wyprawka dla dziecka do szpitala - co wziąć? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-15, 20:01   #31
madalena83
Zadomowienie

Dot.: wyprawka dla dziecka

Cytat:
Napisane przez Cristinedeville Pokaż wiadomość
Ja bym kupila wlasnie wieksze, tak okolo 80 bo z otoczenia wiem ze ludzie znosza male ciuszki i na start masz wszystkiego pelno a potem lipa.
Sama mam juz naniesione pol szafy malutkich ciuszkow i modle sie zeby po porodzie ludzie wiecej malych nie zniesli
Ja też w sumie wolę większe rzeczy, ale koleżanka wyżej pisała o śpioszkach - więc podałam takie rozmiary jakie by mnie interesowały. Tak jak pisałam mój synek ma 4,5 miesiąca i już nie chodzi w śpioszkach

Mnie by np. interesowała bluza ropzinana z kapturem, taki komplecik jak pisałam wyżej, jakieś fajne jeansy czy koszula Body też byłoby świetne, bo bardzo lubię małemu nakładać I to wszystko mogłoby być właśnie w rozmiarze 74

"Nie da się żyć byle jak ani nawet tak sobie. Trzeba żyć perfekcyjnie"

Jan Lubiński
madalena83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 08:58   #32
MariaKatarzyna
BAN stały

kupiłam jednak 80 powiedziałam im od razu że to na zaś, dzieciak urodził się trochę ponad 4 kg więc chyba te 62 to by na niego nie weszły
MariaKatarzyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 09:13   #33
Asisianka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madalena83 Pokaż wiadomość
Ja też w sumie wolę większe rzeczy, ale koleżanka wyżej pisała o śpioszkach - więc podałam takie rozmiary jakie by mnie interesowały. Tak jak pisałam mój synek ma 4,5 miesiąca i już nie chodzi w śpioszkach

Mnie by np. interesowała bluza ropzinana z kapturem, taki komplecik jak pisałam wyżej, jakieś fajne jeansy czy koszula Body też byłoby świetne, bo bardzo lubię małemu nakładać I to wszystko mogłoby być właśnie w rozmiarze 74
Moja córka młodsza ma 2 latka i nawet teraz jej nie lubie jeansów zakładać bo są sztywne i ciężko się zakłada. i ciężko utrafić z rozmiarem bo nie moga być ani za wąskie bo ucisną ani za szeroki bo z tyłka spadną, więc jako prezent to nie bardzo. Dostaje ciuszki od brata po jego córce i jeansy praktycznie żadne nie pasują na moje dzieci.

Ja teraz w okresie zimowym chciałabym dla dzieci dostać sweterek ale bez kaptura (bo pod kurtką się robi brzydkie wybrzuszenie a na wierzchu nie lubie jak wisi, nie podoba mi się i szalik ciężej założyć tak żeby ładnie opatulić)

Ale ciuchy to rzecz gustu, jednemu to pasuje innemu co innego.

Najbardziej neutralne i uniwersalne są chyba body.
Asisianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 10:25   #34
madalena83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asisianka Pokaż wiadomość
Moja córka młodsza ma 2 latka i nawet teraz jej nie lubie jeansów zakładać bo są sztywne i ciężko się zakłada. i ciężko utrafić z rozmiarem bo nie moga być ani za wąskie bo ucisną ani za szeroki bo z tyłka spadną, więc jako prezent to nie bardzo. Dostaje ciuszki od brata po jego córce i jeansy praktycznie żadne nie pasują na moje dzieci.

Ja teraz w okresie zimowym chciałabym dla dzieci dostać sweterek ale bez kaptura (bo pod kurtką się robi brzydkie wybrzuszenie a na wierzchu nie lubie jak wisi, nie podoba mi się i szalik ciężej założyć tak żeby ładnie opatulić)

Ale ciuchy to rzecz gustu, jednemu to pasuje innemu co innego.

Najbardziej neutralne i uniwersalne są chyba body.
Dokładnie, każdemu pasuje co innego
Ja kupiłam jeansy w h&m w romiarze 62 i do tej pory są dobre na małego ( a nosi rozmiar 74) - nie wiem jakim cudem wcześniej podwijałam nogawki, ale w pasie ciągle są dobre
Są zrobione z mięciutkiego materiału i wydaje mi się, że mały lubi je nosić - w każdym razie nie krzyczyjak je ma na sobie

I tak samo z bluzami z kapturem - pod spód nie lubię, ale na wierzch kaptur - bardzo

Co do body zgadzam się

"Nie da się żyć byle jak ani nawet tak sobie. Trzeba żyć perfekcyjnie"

Jan Lubiński
madalena83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 12:41   #35
monis12
Przyczajenie

Dla mnie dyskusja o rozmiarach ubranek to na razie czysta abstrakcja, na pojawienie się mojego potomka muszę jeszcze poczekać jakieś 4-5 miesięcy, ale przygotowania zamierzam zacząć w najbliższym czasie. Kupowanie ubranek to na pewno niezła frajda, już nie mogę się doczekać, ale przecież wyprawka dla dziecka to nie tylko śpioszki. Od czego zacząć? Co jest najważniejsze? W internecie można znaleźć długie listy koniecznych zakupów, ale chciałabym wiedzieć, co jest naprawdę niezbędne i przydatne. Może wypróbowałyście jakieś praktyczne gadżety? Pomóżcie!

Edytowane przez monis12
Czas edycji: 2013-01-31 o 14:37
monis12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 15:26   #36
boska latynoska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monis12 Pokaż wiadomość
Dla mnie dyskusja o rozmiarach ubranek to na razie czysta abstrakcja, na pojawienie się mojego potomka muszę jeszcze poczekać jakieś 4-5 miesięcy, ale przygotowania zamierzam zacząć w najbliższym czasie. Kupowanie ubranek to na pewno niezła frajda, już nie mogę się doczekać, ale przecież wyprawka dla dziecka to nie tylko śpioszki. Od czego zacząć? Co jest najważniejsze? W internecie można znaleźć długie listy koniecznych zakupów, ale chciałabym wiedzieć, co jest naprawdę niezbędne i przydatne. Może wypróbowałyście jakieś praktyczne gadżety? Pomóżcie!
Może ten wątek coś pomoże https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=85296
boska latynoska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 12:29   #37
lady_kiss
Rozeznanie

http://swiatmlodejmamy.blogspot.com/...noworodka.html gdyby ktoś potrzebował, to tutaj są wymienione rzeczy, bez których nie można się obejść przy noworodku. pozdrawiam

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

lady_kiss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-31, 14:35   #38
monis12
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez boska latynoska Pokaż wiadomość
Może ten wątek coś pomoże https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=85296
Super! Dzięki
monis12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości