ma boski glos
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moze Monster Magnet lub Iron Maiden albo jeszcze King Diamond( chociaz to bardziej mroczne niz mocne) |
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Raróg
|
Rush
Mało znany, a jednocześnie na swój sposób kultowy zespół (dla tych, którzy mieli okazję zetknąć się z ich muzyką). Popularny głównie w kręgach rockowych, inspirujący dla wieelu muzyków, zupełnie nie pokazywany w TV (i nawet dobrze, nie wyobrażam sobie Rush na Vivie ), a jednak ich płyty znikają z półek jak świeże bułeczki. Neil Peart nie płaci DW za bębny, to oni płacą jemu za granie na ich sprzęcie Przy pierwszym zetknięciu trochę ich zlekceważyłam, trochę mało się zainteresowałam, ograniczyłam słuchanie tylko do jednej koncertówki. Niedawno obchodzili trzydziestolecie działalności i przy tej okazji zaczęłam przesłuchiwać po kolei każdą płytę. Każda jest rewelacyja ![]() Lovisa - spodziewaj się płytki ![]() Jeszcze DVD Ozzy Osbourne "Live at Budokan" - i posłuchać można, i popatrzeć (niekoniecznie na Ozzy'ego ).
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
a ja tam oprócz rocka to lubie tez i punka
![]() tak z najkochańszych popularnych list to: linkin park (matko jak wtedy wściekłość ucieka!) guano apes (sentyment) a z mniej popularnych to uwielbiam i polecam: (zwłaszcza jak któs lubi gitarki )switchfoot (moja perełka )dashboard confessional 40 foot echo (mucio polecam) i od jakiejs polowy roku to fall out boy w ogóle muzyka to moje życie ))wiem, że temat o rocku i metalu, ale czasem każdy musi się wyciszyć i wtedy polecam michelle featherstone (esp. Stay i Coffee& Cigarettes)
|
|
|
|
|
#47 |
|
Wtajemniczenie
|
oj dziewczyny wymienilyscie cala moja liste z winampa
![]() x-static, rammstein, korn, audioslave, tool, metallica, motorgreater, motorhead, iron maiden, ac/dc, nine inch nails, black sabbath, soundgarden, creed, soad... itd. itp... |
|
|
|
|
#48 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#49 | |
|
Zadomowienie
|
Do listy dopisuje to ,czego nie bylo.
A wiec Chevelle,Exilia,Finch,Los t Prophets,Hoobastank,Seeth er,Smile Empty Soul,Staind,Three Days Grace. Cytat:
),ale polece Ci Incubusa z albumow " Make yourself","Morning view" i "A Crow left to the murder" ;zespoly Bush,Creed, Fuel, Lifehouse, Switchfoot, Theory of a Deadman,10 years.
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Byłabym zapomniała o Paradise Lost - utwór 'As I die' oraz Samael i np. 'Born Under Saturn'
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
A nikt nie słucha the offspring? To jest dopiero zespół- bije od nich taka ogromna energia
|
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
A to moi ulubieńcy (raczej rockowi
) :Placebo Nine Inch Nails Nitzer Ebb Linkin Park The Cranberries No Doubt Guano Apes The Cure Sisters of Mercy Smashing Pumpkins System of a down Apocalyptica Mew Lowe The bravery Polskie: Sweet Noise, T.Love, Lady Pank, O.N.A. I na deser mój ukochany Depeche Mode (to nie jest ostrzejsze granie - ale po prostu musiałam ich wpisać )
|
|
#53 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, ze nie zapomnialas o nim Lovisa
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Droga Infra-red
![]() Wśród gatunków uważanych brzmieniowo za "mocniejsze" można wyróżnić setki podgatunków drastycznie skrajnych i różnych. Upodobania fanów mocniejszych brzmień moga być bardzo zróżnicowane, wręcz opozycyjne do siebie. Może zasugerujesz coś wokół czego można oscylować bo trudno mi coś doradzić nie znając Twojego gustu muzycznego. Pozdrawiam
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o właśnie, Guano Apes - uwielbiam ![]() właśnie ostatnio sobie ich odkurzam ![]() i jeszcze Skunk Anansie
|
|
|
#56 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#57 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny! Dziękuję bardzo za pomoc, nie spodziewałam się aż takiego odzewu i zalewu propozycji.
Ściągam wszystko to, czego do tej pory nie słyszałam. Droga Taszkin, w początkowym poście specjalnie nie określałam moich upodobań muzycznych bardziej szczegółowo, bo nie chciałam zacieśniać obszaru z którego będziecie podawały propozycje. Teraz, po takim odzewie już mogę. Słucham głównie rocka. Metalem nie gardzę, ale to bardziej okazyjnie. Jednak sprawdzę wszystkie wasze propozycje, może akurat podałyście zespół który gra bardzo ciężką, a trafiającą w mój gust muzykę.Jeszcze raz bardzo dziękuję. Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły wpisujcie! A ja ściągam, będę słuchać, i być może wychwalę was ponad niebiosa
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
popieram w całej rozciągłości wypowiedzi, ten zespół jest super,ale też trzeba lubieć taką muzykę. Jeśli chodzi o ciekawe gitarowe grania to jak najbardziej Opeth (oprócz gitary powala mnie wokal, nie umie pojąć jak jeden człowiek może wydawać tak skrajne dźwięki) i Evergrey (jeszcze nikt tu o tym nie pisał a tak super grają), Dream Theater (lekko zakręcone, ale piękne), Porcupine tree ( już spokojniejsze granie), a z nieco "innych" klimatów to moje dwa number one: Tool oraz A Perfect Circle (mają tego samego wokalistę więc klimaty podobne).
|
|
|
|
|
|
#59 | ||
|
Raróg
|
Cytat:
A już traciłam nadzieję, tym bardziej, że moją sówkę brano za Hedwigę z HP Ja chcę wątek o Rush ![]() Szykuje nam się nowa płytka, więc mam nadzieję, że uda się zaliczyć jakiś koncert
|
|
|
|
#60 |
|
Rozeznanie
|
Oj tak, tak koncercik by się przydał
.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:43.

JESTEM ZŁA I LUBIĘ BYC TAKA!!!

.
raz Ci powiem - zgodnie z netykietą - duże literki (caps lock) to jest krzyk. Więc nie drzyj się na nas. Widzimy Cię, i Twoje wypowiedzi.

)

a tak super grają), Dream Theater (lekko zakręcone, ale piękne), Porcupine tree ( już spokojniejsze granie), a z nieco "innych" klimatów to moje dwa number one: Tool oraz A Perfect Circle (mają tego samego wokalistę więc klimaty podobne).