![]() |
#31 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Jestem juz po wizycie. Z mala wszystko dobrze. Dzisiaj bylam u innej doktorowe, bo moj gin jest na urlopie i zaskoczyla mnie, bo zrobila mi szybkie usg. Wyszlo, ze mloda ma dluuugie nogi 😉 i wazy ok 2300 (+/-200g).
A najlepsze jest to, że martwilam się, że młoda ułożyła się miednicowo. W nocy obudziło mnie kotlowanie w brzuchu, a rano jak wstałam czułam ucisk na spojenie lonowe, no i się okazało, że odwróciła się główką w dół. Jednak doktorowa jeszcze nie kazała mi się cieszyć, bo podobno ma jeszcze troche luzu i znowu może zrobić obrót. Gbs będę mieć pobierane za dwa tygodnie, jak przyjdę na ktg. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Ania20bn! Ja jestem ze slaska
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Ja ogólnie bardzo lubię rzeczy z esotiq, ale ostatnio jak tam kupiłam biustonosz do karmienia, to mnie gryzie od wewnątrz i nie jestem w stanie w nim wytrzymać 10min ![]() W Tiny love i na macie wydaje mi się, że można dłużej dziecko trzymać, bo jest zupełnie na płasko. |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7660279 1]Teoretycznie w tiny love ile chcesz, ale ten materacyk jest lichy, więc ja bym nie dawała na cały dzień. A mata edukacyjna to jak dziecko zacznie interesować się otoczeniem. Mój mały w ogóle nie lubił.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Lichy bardzo dlatego chciałam kupić dodatkowo zwłaszcza że mój używany. Wrzesień ma dopiero część 2 a my już 4 haha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Lynn pisałaś o położnej, że wszystko Ci jedno. Nam na sr położna opowiadała, że porządna wizyta położnej może trwać nawet 2 godz, bo tyle schodzi zanim zajmie się dzieckiem, a potem jeszcze obejrzy mamę (jak goją się rany, jak połóg itp). Niektóre położne gotowe są zadzwonić i spytać, czy wszystko ok i na tej podstawie odhaczyć wizytę. Dlatego jeśli masz możliwość zasięgnięcia opinii, jaka położna w Twoim rejonie jest ok, to bym popytała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
A ja mam pytanie do dziewczyn które nie rodzą w swoich miastach. Bo na blogu matki prawnik bylo napisane, że jak się jest z Warszawy a rodzi w Krakowie to dziecko rejestrujemy w urzędzie w Krakowie. Czyli tak samo jest z miastami w obrebie jednego województwa?
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
Ale mi się drzemnelo....
Letstry, pierz juz,albo jak już kupisz te mniejsze. Joasiala super wieści ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez buzn Czas edycji: 2017-08-25 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
Letstry w Smyku są w rozmiarze 44.
#40 |
Zakorzenienie
|
Czuje się jakbym miała niedługo urodzić
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez aguleekk Czas edycji: 2017-08-25 o 14:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Miałam dość długą drzemkę. Ubranka piorę tylko w mleczku do prania dzidziuś, wystarczy dać ciupkę. ![]() Ciekawe ile z nas rozpakuje się w tym wątku |
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7660617 6]Tak, rejestruje się dziecko w tym mieście co się rodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Dzięki za odpowiedź! Czyli będę musiała dla męża przekazać że sobie trochę pojeździ 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Raczkowanie
|
Witam się i ja w nowym wątku 😊
Cytat:
Ja mam do prania proszki i płyny z loveli. Z perspektywy czasu żałuję, że wzięłam do białego i koloru, ale trudno, zużyje się. Na razie piorę bez płynu do płukania, żeby nie było zapachu. Co do bujaczka też miałam kupować Tiny Love, ale okazało się, że dostaniemy jakiś od kuzynki Tż-ta, nie wiem jaki. Joasiala to super wieści z wizyty 😃 trzymam kciuki, żeby malutka już nie zrobiła fikołka 😉 Katka, a mogłabyś podzielić się linkiem do tego stanika? Rozmiary normalne? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Agulek tak jest jak dziecko mocno napiera, moze przy tym skracac sie szyjka wiec lepiej lezec niz siedziecz czy stac. Jak juz bedziesz czula parcie na kupe plus rozwolnienie to juz predzej ze niedlugo urodzisz. Mi sie czasem tak ulozy ze ledwo wydusze trzy kropelki a mocz i posiew ok.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
Ale mi się zdrzemnęło... 😁
Joasiala super, że wszystko w porządku 😘 Teraz czekamy na info od goslawki bo chyba nie przespałam 😕 Witam nową mamę! |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
Aguleekk ja tak mam od dwóch tygodni i jeszcze jestem w dwupaku, Spokojnie:P
Też wstaje z muszelki po siku i zaraz mam parcie, a tu ledwie kropelki dwie. Teraz robię tak,że jeszcze się poruszam w miejscu drugie siku i dopiero spłukuje ![]() ![]() Coś wszystkie dziś drzemią widzę ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez buzn Czas edycji: 2017-08-25 o 14:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
Migi my chyba będziemy w pierwszej piątce. Ja jak się nie zapalpie na top gadułę to chyba mam przeczucie,że na tą listę trafię:P
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Ja też chodze często siku. Na sr ostatnio gin mówił, że to jeden ze zwiastunów porodu, pojawiający się u 'pierwiastek' (kto to wymyślił
![]() A kolejny zwiastun to, że same mi hybrydy ze stóp odpadają hehe. Dobrze, bo nie mam jak iść je ściągnąć. Edytowane przez Lynn Czas edycji: 2017-08-25 o 14:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
nibyżona
|
Ja czasem na siłę w siebie wlewam wodę bo mnie doprowadza do szału że chyba młody tak uciska że czuję parcie ale za cholerę lecieć nie chce
![]() ![]()
#52 |
Rozeznanie
|
Ergonomia sikania, taki temat miałam na studiach. Musimy odpowiednio ustawić pęcherz by wyleciało wszystko dlatego sikanie na " malysza" jest anjzdrowsze,a jak chcecie kompletnie "wydalić "wszystko z pęcherza to właśnie poskakać( ale to nie w ciąży raczej). To tak jak z butelja, jak potrzepiesz nią to to co na dnie odejdzie i wszystko ładnie wyjdzie
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Witami ja
![]() ![]() Obstawiam , ze okolo polowy sie rozpakuje. Ja dzis siedze przegladam co mi brakuje.. I mialam racje obnizyl mi sie brzuch.. Co do tego Lezaczka Tiny Lov? Bardzo mi sie podobal myslalam o takim ale mi przeszlo bo maja u nas w rodzinie. Mala ich ma 3 miesiace i juz zajmuje caly ;( stuka w te wysokie boki i zaraz placze bo sie uderza a karuzelki to sie calkiem bala. Tak to swietnie to wyglada ale u nich sie nie sprawdzila niestety.Ja bede szukac czegos bardziej otwartego. Migi pewnie chodzi o ta wanienke co ja zamawiam ze stelazem i wiaderko do kompletu wzielam. Przyszedl moj tanio upolowany spiworek. Tez bede brac misia z h&m tylko jasnego .1503670355532.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
Ja dużo sikam od początku ciąży więc jeżeli można jeszcze więcej to może od razu już założę pampersa, będzie łatwiej 😂
ja to się boję, że niby wszystko idzie w kierunku wcześniejszego porodu tak jak mówi lekarz czyli szyjka, dzieciak w kanale rodnym, a pewnie o ironio przenoszę termin 😂 |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
nibyżona
|
Migifigi czytając inne wątki to całkiem możliwe że tak może być
![]()
#56 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Hehe ja x lat temu rozpakowalam sie jako 2
![]() ![]() Macie juz karuzele? Co polecacie? Bo chcialam cos i z projektorem odrazu i zeby miala duzo melodyjek. Ale ta np fisher price to jakos mi sie nie podoba te smoby znowu maja chyba duzo mnien opcji a cena ta sama😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#58 |
Rozeznanie
|
Też co chwilę sikam 😥 schodzę z muszli, do salonu po schodach i zaliczam wc na dole bo znowu mi się wydaje że pęcherz pełny 😕 ostatki ciążowe są dla mnie okropne..
Ustaliłam właśnie, że jeśli lekarz mnie we wtorek nie skieruje na cesarke, to w 38 tc jadę rodzić do Łodzi i niech się dzieje co chce... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam karuzeli i tez nie wiem nic na ich temat tzn na jaka się zdecydować i czy w ogóle
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:56.