![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wizazanki w Londynie!
a ja własnie jutro idę do nowej pracy, mam nadzieję, że wszytsko bedzie dobrze.tylko musialam buty kupić i tak mi się strasznie nie podobają że szkoda słów...no ale pocieszam się tym że to TYLKO praca...ale jednak wolalabym się dobrze czuć...przepraszam za zejście z tematu
![]()
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.thesun.co.uk/ The Sun ang gazetka ![]()
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
the sun - powiedzialabym raczej ze to odpowiednik wlasnie faktu czy super expressu.
Ale jak sie chcesz szkolic w wyrafinowanych slowkach to wez sobie Financial Times ![]() albo wchodz po prostu na angileskie strony ![]()
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Ejva - dzięki za radę - chyba nie będę tego załatwiać. Jeśli chodzi o moje przygotowania do wyjazdu, to jestem akurat w trakcie pisania życiorysu
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Co do the sun też mi się tak wydawało po niejednokrotnym uslyszeniu w radiu 'Magazyn Sun podaje..' po czym następowała jakaś plota ;D W każdym razie dzięki, pobuszuję i poszukam
![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
praca w quick silver jako csa-bylam wczoraj na treningu i buty niezle daly o sobie znac ![]() ![]() przepraszam co brak polskich liter ale wlasnie cos sie stalo z moja klawiatura ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak załatwiłaś sobie tę pracę - w jakimś biurze pośrednictwa? Musisz znać tam dobrze język?
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
ROSA j apo prostu zlozylam swoje cv i za pare dni zadzwonil do mnie gosciu tylko ze z innego miejsca.poszlam na rozmowe z nim potem z menadzreka i potem mnie wzieli do pracy na hounslow(nie wiem czy cos ci to mowi)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
naatalia - koleżanka pożyczyła mi swój życiorys - musze tam jedynie pozmieniać parę rzeczy - czyli kierunek studiów, rodzaj praktyk itp.
hounslow? to jakaś dzielnica? firma? a jak z językiem? ja teraz mam egzamin z niemieckiego ![]() ![]()
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Rosa- hounslow to dzielnica, firma to quick silver
![]() ![]() ![]() powodzenia z niemieckim...ja nigdy nie miałam do niego głowy ani zacięcia ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam pytanie: znacie jakieś agencje, biura pośrednictwa pracy, które zatrudniają osoby do opieki nad osobą starszą? Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje ![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Czesc, jestem nowa na tym forum. Mieszkam w Londynie od dwoch lat, a do netu to mam dostep w pracy.
![]() Pozdrowienia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
czesc kharma
![]() ![]()
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
Dzieki
![]() Eh taka ladna pogoda a ja prawie do nocy musze w pracy siedziec.. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
co do agencji pracy to polecam firme Capital People w Londynie, przy stacji elephant&castle - glownie praca w cateringu,5L na godz - moze sie wam przyda,tam zaczynalam - bardzo sympatyczni ludzie i uczciwi a do tego w fajnych miejscach mozna pracowac
![]() zainteresowane prosze o kontakt na gg 8500485 buziaki Rosa-85 - powodzenia ![]() Kharma - witamy,witamy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
niemiecki zdałam, teraz ucze się angielskiego
![]() jejciu, jak ten czas leci - już we wtorek lecę do Londynu - nie wiem czy sie cieszyć, czy płakać ![]() ![]() jeśli chodzi o agencje, to wiem o jednej - na Hammersmith (2 strefa), ale oni tam biorą do pracy chyba tylko do hoteli [niestety nie znam dokładnego adresu, pewnie sama bym tam nie trafiła] EDIT: Może jeszcze któraś z Was wie coś o jakichś dobrych agencjach pracy?
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Ja po powrocie z Polski (jade 3-17 sierpnia) planuje zaczac sie rozgladac za praca gdzies w Londynie, no i oczywiscie chcialabym sie przeniesc na Londyn, ale to wszystko daleka przyszlosc
![]() Mozecie mi rady udzielic, bo byc moze bede wychodzic za maz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ja 15 lipca lece, narazie tylko na wakacje, ale wszystko mozliwe ![]() ![]() ale jesliby sie tam ulozylo niezle, to mysle o pozostaniu na caly rok, zarobieniu na studia i skonczenie ich tam. W kazdym razie, mam nadzieje, ze przynajmniej narazie ulozy mi sie tam tak ja wam ![]() Pozdrowionka
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Widze, ze szybko zadomowilas sie w UK ![]() ![]() Pozdrowienia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
zalika - wychodzenie za maz w Anglii jest bardzo proste. Zakladam ze chodzi Ci o angielskie papiery. Zadzwon do swojego lokalnego Register Office i umow sie na spotkanie z pania - musicie byc na tym spotkaniu oboje z narzeczonym. O ile dobrze pamietam - potrzebne byly paszporty i dwa dowody zamieszkania (rachunki, council tax, statementy itp) i pieniadze oczywiscie
![]() ![]() Wiecej potem problemow z wpisywaniem tego slubu w polskim USC ![]()
![]() |
#52 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Mam do Was wielką prośbę, a mianowicie prawdopodobnie wybiorę się w te wakacje do Londynu, a później do Manchesteru. Orientujecie się może w jakiś środkach transportu pomiędzy tymi miastami? Pociągi, autokary itd. I ile taki bilet może kosztować? Bardzo proszę o odpowedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
mozesz skorzystac z national express (to chyba najpopularniejszy przewoznik autokarowy w uk) - z londynu centrum do manchesteru bedzie cie to kosztowalo ok 25-30L i podroz potrwa miedzy 5-7.5h
w troche mniej komfortowych warunkach mozesz pojechac megabusem (podroz ok 4,5h) ale za to cena duzo sympatyczniejsza max 18L mozesz tesz poszukac pociagow ale chyba autobusy beda tansze... oby dwa mozesz sobie sprawdzic na www.megabus.com www.nationalexpress.com Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Mam do was takie pytanie. A mianowicie, byłam na święta odwiedzić koleżankę i teraz też miałam do niej pojechać, ale ona mieszka z małżeństwem i ich dzieckiem, a ostatnio też sie jeszcze jedno małżeństwo wprowadziło do domu, i ona mieszka w jednym pokoju, jedno małżeństwo w drugim, a drugie małżeństwo na strychu (z niego zrobiony jest pokój). Natomiast na parterze jest cały salon wolny. Niestety jedni z nich nie chcą żeby ktokolwiek przyjeżdżał do tej mojej koleżanki i mieszkał z nimi. I nie mogą się dogadać. Gdybym ja pojechała do niej, to mieszkałabym z nią w pokoju. Jeśli w tym domu mieszka tyle osób, to czy płaci się od wynajmowanego pokoju czy od osoby, czy może za wynajmowany dom? jeśli tak to jak "powinno" się płacić za opałty, chodzi mi o podział, czy na dziecko też się przelicza czy nie? Dodam że ona wracała z małżeństwem i dzieckiem do Polski samochodem, to podzielili koszty na pół, czy to nie powinni podzielić tego na 3 osoby (nie licząc dziecka)?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczeta!!
Ja jestem Kamila i mieszkam w Londynie od prawie 3 lat. jestem na fulham, a pracuje na oxford circus. i ju mi sie nie chce... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Raczej sprobuj wykorzystac ta Twoja kolezanke by poszukala Ci na miejscu jakiegos pokoju do wynajecia a i sama mozesz poszperac w sieci - jezeli interesuje cie praca i pozostanie na miejscu.
![]() |
![]() |
#59 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.