|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasz nowy RZĄD;)
Tak sobie czytam i myślę. Naszedł mnie taki wniosek: gdy Kwaśniewski był prezydentem, gdy był tamtejszy rząd - wszyscy sobie w brodę pluli, bo "władza" (lol) rozmawiała o podatkach za grillowanie, a nie o tych-poważnych-sprawach, które zwłoki nie cierpią. Teraz też (prawie) wszyscy narzekają - nigdy nie będzie idealnie. Tylko porównawszy do poprzednich sytuacji na wysokich stołkach warto pomyśleć, że może być gorzej (chociaż, może już nie może
). W ostateczności wniosek z tego nijaki, ale tak jak sobie głową w ścianę biłam wcześniej, że w tym rządzie nic nie robią, to teraz na dodatek jeszcze walę głową w podłogę, że naszego prezydenta nigdzie nie widać. Bynajmniej nie do końca w przenośni.Również głosowałam na Tuska. Jego prezencja i to, jak potrafił się zaprezentować za granicą to były największe zalety. Pamiętam jak przed wyborami ksiądz nam wypalił na katechezie, że "nasi księża łącznie z księdzem proboszczem głosują na PANA Kaczyńskiego, bo TUSK był niewierzący, a PAN Kaczyński chodzi do kościoła i w ogóle" Jestem załamana. Dziękujemy za rządy. A Kaczyńskiemu gratulujemy wyborców.
|
|
|
#32 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W programie Kuby Wojewódzkiego, prowadzący przywołał kiesyś słowa, które trafnie oddawały całość dzisiejszej sytuacji, a mianowicie jego siostrzeniec powiedział, że Prawo i Sprawiedliwość powinno się nazywać Prawie Sprawiedliwość, a prawie robi wielką różnicę...
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
hehe skoro mówimy o scenie politycznej kraju to sie pochwalę że zostałam posłanką sejmu dzieci i młodzieży i 1 czerwca jade do sejmu na obrady
bedą jazdy... jak ja tam Giertycha zobaczę ...albo nie daj Boże lEPPERA to nie ręcze za siebie :/ ich widok za przeproszeniem przyprawia mnie o mdłości... Chyba większość czasu przeznaczonego na spotkanie z politykami przesiedzę z kumpelą w sejmowej (zresztą nieźle odjechanej) toalecie .... (bez skojarzeń) PODSUMOWUJĄC: mam tylko jedno JEDYNE pytanie : DLACZEGO GIERTYCH??? ![]() ![]() ten człowiek budzi we mnie agresję...
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
hej!! a slyszalyscie,ze Francja chce zlozyc jakas skarge do Unii za to,ze do rzadu weszli ludzie z wyrokami,przeciwni Unii,ze ''szerza ciemnote''
ja juz nie wiem do czego oni daza. z calego rzadu podoba mi sie tylko Marcinkiewicz i Ziobro(on jest kontrowersyjny ale mam nadzieje ze rozwali ta cala korupcje itp.) |
|
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
Skończę szkołę w czerwcu i mam zamiar wyjechać. Mam nadzieję, że mi się to uda, chociaż na 4 lata...Kaczor na fotelu prezydenckim też mnie delikatnie mówiąc irytuje
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja nie lubię Marcinkiewicza, bo moim zdaniem mydli ludziom oczy np.becikowym-> odwraca uwagę od poczynań rządu i jest ich marionetką. Też go nawet polubiłam na początku, choć na PiS nie głosowałam,on był taki sympatyczny i może jest, co nie zmienia faktu, że jest tak jak już wyżej napisałam. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kompletna załamka-po studiach znikam stąd... chcieliście PISuaru to go macie
|
|
|
|
#39 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jeśli to prawda to dobrze. Wstyd, ale dobrze. Politycy innych krajów też nie są absolutnie przejrzyści. To, że "szerzą ciemnotę" - niestety, ale to nie jest karalne. Można być przeciwnikiem UE, to nie przestępstwo. Ale ludzie z wyrokami jako przedstawiciele Polaków - wśród których jest przecież wielu wykształconych i z prawdziwą klasą ludzi - to jest po prostu poniżej wszelkiego poziomu.
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
tragikomedia- jednym słowem mówiąc
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie raz i nie dwa razy oglądałam w TV wywiady z nim, kiedy mówił właśnie m.in o becikowym - ile to już zrobili dla biednych Polaków... To jest taka gra polityczna, dlatego on ma takie poparcie wśród ludzi w sondażach. Mam nadzieję, że ten rząd długo nie pociągnie echh, Lepper, Giertych.... Byłam pewna, a teraz tylko utwierdziłam się w przekonaniu, że na pewno PiS nie chce dla Polski dobrze, chce tylko władzy.Trzeba być bardzo zdesperowanym, żeby zawierać koalicję z LPR i Samoobroną.
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się wstydzę, za ten 'rząd'... Tylko tyle jestem w stanie teraz napisać, bo aż mną ze złości telepie
Narazie jest śmiesznie, fajnie, ludzie sobie z tego żartują, ale co będzie za jakiś czas ![]() Za rok kończę studia, mój TŻ już skończył... A świat jest 'długi i szeroki' i czeka na nas...
|
|
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
Przynajmniej mogę chodzić z wysoko podniesioną głową, że w wyborach nie głosowałam na Kaczyńskiego i PiS, o reszcie partii rządowych nie wspominając.
A nowy rząd - żenada |
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
[quote=cheer]A skąd to info?
Bo jeśli to prawda to dobrze. Wstyd, ale dobrze. Politycy innych krajów też nie są absolutnie przejrzyści. ja slyszalam to wczoraj w rmf fm,ale chyba chodzilo o to,ze gazety sa bardzo nieprzychylne i cos takiego sugeruja(szczegolnie Francja) |
|
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie, co jest najgorsze???Nasza bezsilność. Wiemy, że nie są to odpowiednie osoby do zajmowania najwyższych państwowych stołków, a i tak nie mamy nic do gadania, bo skoro nawet opozycja nie ma na to wpływu, to co my mamy niby zrobić??? Załamuje ich postawa, brak skrupułów, odwoływanie się do wyższych wartości po to tylko żeby objąć dobrzepłatny urząd
Sama nie wiem jak do nich można dotrzeć. To już nawet nie jest wielka sejmowa piaskownica, nawet nie cyrk, a raczej wesołe mkiasteczko w samym środku politycznej dżungli. Moja babcia mawia, że jak nie da sie do dziecka dotrzeć przez głowe to trzeba przez d... Więc może trzeba by im zrobić jakąś porządną moralno-patriotyczną lewatywę, w końcu oni też stosują tą metodę dochodzenia wszędzie przez tylnią część ciała- jeden drugiego całuje w d...-Lepper i Giertych -PiS, a PiS- Rydzyka. Szkoda słów. Niedługo zacznie się nowa masowa fala emigracji , ale tym razem w podręcznikach nie powinni nazywać jej "ekonomiczną", nawet nie "polityczną", a PRZYMUSOWĄ.
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
JESZCze ich nam brakowało do Szczescia gorzej by nie mogło - szkoda słów a i tak nie da sie tego opisac !!!!!SKANDAL
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
buractwo zapanowalo, mamy prezydenta z lupiezem, brudnymi butami i brakiem jakichkolwiek manier wobec kobiet, prezydentowa udajaca sie w 'dyplomatyczne' podroze z reklamowka wiec dlaczego nie mamy miec wicepremiera z wyrokami .....
|
|
|
|
|
#50 |
|
Konto usunięte
|
Już teraz są demonstracje, strach pomyśleć co będzie później. Warto by było coś zrobić tak jak Szczypta_Chili wspomniała, tylko co? Najgorsza jest ta bezsilność właśnie
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
ja znalazłam sposób, wiem że bardzo trudny ale jaki skuteczny
OLAĆ POLITYKĘ! w obecnej sytuacji nie ma innego wyjścia niestety... Każdy polityk od dawien dawna pcha sie do żłobu... Przypomina mi sie motyw z flagą z <Dnia Świra>
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten rząd to żenada oraz szczyt chaosu i niekompetencji. Nie wierzę w ani jedno ich słowo, i- niestety- coraz bardziej myślę o wyjeździe z tego kraju w przyszłosci. Ale nawczesniej po studiach. |
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ps.bardzo trafnie to ujelas ciekawe co oni na to
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
Giertych i Lepper na stanowiskach... Boli, ale jeszcze bardziej boli ten maly pan, co im dal te stolki i wmawia, ze to wszystko wina PO.
|
|
#55 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie mam pretensji do powstalego rzadu ja mam pretensje do narodu, do nas, do ludzi, ktorzy "ich" wybrali. Widzialy galy co braly.
|
|
#56 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#57 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym to parodia -nie - rząd.
|
|
|
#58 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze kilka lat temu myślałam że wPolsce będzie lepiej, ale teraz... Słów mi brakuje. Jak Polacy mogli być tak beznadziejnie głupi i na kaczkę głosować? A teraz Lepper i Giertych?
|
|
|
#59 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chodzi tu o brak jakichkolwiek kompetencji do pelnienia jakichkolwiek stanowisk przez leppera ten czlowiek jest prosty i ma poparcie w prostych ludziach, ktorych niestety jest bardzo wielu w Polsce! lepper mowi to co lu8dzie chca uslyszec, ale nie wiedza ze jego obietnice nie sa mozliwe do zrealizowania! lepper to zjawisko, nie osoba giertych to czlowiek inteligetny, lecz wyznaje lzle zasady ma zle podejscie do polityki jego celem bylo i jest POLSKA DLA POLAKOW czyli prawie rasistowskonarodowe podejscie do polityki nigdy nie wybaczyl nikomu II wojny swiatowej i jego polityka jest bardzo zla, zadna zemsty,poprzez np. wyprowadzenie Polski n NATO czy UE PIS partia , ktora wygrala wybory dzieki Radiu MA RYJA! wsztscy wiemy ze gdyby nie to radio to starsi nie poszli by glosowac na pis wmawiano na antenie radia ze kwasniewski to zyd, ze PO to zydzi,ze pozabieraja renty i emerytury...itp PO OTWIERA SIE PRZED LUDZMI INTELIGETNYMI, MOWI TO CO FAKTYCZNIE MOZNA ZROBIC W POLSCE, OBIECUJE MALO, BO NIE MOZNA ZROIC WSZYSTKIEGO NARAZ I ODRAZU! MA REALNE PODEJSCIE DO DNIA DZISIEJSZEGO W POLSCE KACZYNSCY MAJA ZA SOBA MALO INTELIGETNYCH LUDZI A PO TYLKO INTELIGETNYCH....... OT CALA FILOZOFIA! PRZEPRASZAM ZA PISOWNIE AFTAR |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie rozumiem jednego..c.zemu jeszcze nie ma zadnego przepisu ze osoba bedaca reprezentantem narodu w sejmie lub rzadzie powinna byc nieskazitelna w sensie, ze ZADNYCH WYROKOW!! ale kto to uchwali? w koncu sami sobie dolka nie wykopia?
a nawet jakby inicjatywa spoleczna wyszla (mysle ze 100 000 podpisow by sie spokojnie zebralo ) to projekt pewnie by pierwszego czytania nie przeszedl...co do marcinkiewicza to nie wiem jak go mozna lubic...on zamiast rzadzeniem to zajmuje sie pokazywaniem w tv i na wszelkich mozliwych okazjach..niech zbierze ten rzad do kupy i w koncu zaczna dzialac a nie gadac, mydlic oczy spoleczenstwu i pierdziec w stolki... tez jestem niezadowolona z tego rzadu...ale...wlasnie jest ale..stwierdzilam rozsadnie, ze nie bede go skreslac...skoro jest taki swietny jak go chwala niech pokaza na co ich stac, zobaczymy za pol roku co ciekawego sie wydarzy
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.

). W ostateczności wniosek z tego nijaki, ale tak jak sobie głową w ścianę biłam wcześniej, że w tym rządzie nic nie robią, to teraz na dodatek jeszcze walę głową w podłogę, że naszego prezydenta nigdzie nie widać. Bynajmniej nie do końca w przenośni.

klik