Ostatnio obejrzane filmy - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-05-28, 13:21   #31
n@ta
Rozeznanie

GG do n@ta
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy

A ja wygrzebałam gdzieś w otchłani półek mojej psiaapsióły "Bdyguarda" . Ześlimaczona troszkę historia miłości(a zresztą co ja bede opoiadać )... . Miło się ogląda i słucha. I ryczy na końcu .

Za to z niecierpliwością czekam na poniedziałek, i 60 sekund ( na POLSAT o 21:50) z boskim Nicolasem . No mniamniusi jest po prostu...uwielbiam go

Całą historai tego filmu polega na tym , iż..... Nicolas ma brata, który popada w konfliktz jakimiś zbirami. i jedynym soposobem na odkupienie win jest kradzież 60 (chyba ) aut, bardzo luksusowych. No i Nicolasek robi to w 60 sekund, jest też pasjonatem motoryzacyjnym. I w sumie powrócił do tego "fachu" , gdyź skończył z tym jakiś czas temu.Jest też dość rozbudowany wątek auta, którego sie bał (to jest w końcowych scenach- w pościgu) i Angeliny .

Tyle pozdrawiam
Stary 2006-05-28, 13:55   #32
'Priscilla'
Raczkowanie

Ja ostatnio oglądałam Piłę 2. Według mnie nieco lepsza od jedynki ( nawet sie trochĘ zdziwiłam na końcu ) ale nadal nic ciekawego: mnóstwo krwi i zero treści. Jak nie ma nic Lepszego to można obejrzeć, ale tak ogólnie to nie polecam. 3/10

'Priscilla' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-28, 14:07   #33
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ostatnio Kod da Vinci w kinie, a w tv "Do diabła z miłością"
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-28, 14:09   #34
rob4cz3q
Zadomowienie

GG do rob4cz3q

Po raz setny Nigdy w życiu chyba nie muszę recenzować
Dom wariatów - yyy. Film specyficzny. Mi osobiście bardziej poodobała sie pierwsza część. trzebaa go obejrzeć ze dwa razy żeby wszystko załapac. Ja się na to nie piszę.
Pamiętnik księżniczki - byłam kiedyś na tym w kinie, a dzis akurat szło na HBO. Taka sympatyczna bajka. komedia.
Osaczony - mimo,że nie lubię takich gatunków filmów, to ten bardzo mi się podobał. trzyma w napięciu.No i ja lubie Willisa Polecam
rob4cz3q jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-28, 14:20   #35
anczysko1
Zakorzenienie

GG do anczysko1

Co wtorek oglądam serial "Magda M" i baaardzo mi się podoba A tak na DVD to ostatnio oglądałam "Hostel" ale jeśli mam być szczera spodziewałam się czegoś lepszego.
Stary 2006-05-28, 14:34   #36
lir391
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n@ta
Za to z niecierpliwością czekam na poniedziałek, i 60 sekund ( na POLSAT o 21:50) z boskim Nicolasem . No mniamniusi jest po prostu...uwielbiam go
Ja też bardzo lubię tego aktora - patrząc obiektywnie nie jest zbyt przystojny, ale ma "to coś", co przyciąga uwagę

'I'll be more enthusiastic about encouraging thinking outside the box when there's evidence of any thinking going on inside it.'
/Terry Pratchett/

lir391 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-28, 14:38   #37
króliczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lir391
Ja też bardzo lubię tego aktora - patrząc obiektywnie nie jest zbyt przystojny, ale ma "to coś", co przyciąga uwagę
to prawda, ma w sobie coś nadzwyczajnego świetny aktor!
króliczek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-28, 15:17   #38
_Ya
Zadomowienie

Dziś rano obejrzałam "Straż dzienną"
http://film.onet.pl/11389,,Straż_dzienna,film.html

Bardzo mi się podobał, pierwsza część zresztą też zrobiła na mnie duże wrażenie
Polecam
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
_Ya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-28, 15:18   #39
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Cage jest boski
windykatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-28, 15:46   #40
n@ta
Rozeznanie

GG do n@ta

Myślę , że znajdziemy wspólny język. A jesli chodzi o jego wizualność...no powiedzcie mi że jest brzydki(nie nieuwierze).To jest po prostu mężczyzna po 40 z niewiarygodnym talentem i charyzmą Pare zdjęć.Przepraszam nie chce zaśmiecać wątku.
tzn tak Ostatnio obejżałam film "Bez twarzy" z Nicolasem i daje mu 10/10
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nicolas_cage2.jpg (21,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nicolas.jpg (29,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg NIC_CAGE.jpg (22,3 KB, 6 załadowań)
Stary 2006-05-28, 15:51   #41
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Jaki brzydki?
On jest według mnie boski i do tego świetny aktor.
Jeden z moich ulubionych

