|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Frankfurt Am Main :))
Ja też mieszkam pod Frankfurtem, w mieście , które jest znane z różnorodności rasowej.
Offenbach am Main ;D mieszkam tu, lecz nie spędzam w tym mieście dużo czasu. Więcej w Neu-Isenburgu w szkole i we Frankfurcie na zajęciach
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Hallo
I co tu taka cisza ?? 14.11.09 We Frankfurcie jest otwarcie Polskiej knajpy bedzie impreza
|
|
|
|
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
Hej!a gdzie dokladnie to otwarcie
![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich z Frankfurtu am Main ja tez tutaj mieszkam
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Hallo
Co tam slychac u Was ?? Ja bylam na zakupych na Zailu i musze Wam powiedziec ze mam nowy sklep w mojej liscie ulubionych - Zero - poprostu super kupilam tam plaszczyk
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Hallo
Mi sie wydaje ze obnizki beda w nowym roku cos tak pamietam ze zawsze w styczniu i lutym udalo mi sie cos fajnego kupic w dobrej cenie. Zapraszam wszystki dziewczyny z Frankfurtu i okolic na moj profil na Naszej klasie - profil o nazwie : Polki z Frankfurtu i okolic. Spotykamy sie raz lub dwa w miesiacu i tworzymy fajna grupe zapraszamy nowe dziewczyny )
|
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Witam Wszystkie Frankfuterki
![]() Co tam u Was slychac ?? Ja sie ciesze ze juz mamy wiosne ![]() Dziewczyny z Frankfurtu meldowac sie TU!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#39 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny!
za tydzień przeprowadzam się do Frankfurtu język niestety znam słabo, czy możecie mi polecić dobrego korepetytora z niemieckiego?
|
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Moze kurs w VHS polecam ![]() bo korepetytora to nie wiem ...... |
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny
ja jestem z Mainz ale czesto bywam w Frankfurcie bo mam tam chlopaka
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 |
|
Przyczajenie
|
hej wie kts moze cos o tej polskiej knajpce?wFFm pozdrowienia z Rüsselshiem
|
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
O jaka knajpke Ci chodzi bo we Frankfurcie bylo ich z 5 teraz 3 juz zamkniete i ja znam obecnie 2
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki!
Ja za tydzień udaję się do Frankfurtu, a dokładniej Flörscheim. Już się nie mogę doczekać zakupów na Zeil i NordWestCentrum. A tak apropos jest w nwc primark, bo nie pamiętam, żeby był chociaż byłam tam rok temu. _________________________ I can't wait for Paris! 31.07 <3 |
|
|
|
|
#45 |
|
Przyczajenie
|
HEJ
![]() Ja za jakieś 2 tygodnie bede mieszkać niedaleko frankfurtu a dokladnie w Wächtersbach ( podobno jest to jakieś 40 min pociagiem od frankfurtu) juz widze ten szał zakupow w NWZ. .no wlasnie ja tez slyszlalm ze tam primark jest, tylko ciekawe jakie tam ceny czy tak samo tanio jak w UK. Edytowane przez BLaszczolek Czas edycji: 2010-07-21 o 08:30 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Hallo
tak Primark jest w NordWestCentrum hmm bylam tam raz i zyczy nie sa w moi guscie wiec nie dla mnie. Ja na zakupy ciuszkowe to chodze na Zail albo w Main Tauns Zentreum sa tez wszystkie sklepy pod reka i nie na tak rozlegle rozsypane jak na Zailu. Jak ktoras bedzie szukala towarzystwa to meldowac sie w sierpniu robie spotkanie Polek z Frankfurtu u mnie w domku
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Ja akurat NWZ mam najbliżej, a sklepy są tam niezłe
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
a orientujesz sie moze jak cenowo wyglada w tym Primarku mniej wiecej?? np ceny torebek, butow ??
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
in love with life
|
Bylam w NWZ w czwartek i jak dla mnie to tam nic nie ma. Jedyna zaleta, ze maja tani parking i tyle. Zadnych ciekawych sklepow, ktorych nie ma gdzie indziej. Zrobilam zakupy w Orsayu i w Rewe i sie skonczylo. A tamtejszy Douglas to jakas porazka.
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Ja NWZ tez nie odwiedzam zbyt czesto wole Main Tauns Zentrum i Zail oczywiscie
![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Jak ja bylam cenny wachaly sie miedzy 10 a 15 e |
|
|
|
|
#51 |
|
Przyczajenie
|
Frankfurt jest przepiekny normalnie sie zakochalam.
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej
![]() Co prawda nie mieszkam we Frankfurcie, ale jestem tam kilka razy w roku na tydzień lub dłużej (mój TŻ mieszka tam od dawna). Teraz prawdopodobnie polecę do FFM w listopadzie, a później w grudniu na Sylwestra ![]() W 2011 planuję wyjechać na całe wakacje (póki co studia w Polsce). Faktycznie, miasto jest fenomenalne, ma w sobie mnóstwo uroku Dużo zieleni, ciekawe miejsca do zwiedzania no i centra handlowe! Zawsze cuś się tam dzieje. Generalnie bardzo upodobałam sobie to miasto. I być może w przyszłości tam zamieszkam, lecz na razie nie chciałabym zapeszać
Edytowane przez hailie21 Czas edycji: 2010-10-12 o 17:25 |
|
|
|
|
#53 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
30.10.2010 Spotkanie Polek z Frankfurtu i okolic.
Zapraszam godz 16:00 Wiecej informacji na PW |
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Hallo
Polki z Hessen meldowac sie TU !!! Co Was tak malo ??? |
|
|
|
|
#56 |
|
Rozeznanie
|
Ciaaao..Laski..
![]() Mm.. nie mieszkam na stałe.. we Frankfurcie..aleee.. mam bardzo dużo znajomych zarówno..w samym mieście, jak i okolicach.. a wszystko zaczęło się od wymiany.. szkolnej.. ![]() Generalnie obrzeża.. jak.. Flörsheim.. z drugiej strony Hanau.. mam obcykane.. ![]() Noo.. i sam Frankfurt.. noo.. boski jest! Architektura mnie ujmuje.. ![]() Z Polski do Frankfurtu.. z tego co wiem.. lata Lot.. aczkowiek..tanie linie.. latają do lotniska Hahm.. to jakieś 1o0km.. od Frankfurtu.. ![]() Hmm.. noo..i właśnie we Francfurcie spełniłam swoje marzenie..zobaczyć lotnisko.. nocą.. Dla mnie..to było bombowe przeżycie.. ![]() I wszystkie samoloty praktycznie leciały w stronę.. Wysp Kanaryjskich, albo.. Majorki.. haha! ![]() Pozdrawiam wszystkie dziewczyny we Frankfurcie.. ![]() Pozdrówcie..to miast ode mnie..
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
a nie wiecie dziewczyny czy z hahn do warszawy sa jakies tanie linie lotnicze? pozdrawiam
|
|
|
|
|
#58 |
|
in love with life
|
do Wwy to chyba nie ma. Sama chcialam leciec i nie bylo, bo z reguly lataja do Wroclawia lub Katowic. Do Wawy to LOT z Fra International lub Lufthansa. Czasem jak sie trafi niezla oferta to Lufthansa bywa tansza od LOTu, ale z reguly to LOT jest tanszy.
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
no wlasnie o tych to wiem, ale myslałam że są już może jakieś tanie loty, pamietam, ze kiedys był wizzair z hahn do warszawy. LOT i Lufthansa wg mnie do tanich nie należą ale dzieki za info. pozdrawiam
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem,ja jestem
ale nie na stale tylko u TZ. Malo nas tu..
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

ale na Zeil tez lubie sie przejechac