Minęłam się z powołaniem - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-07-19, 20:08   #31
adult90
Zadomowienie

Dot.: Minęłam się z powołaniem

Cytat:
Napisane przez mila1122 Pokaż wiadomość
Dodam, że teraz co druga osoba kocha gotować, zwróc uwage jak dużo jest blogów kulinarnych. Ja bym jednak traktowała to jako hobby. To super że kochasz gotowac, ale bym nie opierała przyszłości na tym. Będziesz super mamą, żoną która świetnie gotuje.
Cytat:
Napisane przez _itsabelle Pokaż wiadomość
Z doświadczenia wiem, że jeśli pasja zamienia się w pracę i przyjemność staje się obowiązkiem, gdzieś po drodze można zgubić tą miłość, którą miało się na początku. Ja bym to rozdzieliła i zawsze po pracy miała jeszcze coś do czego wraca się z przyjemnością.
Identycznie. Kto pracował w gastro ten wie...
adult90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-19, 21:17   #32
LadyBlood
Raczkowanie

A pracowałaś już gdzieś wcześniej? Jeśli nie, to raczej kiepsko. Planujesz dziecko od razu po studiach, pewnie będziesz chciała z nim trochę posiedzieć i kiedy planujesz pójść do pracy? Twoje CV raczej szału na pracodawcy nie zrobi. Po drugie jak można planować dziecko jeśli nie jest się w stanie samodzielnie utrzymać? Twoim rodzicom odpowiada to, że będą utrzymywać was i jeszcze wnuka? Jakie macie szanse na usamodzielnienie? Zamiast się tak spieszyć to najpierw poukładajcie sobie życie. Zrób tę inżynierkę, a potem faktycznie ten kurs gotowania, sprawdzisz czy chcesz pójść w tę stronę. Jesteś bardzo młoda, więc masz jeszcze czas, żeby odkryć co naprawdę chcesz robić.
Stary 2017-07-20, 09:07   #33
damdalena
Zakorzenienie

Skończyłam technologię żywności. W trakcie kariery zawodowej wielokrotnie miałam kontakt z gastronomią (wdrażałam HACCP, prowadziłam szkolenia pracowników, miałam praktyki studenckie w zakładzie żywienia zbiorowego). Po tym co się tam naoglądałam wiem na pewno, że nie chcę pracować "na kuchni", choć kocham gotować i mam do tego samorodny talent.

Jak wygląda proza życia w gastronomii?
- do obowiązku szefa kuchni zwykle należy porcjowanie mięsa i nie wyobrażam sobie, by jakaś kobieta podołała temu fizycznie
- kucharki, pomocnicy szefa wykonują dość banalne i niekreatywne czynności typu ugotowanie ziemniaków, sporo też dźwigania
- na stanowisku obróbki wstępnej nie trzeba mieć absolutnie żadnego wykształcenia; nie muszę chyba dodawać, że praca bardzo monotonna i zupełnie nie rozwijająca, 10 godzin w pozycji stojącej ze zgiętym karkiem
- w zależności od stanowiska jest bardzo gorąco lub bardzo zimno, źle to wpływa na urodę
- wracasz do domu przesiąknięta zapachem cebuli i smażeniny
- praca do późnych godzin nocnych oraz w weekendy, urlopy poza sezonem
- z moich obserwacji wynika, że niemal wszyscy długoterminowi pracownicy gastro są od czegoś uzależnieni..., przekleństwa są na porządku dziennym, itd.

Musisz sama się przekonać, czy dasz radę pracować w takim miejscu. Zatrudnij się jako pomoc kuchenna lub kelnerka. W przyszłości chcesz pogodzić macierzyństwo z czasochłonną karierą? To ucz się tego już teraz łącząc studiowanie z pracą dorywczą.

Jeżeli po tym nadal będziesz się widziała w zawodzie kucharza, to polecam zdobywanie wiedzy za granicą. Jeżeli popracujesz trochę w najlepszych restauracjach świata i dodasz do tego jakąś prestiżową szkołę, zarobisz trochę na start - masz szansę zrobić karierę i stworzyć swoją autorską kuchnię. I nie ma znaczenia, jakie studia skończysz. Osobiście znam filozofa, który po ponad 3 latach pracy w UK otworzył własną restaurację na wysokim poziomie. Jeżeli prześledzisz życiorysy naszych polskich kucharzy-celebrytów, to okaże się niemal nikt nie kończył technikum gastronomicznego. O taki przykład: cukiernik Krzysztof Ilnicki najpierw skończył politologię.

Polskich kursów gotowania nie polecam (znam je niejako od zaplecza). Wydasz nie swoje pieniądze na nic nie znaczący papierek. Nie nauczysz się tam nic ponad to, co mogłabyś zrobić sama we własnej kuchni. Już lepiej z Amazona ściągnąć jakieś porządne książki. Jednakże Tobie najbardziej potrzebna byłaby praktyka.
damdalena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-20, 10:44   #34
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f
Konto usunięte

no dobra, pójdziesz na kurs gastronomiczny i co dalej? trzeba mieć jakiś pomysł na siebie, a z tego co piszesz to Ty tego pomysłu nie masz. i w ogóle nie masz pojęcia, jak ciężką harówką jest praca na kuchni. najpierw usiądź i na spokojnie się zastanów, jak to ma wszystko wyglądać. może dobrym pomysłem jest zaczepienie się w pracy zgodnej z wykształceniem, po 8 godzin dziennie, odchowanie tego dziecka, odłożenie pieniędzy, a potem może jakaś własna, mała knajpka? czy po prostu chcesz gotować obiady w jakimś barze mlecznym, a wieczorami wracać do domu? bo chyba masz świadomość, że tych dobrych restauracji nie zamykają o 18?
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-20, 10:47   #35
olenkasz
Zakorzenienie

Szokuje mnie koncepcja "dziecko po studiach", naprawdę. Nasuwa się pytanie, po co w ogóle się uczyłaś, skoro nie masz żadnych ambicji, żeby pracować?
W ogóle taka mentalność beneficjenta socjali wszelakich- z 500+, pomocą rodziców sobie spokojnie poradzimy zupełny brak ambicji, żeby być samodzielną i niezależną jednostką społeczną, nie, po co, lepiej ręce wyciągnąć do innych, niech dadzą na wymarzone dziecko po studiach.
Doświadczenia zero, CV puste, ale zamierzacie brać się za płodzenie dzieci, mimo że was nie stać. Mimo że żeby się utrzymać będziecie potrzebować pomocy rodziców i państwa. I świadomie idziecie na to, bo w końcu co w tym złego, nie? Jakby co, to jest jeszcze Szlachetna Paczka i Caritas.

Wurwia mnie to niemilosiernie.
Stary 2017-07-20, 11:04   #36
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
Szokuje mnie koncepcja "dziecko po studiach", naprawdę. Nasuwa się pytanie, po co w ogóle się uczyłaś, skoro nie masz żadnych ambicji, żeby pracować?
W ogóle taka mentalność beneficjenta socjali wszelakich- z 500+, pomocą rodziców sobie spokojnie poradzimy zupełny brak ambicji, żeby być samodzielną i niezależną jednostką społeczną, nie, po co, lepiej ręce wyciągnąć do innych, niech dadzą na wymarzone dziecko po studiach.
Doświadczenia zero, CV puste, ale zamierzacie brać się za płodzenie dzieci, mimo że was nie stać. Mimo że żeby się utrzymać będziecie potrzebować pomocy rodziców i państwa. I świadomie idziecie na to, bo w końcu co w tym złego, nie? Jakby co, to jest jeszcze Szlachetna Paczka i Caritas.

Wurwia mnie to niemilosiernie.
Tak i to unikanie ślubu z tatusiem dzieciątka, zeby figurować w rejestrach jako "samotna matka"
Powinien być nakaz alimentacyjny, albo facet się rzeka dziecka i jest jasna sparwa albo ma z urzędy zasądzone alimenty a nie sami "cichociemni" nagle. Dzieciak ma ojca , matkę, dziadkowie łoża na utrzymanie, a panna biegnie z jakimiś z palca wyssanymi zaświadczeniami o braku dochodów, samotnym macierzyństwie, a prawda taka że dochody ma, tylko ukryte. W dodatku miga się od skłądania deklaracji o darowiznach pierwszego stopnia, co po upływie x czasu od darowizny nezarejestrowanej, podlega opodatkowaniu. (przy zarejestrowaniu podatek jest 0%)

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-20, 11:28   #37
feelblue
Przyczajenie