Wizualnie nie do oparcia się
windykatorka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-28, 15:53   #42
sky1980
Rozeznanie

The Da Vinci Code, interesujacy film
sky1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-28, 16:06   #43
n@ta
Rozeznanie

GG do n@ta

Cytat:
Napisane przez windykatorka
Jaki brzydki?
On jest według mnie boski i do tego świetny aktor.
Jeden z moich ulubionych

Wizualnie nie do oparcia się
Jest piekny pod każdym względem. Każdy preferuje cos innego ale.... fanki Nicolasa mają szlachetny gust i bez gadania zasługuje na miano "Ciasteczka" (cookie) i to jakiego...

A neich mi któras napisze że jest "taki sobie " to normlanie....rencoma udusze
Stary 2006-05-28, 18:31   #44
Liriel
Raczkowanie

GG do Liriel

A mi się Cage wogóle nie podoba ani trochę.

EDIT: Kasiulka22, sky1980- czy "Kod da Vinci" jest warty zobaczenia?
Liriel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-28, 18:38   #45
uria
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to uria

ostatnio, tzn. po raz setny "Requiem dla snu".
świetny film, dający do myślenia. nieszablonowy powiedziałabym.

a co do p. Cage'a, to ma talent aktorski, nie powiem. urodę nie mi oceniać

uria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-29, 09:53   #46
AnielicaS
Rozeznanie

GG do AnielicaS

Cytat:
Napisane przez Liriel
V jak Vendetta - Film ok - dla myślących... i przede wszystkim dla szybko czytających (jak się oczywiście ogląda bez dubbingu). Ja musiałam obejrzeć go 2x, żeby wsztko doczytać... Film mówiący o pewnym człowieku (człowiek-idea), który to chce znienić rzczywistość, ale wcale nie łagodnie, tylko za pomocą terroru. Jak dla mnie bardzo ciekawy! 8/10
oj też widziałam ten film i zakochalam się w tajemniczym głosie Świetna historia, która została opowiedziana, aż dużo daje do myślenia. Ale naprawdę to musiałabym go obejrzeć jeszcze raz, żeby wszystko do końca zrozumieć

Cytat:
Napisane przez Priscilla
Ja ostatnio oglądałam Piłę 2. Według mnie nieco lepsza od jedynki ( nawet sie trochĘ zdziwiłam na końcu ) ale nadal nic ciekawego: mnóstwo krwi i zero treści. Jak nie ma nic Lepszego to można obejrzeć, ale tak ogólnie to nie polecam. 3/10
Dla mnie ten film był super, chyba najlepszy horror, jaki widziałam. Schiza na max i aż nie mogę się 3 cześci doczekać. I zgodzę się, że mnóstwo krwi, zero treści, ale dla mnie to jest na plus, ponieważ uważam, że tak powinien wyglądać rasowy horror. A narazie nie ma takiego dla mnie osobiście, który by Piłę pobił Dałabym mu 10/10

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22
Ostatnio Kod da Vinci w kinie, a w tv "Do diabła z miłością"
Cytat:
Napisane przez sky1980
The Da Vinci Code, interesujacy film
Ile dałybyście w ocenie i czy naprawdę jest nudny, bo narazie takie opinie słyszałam ?

Nicolasa Caga też kocham Ostatnio oglądałam z nim film "Pan życia i śmierci". Wkleję opis z filmwebu:
Cytat:
Tytułowy pan życia i śmierci to nikt inny jak handlarz bronią, człowiek, który sprzedając karabiny, rewolwery, a nawet czołgi decyduje, która ze stron konfliktu będzie miała przewagę, kto zginie, a kto jeszcze trochę pożyje. Jurij Orłow (Nicolas Cage) jest potężnym człowiekiem. Ten Ukrainiec z pochodzenia na podstawie fałszywych żydowskich dokumentów dostał się do Ameryki, gdzie teraz, niczym przykładny obywatel Stanów Zjednoczonych, realizuje swój "amerykański sen". Marzył o bogactwie i wymyślił, że nic nie przynosi takich profitów jak handlowanie bronią. Jego partnerem jest młodszy brat Witalij (Jared Leto). Biznes rozwija się wspaniale, choć praca ta też ma złe strony - ciągły stres i konieczność ukrywania jej przed rodziną - żoną Avą i synkiem. Nowe możliwości otwierają się dla Jurija po rozpadzie Związku Radzieckiego. Na Ukrainie czekają na niego tony niepilnowanego przez nikogo sprzętu wojskowego i wujek - generał ukraińskiej armii. Niewyobrażalne zyski przynoszą mu nielegalne kontakty z afrykańskimi dyktatorami, rebeliantami i partyzantami.
Osobiście bardzo głęboka treść filmu, trochę się dłużył i wierciłam się przy końcu, bo nie umiałam już wytrzymać Podobał mi się, lubię takie filmy z głęboką treścią Daję 8/10
Stary 2006-05-29, 10:43   #47
taszkin
Zakorzenienie

My z M. właśnie skończyliśmy drugi sezon "24 godzin" . Obiecaliśmy sobie, że trzeciego nie zaczniemy póki nie oddamy licencjatów a kusi, kusi wypozyczalnia po drodze z pracy do domu...
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-29, 11:33   #48
nulczyk
Rozeznanie

"Wszystko gra" w kinie
Stary 2006-05-29, 11:37   #49
'Priscilla'
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AnielicaS
Dla mnie ten film był super, chyba najlepszy horror, jaki widziałam. Schiza na max i aż nie mogę się 3 cześci doczekać. I zgodzę się, że mnóstwo krwi, zero treści, ale dla mnie to jest na plus, ponieważ uważam, że tak powinien wyglądać rasowy horror. A narazie nie ma takiego dla mnie osobiście, który by Piłę pobił Dałabym mu 10/10
No ja własnie wolę filmy, przy których trzeba ,pomyśleć' trochę w czasie oglądania, a nie ,prymitywne mordobicia' (bez urazy ). Jeszcze Piła nie jest pod tym wzgledem najgorsza, za najgłupszy film wszech czasów uważam Teksańską masakrę piła mechniczną. Jeden wielki koszmar , nie wiem jak przez to przebrnęłam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-29, 11:49   #50
cattt
Mrs Mrau

Cytat:
Napisane przez Priscilla
za najgłupszy film wszech czasów uważam Teksańską masakrę piła mechniczną. Jeden wielki koszmar , nie wiem jak przez to przebrnęłam.
P.O.P.I.E.R.A.M
cattt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-29, 11:54   #51
AnielicaS
Rozeznanie

GG do AnielicaS

Z tego "prymitewnego mordobcia" to właśnie strasznie mi się podobała Piła i chyba tylko Piła, bo ta Teksańska piła mechaniczna to poprostu było śmieszne. Nie przeczę, że lubię też takie horrory, przy których trzeba wytężyć mózg, jak np. Siedem Czasami lubie sobie poprostu usiąść i pogać się aa.. i przypomniał mi się też film, którego też nie zdzierżyłam "Obłęd", bez sensu film. Chipek biegał i zabijał po kolei wszystkich
Stary 2006-05-29, 12:07   #52
'Priscilla'
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AnielicaS
Z tego "prymitewnego mordobcia" to właśnie strasznie mi się podobała Piła i chyba tylko Piła, bo ta Teksańska piła mechaniczna to poprostu było śmieszne. Nie przeczę, że lubię też takie horrory, przy których trzeba wytężyć mózg, jak np. Siedem Czasami lubie sobie poprostu usiąść i pogać się aa.. i przypomniał mi się też film, którego też nie zdzierżyłam "Obłęd", bez sensu film. Chipek biegał i zabijał po kolei wszystkich
Przyznam się, że Siedem nie ogladałam, ale mnie zaciekawiłaś, chyba będe musiała to dostać . Mnie chyba do tej pory chyba najbardziej spodobała się Klątwa, może nie trzeba przy niej zbyt intensywnie myśleć, ale naprawde trzymała mnie w napieciu do samego końca. Ogladałam w biały dzień i mniej wiecej co 15 min podskakiwałam na krześle ( a mnie naprawde niełatwo przestraszyć ). A z takich gniotów to widziałam jeszcze Nawiedzoną rączkę, może ktoś miał jeszcze nieszczęscie to widzieć . Ja i moi znajomi wytrzymaliśmy 20 min.

Stary 2006-05-29, 12:17   #53
EwelinkaB
Raczkowanie

Post Dot.: Ostatnio obejrzane filmy

Ja ostatnio byłam w kinie na: Straszny film 4.No i faktycznie jest straszny...Tylko nie w tym sensie w jakim zamierzali producenci .Smieszy on czasami, ale nie smiesznością tylko beznadziejnością...Bardzo odbiega od poziomu poprzednich części .
EwelinkaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-29, 16:31   #54
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnielicaS
Ile dałybyście w ocenie i czy naprawdę jest nudny, bo narazie takie opinie słyszałam ?
Ostatnio bylam w kinie na "Kodzie da Vinci" i zupelnie sie nie zgadzam ze jest nudny albo cos w tym stylu. Czytalam ksiazke,wiec mimo ze wiedzialam jak sie wszystko skonczy, film mnie zainteresowal.Swietna obsada,utrzymane napiecie (2 razy az podskoczylam na krzesle-tak sie wystraszylam ). Mowcie co chcecie, ja daje 10/10
ktosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-29, 16:51   #55
Szczypta Chili
Zadomowienie

GG do Szczypta Chili

Cytat:
Napisane przez Priscilla
No ja własnie wolę filmy, przy których trzeba ,pomyśleć' trochę w czasie oglądania, a nie ,prymitywne mordobicia' (bez urazy ). Jeszcze Piła nie jest pod tym wzgledem najgorsza, za najgłupszy film wszech czasów uważam Teksańską masakrę piła mechniczną. Jeden wielki koszmar , nie wiem jak przez to przebrnęłam.
O Dżizas, nawet mi nie przypominaj tej porażki. Obejrzałam ją do końca tylko dlatego bo moje chłopcze mnie do tego zmusiło. Czego zresztą później pożałował ponieważ ten badziew wywołał u mnie nieprawdopodobny ból głowy (a łeb mnie boli niezwykle rzadko).

Co do mnie, to ostatnio obejrzałam kilka filmów dzięki TŻtowi, który przytaszczył do mnie dvd Chwała mu za to. A obejrzałam przede wszystkim Wszyscy jesteśmy Chrystusami (miałam pisać na wątku o tym filmie, ale jest to dla mnie zbyt osobisty obraz...) Przepowiednia, Osaczeni i Pan zycia i śmierci.
Wielkiej Depresji.
Naszą wielką wojną jest wojna duchowa.
Naszą wielką depresją jest życie.

Szczypta Chili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-29, 17:09   #56
FK
przyczajona tygrysica

GG do FK

A ja jako ostatni obejrzałam "Sklepik za rogiem" na TCM w tv . Film, na którym było wzorowane "Masz wiadomość", które mu jednak (po obejrzeniu oryginału) nie dorasta do pięt. Piękny film...
FK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-29, 19:57   #57
nebraska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n@ta
Jest piekny pod każdym względem. Każdy preferuje cos innego ale.... fanki Nicolasa mają szlachetny gust i bez gadania zasługuje na miano "Ciasteczka" (cookie) i to jakiego...

A neich mi któras napisze że jest "taki sobie " to normlanie....rencoma udusze
To ja się narażę, nie cierpie go

Lubię ogólnie brzydali niektórych, ale na Cage'a patrzeć nie mogę.

Jego gra aktorska ogranicza się do robienia oczek zbitego psa i rozdziawiania ust (podejrzewam, że ma polipy w nosie).

A teraz duś waść, ino szybko...

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-29, 20:51   #58
madzia1324
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nebraska
To ja się narażę, nie cierpie go

Lubię ogólnie brzydali niektórych, ale na Cage'a patrzeć nie mogę.

Jego gra aktorska ogranicza się do robienia oczek zbitego psa i rozdziawiania ust (podejrzewam, że ma polipy w nosie).

A teraz duś waść, ino szybko...
no co ty właśnie jest słodki Jak sobie przypomne "miasto aniołów" i jego w roli głównej to innej opcji nie ma. Świetny był

Ostatnio oglądałam "Przerwana lekcja muzyki"- musze powiedzieć, że film mnie zaskoczył pozytywnie. Opowiadał o dziewczynie, która miała problemy ze sobą i wylądowały w szpitalu dla psychicznie chory. I jeszcze ta boska gra Winony Ryder (nie iwem czy tak sie to pisze) Dla mnie 9/10
O wielkich, silnych, czarnych skrzydłach,
One unoszą człowieka ponad życie
(...)

Edith Sodergan
"w zwierciadle, niejasno"
madzia1324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-29, 21:31   #59
króliczek
Zakorzenienie

Po raz nie wiem który obejrzałam "Szkołę Uwodzenia". I jak zwykle jestem wzruszona, sfrustrowana i poruszona do głębi.
Piękny film.
króliczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-29, 21:44   #60
madzia1324
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez króliczek
Po raz nie wiem który obejrzałam "Szkołę Uwodzenia". I jak zwykle jestem wzruszona, sfrustrowana i poruszona do głębi.
Piękny film.
zgadzam się świetny film
O wielkich, silnych, czarnych skrzydłach,
One unoszą człowieka ponad życie
(...)

Edith Sodergan
"w zwierciadle, niejasno"
madzia1324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości