Super sklepy w Łodzi!!! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-16, 18:20   #31
assisi
Raczkowanie

GG do assisi
Dot.: Super sklepy w Łodzi!!!

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Oj chyba zajrzę

Czy sklepiek ma nazwę? bo to nie moje okolice i pewnie łatwiej byłoby mi trafić. Chyba, ze to jedyny z ciuchami w poblizu

Na budynku jest taka jakby tablica-płachta nie wiem jak to nazwać na granatowym tle białe litery Jeans Sklep, Klasyka coś takiego aaa i w tym samym wejście wchodzi się do komputerowego sklepu ale jak dojedziesz na krańcówkę na kurczakach i kogoś zapytasz o nowy* sklep z jeansami,koło apteki to myślę że każdy CI powie.

*Nowy dlatego że niedawno przeniesiony w tamto miejsce, wcześniej był na ulicy Lodowej.
assisi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-16, 18:24   #32
assisi
Raczkowanie

GG do assisi

Sklep z tania sztuczną biżuterią.
Ceny od 2-max.40zł, miliary kolczyków (1-10zl), bransoletek, korali ( w każdym kolorze 8-40zl), pierścionki, komplety. A także apaszki, szaliczki, torebki wizytowe, gumki, spinki, opaski, paski, świeczki, figurki (to druga częśc sklepu jakby).. na rogu Ogrodowej i Gdańskiej bliziutko maufaktury Pierwszy sklep na rogu Myślę że po wystawie da się zorientować że to ten;P Polecam można znaleść mase perełek w morzu chińskiego badziewia za na prawdę niewielkie pieniądze
Stary 2008-01-16, 23:00   #33
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez assisi Pokaż wiadomość
Na budynku jest taka jakby tablica-płachta nie wiem jak to nazwać na granatowym tle białe litery Jeans Sklep, Klasyka coś takiego aaa i w tym samym wejście wchodzi się do komputerowego sklepu ale jak dojedziesz na krańcówkę na kurczakach i kogoś zapytasz o nowy* sklep z jeansami,koło apteki to myślę że każdy CI powie.

*Nowy dlatego że niedawno przeniesiony w tamto miejsce, wcześniej był na ulicy Lodowej.
Dziekuję za bardzo konkretne namiary
Po wypłacie skorzystam z pewnościa i się przejadę

Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-15, 15:56   #34
truheart
Zakorzenienie

Cytat:

ooo, dzięki za cynk! Słyszalam o nim, jeszcze jak był na Lodowej, ale tam nigdy nie było mi po drodze. teraz jak wylądował na moim osiedlu to na pewno zajrzę
truheart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 11:10   #35
ckin2u
Zakorzenienie

Cytat:
Sklep z tania sztuczną biżuterią.
Ceny od 2-max.40zł, miliary kolczyków (1-10zl), bransoletek, korali ( w każdym kolorze 8-40zl), pierścionki, komplety. A także apaszki, szaliczki, torebki wizytowe, gumki, spinki, opaski, paski, świeczki, figurki (to druga częśc sklepu jakby).. na rogu Ogrodowej i Gdańskiej bliziutko maufaktury Pierwszy sklep na rogu Myślę że po wystawie da się zorientować że to ten;P Polecam można znaleść mase perełek w morzu chińskiego badziewia za na prawdę niewielkie pieniądze
A jakis taki inny sklep..? Bo ten juz znam.. fajny jest, ale za maly wybor kolorow jak dla mnie :P
ckin2u jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 11:17   #36
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

polecam sklep Bee Collection na Nowomiejskiej 11.
Asortyment to sukienki (dzienne, wizytowe, wieczorowe), bluzki, żakiety, spodnie, spódnice etc etc. widziałam też torebki.
Dużo przecen i obniżek, ceny nie są wysokie. Nie szyją hurtowo, jeden model jest w kilku rozmiarach i finito więc kreacje są niepowtarzalne
Kupiłam tam w piątek dwie sukienki (za obie zapłaciłam 128zł)