To się musiało skończyć patologią, sam pomysł z pomocą biedniejszym rodzinom nie jest zły, ale wiadomo było, że w Polsce ludzie zaczną kombinować na potęgę jak wyciągnąć pieniądze.
feelblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-20, 11:37   #38
Buzzerka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cola_Ola Pokaż wiadomość
Mnie też to wkurza. Zasuwasz jak bura oślica a innym życie mija lekko i przyjemnie.
Kto Ci broni tak żyć?
Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Tak i to unikanie ślubu z tatusiem dzieciątka, zeby figurować w rejestrach jako "samotna matka"
Powinien być nakaz alimentacyjny, albo facet się rzeka dziecka i jest jasna sparwa albo ma z urzędy zasądzone alimenty a nie sami "cichociemni" nagle. Dzieciak ma ojca , matkę, dziadkowie łoża na utrzymanie, a panna biegnie z jakimiś z palca wyssanymi zaświadczeniami o braku dochodów, samotnym macierzyństwie, a prawda taka że dochody ma, tylko ukryte. W dodatku miga się od skłądania deklaracji o darowiznach pierwszego stopnia, co po upływie x czasu od darowizny nezarejestrowanej, podlega opodatkowaniu. (przy zarejestrowaniu podatek jest 0%)
A to swoją drogą. Zgadzam się.

To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię.
Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach

Mała Mi

"Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania."
Buzzerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-20, 12:11   #39
Bananalama
jestę wieszczę

A może tak najpierw się wysil i zrób tak, żeby ewentualne dziecko utrzymywać za swoje pieniążki, a nie za rodziców i ewentualnie za moje z podatków? Żeby dostać 500+ na jedno dziecko, trzeba mieć dochód poniżej 800 zeta na osobę. Kumasz, jak to jest mało przy dziecku? Ach, rodzice dołożą. Czyli dochód większy mimo wszystko, ale to pod stołem, więc można podkraść z państwa. Niezłe kombinatorstwo.
Jak widzę "studia mnie nie uczą, dziecko po studiach, rodzice pomogo" to już widzę osobę z mentalnością "wziąć papier, złapać chłopa, narodzić dzieci, po wuj mje ta praca". Skoro studia nic nie uczą, to nie oszukuj się, poświęć się po prostu pracy za najniższą krajową albo szlachetnej funkcji gospodyni domowej za 500+.
Ale najpierw dorośnij.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-20, 13:00   #40
Emilcia96
Zadomowienie

A gdzie ja napisałam że nie pójdę do pracy? Gdzie napisałam że będę ciągnąć od rodziców?

Mam zamiar iść teraz do pracy, od pazdziernika. Chlopak na samych praktykach zarabia ponad 14/godz. Jak dostanie umowę będzie więcej.
Wam rodzice nie kupili nic dla wnuków? Same wszystko kupilyscie? Wszystko obliczylam. Do końca studiów powinniśmy mieć odłożone 30 tys. Na start dla dziecka wystarczy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

40/2017
8/2018

12.12.2015 M
17.12.2017
02.05.2019
Emilcia96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-20, 13:53   #41
GoskaVelPerla
Rozeznanie

A mnie się nasuwa w takim razie pytanie: dlaczego do pracy dopiero od października?
przecież teraz jest akurat najgorętszy okres, wszędzie szukają ludzi do pracy (kelnerki, pomoc kuchni, kucharze).
Chłop zarabia 14/h na praktykach?..... fantastycznie... mniej nie może bo takie jest minimum wynagrodzenia.....
Mówisz, że umowę mu potem dadzą.... Taaa.

Naprawdę proponuję zobaczyć jak wygląda robota na kuchni teraz jak masz czas wolny od zajęć bo zderzenie z rzeczywistością w październiku może być bolesne.
Poza tym po wakacjach ofert może być zdecydowanie mniej.

500+ traktowałabym jako bonus, a nie jako pewne źródło dochodu.
Już nie ma na ten program kasy, więc dziś jest a jutro go mogą zakończyć...
I dysponuj kasą, która masz w ręku, a nie taką którą 'może uzbieracie'....
GoskaVelPerla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-20, 15:25   #42
Emilcia96
Zadomowienie

Jezu drogi. Nie traktuje 500+ jako źródło dochodu, tylko dodatkowe pieniądze...
Ale Wy wiecie wszystko lepiej. Co chcę, jaką sytuację mam.

Do pracy teraz nie pójdę, bo mój tata miał wypadek i muszę się w ciągu dnia nim.zajmować.

40/2017
8/2018

12.12.2015 M
17.12.2017
02.05.2019
Emilcia96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-20, 15:51   #43
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Zaraz, to chlopak w koncu pracuje, czy robi praktyki bez umowy?
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-20, 15:56   #44
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Emilcia96 Pokaż wiadomość

Do pracy teraz nie pójdę, bo mój tata miał wypadek i muszę się w ciągu dnia nim.zajmować.

Przecież wszyscy opierają się tylko na tym, co sama napisałaś, a w którymś z poprzednich postów wymieniłaś 500+ jako źródło utrzymania zaraz obok pensji chłopaka i pomocy rodziców

Edytowane przez 18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Czas edycji: 2017-07-20 o 16:05
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-20, 16:03   #45
Devon_rose
Zakorzenienie

Jak będziecie tak dobrze zarabiać to 500+ nie dostaniesz

Zwierzak to nie rzecz, nie kupuj go na prezent !
Devon_rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-20, 16:29   #46
Cola_Ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Buzzerka Pokaż wiadomość
Kto Ci broni tak żyć?

A to swoją drogą. Zgadzam się.
No nie wiem. Może ambicja. I trochę honoru.

Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie
Cola_Ola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-20, 16:49   #47
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:

No nie, widzimy sytuację przez pryzmat danych, które przedstawiłaś. Pisałaś, że z pracą może być ciężko teraz, bo próbowałaś już ją pogodzić ze studiami i nie dało zbytnio rady. Stąd raczej ciężko było wywnioskować, że od października chcesz pracować.

Pytałam już raz, ale nie widziałam odpowiedzi. Co Ty byś w tej gastronomii konkretnie chciała robić? Być szefem kuchni w dużej restauracji? W malutkiej? Mieć swój lokal gastronomiczny? Pracować w kuchni jako pomoc, która robi, co akurat jej każą? Robić coś okologastronomicznego? Jaki masz na siebie pomysł? Od czego chciałabyś zacząć i do czego dojść?
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-20, 18:21   #48
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
I odrobina zwykłej ludzkiej przyzwoitości. Po to się ma dwie ręce, żeby zapracować na siebie i na swoje marzenia, a nie tylko dybać, czy rodzicom albo państwu coś z nosa nie skapnie.

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:

Napisałaś, że z pomocą rodziców i 500+ dacie sobie radę.
To ja pytam, a co jak rodziców i 500+ nie będzie? Utrzymacie się w trójkę z dzieckiem za hajs z nielegalnego stażu chłopaka?
Nie, ale tego twój plan nie obejmuje. Twój plan obejmuje wiszenie na rodzicach i nerwówkę, czy czasem 500+ się nie skończy.
Stary 2017-07-20, 18:47   #49
Fleur_D
Zakorzenienie

A skąd wniosek, że w technikum gastronomicznym nauczyłabyś się gotować? To taka szkoła dla ludzi, którzy usilnie chcą się gdzieś zahaczyć, bo nie przyjęli ich nigdzie indziej. Owszem, zdarzają się ludzie, którzy inaczej do tego podchodzą, ale ani program nauczania, ani nauczyciele, nie sprzyjają pogłębianiu zainteresowań.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-20, 19:16   #50
mellitus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość
A skąd wniosek, że w technikum gastronomicznym nauczyłabyś się gotować? To taka szkoła dla ludzi, którzy usilnie chcą się gdzieś zahaczyć, bo nie przyjęli ich nigdzie indziej. Owszem, zdarzają się ludzie, którzy inaczej do tego podchodzą, ale ani program nauczania, ani nauczyciele, nie sprzyjają pogłębianiu zainteresowań.
Oj prawda. W tych szkołach dalej pokutuje pogląd, że uczniowie są mało zdolni, nie chcący się uczyć i nigdzie indziej się nie dostali. Nauczyciele starej daty często nie rozumieją, że spora grupa uczniów to osoby zainteresowane tematem, którą chcą się nauczyć profesjonalnie gotować lub są ogólnie zainteresowani żywieniem lub dietetyką. Poziom i program nauczania są słabe. Po technikum gastronomicznym mnóstwo osób ma problem z dostanie się na dietetykę i inżynierię żywienia, bo przedmioty typu chemia i biologia są traktowane po macoszemu. Mam w rodzinie świetny przykład jak technikum gastronomiczne niczego przydatnego nie uczy...można zostać pomocą kuchenną lub kelnerką, a do tego szkół nie trzeba. Tylko praca i doświadczenie zawodowe daje szanse na fajną pracę w tym zawodzie.
Stary 2017-07-20, 23:53   #51
bessens
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość
Nie zawsze. Zauważyłam, że faktycznie część przychodzi bumelować ale części naprawdę zależy na dobrym wykształceniu. Nauczyciele wyłapują takie osoby, bo to też często są praktycy i znają środowisko. Z tym że mówię to z perspektywy techników w większym mieście, nie wiem jak jest gdzie indziej.
Stary 2017-07-21, 08:29   #52
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f
Konto usunięte

Cytat:
no to powiedz, czego chcesz, jak to sobie wszystko wyobrażasz, kim w tej gastronomii chcesz być. bo samo "lubię i umiem gotować" nie wystarczy.
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-21, 09:14   #53
Buzzerka
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
I odrobina zwykłej ludzkiej przyzwoitości. Po to się ma dwie ręce, żeby zapracować na siebie i na swoje marzenia, a nie tylko dybać, czy rodzicom albo państwu coś z nosa nie skapnie.
Ja to wszystko rozumiem. Nie rozumiem tylko w takim razie tego jęczenia jak to inni mają fajnie, bo nic nie robią, a kaska jest.
Zresztą, nie chce mi się dyskutować na ten temat.

Mała Mi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-21, 12:48   #54
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Nikt tu nie pisał, że to jest "fajne"... Wręcz przeciwnie.

Stary 2017-07-21, 14:07   #55
Buzzerka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
Nikt tu nie pisał, że to jest "fajne"... Wręcz przeciwnie.

"(...) innym życie mija lekko i przyjemnie." Nie czepiaj się słówek, wiadomo o co chodzi. Z mojej strony eot.

Mała Mi

Stary 2017-07-21, 14:10   #56
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
Napisane przez Buzzerka Pokaż wiadomość
"(...) innym życie mija lekko i przyjemnie." Nie czepiaj się słówek, wiadomo o co chodzi. Z mojej strony eot.
Skoro wiadomo o co chodzi, to powinno być oczywiste, że to jest napisane z przekąsem.
Stary 2017-07-21, 14:14   #57
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro wiadomo o co chodzi, to powinno być oczywiste, że to jest napisane z przekąsem.
Stary 2017-07-21, 14:23   #58
Bananalama
jestę wieszczę

Pojawiło się moje ulubione "rozmnożenie mamony"
Jak w wątku o budowie domu. Najpierw było 2,6 tys. na rękę i niewielkie oszczędności. Później dochód wzrastał lawinowo . Tutaj najpierw był hajs z pracy chłopaka, pomoc rodziców i piniądz państwowy. Teraz się okazuje, że chłopiec będzie drugim Rockefellerem, gdy tylko już dostanie umowę, patykiem na wodzie pisaną. W dodatku niepracująca studentka i chłopak pracujący za małą kasę odkładają niezły hajs, rodziców w ogóle nie potrzebują, co tam 500+ (przy takich zawrotnych kwotach i tak go nie będzie). Zaraz się okaże, że pewnie dostali działkę w Konstancinie, a ciocia z hameryki dodała jeszcze million dolców w spadku.
Nie, serio dziewczyno, najpierw dorośnij, upewnij się co chcesz w życiu robić, zarób, a na końcu zrób se dziecko.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Stary 2017-07-21, 14:27   #59
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Pojawiło się moje ulubione "rozmnożenie mamony"
Jak w wątku o budowie domu. Najpierw było 2,6 tys. na rękę i niewielkie oszczędności. Później dochód wzrastał lawinowo . Tutaj najpierw był hajs z pracy chłopaka, pomoc rodziców i piniądz państwowy. Teraz się okazuje, że chłopiec będzie drugim Rockefellerem, gdy tylko już dostanie umowę, patykiem na wodzie pisaną. W dodatku niepracująca studentka i chłopak pracujący za małą kasę odkładają niezły hajs, rodziców w ogóle nie potrzebują, co tam 500+ (przy takich zawrotnych kwotach i tak go nie będzie). Zaraz się okaże, że pewnie dostali działkę w Konstancinie, a ciocia z hameryki dodała jeszcze million dolców w spadku.
Nie, serio dziewczyno, najpierw dorośnij, upewnij się co chcesz w życiu robić, zarób, a na końcu zrób se dziecko.
Tak - do pracy planuje pójść od października, chłopak umowy jeszcze nie dostał, ale już sobie policzyli (jak? na jakiej podstawie?), że do końca studiów odłożą 30 tys.
Stary 2017-07-21, 14:32   #60
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Tak - do pracy planuje pójść od października, chłopak umowy jeszcze nie dostał, ale już sobie policzyli (jak? na jakiej podstawie?), że do końca studiów odłożą 30 tys.
Dla mnie to jest kpina . W ogóle 14 zeta na godzinę na trzy osoby to takie kokosy są czy co?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości