Samotność?????? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-21, 23:16   #31
anka^^
BAN stały

Dot.: Samotność??????

Cytat:
Napisane przez różowiutka
P.S. anka^^ Twoje poglądy wcale nie są głupie- uważam tak samo
A jeśli chodzi o pierwszą częśc Twojego postu, to również mogę się pod tym podpisać. Z tą różnicą, że mój ojciec jest w domu często- reszta wypisz wymaluj....
A ja wlasnie daltego ze go nigdy nie ma to nie lubie gdy jest

Cytat:
Napisane przez Frona24
Nie będziemy bić, tylko przytulać
to dobrze, już się bałam
anka^^ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-22, 17:12   #32
Little Angel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Taverney
Bo życie jest trudne i skomplikowane, jak ludzka dusza. Czasami pełna strachu i sprzeczych emocji...niewytłumaczalna , a to w ludzkiej duszy zaczyna się samotność.
Bo najpierw jesteśmy samotni sami dla siebie i to przeradza się na nasze kontakty z ludźmi...
cholernie trudno to zmienić, bo trzeba się przebić przez własną samotność.
Racja-najpierw samotnosc narasta w nas,potem tworzy mur miedzy nami ,a innymi ludzmi.Z biegiem czasu coraz trudniej ten mur rozbic czy ominac.MNie sie udalo.To jest trudna lekcja-taka lekcja milosci,ktorej uczylam sie w strasznej chwili-kiedy mocno cierpialo moje cialo,ale bardziej dusza.Dotarlo do mnie wtedy,ze ci ludzie , ktorzy sa w tych ciezkich chwilach ze mna-sa bo mnie kochaja-i odeszla samotnosc.Teraz nigdy nie czekam zeby powiedziec komus "lubie", "kocham","tesknilam":ehem :Przeskoczylam ten mur.
Little Angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-22, 17:44   #33
sloncee
Wtajemniczenie

GG do sloncee Wyślij wiadomość przez MSN do sloncee Send a message via Skype™ to sloncee

Ja się czasem czuję samotna Niby mam przyjaciół, rodzinę, ale nie mam chłopaka Nie próbowałam go szukać... może kiedyś to on znajdzie mnie

''Dreszcz najsłodszy, że pragnę i razem się boję! ''

L.Staff
sloncee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-22, 17:53   #34
myycha
Rozeznanie

samotnosc jest paskudna... szczegolnie, gdy kazdy facet jakiego znasz nie ma wcale ochoty na bycie z Toba a tylko na seks... a najblizsza, naukochansza przyjaciolka odwraca sie od Ciebie...
myycha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-22, 18:57   #35
Frona24
Raczkowanie

Smile Dot.: Samotność??????

Cytat:
Napisane przez sloncee
ale nie mam chłopaka Nie próbowałam go szukać... może kiedyś to on znajdzie mnie
Na pewno sam się znajdzie i pewnie szybciej niż myślisz
Frona24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-22, 19:00   #36
Frona24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myycha
samotnosc jest paskudna... szczegolnie, gdy kazdy facet jakiego znasz nie ma wcale ochoty na bycie z Toba a tylko na seks... a najblizsza, naukochansza przyjaciolka odwraca sie od Ciebie...
Masz rację, ciężko jest wtedy nie czuć się samotnym. Musisz wierzyć, że się wszystko poukłada...
Stary 2006-05-22, 19:01   #37
Frona24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Little Angel
Teraz nigdy nie czekam zeby powiedziec komus "lubie", "kocham","tesknilam":ehem :Przeskoczylam ten mur.

Zazdroszczę i podziwiam
Stary 2006-05-22, 19:45   #38
Little Angel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Frona24
Zazdroszczę i podziwiam
W kazdym jest taka silaTrzeba otworzyc oczy i serduszko na innych ludzi,oni tez przeciez szukaja sposobu na przelamanie samotnosci.
Little Angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-24, 21:02   #39
nAtaL!a
Zakorzenienie

Dziewczyny...dokladnie tak jak piszecie... niby sa w okol mnie ludzie...3 wspaniale przyjaciolki, rodzina, znajomi..ale od pewnego czasu czuje sie taka ..., taka nie wiem..samotna, beznadziejna . Czuje, ze czegos mi brak. Nie jest juz tak jak kiedys. i nie "tesknie" tu za jakims ciuchem czy kosmetykiem. Ale chce byc szczesliwa..znow...tak jak kiedys ..nadchodza wakacje ( bo ja licealistka jeszcze ) i mam nadzieje ze podczas twj przerwy jakos zregeneruje sily na nowo...i znow bedzie tak jak kiedys

pzdr
nAtaL!a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-27, 20:40   #40
FK
przyczajona tygrysica

GG do FK

Jest sobota, siedze w domu. Eee to nie pierwsza sobota spędzona samotnie, nawet nie druga, nie dziesiąta. Tak samo jak nie pierwszy piątek, i nie drugi,... Ja po prostu nie znam nikogo, z kim mogłabym spędzić tak naprawdę miło czas. Jest wielu znajomych, jest zabawnie, śmiesznie, ale na chwilę, to nie to, nie czuję z nimi takiej więzi, żeby spotykać się z nimi często. Mam tak naprawdę jednego przyjaciela. Ale jest to przyjaciel przez gg - nigdy się nie spotkaliśmy w realu (masakryczna odległość), były co prawda plany, ale nie wypaliły. W mojej miejscowości (wiosce ) naprawdę nie znajduję ludzi, którzy byliby dla mnie kimś ważnym, nie mam nikogo bliskiego (oprócz wspomnianego T.), z kim mogłabym się spotkać, wyżalić, spędzać czas.

A najgorsze, że nie wiem jak sobie pomóc.
FK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-28, 01:06   #41
nAtaL!a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FK
Jest sobota, siedze w domu. Eee to nie pierwsza sobota spędzona samotnie, nawet nie druga, nie dziesiąta. Tak samo jak nie pierwszy piątek, i nie drugi,... Ja po prostu nie znam nikogo, z kim mogłabym spędzić tak naprawdę miło czas. Jest wielu znajomych, jest zabawnie, śmiesznie, ale na chwilę, to nie to, nie czuję z nimi takiej więzi, żeby spotykać się z nimi często. Mam tak naprawdę jednego przyjaciela. Ale jest to przyjaciel przez gg - nigdy się nie spotkaliśmy w realu (masakryczna odległość), były co prawda plany, ale nie wypaliły. W mojej miejscowości (wiosce ) naprawdę nie znajduję ludzi, którzy byliby dla mnie kimś ważnym, nie mam nikogo bliskiego (oprócz wspomnianego T.), z kim mogłabym się spotkać, wyżalić, spędzać czas.

A najgorsze, że nie wiem jak sobie pomóc.

FK zawsze mzoesz sie wyrzalic tu na forum. z reszta nie tylko wyzalic ale takze pochwalic sie tym co dobre radosciami dnia codziennego wiem co czujesz...a mam dopiero ( a moze "az" ) 17, 5 lat mam kochane przyjaciolki ktorym moge wszytsko pow. ale czasami wole wygadac sie komus obcemu kto spojrzy na to z innej strony. a samotnos ost. dokucza coraz bardziej......

pzdr
Stary 2006-05-28, 18:51   #42
infante
Zadomowienie

Mam podobnie jak większość z Was moje kochane ;* Mam wielu znajomych, przyjaciólke przyjaciela ale mimo to czuje się samotna.Wszytsko to doprowadziło do tego że zamknełam się w sobie, stworzyłam mur przez ktory bardzo cięzko sie przebic.Nie umiem okazywac pozytywnych uczuc, a juz na pewno nie spontanicznie.Nie potrafię też , idąc po ulicy, normalnie patrzec na ludzi.Zawsze spuszczony wzrok wbity w ziemię.Przez to jestem uznawana za osobę zapatrzoną w siebie, choć naprawde tak nie jest.ehh

Buziaki dla Was ;***
infante jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-28, 19:43   #43
Nati02
Zakorzenienie

FK wiem, ze to przygnębiające i smutne. Wiem, również jak się czujesz z tym (a może tylko domyślam?). Spróbuj poznać nowych ludzi. Niekoniecznie z Twojej wioski, ale z innej. Spotykajcie choćby raz w miesiącu. Nie będziesz juz taka samotna
Stary 2006-05-29, 09:52   #44
FK
przyczajona tygrysica

GG do FK

Tak, chyba muszę się wziąć w garść... Eh, dziewczyny dzięki za wsparcie , cieszę się, że mogłam tu wylać moje żale... Już mi trochę lepiej, dzięki.
FK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-29, 09:56   #45
Nati02
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FK
Tak, chyba muszę się wziąć w garść... Eh, dziewczyny dzięki za wsparcie , cieszę się, że mogłam tu wylać moje żale... Już mi trochę lepiej, dzięki.
Zawsze mozesz na nas liczyc
Stary 2006-06-20, 00:14   #46
laylady
Raczkowanie

....mówicie o tym jak bardzo samotne jesteście wśród przyjacioł, ale Oni są tak samo samotni jak Wy, każdy wkłada jakąś maske- bo sie boji, bo musi sie chronić przed zawodem, które może go spotkac ze strony najbliższych
dramat jest wtedy, kiedy zżyjemy sie z własna maską, i nie potrafimy juz otworzyc sie przed innymi, ludzie staja sie wtedy cholernie cyniczni...
ale trzeba sie starać i okazywac innym uczucia- prosty przykład, spotkałam kiedys dalszą znajomą, miała wtedy okropnego dołka, kiedy rozstawałam sie z nią nie mogłam wydobyć słowa, jedyne co mi wtedy przyszło do głowy to ja przytulić....i wiecie co? rozpłakała sie..i nie z powodu problemów jakie wtedy miała...

pozdrawiam wszystkich i zycze powodzenia w przełamywaniu barier!
laylady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-20, 16:54   #47
bini6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sloncee
Ja się czasem czuję samotna Niby mam przyjaciół, rodzinę, ale nie mam chłopaka Nie próbowałam go szukać... może kiedyś to on znajdzie mnie
Znam to uczucie doskonale niby mam rodzine mam brata siostre ,ale tak naprawde czuje sie samotna.Umiem tylko dogadac sie z tata i z moja siostra .ale ona mieszka w Anglii i przez caly rok jej nie ma wiec zostaje mi tylko tata z mama czesto sie kloce nie mozemy sie dogadac przjaciol tez nie mam w realnym zyciu ale bardzo duzo w internecie chlopaka tez nie mam i postanowilam szukac rowniez w internecie tak jak przjaciol a moze on mnie znajdzie kto wie chociaz czasami sie boje bo roznie to bywa prez internet ale jak nie zaryzykuje nie bede miala nic wiec glowa do gory moze i ty sprobuj przez internet czasami warto zaryzykowac
bini6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-20, 20:09   #48
Thalia2006
Raczkowanie

Ja też jestem samotna, ostatnio całkiem nieźle sobie radzę, staram się normalnie żyć, nie rozmyślać o tym za często, bo wtedy dopiero czuję się fatalnie.. już dłuższy czas jestem sama. Jeszcze nie poznałam odpowiedniej osoby,a na siłę nie szukam, rok temu tak robiłam i przyniosło to mierne efekty.. Chciałabym kogoś ciekawego poznać, komu zależałoby na nie i odwrotnie, może kiedyś taka osoba się pojawi w moim życiu i już nie będę samotna.
Stary 2006-08-09, 14:49   #49
kiniulka
Raczkowanie

Też jestem samotna... brak mi przyjaciól, brak mi kogoś kto powiedziałby, że cieszy sie, ze jestem jego albo jej koleżanką.... Całymi dniami siedzę w domu... sama nie lubię nigdzie wychodzić... może boję się?? boję się wyśmiania ze strony innych osób.... tego, że oni zawsze razem a ja sama.... źle mi jest z tym koszmanie!! Ilez razy próbowałam poznać nowe osoby i utrzymać z nimi kontakt... ale nic z tego... nic mi nie wychodzi!! Dlaczego??!! Dlaczego nie moge mieć dużo znajomych... Kiedyś moja koleżanka powieziała mi, że nie liczy się ilość ale jakość.... Dla mnie jest odwrotnie... dla mnie liczy się ilośc a nie jakość... ileż ja bym dała aby móc codziennie wychodzić gdzieś ze znajomymi.... śmiać się z nimi, żartować, wyjeżdżać nad jezioro, na jednodniowe wycieczki.... Boshe!! Czemu czuje sie tak okropnie ze świadomością, że inni mają tyle znajmych!!

Może pomyślicie, ze przesadzam... ale taka jest prawda... NIE MAM ZNAJOMYCH.... co mam zrobić aby ich było kilku??
kiniulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-09, 15:01   #50
christina
Raczkowanie

hm...bardzo ciekwy wątek,taki dający do myślenia,ja zastanawiam się czy ze mną jest coś nie tak,mam ponad 19lat a jeszcze nigdy nie miałam chłopaka!!!!...takiego... takiego z prawdziwego zdarzenia to się nazywa samotność....grrrr....nie raz gdzieś mam ochotę wyjść i liczę na moje koleżanki,ale nie zawsze udaje mi się namówić je na wyjście...i wtedy uświadamiam sobie,że nie mam nikogo więcej...niby tylu znajomych a jednak nie mam z kim pogadać...jakie to smutne.....czy jest na forum chociaż jedna osoba,która nie miała chłopaka jeszcze w tym wieku?????

christina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-09, 16:06   #51
nAtaL!a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laylady
....mówicie o tym jak bardzo samotne jesteście wśród przyjacioł, ale Oni są tak samo samotni jak Wy, każdy wkłada jakąś maske- bo sie boji, bo musi sie chronić przed zawodem, które może go spotkac ze strony najbliższych
dramat jest wtedy, kiedy zżyjemy sie z własna maską, i nie potrafimy juz otworzyc sie przed innymi, ludzie staja sie wtedy cholernie cyniczni...
ale trzeba sie starać i okazywac innym uczucia- prosty przykład, spotkałam kiedys dalszą znajomą, miała wtedy okropnego dołka, kiedy rozstawałam sie z nią nie mogłam wydobyć słowa, jedyne co mi wtedy przyszło do głowy to ja przytulić....i wiecie co? rozpłakała sie..i nie z powodu problemów jakie wtedy miała...

pozdrawiam wszystkich i zycze powodzenia w przełamywaniu barier!
laylady swietnie to napisala
a o amotnosci moglabym pisac i pisac...wiek w ktorym teraz jestem (prawie18lat) to czas kiedy wiekszosc kogos ma..ja tez mam znajomych przyjaciolki,ale czasami....czuje sie strasznie samotna dziewczyny wiem o czym piszeciez..i 3mam za Was kciuki i za siebie rowniez..kiedys wszystki bedziemy szczesliwe a ta samaotnosc to tylko taka"chwilowa"

pzdr. i duuuuzy buziak dla Was Slonca
ciesze sie ze jestescie

christina nie wiem czy Cie podniesie to na duchu ale ja tez nie mialam jeszcze faceta i wiesz co...czasami nawet nie zaluje;p bo mozesz pobawic sie z kim chcesz i kiedy chcesz...pozarywac fakt...czasami fajnie byloby sie wtulic w meskie ramionka ale coz...kiedys TAK BEDZIE
Stary 2006-08-09, 16:15   #52
nAtaL!a
Zakorzenienie

Kiniulka przede wszytskim zycze duuuzo usmiechu i pozytywnej energii, moze to sie wydac glupie ale czasami to bardzoo pomaga wszystko co Cie boli wylewaj tutaj, bedzie Ci latwiej piszesz, ze nie masz znajomych..moze szukasz ich troszke na sile, "wkladasz" inna maske chcac sie przypodobac innym, a ludzie wyczuwaja taka sztucznosc...BRON BOZE NIE ZROZUM MNIE ZLE! po prostu...(przez neta tak trudno pisac...lepiej pogadac na zywo, no ale coz ) jesli poznasz kogos nie zmieniaj sie i badz taka jaka jestes, a bieg wydarzen zostaw czasowi nie chce zeby ktos myslal ze sie wymodrzam lub cos takiego poprostu mnie tez dotyka samotnosc i CHCE z nia walczyc i nie poddac sie jej dlatego kazdego dnia odnajduje cos, cokolwiek jakis drobiazg ktory mnie cieszy(np. ost. znalazlam piosenke ktora wprost uwielbiam a gdzies sie zapodziala) takie drobnosti naprawde poprawiaja humor i samopoczucie. wiem co to samotnosc i kazdego dnia z nia walcze i z kazdym dniem jest coraz lepiej
dziewczyny pamieytajcie najgorsze co to poddac sie i przyzwyczaic do samotnosci. nikt nie jestsamotny!!

pzdr
Stary 2006-08-09, 16:16   #53
katie-lee
Zadomowienie

Mam kupe znajomych, przyjaciółkę...
Brak mi jednak kogoś, kto mi powie że jestem mu potrzebna, że jestem ważna, że mnie kocha...
Uświadomiłam sobie, że jestem samotna, że nie umiem choć chciałabym okazywać uczucia

[dieta]
katie-lee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-09, 23:39   #54
christina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nAtaL!a
christina nie wiem czy Cie podniesie to na duchu ale ja tez nie mialam jeszcze faceta i wiesz co...czasami nawet nie zaluje;p bo mozesz pobawic sie z kim chcesz i kiedy chcesz...pozarywac fakt...czasami fajnie byloby sie wtulic w meskie ramionka ale coz...kiedys TAK BEDZIE
jest coś w tym wiesz, nie mam faceta i jestem wolna nie muszę sie od nikogo uzależniać i mogę robić co chcę spotykać się z kim chcę , ale te samotne wieczory.....zaczyna mi brakować tego "czegoś" czego jeszcze nie doświadczyłam....

christina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-09, 23:48   #55
bess
Zakorzenienie

ja jestem bardziej sama niz samotna
nie mam TZ-ta nieraz mnie to martwi ale rzadko,nie mam znajomych bo sama sie od nich powoli odsunelam,zreszta kazdy ma swoje sprawy,
nie mam rodzenstwa,mam tylko rodzicow z ktorymi juz nie mieszkam;/
Zawsze bylam samotnikiem ale jak mam dolek to troche mi to przeszkadza.
Mam nadzieje ze nie zdziwaczeje do konca
Nie lubie i nie umiem okazywac uczuc ,no chyba ze te negatywne
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-10, 16:32   #56
bielaczka
Rozeznanie

GG do bielaczka

Swietny wątek... pozdrowka dla załozycielki
nie chce sie nad sobą uzalac, ale czuje dokładnie to, co Wy.. ale coz? Takie to juz zycie...
bielaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 15:38   #57
xNenya
Raczkowanie

up ?

xNenya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-30, 14:34   #58
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

Przepraszam, że trochę brutalnie napiszę, ale problem wydaje mi się trochę sztuczny Mówicie, że macie znajomych z którymi utrzymujecie stały kontakt, a nawet przyjaciół, którzy nie są co prawda za bardzo wylewni, ale SĄ

Skoro już jest ta baza, na pewno znajdzie się wśród tych osób ktoś, kto myśli podobnie. Zamiast narzekać tu, pogadajcie z nimi o tym, a może nawiążecie z nimi jakąś silniejszą nić porozumienia niż tylko wspólne imprezy. To jest jeszcze etap z którego można wyjść. I wydaje mi się, że nie jest ważne to czy ktoś mówi o uczuciach, czy bezpośrednio, spontanicznie je okazuje, ale to jak postępuje wobec Was. Np to czy oleje Waszą trudną sytuacje, czy będzie się starał Wam pomóc - to już dużo swiadczy o przyjaźni Słowa są puste i nie muszą nic znaczyć

Ja mam z kolei o tyle niefajną sytuację, że dość długi czas miałam kilka osób, które uważałam za przyjaciół i te przyjaźnie się nagle, mniej lub bardziej fajnie skończyły Teraz nie wiem czy to jest uraz, ale nie chce przyjaźni która nagle się skończy. Mam znajomych, ale niespecjalnie lubie z nimi wychodzić, bo czuję się jakoś obco. Nieważne w jakiej grupie, zawsze mam wrażenie, że wszyscy świetnie się znają, a ja jestem intruzem. Moich starych kontaktów nie da się już odbudować, a budowanie nowych marnie mi wychodzi. Łatwo przychodzi mi budowanie powierzchownych znajomości, rozwijać ich albo nie chce, albo już nie umiem

Ma ktoś do polecenia dobrego psychiatre? Przy okazji się dowiem czy w końcu mam te depresje, czy nie

Edit Do zapytania Christiny. Przyznaje się bez bicia, że mimo 20 lat nie mam za sobą prawdziwego związku. Coś tam zawsze udaje mi się po drodze zepsuć. Brak faceta również dośc często mnie martwił i próbowałam się zmuszać do spotkań z tymi co do których nie byłam do końca przekonana, ale to chyba nie jest dobry pomysł.
And show you that you can

There're no boundaries...

Edytowane przez Choomik
Czas edycji: 2009-11-30 o 15:02
Choomik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości