![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mam dylemat - lecieć na Kubę z byłym czy jednak odpuścić.
Ile zaoszczędzisz? 3-4tysiące? Ja bym i za 10tys nie straciła 3 tyg na zepsutej wycieczce marzeń z jęczącym eksem. Ale za Ciebie nikt decyzji nie podejmie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
lokalna gwiazda
|
Nie wiadomo, czy eks będzie jęczał. Może właśnie być facetem idealnym, by autorka zobaczyła, co traci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Ja bym nie jechała. Za duże ryzyko. Nie znasz przyszłości. Krótko przed wyjazdem któreś z was kogoś pozna i już będzie problem z odsprzedaniem biletów.
![]() |
#35 |
lokalna gwiazda
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
![]() |
#37 |
Konto usunięte
|
czego?
podróży marzeń dla kogos ledwo co poznanego? ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- ja byłam na dwóch wyjazdach zagranicznych z exem (co prawda byliśmy w kilkuosobowej grupie), ale za to ''zamknięci'' na jachcie przez ponad tydzien. Za drugim razem on był z ''nową"dziewczyną. Nie żałuję - dobrze się bawiłam. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#39 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli by nawet tak się zdarzyło że poznam kogoś to dlaczego miałabym rezygnować z podróży do której przygotowywałam się prawie rok dla człowieka którego dopiero poznałam i nie wiem czy coś z tej znajomości wyjdzie poważnego. Jeślli nie zrozumie to nie jest facet dla mnie bo dla mnie najważniejsze jest zaufanie w związku a tak wogóle to po miesiącu nie daje deklaracji i nie oczekuje deklaracji na związek. Najpierw trzeba się lużno po spotykać poznać aby razem stwierdzić czy przechodzimy w następny etap czyli związek. ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
Siłą nic nie zrobię będę proponować odkupienie biletu. ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Konto usunięte
|
3 miesiące to kupa czasu, wiele może się zmienić. Możesz stracić chęć żeby nawet i na niego patrzeć. Szkoda że tak wyszło, ale może wystarczy trochę zmienić plan podróży, jakieś oddzielne noclegi? Tylko część dnia wspólna? Albo poszukaj na grupach podróżniczych, czy ktoś jeszcze wybiera się w tym czasie na Kubę, nie bylibyscie tylko we dwoje cały czas.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;76684801]3 miesiące to kupa czasu, wiele może się zmienić. Możesz stracić chęć żeby nawet i na niego patrzeć. Szkoda że tak wyszło, ale może wystarczy trochę zmienić plan podróży, jakieś oddzielne noclegi? Tylko część dnia wspólna? Albo poszukaj na grupach podróżniczych, czy ktoś jeszcze wybiera się w tym czasie na Kubę, nie bylibyscie tylko we dwoje cały czas.[/QUOTE]
Wiem że trzy miesiące to dużo czasu i dużo może się wydarzyć.Nie myślę że będzie tak żle , bo nasz związek był udany , nasze pasje czyli podróże i sport kierowały związkiem , jednak na innym etapie życia jesteśmy i co innego od życia oczekujemy. Mamy do siebie szacunek , jest dobrym człowiekiem jednak nie jest facet z którym widzę się za kilka lat wiec zakończyłam związek. Noclegi planowaliśmy u kubanczyków wiec w pojedynkę to niezbyt dobry pomysł . Jeśli chodzi o wspólnie spędzany czas to nie będzie on tylko we dwoje .Należymy do klubu soliści więc kontakt już nawiązaliśmy . Czy polecimy razem okaże się po wspolnej rozmowie którą zaplanowaliśmy na czwartek. Może jednak sprzeda mi bilet i problem rozwiąże się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
born hater
|
Moim zdaniem JECHAĆ! I to zdecydowanie. Po prostu, po koleżeńsku. To może być podróż marzeń, nie wiadomo kiedy podobna okazja się przytrafi, a macie już wszystko opłacone i zaplanowane. Z exem się dogadujecie, macie wspólne pasje, piszesz że to dobry człowiek, więc wyjazd będzie udany. Byle byś tylko pilnowała (i on też), ustalili jasno wcześniej, że to wycieczka, a nie jakaś szansa na ponowne zejście się w życiu. Jesteście dorośli, rozstaliście się, żadna podróż sama w sobie magicznie nie sprawi, że wielka miłość powróci, to nie komedia romantyczna. Nawet jak kogoś zapoznasz w międzyczasie (czego jak piszesz nie planujesz, ale nigdy nie wiadomo), to nie widzę tego jako jakiejś przeszkody. Wycieczkę ustaliłaś sobie kilka miesięcy przed (ewentualnym) wejściem w związek z kimś nowym. Jeśli "nowy" będzie oczekiwał jakiegoś poświęcenia, deklaracji i rezygnacji z własnych dużo wcześniejszych planów, to takiemu panu powiedziałabym "bye-bye", gdyż na starcie Ci nie ufa.
Nie wiem czemu tak dużo osób tutaj jest negatywnie do tego nastawionych, przecież da się kolegować z byłym, gdy uczucie już wygaśnie i nie ma na tej linii żadnych kwasów. Ja i mój ex jesteśmy tego przykładem, jak się spotkamy to potrafimy gadać godzinami, od czasu do czasu też wyjeżdżamy gdzieś razem na imprezy, a już od dawna nic nas nie łączy i każdy ma swoje życie. Więc autorko - tu nie ma powodu do rezygnacji, jedź, życzę udanej podróży! ![]() ![]()
Edytowane przez NamiMari Czas edycji: 2017-08-29 o 02:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
Ja bym jechała.
Raz że finansowa okazja która może się już nie powtórzyć, dwa że kupa energii włożona w planowanie. Skoro rozstaliście się w dobrej atmosferze, bez żadnych zdrad i dramatów, i oboje akceptujecie wyjazd koleżeński, to nie widzę w niczym problemu. Najłatwiej by było gdyby odsprzedał bilet, ale nie zdziwię się jeśli tego nie zrobi, przecież też zależy mu na tej podróży. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Spotkałam się z byłym w sprawie podjęcia decyzji w sprawie wyjazdu na Kubę. Na spotkanie szłam z nastawieniem że wspólnie polecimy , i tak uzgodniliśmy że lecimy razem i musimy ogarnąć wyjazd. Jednak jak przespałam się z tym , to stwierdziłam że nie mogę z nim lecieć, bo on patrzył na mnie jak" zakochany kundel" prosto w oczy a ja błądziłam oczami żeby tylko na niego nie patrzeć. Nie widzę tego wyjazdu wspólnie. Mamy się za dwa tygodnie spotkać że organizować wyjazd . Nie wiem co robić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
MAm super rozwiązanie- i wilk syty, i owca cała - lećcie razem, ale osobno. Czyli na miejscu każde w swoją strone. Osobne hotele, inny plan zwiedzania. Tam, gdzie noclegi wykupione- moze da się odwołać? To najlepsze rozwiazanie dla Was.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
nie jechałabym.
to oczywiste, że on cię wciąż kocha, no bo czemu miałby nie kochać? zostawiłaś go stosunkowo niedawno. teraz masz potwierdzenie, że ten wyjazd utrzymywałby go w nadziei przez następne 3 miesiące na wznowienie związku podczas/po wyjeździe. wykaż się sercem i sprzedaj mu te bilety, niech weźmie w tę podróż kogoś innego, niech się z ciebie wyleczy. ludzkie uczucia są ważniejsze niż wycieczka. jeśli naprawdę go kochałaś, to nie myśl tylko o sobie, o swoim wyjeździe życia, o swoim spełnianiu marzeń, zrób to bezinteresownie, jeśli mielibyście jechać razem, to kosztem jego uczuć - naprawdę potrafiłabyś się dobrze bawić, wiedząc przez co on przechodzi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Z jednej strony może i szkoda eksa, ale z drugiej eks to tylko przeszłość, a druga okazja na taką wycieczkę może się nie powtórzyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Konto usunięte
|
Też proponowalam wspólny wylot ale osobną wycieczkę i noclegi. Ale autorka wspominała że nocuja u lokalsow więc samej niebezpiecznie a i samochód też domniemam że wypozyczyli na spole. No cóż, przeprowadź z nim ponowną rozmowę i powiedz, że dla ciebie to definitywny koniec i że trzeba postanowić kto zgarnie bilety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie jedź, zrobisz mu krzywdę tym wyjazdem a i Tobie wspólna podróż może nieźle zamieszać w głowie. Ja też kocham podróże ale nie pojechałbym w takiej sytuacji. Możesz negocjować jeszcze odkupienie biletów ale partner ma prawo się nie zgodzić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wizją wspólnej wycieczki jedynie karmisz jego nadzieję na powrót i tak naprawdę robisz mu po prostu straszną krzywdę. On zamiast to przepracować, uświadomić sobie, że to koniec i oswoić się z tą myślą, przeżyć żałobę po związku - ma punkt zaczepienia, by utrzymywać z Tobą kontakt i karmić się nadzieją na to, że wyjazd przywróci Twoje uczaucia do niego. Skoro zdecydowanie wiesz, że powrotu nie chcesz to nie mąć mu w głowie, bo to po prostu okrutne. Z czystego szacunku do niego powinnaś sprawę postawić jasno - albo odkupujesz od niego to miejsce i lecisz z koleżanką, albo oddajesz mu ten wyjazd w całości. O ile rozumiem, że to mogło być marzenie życia i że szkoda, to warto było o tym pomyśleć przed rozstaniem. W tym momencie po prostu próbujesz wyjść na tym jak najlepiej, jego kosztem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie ma mowy na odkupienie biletów ,gdyż on leci chodzby sam. ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
Gdybym chciała wyjść na tym najlepiej to nie przejmowałabym się jego uczuciami i poleciałabym z nim bądz jakoś bym jeszcze to ciągła do grudnia a potem koniec. ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
On jeszcze nie wie że moja ostateczna decyzja jest taka że ja wspólnie z nim nie lecę. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Konto usunięte
|
a jeszcze kiedykolwiek będziesz miała okazję tam polecieć czy tracisz podróż życia tylko dlatego, ze facet robi psie oczy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Konto usunięte
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;7695191 1]a jeszcze kiedykolwiek będziesz miała okazję tam polecieć czy tracisz podróż życia tylko dlatego, ze facet robi psie oczy?[/QUOTE]
'tylko' dlatego? serio? ciekawe jakby sytuacja byla odwrotna i to dziewczyna w bolu opisywalaby, ze kocha bylego i chce z nim jechac, sprobowac znowu sie do niego zblizyc, koze jednak go cos tknie i znowu cos do niej poczuje. a kn by jechal tylko dlatego, zeby nie tracic 'podrozy zycia'. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a gdyby sytuacja była odwrotna i jakaś dziewczyna wkręcałaby sobie, że po takiej podróży do siebie wrócą, mimo, że ustalenia byłyby takie jak wyżej to bym jej napisała, żeby się ogarnęła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;7695340 1]tak, tylko dlatego. rozstali się w zgodzie, ustalili, ze wyjazd ma być wyłącznie koleżeński, bez szans na powrót. to jest uczciwe ze strony autorki wątku.
a gdyby sytuacja była odwrotna i jakaś dziewczyna wkręcałaby sobie, że po takiej podróży do siebie wrócą, mimo, że ustalenia byłyby takie jak wyżej to bym jej napisała, żeby się ogarnęła.[/QUOTE] Dokładnie. To facetowi doradziłabym ogatnij się albo nie jedź w ostateczności. [1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;7695340 1]tak, tylko dlatego. rozstali się w zgodzie, ustalili, ze wyjazd ma być wyłącznie koleżeński, bez szans na powrót. to jest uczciwe ze strony autorki wątku. a gdyby sytuacja była odwrotna i jakaś dziewczyna wkręcałaby sobie, że po takiej podróży do siebie wrócą, mimo, że ustalenia byłyby takie jak wyżej to bym jej napisała, żeby się ogarnęła.[/QUOTE] Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#57 |
Konto usunięte
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;7695340 1]tak, tylko dlatego. rozstali się w zgodzie, ustalili, ze wyjazd ma być wyłącznie koleżeński, bez szans na powrót. to jest uczciwe ze strony autorki wątku.
a gdyby sytuacja była odwrotna i jakaś dziewczyna wkręcałaby sobie, że po takiej podróży do siebie wrócą, mimo, że ustalenia byłyby takie jak wyżej to bym jej napisała, żeby się ogarnęła.[/QUOTE] Zgadzam się ![]() Facet jest dorosły i w pełni sił umysłowych, umówili się na wyjazd koleżeński, on się na to zgodził. Jeżeli on ma jeszcze jakieś nadzieje to tylko jego problem. A jeśli nie potrafi jechać jako kolega to niech nie jedzie w ogóle, proste. Inna sprawa, że on przecież nie powiedział autorce o swojej nieposkromionej miłości, swoim wewnętrznym konflikcie itp. To autorka uznała że się "patrzył jak pies" i teraz postanawia wiedzieć lepiej od niego czego on chce i podejmować decyzje wbrew jego woli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Konto usunięte
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;7695340 1]tak, tylko dlatego. rozstali się w zgodzie, ustalili, ze wyjazd ma być wyłącznie koleżeński, bez szans na powrót. to jest uczciwe ze strony autorki wątku. [/quote]
nie jest uczciwe jeśli ona wie, że on nadal ma nadzieję na reanimację związku. 'umówili się na wyjazd koleżeński, przecież on się zgodził' = to oszukiwanie samej siebie, że jest spoko i nikogo nie krzywdzi. Cytat:
[1=bceb01c221ea3319abad6ab 25f068feed7228d52_657f8c4 7e3c47;76955481]Zgadzam się ![]() Facet jest dorosły i w pełni sił umysłowych, umówili się na wyjazd koleżeński, on się na to zgodził. Jeżeli on ma jeszcze jakieś nadzieje to tylko jego problem. A jeśli nie potrafi jechać jako kolega to niech nie jedzie w ogóle, proste. [/QUOTE] jak ma jakieś nadzieje, to tylko jego problem - podmienię na 'jej problem/twój problem' i będę cytować w wątkach rozstaniowych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
zuy mod
|
Ja zgadzam się z beatrx, nie zrezygnowalabym z wyjazdu życia bo wydaje mi sie, że ex ma nadzieje.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#60 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
zresztą serio uważacie, że dla niego jest wszystko spoko i tylko jej się 'wydaje'? zostawiła go dwa tygodnie temu, było to dla niego szokiem, teraz chce z nią jechać 'koleżeńsko', w co ona wierzyła w kontakcie smsowym, ale przestała jak się spotkali. naprawdę wierzycie w to, że się w dwa tygodnie odkochał? ![]() dziwi mnie, że tego nie widzicie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.