|
|
#31 |
|
zuy mod
|
Dot.: Czy chce zbyt wiele na raz?
Jak w zlej lokalizacji 40mkw jest za 400k a w dobrej już za 320?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko zależy od tego, gdzie mieszka Autorka, ale skoro rozważa kupno domu za 600 tys., to raczej nie jest Warszawa, bo tam ceny domów są również wyższe. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
5 aut i trolla? 3 oldtimery (30 letnie) i dwa normalne na co dzień. Mam nadzieję, że uda nam się wyjechać bo niestety ceny są jakie są...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Wielki kredyt, male dziecko i mlodzi rodzice = recepta na porazke
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt wam kredytu nie da takiego
Zastanowcie sie na co was stac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Mieszkania w Wawie chodzą po 5-12 tysięcy z metra.
Dobra dzielnica np.bielany, wola to ceny ok 7-9 tysięcy. Nikt wam nie da kredytu na 100% wartości mieszkania. Trzeba mieć min.10-15% wkładu, więc chyba sytuacja sie sama rozwiązuje. Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#37 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#38 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Ubezpieczenia wynoszą okolo 300 na rok za zabytki, mój 600 za rok Tż 1000. Czyli 2500 rocznie za wszystkie.
|
|
#40 |
|
Konto usunięte
|
Kobieto mierz siły na zamiary. Was nie stać ani na dziecko ani tym bardziej na dom. Musicie mieszkać w tak drogiej okolicy? Przecież są inne województwa, miasta gdzie za mieszkanie 2 pokojowe zapłacicie około 160 tys. i spokojnie w Niemczech byście sobie zarobili na nie bez kredytu. Od kiedy kobieta 30 letnia jest stara?
Nie stać was na wizje domu z ogródkiem i dziećmi, od tego zacznijcie. Może czas troszeczkę zniżyć wymagania i kupić mieszkanie nie w tak prestiżowym mieście? Dopiero wtedy myśleć nad dzieckiem i czy będzie was stać na wasze hobby+ dziecko? Dziecko to nie wszystko jak trzeba biedować do 1 każdego miesiąca.
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Takiego oldtimera trzeba pielegnowac, a tu razy trzy! Rata za dom+oldtimery - nie ma szans przy waszych zarobkach. Ja bym sprzedala samochody i tyle. Wan sie wydaje ze ile wy przez ten rok zarobicie w tych Niemczech? I to pewnie bez znajomosci jezyka? Jeszcze dziecko. No nie wierze, co czytam. |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Kto powiedział, że bez znajomości języka?
|
|
#43 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A dopowiedzialam sobie tak dlatego, ze macie zaburzone pojmowanie rzeczywistosci i mierzenia sil na zamiary. |
|
|
|
|
|
#44 | |
|
ctrl alt delete
|
Autorko droga, Ty powiedziałaś. Dokładnie w Boże Narodzenie roku pańskiego 2016, wątek o Norwegii:
Cytat:
![]() Wybacz, że przeszukałam Twoje posty, ale ten wątek to dla mnie taki szczyt absurdu, że byłam pewna, że jesteś trollem
Edytowane przez cranberry juice Czas edycji: 2017-04-12 o 17:53 |
|
|
|
|
|
#45 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
zakladając 10% wkladu +ubezpieczenie i tak musialabys miec 60 000 na wstepie +wszelkie oplaty. Zresztą i tak wam nikt nie da takiego kredytu
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trolluję sobie, żeby nie było Autorko, o oprocentowaniu, odsetkach, ubezpieczeniu, marży i takich tam innych rzeczach związanych z kredytem to w ogóle słyszałaś?
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie oszczędzić 1000 zł? Tobie sie wydaje że w domu mieszka się za darmo? Koszt miesieczny utrzymania domu około 120-140m2, to około 1000 zł miesięcznie: woda, scieki, prąd, gaz lub inny system grzewczy, koszty odbioru smieci, podatek od nieruchomości, dostep do tV i internetu, ubezpieczenie domu (przy kredycie konieczne, bank nad tym czuwa, itp. Kredyt, zakładam, ze w opcji że pojechaliście i uściboliliście coś + dali rodzice, wzielibyście kredyt na około300-400 tysi. Rata kredytu przy takiej kwocie to około 2300 zł miesiecznie. To tak: sam kredyt + koszt mieszkania w domu to juz 3300 zł miesięcznie. To z czym do czego ja się pytam ![]() BTW Witamy w dorosłym świecie. Koszt mieszkania w duzych miastach, z rynku wtórnego w granicach 50-60 m2, to spoko mozna zalozyć że 300-350 tysi. da sie kupić. Czynsze sa różne, to ze na 1 osiedlu jest 1000zł nie znaczy ze na innym lub w jakiejś wspólnocie nie jest 350 za ten sam metraż a wcale nie dalej od centrum miasta.
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
Odpowiedź na Twoje pytanie brzmi: tak. Tak, tak, tak.
Wszystko zostało już powiedziane przez inne wizażanki, ja dodam tylko: jeżeli to taki ból dla Was sprzedać oldtimery (na które, notabene, w ilości 3 szt. Was zwyczajnie nie stać, ba!, ciekawe, o jakich autach mówimy, bo śmiem twierdzić, że przy zarobkach 4k/m-c to i na należyte utrzymanie choćby jednego może być za skromnie), to sobie na nich zaróbcie i wypożyczajcie je na imprezy. Teraz nawet do komunii się dzieciaki wozi Lincolnami, a co. Tak czy siak, poziom absurdu tego wątku prześcignął większość innych, które czytałam w ostatnim czasie.
|
|
#49 |
|
Konto usunięte
|
Mój kalkulator nie ogarnia tego wątku. Cały czas wyskakuje ERROR.
|
|
|
|
|
#50 |
|
Konto usunięte
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;72829191]Mój kalkulator nie ogarnia tego wątku. Cały czas wyskakuje ERROR.
[/QUOTE]Dobre. ![]() Autorko, hobby świetna rzecz, pasja jeszcze lepsza, ale na hobby, czy pasję musi człowieka być stać, jeżeli wiążą się z tym koszty. I najpierw się ogarnia przyziemne sprawy w stylu gdzie mieszkam, co jem i czym się myję, a dopiero potem bawi w takie rzeczy. Wy natomiast wszystko robicie od d... strony - mieszkanie kątem na kupie, zarobki jak na dwie osoby średnie, a tu "auta sobie kolekcjonujemy" i plany pt. dom se zbudujemy. Przecież to jest jakiś kosmos o czym Ty piszesz. Z jednej strony ch... sytuacja mieszkaniowa, z drugiej "ambitne" plany i niechęć z rezygnacji z czegokolwiek. Banał, ale w tej reklamie okien mają rację: życie to sztuka wyboru. Wy chcecie wszystko-szybko, z nastawieniem, że wystarczy nieco za granicą popracować i już pstryk będzie bal. No tak niestety nie ma, chyba że się u Kulczyków urodziło. Niby w wątku pytasz "czy chcesz zbyt wiele na raz", ale mam wrażenie, że wcale nie chcesz usłyszeć odpowiedzi, że rzeczywiście tak jest. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2017-04-12 o 21:46 |
|
|
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
Nie wierzę w to co czytam. Ale odpowiem na pytanie wątku: TAK chcesz zbyt wiele.
Nie dziękuj, mam nadzieję że pomogłam
|
|
#52 |
|
Konto usunięte
|
Ja sobie tylko myślę, jak to dobrze, że jednak autorka założyła ten wątek, który mam nadzieję sprowadził ją na ziemię...
Jezu, jakbym czytała o swojej znajomej, która poznała faceta, już śluby, dziecko po kilku miesiącach wielkie starania, ślub po 1,5 roku związku i już nad kredytem/mdm/mieszkanie+ myślą a zarabiają razem też coś ok 4-5tys i to po tej ustawie o minimalnej 13zł... Tylko tej mojej znajomej się nie da nic przetłumaczyć i ostatnio sobie nawet samochód kupiła, mimo, że 1 już mieli... jak jej wspomniałam o sukni ślubnej używanej to nie, nie, ja mam 2,5-3tys na suknie... jak jej znalazłam nową za 1800zł to nagle "eeej ale to jest prawie 2tys..." Nie wspomnę nawet, że jak ją ostatnio widziałam to wrak człowieka bo trzeba nadgodziny trzepać aby na te wymysły starczyło... MA-SA-KRA jak ludzie nic o życiu nie wiedzą a próbują udawać dorosłych.. |
|
|
|
|
#53 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#55 |
|
Konto usunięte
|
Odpowiadając na twoje pytanie - tak chcesz zbyt wiele na raz. Masz wygórowane wymagania. Jedzcie do Niemiec - zapracujcie na swoje mieszkanie (ten dom to chyba jakiś żart w tym wieku) i wtedy myślcie o założeniu rodziny. PO KOLEI.
|
|
|
|
|
#56 |
|
Konto usunięte
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;72829191]Mój kalkulator nie ogarnia tego wątku. Cały czas wyskakuje ERROR.
[/QUOTE]Nie ma to jak chcieć dom z ogrodem, 5 samochodów, ślub i dziecko mieszkając w 6 osób na 3 pokojach u teściów, za 4k na dwoje, bez oszczednosci... o Panie zmiłuj |
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogole nie jestem kreatywna, a moglabym teraz zyc w palacu i mieć służbę
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 |
|
Rozeznanie
|
[1=8d52f060ff4e0f29af012b7 e97262db95239fded_5f04fe7 261fa4;72834711]Odpowiadając na twoje pytanie - tak chcesz zbyt wiele na raz. Masz wygórowane wymagania. Jedzcie do Niemiec - zapracujcie na swoje mieszkanie (ten dom to chyba jakiś żart w tym wieku) i wtedy myślcie o założeniu rodziny. PO KOLEI.[/QUOTE]
Zgadzam się Masz nie tyle wygórowane co nierealistyczne wymagania. Po pierwsze po co od razu przywiązywac sie do 1 miejsca (budowa domu) skoro róznie mogą sie potoczyc Wasze losy i może sie wyprowadzicie za pracą? Po drugie budowa domu bez oszczędności to samobójstwo. Po 3 żeby miec dziecko nie musisz miec domu, wystarczy wynajać mieszkanie ( i nie nie jest to napychanie kieszenie obcym).
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę że porywanie się na dom gdy człowieka nie stać nawet na mieszkanie jest po prostu głupie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#60 |
|
Konto usunięte
|
Poza samochodami macie jeszcze inne hobby - sporty ekstremalne. Bo survival się chyba do nich zalicza?
Tak, chcesz zbyt wiele. Czy tata, który chce ci załatwi wyjazd, wie o twoich zamiarach? O takim czymś można myśleć jak się zarabia 15tys. miesięcznie i na co dzień żyje skromnie. Przy waszych skromnych zarobkach to nawet wyjazd nie pomoże. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
Nie stać was na wizje domu z ogródkiem i dziećmi, od tego zacznijcie. Może czas troszeczkę zniżyć wymagania i kupić mieszkanie nie w tak prestiżowym mieście? Dopiero wtedy myśleć nad dzieckiem i czy będzie was stać na wasze hobby+ dziecko? Dziecko to nie wszystko jak trzeba biedować do 1 każdego miesiąca.

zakladając 10% wkladu +ubezpieczenie i tak musialabys miec 60 000 na wstepie +wszelkie oplaty.