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-05, 06:02   #37
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Napisane przez ckin2u Pokaż wiadomość
A jakis taki inny sklep..? Bo ten juz znam.. fajny jest, ale za maly wybor kolorow jak dla mnie :P

Sklep z biżuterią jest też na Rzgowskiej, na przystanku tramwajowym w strone centrum, przy Czerwonym Rynku jak już odwiedzicie sklep z kosmetykami to obok macie jeszcze tanią biżuterie :P

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-05, 06:32   #38
yashczoorka
Raczkowanie

zdecydowanie "KLIPS" na Zachodniej przy przystanku autobusowym niedaleko manufaktury tam jest sklep odziezowy i bizuteria
yashczoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-05, 07:17   #39
melka90
Rozeznanie

GG do melka90

na Wedmanowej (Dąbrowa) jest kiermasz jeansów Westman'a...ceny bardzo przystępne bo do 60 zł...w Manu te same spodnie powyżej 100...tylko ciężko tam jest z rurkami bo te od razu idą do Manu, ale reszta jest jak najbardziej w porządku
Stary 2008-05-05, 08:01   #40
ckin2u
Zakorzenienie

Dzieki Sprawdze te sklepy na pewno
ckin2u jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-05, 08:07   #41
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez yashczoorka Pokaż wiadomość
zdecydowanie "KLIPS" na Zachodniej przy przystanku autobusowym niedaleko manufaktury tam jest sklep odziezowy i bizuteria
...szkoda tylko,że na wieszakach jest po kilka sztuk ubrań i zawsze rozmiar 36 lub 38.Wybór tam marny.I tak widać,że ciuchy kupowane w Ptaku czy Tuszynie

W Łodzi w Universalu dawnym jest outlet Vabbi-ciuszki głównie sportowe.

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-05, 12:38   #42
Milusiasia
Raczkowanie

Idę na wesele i poszukuję sklepu z sukniami wieczorowymi w Łodzi, może znacie jakieś?
Milusiasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-07, 18:57   #43
milusiaam
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Milusiasia Pokaż wiadomość
Idę na wesele i poszukuję sklepu z sukniami wieczorowymi w Łodzi, może znacie jakieś?
Jeżeli ci sie chce to polecam pojechac do ptaka Niestety zleci ci cały dzien ale bedziesz zadowolona bo kupisz tania i piekna sukienke naaapewno

A dziewczyny ja poprosze o pomoc chciałam sie zapytac nie wiecie moze gdzie jest w łodzi taka tania teranowa w której sa t-shirty od trzech złotych bo własnie ktos juz o tym pisał ale miejsca nie podał.
milusiaam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-07, 19:15   #44
assisi
Raczkowanie

GG do assisi

Na pewno była na piotrkowsiej chyba vis a vis Lizard King, ale ostatnio jak tam byłam to był inny szyld, wiec nie jestem pewna, ale CHYBA ja zlikwidowali...
Stary 2008-08-07, 20:38   #45
mysha1987
Raczkowanie

