![]() |
#31 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Seks na trzeciej randce- nic z tego nie bedzie?
Cytat:
Myślę że większe zaangażowanie i przywiązanie Autorce nie jest potrzebne w tej relacji ,sypianie z tym gościem raczej nie spowoduje że zacznie z większym dystansem pochodzić do tej znajomość...niestety większość kobiet nie potrafi oddzielić współżycia od emocji /uczuć i tak to się niestety kończy . I nie wiem co ma wspólnego z tym udawanie -mężczyzna może nam się podobać fizycznie ale z przeróżnych względów można zdecydować że wyrzynamy się z fizycznością do odpowiedniego dla nas momentu . Zwykle pragnienia seksualne nie współgrają z rozumem . Edytowane przez 20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e Czas edycji: 2017-08-06 o 14:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
po drugiej stronie szafy
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;76073306]Myślę że większe zaangażowanie i przywiązanie Autorce nie jest potrzebne w tej relacji ,sypianie z tym gościem raczej nie spowoduje że zacznie z większym dystansem pochodzić do tej znajomość...[/QUOTE]
Brak seksu też tego prawdopodobnie nie sprawi. Natomiast faktem jest, że autorka powinna sama ze sobą przegadać temat tej znajomości i czy będzie w stanie udźwignąć ewentualną relację czysto łóżkową. Jeśli nie, to dobrze jest postawić sprawę jasno i tyle.
#33 |
Zakorzenienie
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;76073306]Myślę że większe zaangażowanie i przywiązanie Autorce nie jest potrzebne w tej relacji ,sypianie z tym gościem raczej nie spowoduje że zacznie z większym dystansem pochodzić do tej znajomość...niestety większość kobiet nie potrafi oddzielić współżycia od emocji /uczuć i tak to się niestety kończy . I nie wiem co ma wspólnego z tym udawanie -mężczyzna może nam się podobać fizycznie ale z przeróżnych względów można zdecydować że wyrzynamy się z fizycznością do odpowiedniego dla nas momentu . Zwykle pragnienia seksualne nie współgrają z rozumem .[/QUOTE]
Z miłości to łóżka z nim nie poszła więc dla mnie oddzieliła ![]() Jak ktoś się chce wstrzymać z seks, z dobrze znanych tylko sobie powodów to okej. Chociaż nie wiem po co utrudniać (moim zdaniem) sobie życie, ale niech będzie. Jednak w tym przypadku mleko się rozlało, autorka zrobiła rok do przodu, a teraz ma zrobić dwa do tyłu, bo....? Jak chce związku to niech mu to powie. POWIE, a nie czeka jak MistrzyniDrugiegoPlanu ![]()
#34 |
po drugiej stronie szafy
|
Bo się czuje z tym zrobionym krokiem niekomfortowo.
#35 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Seks na trzeciej randce- nic z tego nie będzie?
Mądry Polak po szkodzie.
#36 |
po drugiej stronie szafy
|
No i dobrze że mądry, lepiej wyciągnąć wnioski i nie brnąć dalej jeśli się źle w danej opcji czujemy, niż robić kolejne "kroki do przodu" wbrew sobie.
#37 |
Konto usunięte
|
Jeszcze na szczęście nie zdążyłam się w tą relację zaangażować, więc jakiegoś płaczu ewentualnie później nie będzie ale wiem, że na pewno nie odpowiadają mi układy czysto łóżkowe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
Jakby mi facet po pierwszej wspólnej nocy zaczął się dystansować i unikać seksu, pomyślałabym,że to nie jest facet dla mnie i widocznie jednak nie jest między nami tak super, jak myślałam,że jest.
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;76059406]Ja pierdziele ale rady dajecie Autorce ,ona już się zaangażowała po pierwszej wspólnej nocy z tym facetem a wy jej radzicie żeby dalej sypiała z tym z gościem ..Ciekawie co będzie jak facet ją oleje i skończy się na płaczu . -_- Kto będzie za to odpowiadał? Absolutnie powinnaś się wstrzymać z intymnością Autorko -jeśli masz jakiekolwiek wątpliwość co do tego czy wasza znajomość faktycznie idzie w kierunku związku ( a na razie tego nie widać ) to się na to więcej nie decyduj . Wybadaj sytuacje ,obserwuj - a jak już będziecie mieli konkretnie ustalone że jesteście w oficjalnym związku to dopiero wtedy przemyśl czy to odpowiedni czas na wasze bliższe kontakty. Trzymaj gościa na dystans -a jeśli będzie coś próbował spytaj wprost czy jesteście już parą czy potrzebuje jeszcze więcej czasu ![]()
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co piszesz wychodzi na to że po jednym seksie trzeba kontynuowac bo sie zaczeło, co z tego że ktos czuje sie z tym źle i według niego bylo na to troche za wczesnie. Dla mnie od czapki. Nikt nie ma obowiazku podejmowac wspolzycia jesli np nie jest pewny co to za relacja. Sadze ze facet by to zrozumiał bo nie ma w tym nic złego. Nie rozumiem tez tego tekstu że wstrzymanie sie z seksem to utrudnianie sobie zycia? ![]() Jakie "udawanie cnotki" ? To lepsze bedzie brniecie w nieokreslona relacje ktorej sie nie chce ? Smiesza mnie te niektore komentarze. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Kobieta z klasą
|
[1=212aad42f3bf09dfef92b70 0250a639c890134e1;7606124 1]Nie jest tak źle, zadzwonił do mnie, zainteresował się jak mi mija weekend, i zaproponował kolejne spotkanie
![]() Autorko, skoro dziewczyna ma uchodzić za łatwą ( w pewnych kręgach), bo wygrała chemia to czy chłopak w tej samej sytuacji nie będzie równie łatwy? ![]() Moim zdaniem nie ma nic gorszego niż utrzymywanie sztucznego dystansu w obecnej sytuacji. Spotykaj się z nim bez spiny. Kilka najbliższych spotkań zdecyduje co będzie dalej. Bądź sobą. Chcesz się z nim kochać to rób to, nie chcesz - nie zmuszaj się. Wtedy dobrym rozwiązaniem są spotkania na neutralnym gruncie. Niestety, właśnie przez narzucanie przez otoczenie zachowania, bo coś wypada a coś nie, powstają potem wątki na Wizażu. Ktoś zaproponował szczerą rozmowę i to jest o wiele lepsze rozwiązanie od udawania, że Ciebie seks nie interesuje i następny raz to dopiero po ślubie. Udawanie zawsze źle się kończy. Poza tym seks to nie "dawanie" i nie robi z kobiety ladacznicy. Przynajmniej w normalnym świecie. Owszem na prowincji dalej są "suki co dają, a pies jedynie bierze", ale chodzi chyba jedynie o rozgrzeszenie misiaczka, który jest niewinny, bo w końcu to chłop, a wiadomo, że "krew nie woda" i wina zawsze leży po stronie kobiety. No, ale po co się uwsteczniać? ![]() Lepiej postawić na szczerość ![]() ![]()
#41 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Stawiam na szczerość: róbcie to, na co oboje macie ochotę, dajcie sobie czas, traktujcie siebie podmiotowo, a nie jako wrogie jednostki, które trzeba przechytrzyć w jakiejś głupiej grze, by ugrać jak najwięcej dla siebie - to nie jest właściwa droga do satysfakcjonującej relacji. A tego, że coś może nie zagrać, trzeba być świadomym zawsze - niekoniecznie musi chodzić o seks, to tylko jeden z elementów budujących bliskość między ludźmi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
po drugiej stronie szafy
|
Nie do końca, w tym układzie są dwie strony i moim zdaniem przydałoby się, żeby facet został poinformowany o powodzie zrobienia "kroku w tył".
#43 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zgadzam się .Ja zawsze jak wchodzę w jakąś relacje i dochodzi do jakiejś formy bliskość (nawet zwykły dotyk przytulanie ,pocałunki ) to informuje kandydata że albo wchodzimy na dalszy etap znajomość (czyli jesteśmy oficjalnie parą ) albo się wstrzymujemy i robimy krok w tył. Bo ja potrzebuje poczucie stabilność i bezpieczeństwa ,chce mieć świadomość że faktycznie mnie coś łączy z danym mężczyzną .Staram się podchodzić do wszystkiego racjonalnie a nie tylko żyć chwilą i słuchać motylków w brzuchu. Autorce radziłabym to samo .Po co ma potem płakać niepotrzebnie skoro już ma nadzieje na związek z tym facetem . Edytowane przez 20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e Czas edycji: 2017-08-07 o 08:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;76087591]Zgadzam się .Ja zawsze jak wchodzę w jakąś relacje i dochodzi do jakiejś formy bliskość (nawet zwykły dotyk przytulanie ,pocałunki ) to informuje kandydata że albo wchodzimy na dalszy etap znajomość (czyli jesteśmy oficjalnie parą ) albo się wstrzymujemy i robimy krok w tył. Bo ja potrzebuje poczucie stabilność i bezpieczeństwa ,chce mieć świadomość że faktycznie mnie coś łączy z danym mężczyzną .Staram się podchodzić do wszystkiego racjonalnie a nie tylko żyć chwilą i słuchać motylków w brzuchu.
Autorce radziłabym to samo .Po co ma potem płakać niepotrzebnie skoro już ma nadzieje na związek z tym facetem .[/QUOTE] a ja się z tym poniekąd zgadzam. Mam wrażenie ,że czasem za szybko przekraczamy pewne bariery intymności a nie idzie za tym nic w parze. Autorka zaczyna kombinować a to już znaczy ,że czuje się nie komfortowo i boi się ,że może to się nie przerodzić w związek. Ale przecież z drugiej strony nie jest zaangażowana ale myśli o dystansie, zastanawia się nad seksem. Takie gierki co tu zrobić ,żeby jakoś wyszło. Pomimo mojego liberalnego podejścia zaczynam się przekonywać do tego ,że jak seks to tylko w związku a nie w czymś związkopodobnym. Później mamy całą masę rozważań -dlaczego on chce tylko seksu, czy seks popsuł wszystko itp. Niby ten seks nie ma znaczenia a potem kobieta przeżywa. |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;76087591]Zgadzam się .Ja zawsze jak wchodzę w jakąś relacje i dochodzi do jakiejś formy bliskość (nawet zwykły dotyk przytulanie ,pocałunki ) to informuje kandydata że albo wchodzimy na dalszy etap znajomość (czyli jesteśmy oficjalnie parą ) albo się wstrzymujemy i robimy krok w tył. Bo ja potrzebuje poczucie stabilność i bezpieczeństwa ,chce mieć świadomość że faktycznie mnie coś łączy z danym mężczyzną .Staram się podchodzić do wszystkiego racjonalnie a nie tylko żyć chwilą i słuchać motylków w brzuchu.
[/QUOTE] Bardzo dobre podejście! Z mojego doświadczenia również wynika, że taka postawa jest najlepsza Nie ma nic gorszego niż bujać się potem w takich nieokreślonych ''związkach'' W punkt. |
![]() ![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
Myślę, że gdyby mu zależało tylko na seksie to widząc opór by Cię olał. A już na pewno nie zrobiłby śniadania. Ciągnie go do Ciebie, więc się do Ciebie dobrał. Chemia potrafi być naprawdę silna. Jeśli boisz się, że to będzie przeszkodą w Waszym ewentualnym związku to z nim szczerze porozmawiaj. Nie wątpmy w inteligencję mężczyzn.
![]() <ciach reklama>
Jeśli szukasz urozmaicenia w łóżku albo gadżetów w dobrej cenie, warto zajrzeć do sklepu Lukardis. Mnie jeszcze nigdy nie zawiódł. Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2017-08-07 o 14:57 Powód: usunięcie reklamy |
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2017-08-07 o 14:57 Powód: usunięcie reklamy z cytatu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma wcale pewności, że facet jest zainteresowany, zeby z Autorką wejść w związek tylko dlatego, że poszedł z nią do łóżka. Większość wolnych facetów gdyby mieli okazję pójść z młodą, atrakcyjną i chętną kobietą do łóżka, poszłoby za ciosem. Żadna chemia czy większe zainteresowanie nie mają tu nic do rzeczy. Akurat faceci mają zdolność oddzielania seksu od większych uczuć i prawie każdy facet by się z tym zgodził. A to, że zrobił Autorce śniadanie, nie ma nic do rzeczy. Nie jest to żaden większy gest świadczący o zainteresowaniu. ![]() Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2017-08-07 o 14:57 Powód: usunięcie reklamy z cytatu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
lokalna gwiazda
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie było zawsze tak, że jak facetowi zależało tylko na seksie to taki facet odpuszczał po 2-4 spotkaniach, gdy tego seksu nie dostał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
Do mojej koleżanki pół roku się zalecał a też chciał tylko seksu. Dla niej to było "poświęcenie", a jemu szybko zleciał czas ,bo miał inne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aż cięzko w to uwierzyć, że ludzie są tacy wyrachowani. Podejrzewam, że koleżanka musi być bardzo atrakcyjna, bo zauważyłam taką zależność, że im kobieta atrakcyjniesza tym więcej ma takich adoratorów co się kręcą wokoło, a tylko na seksie im zależy. Trzeba uważać na pewno. Dlatego ja uważam, że jeżeli nie ma ciśnienia, nie chcemy związku opartego tylko na seksie i nie jesteśmy pewne co do intencji faceta, to lepiej zaczekać z seksem. U mnie dzięki Bogu było tak, że faceci w miarę szybko odpuszczali jak nie dostawali tego co chcieli. Chyba dlatego, że w dzisiejszych czasach seks jest na tyle łatwo dostępny, że facetom nie chce się długo i usilnie zabiegać jak mają płytkie intencje. Do dzisiaj dziękuję Bogu, że z wieloma w łóżku nie wylądowałam, bo po czasie wychodziło szydło z worka. Tylko, że no właśnie - po czasie. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
sunshinebutterfly a jak ona była zaskoczona. Kiedy wreszcie stwierdziła ,że "chyba" są parą , no bo pół roku podchodów facet zaczął kombinować. Seks niby fajny ale on jest teraz śmiertelnie zajęty pracą.
Może gdyby nie miał innej w tym samym czasie to by szybciej odpuścił. |
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Rozeznanie
|
Odnosiłam się do posta, którego cytowałam.
Cytat:
![]() |
#56 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzeba być generalnie przezornym. Myślę, że dużo mówi o mężczyznie to w jaki sposob, jak czesto i gdzie zaprasza. Niezainteresowany facet nie będzie chciał poświęcać dużo czasu i pieniędzy na dziewczynę na której mu nie zależy. Warto mieć zawsze jakieś tam wymagania co do pierwszych randek, bo to często odstrasza typków, którzy liczą tylko na zabawę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2017-08-08 o 00:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Śniadanie nie ma nic do rzeczy? No pewnie, że nie, jeśli chce się wmówić Autorce, że to cham i prostak. Przy początkach znajomości każdy najmniejszy drobiazg ma znaczenie bo w tych drobiazgach widać, czy chłopak się stara, czy ma ją gdzieś.
![]() |
#59 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak i Ci mężczyźni zazwyczaj interesują się daną osobą a nie jej tyłkiem. Może lubić seks ale nie daną osobę. Znam facetów ,którzy mówią ,że seks tylko z osobą w której się zakochał. Pewnie nie cięliby się za numerek po alkoholu ale facet jak napisałaś ma iloraz inteligencji i potrafi trzymać hormony na uwięzi jak trzeba. I nie ma nic złego jeśli 2 osoby się zapomną i wylądują w łóżku ale doszukiwanie się tu większej filozofii robi kobietom krzywdę. On naciskał a ona w końcu się zgodziła. Ja nie twierdzę ,że to cham i prostak ale jest wysoce prawdopodobne ,że podchodzi bardzo lekko do tej znajomości. Może się z jego strony przerodzić to w coś więcej lub nie. To autorka jest skołowana i zakłada wątek. To nie jest zaskoczeniem , bo wiele dziewczyn czuje się samotnie, uważa ,że bycie singielką to coś złego i wiążą z krótką znajomością duuuuże nadzieje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Autorka powinna odpowiedzieć sobie na pytanie, czego ona sama chce, odsuwając na bok społeczne przesądy. Jeśli nie ma ochoty na seks i czuje, że może się właśnie tą drogą nadmiernie zaangażować, to oczywiście nie powinna tego robić. Jeśli natomiast ma ochotę i nie oczekuje, że seks stanie się gwarancją trwałości, to nie widzę powodu do fałszywej wstrzemięźliwości. Jeśli facet nie będzie zainteresowany związkiem, to wstrzemięźliwość tego nie zmieni, o czym wielokrotnie tu pisano. A jeśli nawet byłby z tych, którzy skreślają kobietę, bo "za szybko dała" (ten na takiego nie wygląda), to tylko się cieszyć, że się cymbał szybko odsiał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.