![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: dziewictwo...
Wiecie co? Ja nie jestem zwolenniczka takiego szybkiego sexu, ten kto mnie nie zna moze sobie pogadac
![]() ![]() Po czesci zgodze sie z toba Jula bo takie czekanie... na niewiadomo co to troche nie na miejscu... ale kurcze.. jak ktos chce to niech czeka sobie przeciez ja nie widze w tmy nic zlego.. sama mam 19lat wiec nie ejstem juz takim gowniarzem... Tak naprawde sprawy sexu sa dla mnie tematem jeszcze zadko poruszanym... bo mam taki charakter i sie wielu rzeczy boje.. i wcale nie mam takiego myslenia, ze byle jak i byle z kim...aby tylko zbierac doswiadczenia i co noc z innym byc no przeciez to bzdura i nie podoba mi sie to ze ktos tu powiedzial ze ja mam takie plytkie myslenie.. no sory ![]() ![]()
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Jestem dziewicą, mam 19 lat, nie wstydzę się o tym mówić. Zawsze myślałam, że w tym wieku już dawno będę miała "to" za sobą (wychowana na rubryce "pierwszy raz" w "bravo", gdzie głównie 15 latki traciły dziewictwo
![]() A dziewicą jestem, bo właściwie nigdy nie miałam chłopaka. Gdybym miała, to jak znam siebie nie miałabym zahamowań. I nie chodzi tu o księcia z bajki, wielki ideał, bo takich nie ma. Chodzi o mężczyznę, któremu bym zaufała, przed którym potrafiłabym się rozebrać, miałabym pewność, że akceptuje mnie taką, jaką jestem. Póki co takiego nie spotkałam ![]()
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#35 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#38 | |
BAN stały
|
Cytat:
oczywiscie rozmawiamy tutaj o seksie w zwiazku z milosci a nie szybkim numerku w toalecie w klubie dlatego cieszylbym sie, że byłbym pionierem i mógłbym ją wszystkiego nauczyć. Zresztą jeśli bym ją kochał to chyba nie byłby dla mnie najważniejszy seks? pozatym starzy mędrcy mówią: "choćby potem spała ze stadem murzynów to ciebie zapamięta jako pierwszego" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
eee to ty spoko CHŁOP jestes
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
choćby potem spała ze stadem murzynów to ciebie zapamięta jako pierwszego
![]()
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nikogo takiego nie spotkałam... Dla mężczyzn w moim otoczeniu liczy się dziewczyna, jeśli jest dziewicą, jest to jej wielki atut. A tak na marginesie, to chłopaki owszem-paskudni są, ale dziewczyny nie są lepsze. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam obawy, czy sprostam, ale... mój facet się cieszył, ba! był wniebowzięty, dumny i przejęty... a ja dałam radę być naprawdę niezła, sądząc po naszym finiszu... Jak, zapytasz? Ano w seksie nie skacze się na główkę do pustego basenu bez kąpielówek. Przynajmniej my wyznawaliśmy tą zasadę. Toteż nasza droga do pełnego współżycia była stopniowa, od niewinnych pocałunków, pieszczot przez śmielsze, aż do...tej rozmowy, a potem...stopniowo cały czas poprzez peeting do tego momentu. Zdąrzyłam przez 1,5 roku (tyle czasu zwlekaliśmy z seksem) poznać dobrze swoje ciała, ich wrażliwość na dotyk, nasze preferencje i ulubione pieszczoty. Wraz z rozwojem naszej miłości, poznawaniem siebie - swoich dusz, charakterów, osobowości, wnętrza...poznawaliśmy się fizycznie...opory, bariery stopniowo same znikały przed nami, droga była prosta i fascynująca. I powiem Ci, że to było najpiękniejsze, co mogło nam się przytrafić. Nie żałuję NIC, a wspominam z radością. A może...miałam po prostu głupie szczęście? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
a ja mialam 24 lata a moze 25????
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
Taverney ja mam 18-naste urodziny w dzien twojego ślubu
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#45 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Ja na swoj pierwszy raz zdecydowalam sie dopiero po roku bycia razem z moim TŻ. i dla mnie, i dla niego byl to pierwszy raz, mimo iz on jest znacznie starszy ode mnie. Byla to przemyslana i w pelni swiadoma decyzja
![]() ![]() Mialam okazje wczesniej, ale na sama mysl, zeby sie przed kims rozebrac az mnie mdliło ![]() ![]() ![]()
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
Przychodzi kolejna z problemem...
Rozważałam założenie nowego wątku, ale w końcu zrezygnowałam i mam nadzieję, że mój post nie pozostanie bez odpowiedzi. Mój problem polega mianowicie na tym, że w wieku 22 lat jestem dziewicą i ten fakt sam w sobie nie przysparza mi jako takich kłopotów i rozterek, rzecz leży w czym innym. Ok. 2 miesiące temu rozstałam się ze swoim chłopakiem, byliśmy razem prawie 4 lata. On odszedł ode mnie, ja musiałam się z tą decyzja pogodzić.. Od roku staraliśmy się rozpocząć współżycie, co za każdym razem kończyło się fiaskiem, gdyż on nie mógł stanąć na wysokości zadania i w momencie próby wprowadzenia członka do pochwy albo nagle tracił erekcję, albo dostawał zupełnie niekontrolowanego wytrysku. Nie będę dokładnie rozwodzić się nad powodami zakończenia naszej relacji, ponieważ post ten rozrósłby się do kolosalnych rozmiarów, a chcę przejść do meritum. W każdym razie w mniemaniu mojego ex to ja byłam główną i niemalże jedyną przyczyną rozpadu związku, ze wzgl. na mój charakter. Jak sam stwierdził, byliśmy pod tym względem niedopasowani. Swoją drogą z perspektywy czasu ten argument wywołuje u mnie już nie spazmy żalu i rozpaczy, tylko zwykłe zniesmaczenie, bo okazało się, że przez ten długi czas, który spędziliśmy razem, zwodził mnie tylko i emocjonalnie wykorzystywał. Do czego zmierzam: obecnie spotykam się z nowym chłopakiem i mamy już za sobą pieszczoty, dosyć śmiałe, włącznie z seksem oralnym. Obecnie przeżywam spory dylemat czy szybciej pozwolić sobie na rozpoczęcie przygody z prawdziwym seksem, czy może wstrzymać się aż zacznę darzyć go głębszym uczuciem... Przyznam szczerze - jestem już zmęczona ciągłym czekaniem, lata lecą i nie chciałabym zmarnować ich na "wieczną" abstynencję, pragnę lepiej nauczyć się jak moje ciało reaguje na pieszczoty wiążące się z penetracją, osiągnąć orgazm pochwowy i poczuć się na tej płaszczyźnie spełniona. Absolutnie zdaję sobie sprawę, że Wizażanki nie rozwiążą za mnie tego problemu, prędzej chciałabym się zorientować jak rozkładają się frakcje wypowiedzi zawierających różne opinie na ten temat. Jak prawdopodobnie postąpiłybyście na moim miejscu? Dziękuję z góry za konstruktywne odpowiedzi i w razie wątpliwości uzupełnię swoją wypowiedź o niezbędne Waszym zdaniem wyjaśnienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
Moje obawy są głównie związane z tym, iż mogłabym żałować swojej decyzji, bo przecież przez - aż niestosownie - długi czas jestem dziewicą, poza tym uważam się za osobę wrażliwą emocjonalnie, raczej łatwo mnie zranić i seks bez miłości wiąże się dla mnie z takim ryzykiem. Do pewnego momentu wstrzemięźliwość płciowa - jednak nie mam tu na myśli zerowej aktywności seksualnej, mowa wyłącznie o "czystym stosunku" - była przeze mnie niemal kultywowana, lecz czuję, że przez mój poprzedni związek, przez byłego faceta, przekroczyło to pewne granice... Chciałabym poznać jak najwięcej opinii na poruszony przeze mnie temat a decyzję podejmę i tak najpewniej taką, jaką podpowiada mi serce.
Może niektóre dziewczyny zauważą prawdziwie patologiczne elementy w przedstawionej przeze mnie pokrótce historii i wysuną zaskakujące dla mnie konkluzje?... Czuję pewną niemoc i jestem zagubiona. edycja: Najwyraźniej mój problem jest tak absurdalny, że nikt więcej nie chce się wypowiadać. Szkoda. Niemożliwym jednak jest postawić się na cudzym miejscu i wyobrazić sobie jak postąpiłoby się w danej sytuacji. Edytowane przez bathysphere Czas edycji: 2009-12-03 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
--
Edytowane przez Magdaa117 Czas edycji: 2010-03-15 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
Nie wiem jak to było(będzie
![]() Narazie to sama czytam i sie dokształcam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I absolutnie nie żałuję, mimo że sytuacja między nami była dość skomplikowana - przyjaźniliśmy się, trochę się spotykaliśmy, ale właściwie wtedy nie byliśmy razem. Dla mnie to była kwestia zaufania. Bo fajnie zrobić to z kimś, kto jest kimś bliskim. Wyczułam, że co by się nie działo, on się mną zaopiekuje i nie zrobi mi krzywdy, po prostu przyszedł taki moment, że nawet się nie zastanawiałam. Po prostu obudziłam się obok niego, popatrzyłam na niego i powiedziałam, że to już i teraz. I uważam, że lepiej wybrać nie mogłam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Marudziara
|
W kwietniu kończę 24 lata i nadal jestem dziewicą
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Ja na Twoim miejscu bym zaczekała jeszcze. Ja w tej chwili mam 25 lat i jestem dziewicą. Za mąż wychodzą w przyszłym roku, a ja i P. czekamy na ten pierwszy raz do dnia ślubu. Także patrząc na to będę miała 26 lat, gdy przestanę być dziewicą. I co w tym złego? Jeśli go nie kochasz to po co chcesz iść z nim do łóżka, bo chcesz mieć to już za sobą? Takie bez sensu i dziecinne. Jeśli kochać się z kimś to z miłości, a nie po to, by pozbywać się kawałka błony.
Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
BAN stały
|
Taverney, Gosiaska, Kinnka, Lilusienka, Kaczina, N4TI, Wild_rose, Eenax, Karolca, Magdaa117, Fruchtgeele, Mandragona, Wiosenny Deszcz
jesteście WSPANIAŁE ! Czuczenka "ciekawe jak o tym myslą chlopaki..." - proszę bardzo. "Mężczyźni pragną być zawsze pierwszą miłością kobiety. Kobiety mają subtelniejszy instynkt - wolą być zawsze ostatnią miłością mężczyzny." Oscar Wilde - chłopak "Kultu dziewictwa nie wprowadziły kobiety. One nigdy by tego nie uczyniły, ponieważ w wielu sprawach są znacznie mądrzejsze od mężczyzn." Lorenco Valla - chłopak Cytat:
"Nie mogło mnie spotkać w życiu nic piękniejszego ponadto, że z tego ślicznego, niewinnego pączka udało mi się wyhodować taką piękną różę. Co prawda czasem kole, ale i tak żaden inny kwiat jej nie dorówna." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.