![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co jest w życiu ważne?
15 lat temu wyobrażałam sobie, że będę robić karierę zawodową, taką przez duże K. Tak pewnie myśli większość ambitnych, zdolnych nastolatków. Zawsze chciałam się rozwijać na różnych polach. I taką ścieżkę w moim życiu wybrałam. Najlepsza szkoła średnia, ambitne studia, po studiach kształciłam się dalej. Szło mi całkiem nieźle, aż w końcu rynek pracy zweryfikował moje życie. W moim zawodzie bardzo ciężko o pracę bez koneksji w moim mieście.
Międzyczasie dotarło do mnie co jest dla mnie ważne. Ludzie, a konkretnie moi najbliżsi, TŻ najlepszy na świecie i dom, który razem zbudowaliśmy w pocie czoła. Podjęłam świadomą decyzję, że zostaję tu, gdzie jestem i nie jestem w stanie poświęcić mojego życia dla kariery, którą mogłabym zrobić w większym mieście. Nie ukrywam, że na moją decyzje w dużym stopniu wpłynęła stabilna sytuacja finansowa i dobra praca TŻ. Do tej pory nie myślałam o dzieciach. Nie miałam czasu ani ochoty poświęcać siebie. Teraz coraz częściej nachodzą mnie takie myśli- czas najwyższy ![]() Nie ukrywam też, że z tyłu głowy, taki malutki głosik przypomina mi, że mój tata w moim wieku miał przed sobą 9 lat życia, a ja odziedziczyłam po nim stan zdrowia. To też wpływa na priorytety ![]() ![]() Reasumując- uważam, że jestem szczęśliwa, pomimo braku pracy i kiepskiego zdrowia. Do pełni szczęścia brakuje mi obecnie spełnienia zawodowego i pewnie za jakiś czas powiększenia rodziny.
![]() Edytowane przez mellitus Czas edycji: 2017-03-31 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie najważniejsze jest zdrowie i rodzina, reszta dość daleko w tyle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
Ja jestem ogromnie szczęśliwa z powodu tego, jak potoczyło się moje życie. I tego, że nie potoczyło się tak, jak chciałam kiedyś.
W sumie najlepszym elementem tego było moje nawrócenie. Sprawiło, że moje życie przewróciło się do góry nogami. Przestałam kierować się strachem. Priorytety mi się pozmieniały. Więc, kiedy się nawróciłam przestałam się dogadywać z rodzicami, bo przestałam robić wszystko pod ich dyktando. Straciłam przyjaciół, bo cała moja osobowość uległa zmianie. Poza tym zorientowałam się, że te przyjaźnie były nieszczere. Po czasie znalazłam innych przyjaciół, zaczęłam zajmować się rzeczami, które zawsze kochałam. Stałam się w życiu szczera, autentyczna. Podoba mi się, że to prowadzi mnie drogami, jakimi nigdy sama bym nie poszła, a one mnie uszczęśliwiają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Konto usunięte
|
[1=57d469676eb95e4afe06d5c 46bd77df5270daf8d_6584d1a 317847;72449042]Trzymam kciuki!
![]() Z dwojga złego wolę zmianę poranną, na początku chodzę jak zombie, ale po powrocie przynajmniej coś pożytecznego jestem w stanie zrobić, no i mam więcej czasu dla partnera ![]() Ale masz rację, na dłuższą metę tak się nie da funkcjonować, dlatego rozglądam się za innym miejscem i tym razem już zdecydowanie bez nocek ![]() Dziękuję! Ja powiedzmy ze pierwszego dnia jeszcze jestem w stanie, ale kolejnych juz nie bardzo. Tobie tez powodzenia! Edytowane przez 201712242137 Czas edycji: 2017-04-02 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
Moje życie wygląda zupełnie inaczej niż to z moich planów. Wiele lat temu myślałam, że w tym wieku będę już mieć swoją rodzinę i fajny zawód. A tu wszystko przede mną.
Na chwile obecną ważne jest dla mnie zdrowie, a reszta sama przyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.