|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: elegancki z klasą...
zawsze uwazałam za najbardziej eleganckie perfumy z klasą to Chanel nie wazne czy to NO5 czy modemoiselle mimo ze nie lubie tych zapachów zawsze kojaza mi sie one własnie z taką stylową kobietą z klasą niewiem czemu
|
|
#32 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz też sprawdzić kwiatowo-orientalny Morgan De Toi (różowy pieprz, borówka, czarny jaśmin, ambra) Polecam też wyżej przez Ciebie wspomniane Mystery Naomi Campbell z hibiskusem, nutką migdałową i w lekko orientalnym klimacie - ja zbierałam za nie komplementy
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mystery jest świetnym zapachem, ale chyba kupię go sobie na zimę
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
a jak pachnie Amarige Givenchy i Organza ?
Edytowane przez smerfeta01 Czas edycji: 2006-05-14 o 13:58 |
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Oba sa ciepłe , zmysłowe i eleganckie.
A pytanie zadaj na temacie "poszukuję chetnie sie podzielę.." tam napewno znajdzie sie ktoś kto bedzie mogł zrobić dla ciebie próbkę. |
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
a mnie się marzy teraz coś z kategorii zapachów klasycznych, eleganckich ale też.. BOGATYCH
czyli żółty, ciepły, slodkawo-kwiatowy. Gdyby attraction pachniało mocniej to byłoby to. Ale jest nietrwałe i troche bez charakteru.Moze Jose? Za słodki. Albo 5th avenue. Albo coś co pachnie jak Splendor tylko zeby byl mniej ulepowy. KOniecznie żółty, ciepły, długotrwały. Chyba sobie ten zapach wymyśliłam i teraz gadam bez sensu
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wymyśliłam za pomocą dziewczyn, że przetestuję :- Envy - 5th Avenue - Amarige - Organza ![]() w piątek ruszam na łowy
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie wąchałam Envy..i to niestety nie jest to
![]() za to spodobała mi się "Storia" - taki delikatny, pudrowo-kwiatowy zapach
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
właśnie tak myslałam ze Envy Ci nie podejdzie, patrzac na to jakie inne zapachy Ci się podobają. A Storia na początku pachnie morelową marmoladą! buee:P
![]() przypomniał mi się jeszcze jeden zapach z tych tańszych który może ci podejść- Eclat oriflame. na allegro kosztuje ok.50. To wlasnie taki złoty, ciepły, elegancki i ciepły zapach. sama nie wiem czy się nie skuszę. |
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki morelowa marmolada ? hmn... możliwe...fajny ten zapach, taki pudrowy, delikatny...jak nie znajdę nic lepszego to chyba go sobie kupię
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie jestem wypachniona Love in Paris Niny Ricci. I powiem Wam, ze to dla mnie zapach z klasa, elegancki. Na poczatku troche kwasny, taki wlasnie zolty. Potem przeobraza sie w piekna kwiatowa i bogata won. Troche swiezy, troche slodki, niektorym moze wydac sie banalny, ale na mnie taki nie jest
Radze wyprobowac
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
hmn, wypróbuję na pewno
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
odświeżam wątek
bo ostatnio znowu naszło mnie na elaganckie zapachy nabyłam Euphorię CK - zakochałam się w tym zapachu, jest śliczny ale zapach boski. Envy niestety nie kupiłam, bo jakaś nuta mnie w nim drazniła..a powiedzcie czy Pola Elizejskie mozna uznać za elegancki zapach na wieczór czy raczej taki zwykły na dzień ? jak postrzegacie ten zapach ? czasem pojawia się w super promocji w rossmanie, ale nigdy nie miałam okazji powąchać testera więc nie wiem na co się nastawiać
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
ja również szukam takiego eleganckiego, uniwersalnego zapachu z klasą, który nie drażniłby nikogo i pasowałby mi:
- do pracy, - na wieczorne wyjścia z TŻ do restauracji, kino, teatr - na imprezy typu wesela, imieniny - na oficjalne spotkania np. rozmowa kwalifikacyjna w sprawie pracy, - itp. wiem polecałyście Envy ale on jak dla mnie, może się mylę, jest lekkim zapachem- kojarzy mi się z latem. Uwielbiam ten zapach ale.... nie myślę również o Organzie,która jest intensywnym zapachem i może niektórych drażnić czy też jakichkolwiek perfumy z Avonu czy YR. czytałam o pozostałych zapachach, które polecacie tutaj ale one są zbyt wiecorowe dla mnie albo jakoś nie pasują mi... a 5th Avenue....?? czytałam o alejce, mam próbkę ale ....sama nie wiem... chyba mam za duże wymagania....
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie elegancki i z klasą jest Hugo Boss Deep Red, mój nowy nabytek i zapachowa fascynacja.
|
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
dla mnie eleganckim zapachem jest chance chanel
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Jezeli chodzi o elegancki, nieinwazyjny zapach, to Champs Elysees (Pola Elizejskie) rzeczywiscie sa dobrym pomyslem, zapach jest kwiatowy, ale czuc w nim rowniez owoce, moim zdaniem pełno w nim "swiatla" i "przestrzeni", co czyni ten zapach wyjatkowym, na pewno jest bardzo oryginalny i zwraca uwage. To dosyc nieczeste zjawisko, ze perfumy delikatne, kwiatowe, eleganckie nie sa banalne. Polecam.
Drugi zapach, ktory mi przychodzi do glowy to Addict Fraiche, podobny do klasyka, ale nie jest ciezki ani duszno slodki. KLasyk z dodatkiem powiewu swiezosci, zlamany ozywcza goryczka. Ze slodszych zapachow, niekoniecznie z powiewem swiezosci, polecam Theoreme, jest elegancka, ma klase, mi kojarzy sie z takim maslanym albo smietankowym zapachem, jest zlamana drzewnymi nutami, takze nie zmeczy, poza tym nie jest z tych co glosno komunikuja o swojej obecnosci, jest i tyle, nieostentacyjnie. Moim idealem jest Escada Collection, ja tam moglabym ja nosic na kazda okazje, jest przewrotna, ale i elegancka, tylko, ze to rarytas w perfumowym swiatku, a wszyscy wiemy jak to jest z jego zdobyciem... |
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Acha, zapomnialam dodac, w stylu Champs sa jeszcze moim zdaniem Yvresse YSL(wczesniej Champagne), zapach kojarzy mi sie naprawde z zapachem szampana, musujacy swiezo-owocowy, ale zaden ulep, wlasnie mozna wyczuc w nim te sama "swietlistosc", co w Polach Elizejskich.
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
Najprędzej na "zapach z klasą" wybrałabym Coco, choć ja jej nie lubię i pozbyłam się flakonu dawno temu. Niemniej jednak podaję pierwsze skojarzenie moje i mojego męża, dla którego COCO to kwintesencja kobiecości i synonim 'prawdziwych francuskich perfum'
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a tak poza tym to jedyny zapach chanel, w którym ja sie dobrze czułam, bo inne owszem są eleganckie, ale wydają mi się zbyt poważne i mdlące ale zemnie niestety chance szybko ulatuje, dlatego raczej nie zostane jego właścicielką
|
|
|
#56 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym poleciła Glamourous Ralpha Laurena z jednym ostrzeżeniem-trzeba go aplikować dosłownie po kropelce, bo inaczej może zadusić.Niestety za pierwszym razem gdy miałam go na sobie przedobrzyłam i czułam od siebie niesamowicie dokuczliwą woń,aż rozbolała mnie głowa i dosłownie marzyłam żeby szybko wejsć pod prysznic i zmyć to z siebie-to pewnie tuberoza w nadmiarze
;podejrzewam,ż e ludzie,którzy byli w pobliżu nie byli zachwyceni...Teraz aplikuję go dosłownie raz..góra dwa razy za uszko i jest git .Jest bardzo trwały wiec nie ma obaw ,że w ciagu dnia wywietrzeje Czuję go na sobie jeszcze wieczorem
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie z klasą i elegancki jest J'adore ze względu na jego nieinwazyjność oraz subtelność.
|
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
właśnie j'adore! zapomnialam o nim kompletnie... bardzo nieinwazyjny i very elegancki
a może jeszcze sensi armaniego? co wy na to?
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam listę zapachów, które moim zdaniem można zaliczyć do kategorii elecanckie z klasą.
PRADA PRRESENCE D'UNE FEMME MONT BLANC 5TH AVENUE GLAMOUROUS ENVY a co wy sądzicie?
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

Mystery jest świetnym zapachem, ale chyba kupię go sobie na zimę 

;podejrzewam,ż e ludzie,którzy byli w pobliżu nie byli zachwyceni...Teraz aplikuję go dosłownie raz..góra dwa razy za uszko i jest git