Cytat:
Na pewno była na piotrkowsiej chyba vis a vis Lizard King, ale ostatnio jak tam byłam to był inny szyld, wiec nie jestem pewna, ale CHYBA ja zlikwidowali...
Owszem, szyld jest zmieniony, teraz to już się nie nazywa Terranova tylko jakoś inaczej ale zawartość sklepu ta sama Idąc od pl.Wolności sklep jest po prawej stronie za Zieloną zaraz za Czekoladą.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-08, 11:34   #46
Street Man
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gobaj Pokaż wiadomość
Witajcie.
Proponuję na tej stronce wpisywać i poisywać dobre i niedrogie sklepy w Łodzi. Mogą to być sklepy obuwnicze, odzieżowe czy kosmetyczne. Proponuję wstawiać również fotki produktów, które waszym zdaniem zasługują na uznanie i są niezbyt drogie.
To do dzieła Łodzianeczki
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
nie wiecie tego, bo jak - w serwisie napietrynie.pl - zgłaszaja się przeróżne sklepy, więc można coś dla siebie znaleźć - ale co ważne ceny dla osób korzystających z serwisu będą czesto tańsze niż sklepie. Zniżki, promocje itp
Jeżeli będziecie tym zainteresowane, możecie mi dać znać na maila secondstreetman@gmail.com to będę Was informował kiedy rusza jaka akcja.
Street Man jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-11, 00:33   #47
milusiaam
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysha1987 Pokaż wiadomość
Owszem, szyld jest zmieniony, teraz to już się nie nazywa Terranova tylko jakoś inaczej ale zawartość sklepu ta sama Idąc od pl.Wolności sklep jest po prawej stronie za Zieloną zaraz za Czekoladą.
dzieki kochana jestes Bo kiedys słyszałam w tramwaju ze laski gadaja o super taniej terranowej i własnie sie zastanawiam gdzie ta terranowa jest Bo w manu terranowa nie jest az tak tania zeby blzuki nawet za 10 zł byly a co dopiero za 5...a chetnie bym sobie je obejrzała
milusiaam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-11, 09:31   #48
melka90
Rozeznanie

GG do melka90

ja się strasznie rozczarowałam jak weszłam do tej terranovy na pietrynie...zapach okropny, no i ciuchy jakieś z przed wojny i brudne....wole iść do manu i kupić coś ładniejszego niz kupić coś tylko dlatego że kosztuje 5 zł
Stary 2008-08-11, 14:51   #49
mysha1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez melka90 Pokaż wiadomość
ja się strasznie rozczarowałam jak weszłam do tej terranovy na pietrynie...zapach okropny, no i ciuchy jakieś z przed wojny i brudne....wole iść do manu i kupić coś ładniejszego niz kupić coś tylko dlatego że kosztuje 5 zł
Niestety, często są tam bluzki, które nawet nie nadają się na szmaty. Ale w ciągu roku szkolnego jak bywałam tam prawie codziennie ze względu na bliską odległość z uczelni, to czasem "rzucili" naprawdę porządnie wykonane bluzki. Oczywiście bez żadnych rewelacji ale można było za 3 zł kupić fajne bokserki czy topy, normalnie wykończone (nie lubię takich nieobszytych bluzek!), z dobrego materiału. Do tej pory nic mi się z nimi nie dzieje. Także trzeba tam po prostu często zaglądać.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-28, 19:56   #50
dr_ka
Rozeznanie

Hm.. do moich ulubionych sklepów w Łodzi należą: lumpeks na pl.Wolności (kiedyś były 2 ,teraz został tylko jeden..) oraz ciucholand na ul. Zachodniej (+/- na wysokości pl.Wolności) mają tam na prawdę wspaniałe letnie sukienki! Chociaż tak się teraz zastanowiłam i moim ukochanym miejscem zakupów jest Galeria łódzka ,ale jej adres każdy zna
dr_ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-13, 18:34   #51
panna kinia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milusiaam Pokaż wiadomość
Jeżeli ci sie chce to polecam pojechac do ptaka Niestety zleci ci cały dzien ale bedziesz zadowolona bo kupisz tania i piekna sukienke naaapewno
Właśnie też się zastanawiam czy nie pojechać na Ptaka w poszukiwaniu sukienki na wesele, ale zawsze jak tam jestem odnosze wrażenie, że jest tam sama tandeta. Nie cierpie sukienek krócitukich sukienek z cekinami itp oraz tafty i satyny. Szukam czegoś skromnego najlepiej z zwiewnego materiału tj. szyfon do maksimum 150 zł. Obeszłam już Manu, Galerie i Piotrkowską i nic nie wpadło w oko, dlatego boję się, że na Ptaku również będzie ciężko. Może któraś zna jakieś konkretne stoiska z ładną wieczorową, wizytową odzieżą? Bo przejście kilku wielkich hal, gdzie dużo rzeczy się powtarza mnie przeraża.
Stary 2009-09-17, 12:21   #52
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Dziewczyny powiedzcie mi, czy po buty warto jechać do Ptaka? nie byłam tam nigdy a słyszę same pozytywne opinie. Czy znajdę tam np Ryłko? albo inne dobre, polskie firmy robiące porządne buty ze skóry?
I jak tam jest z takimi zwyklakami, typu legginsy? znajdę jakieś grubsze, z porządnej dzianiny?
Ptaka widziałam tylko z zewnątrz i jego wielkość mnie przeraża - jak się tam odnaleźć? piszcie każda rada cenna
MarudexuS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-17, 13:11   #53
eyo
Zakorzenienie

po buty nie opłacac się kompletnie jechać do Ptaka, wybór mały.. a wzory głównie z allegro z serii taniego obuwia

poza tym może ze 2-3 sklepy z lepszym obuwiem ale takie to sobie i w manu i w galerii znajdziesz tlyko w wiekszej ilosci

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-17, 13:17   #54
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
po buty nie opłacac się kompletnie jechać do Ptaka, wybór mały.. a wzory głównie z allegro z serii taniego obuwia

poza tym może ze 2-3 sklepy z lepszym obuwiem ale takie to sobie i w manu i w galerii znajdziesz tlyko w wiekszej ilosci
Dzięki za info, trochę się rozczarowałam no ale trudno.
A skoro nie Ptak to gdzie szukać porządnych skórzanych butów nie za pół pensji? Ryłko ostatnio szaleje z cenami, chyba, że wszystkie buty tak podrożały szukam jakichś botków na jesień, a za chwilę będę chciała porządne kozaki na zimę i jak widzę ceny w galeriach to mnie szlag trafia.

A co do Ptaka jeszcze - skoro nie buty to może po kurtkę się opłaca jechać? chcę coś na jesień i na zimę, jakiś płaszczyk może - w tamtym roku szukałam po galeriach ale tam same szmaty wisiały, raz, że zmechacone dwa, zamarzłabym w nich po 5 minutach na dworze.
I też - jeśli jednak nie Ptak to gdzie?
Stary 2009-09-22, 12:05   #55
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez panna kinia Pokaż wiadomość
Właśnie też się zastanawiam czy nie pojechać na Ptaka w poszukiwaniu sukienki na wesele, ale zawsze jak tam jestem odnosze wrażenie, że jest tam sama tandeta. Nie cierpie sukienek krócitukich sukienek z cekinami itp oraz tafty i satyny. Szukam czegoś skromnego najlepiej z zwiewnego materiału tj. szyfon do maksimum 150 zł. Obeszłam już Manu, Galerie i Piotrkowską i nic nie wpadło w oko, dlatego boję się, że na Ptaku również będzie ciężko. Może któraś zna jakieś konkretne stoiska z ładną wieczorową, wizytową odzieżą? Bo przejście kilku wielkich hal, gdzie dużo rzeczy się powtarza mnie przeraża.
Polecam sklepy "Weronika" (ul. Zielona naprzeciwko telewizji), "Agata Re" (kiedyś był na Zielonej koło Gdańskiej teraz widzę ptak box 193 w pasażu południowym
http://www.agatare.com/
Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
A skoro nie Ptak to gdzie szukać porządnych skórzanych butów nie za pół pensji? Ryłko ostatnio szaleje z cenami, chyba, że wszystkie buty tak podrożały szukam jakichś botków na jesień, a za chwilę będę chciała porządne kozaki na zimę i jak widzę ceny w galeriach to mnie szlag trafia.

A co do Ptaka jeszcze - skoro nie buty to może po kurtkę się opłaca jechać? chcę coś na jesień i na zimę, jakiś płaszczyk może - w tamtym roku szukałam po galeriach ale tam same szmaty wisiały, raz, że zmechacone dwa, zamarzłabym w nich po 5 minutach na dworze.
Po buty to ja polecam jechać do outletu But-S na ul. Traktorową w Łodzi tudzież ul. Próchika od Piotrkowskiej do Zachodniej...

A kurtkę, płaszcz outlet Monnari na Pietrynie koło katedry (wejście od podwórka,łatwo trafić).

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-23, 21:07   #56
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Po buty to ja polecam jechać do outletu But-S na ul. Traktorową w Łodzi tudzież ul. Próchika od Piotrkowskiej do Zachodniej...

A kurtkę, płaszcz outlet Monnari na Pietrynie koło katedry (wejście od podwórka,łatwo trafić).
Ooo, dzięki za konkrety tylko żeby uściślić - chodzi o tą katedrę przy Skorupki? (ja łodzianka od niedawna i nie do końca się orientuję )
A i za ile można w tym outlecie kupić ciepły płaszcz na zimę? tak mniej więcej
Stary 2009-09-23, 22:14   #57
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość

płaszczy w ptaku sporo akurat, w ogole ciuchow duzo, torebek dodatkow.. tylko z butami cienko ;D

a co do monnari to sie chetnie dowiem sama po ile tam kurtki sa ;D ( komedia studiuje na politechnice, okienko na okienku mam i jeszcze przez cale studia tam nie zajrzalam co najlepsze mam wydzial po drugiejs tronie prkatycznie od tego sklepu

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-28, 08:34   #58
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Łodzianki, czy któraś zagląda do outletu Monari? nie mam kiedy tam podjechać, a nie wiem czy w ogóle warto - szukam płaszcza na zimę .. help
Stary 2009-10-29, 12:18   #59
Vilqa
Zadomowienie

Byłam tam jakiś czas temu i albo mają rozmiar 34 albo 48. Rozmiarów bardziej "normalnych", 38, 40, etc, jest mało, a jak coś się pojawi od razu rozdrapują.

Ceny też jakoś mało rewelacyjne, bo ok. 20-30% taniej. Ktoś mi powiedział, że towar pochodzi ponoć ze zwrotów, ale nie wiem, czy to prawda.

Szukałam płaszcza i sukienki na wesele, wyszłam niestety z niczym.

Aha, wejść można też od Kościuszki (tuż przy Radwańskiej).

Na Piotrkowskiej przy Struga (punkt orientacyjny - piętrowy żelazny ogródek) jest outlet Vero Mody, mają też Objected. Można trafić na fajne ciuchy, poza tym są też tam wzory produkcyjne.

Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo"

Edytowane przez Vilqa
Czas edycji: 2009-10-29 o 12:21
Vilqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-29, 12:32   #60
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez Vilqa Pokaż wiadomość
Byłam tam jakiś czas temu i albo mają rozmiar 34 albo 48. Rozmiarów bardziej "normalnych", 38, 40, etc, jest mało, a jak coś się pojawi od razu rozdrapują.

Ceny też jakoś mało rewelacyjne, bo ok. 20-30% taniej. Ktoś mi powiedział, że towar pochodzi ponoć ze zwrotów, ale nie wiem, czy to prawda.

Szukałam płaszcza i sukienki na wesele, wyszłam niestety z niczym.

Aha, wejść można też od Kościuszki (tuż przy Radwańskiej).

Na Piotrkowskiej przy Struga (punkt orientacyjny - piętrowy żelazny ogródek) jest outlet Vero Mody, mają też Objected. Można trafić na fajne ciuchy, poza tym są też tam wzory produkcyjne.
Dzięki za info, akurat ja w 34/36 wchodzę, więc może akurat coś dla mnie by się znalazło teraz kwestia z ilu jest to 20/30%, bo ja szczerze mówiąc nie znam cen Monnari - możesz tak mniej więcej zdradzić widełki cen płaszczy tam? i czy one są dobre gatunkowo?

A w Vero Modzie byłam, nawet znalazłam na siebie spodnie za 39, ale tak ogólnie to za tą marką nie przepadam jakoś specjalnie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości