karma - założenia do sondy - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-05-11, 17:14   #31
Syringa
Zakorzenienie

GG do Syringa
Dot.: karma - założenia do sondy

Ja bym głosowała na A Podoba mi się tak jak jest

------------------------------------------------------------------------------------------
Zapraszam do galerii zdjęć

Syringa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 17:15   #32
the magus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emememsik
więc będziesz miała możliwość zagłosowania na tą opcję.
kto wie, może znajdzie się więcej wizażanek, którym karma nie odpowiada i rzeczywiście całkowicie zniknie
nie martw się, karma zostanie jestem pewna, że jako jedna z nielicznych wybiorę odp. 'e'.
the magus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 18:13   #33
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the magus
nie martw się, karma zostanie jestem pewna, że jako jedna z nielicznych wybiorę odp. 'e'.
O widze ze sama niejestem . Tez bedzie to E w moim przypadku. Karma miala byc przyznawana za dobre rady i mile slowo a nie za to , ze ktos macnal mnie to czemu ja mam go nieodmacnac . Zreszta w watku o karmie dziewczyny pisaly , ze to "tylko zabawa" jak widac teraz to przeradza sie to w zupelnie co innego.Nieoszukumy sie.Najbardziej jednak zastanawia mnie fakt, dlaczego osoby ktore maja +1000 karmy tak bardzo niechca, zeby teraz zostala im ona wyzerowana .Czyzby wizja znizenia sie do poziomu jednego okienka byla tak straszna?? Karma jest rozdawana pochopnie.A to chyba nie o to tutaj chodzilo.

Watek o powstaniu biochemii mowil sam za siebie! Zalosne to bylo, zeby odbierac karme osoba , ktore maja nowe pomysly, i chca ulepszyc wizaz. Jak tez ktos juz wczesniej wspomnial w waktu o karmie ,ze osoby ktore naprawe udzielily tysiace cennych rad, niestety z roznych przyczyn nieudzielaja sie juz niesa karmione.
Stary 2006-05-11, 18:28   #34
spray
KWC

zagłosuję na A
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 18:39   #35
Czerwona_Sukienka
Zadomowienie

Zagłosuje na E.
I tak z tego co widze najczęściej karma jest przydzielana w dużych wątkach na zasadzie "kogo macnąć?", a nie ze względu na pomoc.
Czerwona_Sukienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 19:03   #36
201701160947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Czerwona_Sukienka
Zagłosuje na E.
Ja tak samo.
201701160947 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 19:57   #37
chocolatka
Zakorzenienie

Zagłosuję na D lub E. Myślę, że najwięcej głosów padnie na A.
chocolatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 20:03   #38
Alekoru
Rozeznanie

GG do Alekoru

mi podoba sie tak jak jest, bede glosowac na "partie" A

in love [mode_on]
Alekoru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 20:53   #39
WioletaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raspberry69
O widze ze sama niejestem . Tez bedzie to E w moim przypadku. Karma miala byc przyznawana za dobre rady i mile slowo a nie za to , ze ktos macnal mnie to czemu ja mam go nieodmacnac . Zreszta w watku o karmie dziewczyny pisaly , ze to "tylko zabawa" jak widac teraz to przeradza sie to w zupelnie co innego.Nieoszukumy sie.Najbardziej jednak zastanawia mnie fakt, dlaczego osoby ktore maja +1000 karmy tak bardzo niechca, zeby teraz zostala im ona wyzerowana .Czyzby wizja znizenia sie do poziomu jednego okienka byla tak straszna?? Karma jest rozdawana pochopnie.A to chyba nie o to tutaj chodzilo.

Watek o powstaniu biochemii mowil sam za siebie! Zalosne to bylo, zeby odbierac karme osoba , ktore maja nowe pomysly, i chca ulepszyc wizaz. Jak tez ktos juz wczesniej wspomnial w waktu o karmie ,ze osoby ktore naprawe udzielily tysiace cennych rad, niestety z roznych przyczyn nieudzielaja sie juz niesa karmione.

Pięknie to ujęłaś. Też będę głosować na e.
WioletaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 20:56   #40
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Najbardziej jednak zastanawia mnie fakt, dlaczego osoby ktore maja +1000 karmy tak bardzo niechca, zeby teraz zostala im ona wyzerowana .Czyzby wizja znizenia sie do poziomu jednego okienka byla tak straszna?? .
rapsberry, wydaje mi się, że dziewczynom bardziej chodziło o komentarze, które utracą. tu je rozumiem
Stary 2006-05-11, 21:09   #41
yedanna
Zakorzenienie

...a mnie wszystko jedno, czy karma zostaje czy nie ale jeśli zostanie, to na pewno byłabym za opcją, żeby była niewidoczna czyli C.
Cytat:
Karma jest rozdawana pochopnie.
Niewątpliwie czasem jest ale tylko dlatego, że to zabawa i miło napisać komuś kilka słów podzięki tak, jak miło je otrzymać. Karma nie przesądza o tym, czy ktoś jest pomocny czy nie więc głosowałabym za umieszczeniem jej w profilu użytkownika, jako coś, dzięki czemu można poczytać kilka miłych słów i docenić lub zganić czyjąś wypowiedź.

Edit: Błąd -> post niżej
Wioleta M - wybacz, pomyliłam się.

Edytowane przez yedanna
Czas edycji: 2006-05-11 o 21:32
yedanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 21:23   #42
WioletaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yedanna
...a mnie wszystko jedno, czy karma zostaje czy nie ale jeśli zostanie, to na pewno byłabym za opcją, żeby była niewidoczna czyli C.

Niewątpliwie czasem jest ale tylko dlatego, że to zabawa i miło napisać komuś kilka słów podzięki tak, jak miło je otrzymać. Karma nie przesądza o tym, czy ktoś jest pomocny czy nie więc głosowałabym za umieszczeniem jej w profilu użytkownika, jako coś, dzięki czemu można poczytać kilka miłych słów i docenić lub zganić czyjąś wypowiedź.
zacytowałaś nie moje słowa
WioletaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 21:32   #43
Meariel
调解人

Będę w mniejszości (prawdopodobnie) i zagłosuję na e.
Przemyślałam sprawę karmy juz jakiś czas temu. Zapewne przy głosowaniu wysmaruję stosowne wyjaśnienie mojej decyzji.
Jestem za likwidacja karmy, albo chociaż za ukryciem.
Stary 2006-05-11, 21:32   #44
aisne
Zadomowienie

Na początku byłam stanowczo na nie

Potem uznałam, że może być, ale wszyscy muszą mieć równą "moc dotknięcia".

A teraz...przyzwyczaiłam się i jest dobrze tak jak jest Więc pewnie a, chociaż jak pokazywały dwa początkowe zdania...wszystko może sie zmienić
aisne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 21:53   #45
Joey
Zakorzenienie

Ja się waham pomiędzy "a" a "b".
Joey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 21:57   #46
rzyrafka
Zakorzenienie

Konsekwentnie głosuję na B
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 22:03   #47
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Najbardziej jednak zastanawia mnie fakt, dlaczego osoby ktore maja +1000 karmy tak bardzo niechca, zeby teraz zostala im ona wyzerowana .Czyzby wizja znizenia sie do poziomu jednego okienka byla tak straszna??
Ech...
To nie tak.
Na pewno dziwnie by bylo znowu mieć tylko jedno okienko. Ale bez przesady, nie to jest powodem tego, że niektórzy nie chcą wyzerowania karmy .
Te punkty sa cenne nie dlatego, że każdy może zobaczyc jaka jestem "nakarmiona" lecz dlatego że zawieraja w sobie coś cennego - jakąś pochwałe mojej dzialalnosci na forum , podziekowania i inne miłe słowa...
Dziwnie by było bez tego wszystkiego .
Miło jest czasem spojrzeć na komentarze i uśmiechnąć się czytając je...

Zastanawiam się nawet czy nie wyłączyć widocznosci mojej karmy (jest taka opcja).
Zawsze mnie denerwowaly komentarze, że osoby z wysoką karmą to coś tam - coś tam (tzn. wywyższają się, chwalą itp.)
Dlatego bede głosowac na opcje C (zeby karma byla ukryta). A wczesniej moze ukryję ja sama. Chociaz na próbę .

Edit: Zonk myslalam ze chodzi tylko o ukrycie karmy przy moich wypowiedziach a okazuje się, że karma jest wyłaczona całkowicie (nie ma komentarzy w panelu użytkownika). To ja tak nie chcę , komentarze być muszą!

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 22:06   #48
bemolka
Zakorzenienie

z początku karma była mi zupełnie obojętna, ale przyzwyczaiłam sie do tych kwadracików, a i przyjemnie było mi przeczytac pare miłych słow, jak równiez obmacać co niektóre wizażanki i wizażanków. nie chciałabym by wpisy znikły
bemolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 22:36   #49
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

W razie, jeśli karma zostanie na dobre- a na to się zanosi- przydałaby się opcja F - każda Wizażanka, która zechce, powinna mieć możliwość wyłączenia karmy w swoim profilu- nie może jej dawać ani odbierać Ja od początku byłam na NIE, ale zostanę przegłosowana. Chciałabym po prostu wyłączyć się z tej zabawy i nie mieć żadnych okienek.
Oczywiście, każde miłe słowo mnie bardzo cieszy... chodzi mi o całościowy charakter karmy. Rzecz zbędna na forum.
Lukrecja_Borgia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 22:49   #50
ka_ma
Zakorzenienie

karma szczerze mowiac jest mi obojetna, nie przywiazuje uwagi do tego ile kwadracikow mam, aczkolwiek wiadomo ze jest to mile kiedy ktos skrobnie mile slowko, uwazam ze to zle ze jest taka rozpietosc w mocy dotkniecia bo jedna osoba moze byc dotknieta 100 razy po punkciku a inna zas zaledwie 2 razy i na jedno wychodzi, nie wiem sama na co bede glosowac
ka_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 22:50   #51
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Interesuje mnie jeszcze kwestia karmy negatywnej. Czy naprawdę jest potrzebna? Co daje negatywna karma, poza chwilowym wyładowaniem się osoby rozzłoszczonej/zniesmaczonej/urażonej? Jeśli to jest jakaś forma kary, to powinna mieć na celu wywołanie refleksji u ukaranej Wizażanki. Tak aby pomyślała: " naprawdę przesadziłam, na przyszłość powinnam pisać bardziej rozsądnie, głupio mi". Myslicie, że tak jest? Założę się, że negatywne punkty spływają po osobie obdarowanej jak po kaczce. Mogą co najwyżej wywołać myśl: " co z tego- i tak mam dużo zielonych kwadracików, dużo punktów mi nie ubyło" skoro uparcie twierdzicie, że to miła zabawa, to po co w niej czerwone kwadraciki, którymi można rzucać jak kamieniami?
Lukrecja_Borgia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 22:55   #52
kroofk@
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emememsik
a ja nie chcę, żeby każdy miał taką samą moc dotknięcia. na nią też przecież trzeba sobie zapracować.
zagłosuję na a albo na c.
I ja chyba raczej zagłosuję tak jak emememsik.

kroofk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 23:02   #53
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia
W razie, jeśli karma zostanie na dobre- a na to się zanosi- przydałaby się opcja F - każda Wizażanka, która zechce, powinna mieć możliwość wyłączenia karmy w swoim profilu- nie może jej dawać ani odbierać Ja od początku byłam na NIE, ale zostanę przegłosowana. Chciałabym po prostu wyłączyć się z tej zabawy i nie mieć żadnych okienek.
Oczywiście, każde miłe słowo mnie bardzo cieszy... chodzi mi o całościowy charakter karmy. Rzecz zbędna na forum.
Ja myślę, że niekoniecznie musi to być opcja w sondzie. Lepiej wstawiś taką opcję do wyboru w profilu uzytkownika p.t. "akceptuję karme"/"niechcę sie w to bawić". I całkowicie się zgadzam, osoby które nie chcą w tym uczestniczyć powinny być "oznakowane" aby nie można było wydawać jakichkolwiek sądów na ich temat dlatego ,że nie mają kwadracików.
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-11, 23:20   #54
Sandija
Gość

Mnie karma - jako liczenie i posiadanie, np. "duszy w kryształkach" - nie jest do niczego potrzebna.
Natomiast bardzo podoba mi się sam pomysł pisania pozytywnych komentarzy - cieszę się, że mogę komuś coś miłego napisać i tak samo jest mi przyjemnie,kiedy czytam czyjś komentarz.

Negatywnej karmie od samego początku byłam przeciwna.
Stary 2006-05-11, 23:33   #55
Ivvonka
Zadomowienie

Cytat:
Interesuje mnie jeszcze kwestia karmy negatywnej. Czy naprawdę jest potrzebna? Co daje negatywna karma, poza chwilowym wyładowaniem się osoby rozzłoszczonej/zniesmaczonej/urażonej? Jeśli to jest jakaś forma kary, to powinna mieć na celu wywołanie refleksji u ukaranej Wizażanki. Tak aby pomyślała: " naprawdę przesadziłam, na przyszłość powinnam pisać bardziej rozsądnie, głupio mi". Myslicie, że tak jest? Założę się, że negatywne punkty spływają po osobie obdarowanej jak po kaczce. Mogą co najwyżej wywołać myśl: " co z tego- i tak mam dużo zielonych kwadracików, dużo punktów mi nie ubyło" skoro uparcie twierdzicie, że to miła zabawa, to po co w niej czerwone kwadraciki, którymi można rzucać jak kamieniami?
Mam takie same odczucia.

Nigdy nikogo nie obdarowalam negatywna karma - po co mialabym komus robic przykrosc lub na zlosc? A taki wlasnie ma to charakter. Negatywna karme czesto zgrania sie za odmienne poglady (nawet jesli sa wyrazane w najbardziej mozliwy kulturalny sposob), co w ogole nie jest zgodne z idea tej "zabawy".

Milo jest mi czytac pozytywne komenatrze, dodaja czasem otuchy. Gdyby byla opcja bez negatywnej karmy to zaglosowalabym na nia. Jesli nie bedzie, to albo zaglosuje na "e" albo sie powstrzymam od glosu.
Ivvonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-12, 06:34   #56
sunapee
Zadomowienie

GG do sunapee

A ja mysle,ze wiekszosc wizazanek nie rozumie co to wlasciwie jest karma.To nie tylko zielone okienka czy punkty,ktore sie odejmuje lub dodaje Dla tych naduzywajacych,a zlaszcza tej negatywnej,za np odmienny punkt widzenia napisze tylko "what goes around comes around",albo "you harvest what you planted"....to tak do zastanowienia sie,zanim uzyjemy swojej "wladzy"
Stary 2006-05-12, 07:28   #57
isa666
Zakorzenienie

Ja zagłosuję najprawdopodobniej na odpowiedź B
Według mnie karma powinna zostać, ale lepiej chyba będzie, gdy wszyscy bedą mieć tę samą moc dotknięcia
I karma powinna być widoczna, bo ja też lubię widzieć, że jak kogoś pomacam, to zwiększa mu się przez to ilość kwadracików
Stary 2006-05-12, 07:47   #58
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Lukrecjo, juz teraz można wyłączyć karmę (w opcjach). Wczoraj to testowalam bo nie chcialam aby moja karma byla widoczna dla wszystkich, ale okazalo sie ze nawet moje komentarze w panelu zniknęły .

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-12, 11:18   #59
Blablak
Zadomowienie

Niech zostanie tak jak jest, czyli opcja A.
Blablak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-12, 11:58   #60
Szczypta Chili
Zadomowienie

GG do Szczypta Chili

A ja się przyznaję, ze nie do końca rozumiem te zasady. Mianowicie nie wiem dlaczego w panelu użytkownika pisze, że mam w sumie 191 punktów, a w wątkach pod avatarkiem wyświetla mi się +100, zmacano mnie 13 razy w mocy dotknięcia jak było tak jest 8? Proszę niech mnie ktoś oświeci, bo cały pomysł mi się podoba, ale mam kilka małych wątpliwości...
Wielkiej Depresji.
Naszą wielką wojną jest wojna duchowa.
Naszą wielką depresją jest życie.

Szczypta Chili jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości