![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apel Do Wszystkich Jedzacych Mieso
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#32 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak jak napisała Anisia25 oczywiście, że są specjalne techniki, są wymogi co do tego jak to robić, ale niestety jestem niemal pewna, że w większości przypadków wygląda to zupełnie inaczej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Żeby nie było wątpliwości - nie jem mięsa od ponad 7 lat. Jednak nie daje mi to prawa to mówienia komuś co ma jeść. To powinna być zawsze świadoma, samodzielna decyzja - nie pod wpływem nacisków. Mnie nikt nie nawracał - sama doszłam do tego, że mięso nie jest mi do życia potrzebne. Dobrym przykładem więcej zdziałasz niż propagandowymi hasłami ![]() Cytat:
![]() Niesłychanie drażni mnie postawa "ja jestem lepszym człowiekiem, bo nie jem mięsa, a Ty jesteś be, bo zabijasz zwierzątka" - wśród wegetarian. Tak samo jak drażni mnie podejście " nie jesz mięsa? zobaczysz - zachorujesz na coś, urodzisz kalekie dzieci itd. " - wśród ludzi przekonujących mnie, że mięso jeść powinnam ![]() i na koniec zgadzam się z tym co napisała nekome: Cytat:
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem wegetarianką od 15 roku życia (czyli od 8 lat) z powodów, możecie to nazwać ideologicznych.
Ale nigdy nie uprawialam i nie mam zamiaru uprawiać takiej napastliwej agitacji. Co to w ogóle jest? Taką drogą tylko zrażasz ludzi do wegetarianizmu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A mięso czy jest zdrowe, hmmmm ![]() Brat mojej koleżanki hoduje świnie i ona tylko tyle mi powiedziała "żeby ludzie wiedzieli czym karmione są świnie , to by tego do ust nie wzieli" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego nie wierze ze to zadziala?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mogę się jednak założyć, że gdyby Leo$ napisała go w inny ("nienapastliwy") sposób spotkałaby się z innym przejęciem ![]()
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Leo$: skoro tak kochasz zwierzęta, to czemu zjadasz im paszę - rośliny?
a w temcie, to zgadzam się z Nekome. Należay zająć się ograniczaniem stresu i strachu zwierząt, oraz ZDECYDOWANIE popraić ich warunki przy transporcie i w ubojniach... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bez sensu tak samo, jak sposób w jaki autorka tematu przekonuje nas do wegetarianizmu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
a ja sie losem zwierząt przejmuje, ale jeść nie przestane bo po prostu je lubie! już od pierwszej klasy podstawowki wpajano mi , ze dzieki mięsu bede zdrowo rosnąc itp.
nie, to do mnie nie przemawia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokładnie to samo chciałam napisać ![]() W tym temacie wypowiadałam się juz nie raz, także teraz sobie pomilcze.
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jest prawdą, że nie jedząc mięsa wpada się w anemię, choroby i w ogóle człowiek przetaje prawidłowo funkcjonować. Jak już pisałam od 8 lat nie jem mięsa i mam się (odpukać ![]() Znam 2 dziewczyny, które będąc wege świetnie przeszły ciąże i urodziły zdrowe, śliczne dzieci ![]() Wszystko zależy od zbilansowanej diety, bo wegetarianizm nie polega tylko na odstawieniu mięsa, trzeba je odpowiednio zastąpić i tyle. (I proszę mi tu nie pisać, ze mięsa zastapić się nie da, bo jest to nie prawdą) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Konto usunięte
|
Lekarze sie sprzeczaja.
Jedni mowia ze niejedzenie miesa nie szkodzi naszemu organizmowi-inni ze szkodzi i to bardzo. Od nas zalezy ktora opcje wybierzemy. Ze swojego doswiadczenia wiem jednak,ze szkodzi-przynajmniej moj organizm byl o wiele slabszy. Majac 15 lat,myslalam dokladnie tak samo jak autorka watku. Postanowilam ze absolutnie koniec z jedzeniem miesa. Wyszukiwalam artykuly mowiace o zabijaniu zwierzat i pokazywalam rodzinie,rowniez opowiadalam podczas jedzenia o zabijaniu. Bylam twarda az do czasu. Do czasu kiedy stawalam sie coraz mizerniejsza,slabsza-pomimo tego,ze bralam witaminy i jadlam inne pelnowartosciowe produkty. Moj organizm potrzebowal miesa. Od tamtej pory jem. Moze nie wszystko bo sa rzeczy ktorych postanowilam ze nie bede jesc np schab czy kaszanka ktora uwielbiam pieczona na grillu. Nie da rady sila przekonac inych do wegetarianizmu. Kazac ogladac filmy... Leos juz w kolejnym watku na sile prawie kaze wchodzic na podane przez siebie linki z filmami itp. Tylko ze nic na sile. Mamy wolna wole. Ja kocham zwierzeta,przejmuje sie ich losem i rowniez jestem przeciwniczka takiego brutalnego zabijania zwierzat. Jednak mieso bede jadla dalej poniewaz potrzebne jest nam do zycia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
|
lullaby- być może wegetarianizm nie jest taki zły jak o nim mowią. nie wiem, bo nigdy nie rezygnowałam jeszcze z mięsa i raczej nie zrezygnuje- z zwykłego lenistwa. natomiast mam kuzynke, ktora ma 13 lat i nie je mięsa. wygląda jak patyk... po prostu ginie w oczach. inną sprawa jest, ze ona prawie nic nie je... i tu sie zaczynamy martwic czy to nie ma podłoza choroby zwanej anoreksja...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Od początku świata człowiek był na końcu łańcucha pokarmowego inic tego nie zmieni, nawet słowa wykrzyczane wręcz przez Ciebie....Po przecztytaniu tego tematu poczułam się jak morderczyni, jak Hannibal jakiś ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
przestanmy jesc mieso i wszystko co jest pochodzenia zwierzecego, nie daj rozwujajacemu dziecko tluszczow zwierzecych zobaczymy jak sie rozwinie, zapewniam Cie ze zdrowe to ono nie bedzie.
skoro jest Ci tak zal tego ze zabija sie zwierzeta dla miesa, to czy nie jest Ci zal tych zwierzaczkow na ktorych testuje sie medykamenty, jakies szminki, kremy i inne duperele? przeciez te zwierzeta zyja i sa swiadome tego co sie z nimi robi, niektore z nich maja powiklania i gina w meczarniach, to tez jest nie humanitarne tak wiec nawoluje was przestancie uzywac kremow i innych upiekniaczy bo dla tych rzeczy zwierzeta musza sie wczesniej nacierpiec taka jest kolej rzecz sa organizmy ktore sa wyzej w lancuchu pokarmowym i one zjadaja te ktore sa nizej, proste. Sa hodowle na ktorych rodza sie i wzrastaja zwierzeta ktore juz od urodzenia maja wyrok podpisany ze jak urosna do takiej i takiej wagi to beda przeznaczone na mieso i dla mnie to jest normalne. Nie chcesz jesc miesa Twoja sprawa ale nie mow innym ze oni tez maja nie jesc bo Ty tak chcesz, bo Tobie to nie odpowiada. Rownie dobrze ja moge powiedziec ze rosliny wytwarzaja tlen dla atmosfery wiec ich nie jedzmy bo zabraknie tlenu w naszym swiecie i umrzemy, Ludzie przestancie jesc rosliny bo zginiemy!!
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
A autorka wątku chyba poszła pożreć bezbronną roślinkę bo coś jej nie ma
![]()
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Konto usunięte
|
Przestańmy jeść bezbronne roślinki!! One strasznie cierpią!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Nie jem mięsa, nie kupuję skórzanych rzeczy i unikam kosmetyków testowanych na zwierzetach.
Nie zabijam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
Ja też nie zabijam, a jem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
Osobiście nie przepadam za mięsem, ale jest ono we mnie wmuszane, żebym miała siłę żyć. I każdemu człowiekowi mięso jest potrzebne do życia. Oczywiście nie w jakichś wielkich ilościach, trzeba zachować umiar. Mi bardziej jest żal zwierząt na ktorych testują kosmetyki.. Ale przecież z drugiej strony jesli nie na zwierzętach, musieliby je testować na ludziach.. i tak źle i tak niedobrze..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.