![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: związek a zazdrość
Cytat:
![]() Naprawdę nie wszyscy. Są mężczyźni którym nie przeszkadza gdy kobieta rozmawia z innymi, ma przyjaciół płci męskiej, wyjeżdża z koleżankami albo chodzi do klubu. O awanturach już nie wspominam. I życie z takimi mężczyznami jest o wiele przyjemniejsze.
Dopiero w samym środku zimy przekonałem się, że noszę w sobie niepokonane lato. https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0 Edytowane przez ruda_beksa Czas edycji: 2017-10-06 o 21:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Autorko jesteś jeszcze bardzo młoda , ale muszę ci przyznać że jesteś mądrą dziewczyną która myśli bardzo dojrzale i wiesz czego chcesz w życiu. Najważniejsze że zdajesz sobie z tego sprawę że jego zachowanie jest nie jest normalne. W zdrowym związku nie ma zazdrości bo jest wzajemne zaufanie.Jednak mimo że nie dajesz mu powodów do zazdrości zaczynasz mieć poczucie winy a to jest pierwszy krok jego manipulacji tobą. Najgorszy przypadek zazdrości jest wtedy gdy przybiera postać chorobliwą i ty właśnie mierzysz się z tą jego zazdrością. Jednym z powodów zazdrości jest niskie poczucie wartości i niepewność wobec ciebie, twój facet najchętniej zamknął by w klatce i tam ją trzyma do końca życia, najlepiej, żebyś nie miała przyjaciół, znajomych i cały czas poświęcała jemu. On jest zaborczy, stara się kontrolować i podporządkowywać sobie. On cię kontrluje na każdym kroku skoro pyta o każda przychodzącą wiadomość , musisz zdawać relacje z wyjść z koleżankami, pewnie musisz zdawać relacje co robisz jak z nim nie jesteś przez to szuka powodów do zaatakowania. Ty z kolei musisz mu bez przerwy udowadniać swoją niewinność co na pewno jest bardzo męczące i wywołuje w tobie poczucie winny , w końcu doprowadzi to do tego że ty uwierzysz w to że jego zły humor powodujesz ty wtedy będziesz coraz w to wchodzić i będzie ci trudno myśleć racjonalnie a tym samym uwolnić się od tego. Jednak jest w tym plus twój facet zdaje sobie sprawę z tego że jego zachowanie wobec ciebie złe i przekracza pewne normy i chce pójść na terapie ale uważam że na pierwsze spotkanie powinniście iść razem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jego zachowanie w takim razie wynika też ze środowiska w jakim się obraca. Nie ma jakiegoś dobrego kolegi, który by go trochę "naprostował"? Pogadał jak facet z facetem? Tak poza tym to w jaki sposób on kontroluje z kim piszesz i o czym? Każe Ci pokazywać wiadomości, sam zagląda jak nie patrzysz? Możesz pisać z kim chcesz i on nie powinien nawet o tym wiedzieć, jeśli jesteś względem niego fair. Może spróbuj zagrać z nim tak jak on z Tobą? Pokontroluj trochę, pooskarżaj o różne bzdury. A potem zapytaj jak się z tym czuje... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
On ci nie ma nic do pozwalania ani pilnowania. Jesteś osobną jednostką i sama o sobie decydujesz. Cytat:
A ja uważam, że nie powinnaś z nim iść, bo to jego problem i powinien rozwiązać go sam |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Probowałam juz tak zagrać, wejść w role zazdrośnika ale nawet nie mam o co , bo on unika kazdego kontaktu pisanego z koleżankami i uważa, że ja też tak powinnam zrobić z kolegami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.