![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ile na wesele- porada studentki
Idę z osobą towarzyszącą, jesteśmy parą od wielu lat, on zasugerował, że da pieniądze na prezent, bo lepiej zarabia, ale w szczerze mówiąc nie bardzo odpowiada mi ta opcja. Ja nie dokładałam się do prezentu ślubnego dla jego siostry, bo nie chciał obciążać mnie takimi kosztami. On z kolei uważa, że chce dać kasę, bo został wymieniony na zaproszeniu z imienia i nazwiska, tylko, że szczerze mówiąc młoda para pomimo, że jesteśmy razem od 6 lat upewniała się w kwestii jego imienia i nazwiska ( nieznajomość nazwiska bym jeszcze zrozumiała). Co do stosunków z parą młodą, widuję ich średnio raz w miesiącu, czasem częściej, w święta ect. ciężko mi powiedzieć czy są mi bliscy i czy ja jestem im bliska, różnie bywa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę wymyślasz. Żaden afront ze się upewniali, lepiej spytać niż strzelić babola, milej tez chyba jak na zaproszeniu jest on z imienia i nazwiska a nie tylko "osoba towarzysząca" Mogli tez tym sposobem upewniać się czy na pewno wciaż ze soba jesteście i czy nie kroi się zerwanie. Ja tak sprawdzałam młode pary niezalegalizowane, bo jednak nigdy nic nie wiadomo. To naparwde nie jest tak, ze cała rodzina dalsza musi zyć Twoim zwiazkiem i byc na bieżaco, ludzie maja swoje sprawy. Mnie tez zszokowało 500 zeta od niepracującej studentki. W ogóle obrzydza mnie to płacenie na zasadzie "zastaw się a postaw się" ludziom za to, ze raczyli sobie wywalić wesele. czasami to naparwde wygląda jak chytre szukanie jeleni którzy to zasponsorują zwyczajnie. :/ ja zem skąpa, nie daję więcej jak 200 zł za osobę, a najczęsciej poprzestaje na 150/osoba, zwyczajnie nie czuję się zobowiązana do pąłcenia wiecej za imprezę na która ktoś mnie niby szczerze zaprasza. ![]() Na węcej bym się zsarpnęła dla osób typu brat/siostra/chrześniak.
![]() |
![]() |
#33 | |
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
daj tyle ile :
a) możesz, b) chcesz tzn taka,ktora spelnia oba warunki naraz ![]() Nie ma zadnego konkretnego przedzialu ani wytycznych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
Ok, rozjaśniłyście mi sytuację. Miałam okazję zgrabnie podpytać Państwa Młodych w kwestii prezentu, a raczej zostali podpytani przez innych członków rodziny w mojej obecności; stwierdzili, że bardziej odpowiada im prezent pieniężny, ponieważ sprzęty do domu już mają, inne rzeczy też, a pieniądze zawsze można na coś przeznaczyć typu podróże ect. zaznaczyli też, że proszą o butelkę wina zamiast kwiatów.
Edytowane przez dieFrau Czas edycji: 2017-03-16 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.