![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki filtr dla dzieci?
Dziękuję LV, chyba spróbuję tego mleczka, szkoda tylko, że nie ma wyższej ochrony. Teraz smaruję dziecko SVR, ale szukam czegoś co nie będzie tak okropnie wyglądało. Zastanawiałam się też nad La roche tym dla dzieci, ale moja córka ma niestety po mnie delikatną, naczynkową cerę i nie chciałabym jej zaszkodzić zle dobranym kremem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
Testowalyscie moze Lirene Kids mleczko ochronne 69? Ciekawa jestem waszych opini
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Anetko ja nie polecam ci Avene dzieciaczka, po pierwsze jest tluste i bieli a po drugie moj synek byl po nim tak oblepiony piaskiem, ze az szkoda bylo patrzec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozostanę przy DP,odpowiada (mi ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Muszę jednak przyznać,że ostatnio,wydaje mi się że obficie nasmarowałam córkę DP.Poszłyśmy na plażę (około 30 C).po godzinie miała opaloną skórę.Faktem jest,że moje dziecko ma raczej ciemniejszą karnację,szybko łapie promienie,ale żeby aż tak szybko sie opalić?Dodam,że na brązowo,nie ma mowy o poparzeniach,ale nie po to dziecko filtruję,by się opalało
![]()
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
Lirene :
AQUA, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, C12-15 AKYL BENZOATE, 4-METHYLBENZYLIDENE CAMPHOR, TITANIUM DIOXIDE, PROPYLENE GLYCOL, CETYL ALCOHOL, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, CAPYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, DIMETHICONE, PVP/XEXAADECENE COPOLYMER, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, PARAFFINUM LIQUIDIM, ALUMINA, POLYACRYLAMIDE, XANTAN GUM, C13-14 ISOPARAFFIN, DISODIUM EDTA, SIMETHICONE, BHA, LAURETH-7, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, DMDM HYDANTION, PROPYLPARABEN. dzisiaj się nim nasmarowałam, nie wiem jak z tą ochronną, bo się nie opalałam, ale moja siostra nie ma żadnego poparzenia. Nie wiem czemu, ale po jakimś czasie na skórze on robi mi taką fioletową powłoczkę, chociaz jest biały ![]() Edytowane przez In_ThE_ShAdOwS Czas edycji: 2006-07-05 o 16:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
W moim jest "polyacrylamide"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
jak znam dr eris to na 100% to jest poliakrylamide - ładują toto wszędzie gdzie się da :/
ja też mam problem z moim juniorem...już pytałam o to na watku o biodermie spreju 400ml ale zapytam jeszcze tutaj - bo to bardziej wątek na ten temat ![]() wczoraj juniorowi zdjeli gips z nóżki...jest biała jak mleko z szorstką wysuszoną skórą i taka szczecina mu wyrosła (czterolatkowi ! ) najprawdopodobniej w sobotę wybedziemy nad morze (jupi!) no i.....mam problem czym mu tą nóżkę wysmarować? filtry z wysokim PPD to sama gorzelnia (w sumie bioderma z tego co widzę nie wysusza bo DP suszy jak na kacu ![]() avenka jest cudownie pielęgnacyjna ale z "takim" PPD na plażę ze skórą która 5 tygodni światła nie widziała?! na razie wymysliłam LRP AL - łudzę się tą gliceryną w składzie .... a jeśli mu nóżkę posmaruję jakaś lipobazą czy czymś takim i na to filtr - ma to sens? czy lepiej torturować skórę alkoholowym filtrem a potem np na noc natłuszczać czymś porządnym? minerały raczej odpadają - Jasiek szału dostaje jak go czymkolwiek smaruję a jeszcze takie białe lepiące się "dziadostwo" - odpada, z resztą stabilność też nie za bardzo ![]()
![]() |
#43 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może spróbuj z lipobazą czy nanobazą i jednak D-P? Ochrona świetna i brak lepienia. Ja smaruję mojego synka właśnie D-P, z w/w względów (ciałko - na buzię avenka) i nie zauważyłam wysuszenia. Mój maluch ma do niego tendencję - miał alergię mleczną. Bioderma spray może być zbyt słaba pod względem ochrony, zresztą też ma denata. Ja postawiłabym na duet - lipobaza i D-P. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() w takim razie zostawiam DP dla dziecka (hi, hi jak to brzmi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
ja wszystkich smaruję biodermą sprayem, oprócz twarzy mojej córki, jej kupiłam kolorane mineralną (nie wiem, czy stabilna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i tak muszę używać, bo po wszystkim innym oczy małej strasznie puchną |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Mam ogromny problem z dobraniem filtra dla mojej córci. Ma 1,5 roku, skórę z AZS. Wszelkie alkoholowe odpadają, mineralne byłyby najlepsze, ale mineralna Nivea wysusza jej skórę. W dodatku po kilku minutach spaceru ma do buzi przyklejone jakieś paprochy, nie wspominając co ma na buzi po wizycie w piaskownicy
![]() Rozważam Avenke dla dzieci. Macie jakieś świeże pomysły i obserwacje w związku z nowym, ściśle filtrowym sezonem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Może troszkę "wyprostuję"
![]() Do Anah: Kremy które toleruje moja 2-latka z AZS to SVR 60B i Photoderm KID 40. Możesz też wypróbować spray lub mleczko dla dzieci z Avene (40), albo ich filtry mineralne (25 i 50). Teoretycznie dla dzieci ze skórą atopową polecane są filtry Mustela, ale moje dziecko ma po nich czerwone plamy (być może z powodu aloesu w składzie). Pozdrawiam. Edytowane przez Agna_Iolanthe Czas edycji: 2007-04-28 o 14:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Uwazam,że filtry z alkoholem są tylko dla doroslych, chyba ,że przyjmiemy tylko uzywanie na plazy na urlopie to tak. Ale na codziennie filtrowanie takie kremy odpadają dla dzieci ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
Dolaczam do poszukiwaczek dobrego kremu z filtrem dla dziecka z AZS. Kupilam ten Vichy 50+ Enfants i dopiero pozniej doczytalam o alkoholu w skladzie
![]() ![]() 1. Iwostin Solecrin http://www.iwostin.pl/products.php?id=20 Sklad: Aqua, Iwonicz Aqua, Octyl Methoxycinnamate, C12-15 Alkyl Benzoate, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol Isopropyl Palmitate, Titanium Dioxide, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Ethoxydiglycol, Potassium Cetyl Phosphate, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Hydrogenated Polydecene , Hydroxystearic Acid, PVP/Eicosene Copolymer, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Laminaria Ochroleuca Extract, Hydroxyethylacrylate/Sodium Acryloyldimethyltaurate Copolymer, Squalane, Polysorbate 60, Hydrogenated Stearyl Olive Esters, Tocopheryl Acetate, Phenoxyethanol, Propylparaben, Butylparaben, Methylparaben, Ethylparaben, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylates Crosspolymer, TEA, Disodium Edta, PEG-8, Tocopherol, Ascorbic Acid, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid. 2. Emulsja Iwostin: http://esentia.pl/Iwostin_Solecrin_E..._40_p29111.htm Aqua, Iwonicz Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate, Isopropyl Palmitate, Octyl Methoxycinnamate, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Ethoxydiglycol, Potassium Cetyl Phosphate, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Titanium Dioxide, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Hydrogenated Polydecene, Hydroxystearic Acid, PVP/Eicosene Copolymer, Hydroxyethylacrylate/Sodium Acryloyldimethyltaurate Copolymer, Squalane, Polysorbate 60, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Laminaria Ochroleuca Extract, Hydrogenated Stearyl Olive Esters, Tocopheryl Acetate, Phenoxyethanol, Propylparaben, Butylparaben, Methylparaben, Ethylparaben, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylates Crosspolymer, TEA, Disodium Edta, PEG-8, Tocopherol, Ascorbic Acid, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid. 3. MUSTELA SUN KREM SPF 50+ http://www.apteka-centrum.pl/mustela-krem-p-1674.html Aha moja coreczka ma teraz 16 miesiecy ![]() Ewentualnie co innego? Ktory dokladnie Avene macie na mysli, bo jakas niekumata jestem.
![]() |
#53 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
A chodzi o Avene w bialych opakownaniach, jest to seria mineralna, ale ma bardzo niske uva. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki moja córeczka nie skończy 3 lat też będę stosować mineralne. Na pewno jej nie uczulają, tylko wysuszają, ale smaruję coś tłustego pod i gruba warstwa białego filtra. Dziś wyglądała jak w masce. Żadne dziecko nie miało na sobie takiej warstwy. Na razie mamy Nivea a potem chyba kupimy Mustelę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
A SVR - seria 100% mineralne dobrze chroni?
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
SVR 50B ma PPD 20, co w porównaniu z Avene mineralnymi, które mają PPD 10 wypada bardzo dobrze. Zużyłyśmy 1 opakowanie, i nie mam zastrzeżeń ani do tego jak chroni, ani do składu, ani do jego tolerancji przez skórę atopową. Jedynie właściwości użytkowe tego kremu praktycznie go dyskfalifikują. Krem jest tonujący, żeby nie rzec - kryjący. Nawet jeśli nie przeszkadza nam make-up na dziecku, to zostaje jeszcze kwestia niespieralnych plam na ubraniach. W praktyce krem nadaje się tylko do twarzy, i to jeśli się nie przytulamy.
Z filtrami mineralnymi SVR wypuściło ponadto w tym roku kompakt, ale nie miałam przyjemności się z nim zapoznać. Pozostałe filtry SVR (30, 60, 100) zawierają filtry chemiczne. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny, prosze o poradę -wrzucajcie propozycje, czytałam forum,ale już się pogubiłam. Wiem,że musi być mineralny, prosze o pomoc, będę wdzięczna za każdego posta!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
Sluchajcie a co sadzicie o preparatach Chicco?
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
a może któraś mogłaby mi doradzić jakiś filtr dla dziecka 1,5 rocznego? W takiej rozsądnej cenie , powiedzmy,że do 40 zł. Jest w ogole taki?
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=14761 ten sie nada?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
W przypadku filtrów Mustela dystrybutor wprowadza w błąd- Mustela ma tylko jeden krem z filtrem na bazie 100% filtrów mineralnych (jest to krem spf 50 50ml)- fotka w załączniku.
Wszystkie pozostałe, czyli spray spf30, krem spf50+, krem punktowy spf50 spf 15ml, zawierają dodatek filtrów chemicznych (gł. Tinosorb), mimo, że na polskiej nalepce firma deklaruje brak filtrów chemicznych. Innymi słowy- Mustela ma porządne kosmetyki słoneczne, ale jeśli ktoś szuka filtrów mineralnych, to musi uważać- nie wierzyć nalepkom, lecz przeczytać skład INCI. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.