![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kult
dobra,przyznaję,jestem w miarę młodą wizażanką,ale widzę,że jeszcze dane mi było wypróbowanie (przynajmniej kilku
![]() ![]() oczywiście,były karteczki (to dopiero był szał...),guma do skakania (byłam niziutka i jak dochodziliśmy do 'bioderek' albo 'PD' [tzw. poddupków ![]() ![]() ach,łezka się w oku kręci! ![]()
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Ja Wam chyba zaraz spuszczę lanie.
![]() Za niepoprawność polityczną ![]() ![]() Jestem w miarę młodą Wizażanką... Oł men, jestem dużo młodsza (od Aeterny), a... ![]() Czuję, Szczyle, że dawno już chyba nikt Wam ręcznie niczego nie tłumaczył..! ![]() Dzieci i ryby głosu nie mają..! Jasne.. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
jasne
![]() ![]()
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
- guma do skakania
- DREWNIAKI (ochyda ![]() ![]() ![]() - lizaki lodowe lub pałeczki (tanie) - adidasy z DWOMA paskami - dwa kucyka po bokach lub na czubku głowy ![]() - amse kadamse (w podstawowce...to były czasy ![]() ![]() jak jeszcze cos sobie przypomnę to napisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
drewniaki to nosiła moja mama
![]() ![]()
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
kurde, a ja zawsze mówiłam " o made manse flore.."
![]() grę w państwa też pamiętam ![]() ![]() grę w gumę ( w trójkąta, i chyba czeskie..) grę w kozła czyli odbijanie piłki od śmietnika i przeskakiwanie jej fikołki na trzepaku podchody i w chowanego gumy turbo, NBA "Labirynt" i "Pokolenia" ![]() ptyś w takiej dużej ciemnej butelce ![]()
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde, nie mogę sobie przypomnieć!
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
A pamiętacie jakieś rzeczy, które jakoś szczególnie was kiedykolwiek zaintrygowały??? Mnie zawsze zadziwiał wstęp rozpoczynający "Stare Kino" (na TVP1). Taki animowany pan w kapeluszu szedł do kina... Przerażało mnie to i jednocześnie nie mogłam oderwać od niego oczu
![]() Albo "Koło fortuny". Sam teleturniej jakos nieszczególnie mnie interesował za to te kolorowe pola na kole, które zlewały się przy kręceniu nim. I te tajemnicze pola do odkrywania na tablicy...Albo muzyczka w "Wielkiej grze", nie wiem dlaczego ale kojarzyła mi się z kąpielą ![]() Pamiętam też, że kiedyś był szał na łóżka piętrowe. I Tamaguczi o którym wspomniała już Tusia. Sama miałam ze 3 ( w tym 1 znalezione). Szczytemmarzeń było Tamaguczi ze 100 zwierzakami.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
faktycznie, były soczki w woreczkach, dzieki za przypomnienie
![]() Koło fortuny, ech, ile kombinacji było żeby ylko udało mi sie obejrzeć ![]() ![]() alez byłam szczesliwa wtedy ![]() i nawet pare razy "obejrzałam" tak z archiwum X ![]() a o grupie Perfect nikt nie wspomniał? "Niepokonani" i "Autobiografia" wpisały sie w historię, chociaz ja wolałam Krzysia Antkowiaka i jego przeboje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Tamaczugi? :co?: Nazwę kojarzę, ale nie pamiętam co to
![]()
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karteczki, naklejki [te "grube" ![]() ![]() A jeszcze była moda na kalendarz z Barbie, wszystkie dziewczyny u mnie w klasie to miały. Pamiętam, jak oglądałam i czytałam go z tysiąc razy, a na zielonej szkole to był niezbędny ekwipunek [jedyne, co mi wtedy przeszkadzało to fakt, że nie mam "prawdziwej" Barbie z Matel, ale była wtedy za droga i mama mi nie kupiła] ![]()
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do Perfectu, nie ma wątpliwości, że jest to zespół na wskroś kultowy i jeden z najbardziej znanych w Polsce. Ich piosenki są rozpoznawalne przez Polaków każdego pokolenia. Mnie osobiście trochę denerwuje fakt, że śpiewają słowa: "Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonanym", a sami przyssali się do niej i nagrywają kolejne płyty (moim zdaniem średniej jakości-w porównaniu do tych z czasów ich chwały...). Bardzo interesuje mnie jednak fenomem Michael Jacksona. Człowiek wniósł tyle do światowej muzyki, praktycznie każda piosnka z jego płyt była znana szerokiej publice, a dziś jego dokonania jakby poszły w zapomnienie. Przyćmiły je fakty (czy też mity) z życia osobistego. A jednak nie da się zapomnieć, że przez wiele lat to właśnie on kształtował modę i gusta muzyczne ludzi na całym świecie. Do dzisiaj znane są specyficzne ruchy Jacksona, jego głos i przeboje. Facet poprostu miał swój styl. I do tego potrafił tym stylem zarazić miliony ludzi i to na wiele lat. To chyba właśnie jest prawdziwy ogólnoświatowy artysta kultowy...
![]() |
![]() |
#47 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kurcze, ale żadnej fabuły nie jestem sobie w stanie przypomnieć.. ![]()
![]() |
![]() |
#48 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I przypomniała mi się jeszcze jedna kultowa rzecz z czasów póżnej podstawówki - liceum, mianowicie Filipinka. To była naprawdę świetna gazeta a z okładek, małych dziwł sztuki robiłam oryginalne koperty, bo w tamtych czasach pisało się jeszcze listy. świetne było też "Na przełaj" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja to jeszcze mam !! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
jej, Kalendarz Szalonego Małolata - to było coś!! Chyba mnie nie przebijecie, ja ich miałam 5 lub 6!! Pamiętam mój pierwszy egzemplarz, taki czarny! Dziś został mi juz tylko jeden (schowany głęboko głęboko), resztę podarłam i wyrzuciłam (
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Drugą moją "pasją" było zbieranie Uśmiechu Numeru. Szcególnie lubiłam czytac opowiadania "na parapecie". Potem były krzyżówki dla dzieci "Supełek i pętelka". Oczywiście moda lat 90 była świetna ![]() Miałam też okres, gdy namiętnie zbierałam karteczki kolorowe z notesików(to był szał), naklejki od gumy Chabel, Little Pony... no i oczywiście wafelków KUKURUKU (pamietacie reklamę: "kukuruku jest chrupiące bo kosztuje dwa tysiące...") W szkole królowały soczki w woreczku, orenżady w proszku. Słuchało się NKOTB, magnetofon to było dobro wyższego rzędu, na komunie sie dostawało obowiązkowo zestaw komunijny(kalkulator, zegarek, długopis) i Wigry 3 lub BMX'A ![]() WIDZIAŁYSCIE DZISIEJSZE LALKI BARBIE!!!!! Niektóre wygladają bez najmniejszej przesady jak prostytutki :/
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Ja pamietam "Siedem życzeń" ooo tym czarnym, gadającym kocie... Rademedes mu chyba bylo heheh
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Angeliko..! Ukłon
![]() Stąd powiedzonka ![]() c) jakość jak z Grundiga przez ścianę b) kleją się babska jak guma arabska ![]() Cytat:
![]() Ju noł łot Aj min ![]() Dziewczyny - a pamiętacie.. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Giercę z wilkiem pamiętem, swietna była (na tamte czasy) a Tetris... hmm no cóż, mam w telefonie ;D
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Podbijam
![]()
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
-Program Teczowy Music Box - mama nagrywala mi na wideo, zebym potem sobie ogladala i tanczyla przed tv
![]() -Guma Hollywood (znalazlam kiedys w Francji i kupilam kilka opakowanz sentymentu) ![]() -oczywiscie spodniczka lambada i butki plastiki to klasyka ![]() -lycry zamiast spodni (mialam oprocz jednokolorowych rowniez takie w wielkie kolka kolorowe albo w glowy myszki miki) -takie komplety bluzka plus spodniczka z fredzlami -drewniaki (na plazy sluzyly mojemu tacie jako mlotek do przybijania parawanu) -nie wiem czy u was w szkole tez byla taka durnowata moda, ale u mnie jak tylko weszlo frugo, to wszyscy chodzili z zakretkami i wciskali ten srodek , zeby strzelalo -apropo strzelania, byla taka zabawka, nie pamietam jak sie nazywala-moze ktos mi przypomni? Takie male cos co tez sie wciskalo i to dawalo odglos strzelania... -linijko-bransoletki, ktore owijaly sie wokol reki jak sie o nia uderzylo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.