|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Projektowanie wnętrza-samemu czy z architektem?
Rodzice zdecydowali się wybrać projektanta/architekta wnetrz tylko do łazienek, bo one są niestandardowe. Jedna jest bardzo mała, a druga ma skosy i trudno byłoby sensownie je samemu urządzić. Tam też damy meble na wymiar u stolarza.Porjekty wyszły nawet fajnie, ale nie tak funkcjonalnie jak na początku chcieliśmy (np. mniej szafek), ale przynajmniej mieliśmy wymairy wszystkich płytek i szafek, więc wiedzieliśmy, jakie kafelki i ile czego kupić.
Pozostałe pomieszczenia sami je ogarniemy, bo tak wyjdzie przede wszytskim funkcjonalniej i taniej. Np. wybierzemy pewnie meble z IKEA czy Agata Meble, bo wtedy można by zapolować na jakieś promocje. Mamy już ustalony układ kuchni, kolor mebli w salonie itp. Dekoracji nie musimy od razu kupować. Pinterest i Facebook bardzo pomagają, bo mnóstwo inspiracji tam można znaleźć. Moja ciocia tak zrobiła, ze weszła na Homebook, wybrała kuchnię, która jje się spodobała i dosłownie po prostu identycznie urządziła u siebie. Tzn wybrała wizualnie prawie te same meble i kolory. |
|
|
|
|
#32 |
|
Przyczajenie
|
Cześć,
wiem że wątek dość stary, ale może komuś pomoże moja odpowiedź ![]() Fajnie móc zatrdunić architekta wnętrz do zrobienia całego projektu i ja to polecam xxx Fajnie, żeby projektant wnętrz miał zróżnicowaną ofertę, tzn różny zakres projektu - że zrobi tylko koncepcję, bez rysunków szczegółowych, no albo wszystko i jeszcze nadzór. Wiem, że są też takie konsultacje dostępne, że można tylko część omówić, np. czy moj pomysł na kuchnie ma sens - wtedy to jest tańsze i dostępne dla większej liczby klientów. Więc tak - są chętni na to, ale cena często odstrasza, więc fajnie jak projektant wnętrz oferuje różny zakres usług w różnej cenie. Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2025-01-16 o 10:05 Powód: reklama |
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Mój ulubiony typ spamu, temat który wygląda jak pytanie a potem bezczelna polecajka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.