![]() |
#31 | |
lubi eks swojego męża
|
Dot.: trudna rozmowa, rozstanie, kiedyś powrót...?
Cytat:
Ale tak, jak najbardziej możliwe jest, że po tamtym doświadczeniu uznał, że nie da się utrzymać wierności na odległość, więc woli nie ryzykować. Rozstanie w zgodzie pewnie boli o wiele mniej niż zdrada. Najlepiej, jeśli jeszcze raz z nim o tym porozmawiasz i rozjaśnisz tego typu wątpliwości. Żeby nie było tak, że wplączesz się w bycie jego "luźną koleżanką", do której on czasem pisze, a ty do niego wzdychasz nieprzytomnie przez odległość Atlantyku. Musicie podjąć decyzję, albo razem, albo osobno, a nie pomiędzy.
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Niestety nie ma dobrego rozwiązania tej sytuacji - niezależnie, jaką decyzję podejmiemy - będę się męczyć. Co do bycia "pomiędzy" byciem razem, a osobno - chyba nie wyobrażam sobie odciąć się całkowicie i nawet nie wiedzieć, jak sobie radzi. Pozostanie "w kontakcie" to chyba nie jest bycie "pomiędzy" ? W kontakcie - mam na myśli od czasu do czasu, a nie codziennie, tak chyba będzie łatwiej zrozumieć, że to, że rozmawiamy nie oznacza, że jesteśmy w związku, albo, że się zejdziemy..
I może jestem naiwna, ale chyba wierzę w to, że jeśli jesteśmy sobie pisani i oboje się chcemy (choć tu mogę się mylić, nie mówię nie), to i tak nie poznamy nikogo i pewnie podświadomie będziemy czekać.. Ale tak, wiem, nie mogę się łudzić, że będzie tak cudownie Edytowane przez WerTop91 Czas edycji: 2017-05-09 o 16:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
lubi eks swojego męża
|
Cytat:
On nie chce czekać. Nie po to się rozstajecie, żeby na siebie czekać. Jak chcecie na siebie czekać, to bądźcie w związku. Szukasz w naszych słowach punktów, o które mogłabyś się zaczepić, wierzyć, że on cię nie zostawił, nie tak naprawdę, nie do końca, że może podświadomie... Blablabla. I o tym właśnie mówiłam. Bycie w związku przez ocean jest wystarczająco wyczerpujące, co dopiero trwanie w jakiejś złudnej nadziei, opieranej na sporadycznej rozmowie. To cię może elegancko przeczołgać. Uważaj na siebie. I po to powinniście sobie wszystko porządnie wyjaśnić. Żeby wiedzieć czemu się rozstajecie, czego on się boi, czego oczekujesz ty (jak widać - kontynuowania tej relacji). A nie, że on ci mówi, że nie, jednak nie powinniście być razem, a ty próbujesz dopisać, że on się boi, że on się martwi, że ty nie będziesz naciskać, i zobaczycie co z tego wyjdzie... Boisz się, że jak powiesz "albo jesteśmy razem, albo nie" to on powie nie? Bo naprawdę wyglądasz jakbyś wisiała na ostatnim włosku nadziei.
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
Wiem
![]() Życie już nieźle mnie przeczołgało, nie jestem najmłodsza i wcale nie jest mi łatwo "po raz kolejny" komuś zaufać. Po prostu nie umiem pojąć, dlaczego kolejny raz się posypało, a ja nie mam na to wpływu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
Gdyby kochał, to nawet by mu przez myśl nie przeszło żeby się rozstać. 1,5 roku to nie jest 10 lat. Mam wrażenie, że on chce przeżyć przygodę życia, i nie chce mieć ograniczeń zwłaszcza w postaci tęskniącej dziewczyny. Trudna to musi być dla ciebie sytuacja, ale na siłę go nie zatrzymasz przy sobie. On już podjął decyzję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:58.