![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Filtry- zaczynam :)
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
Czy to znaczy, ze nie ma zadnego brazera lubiacego filtry?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
z tego co kojarzę - w 100% nie, mówię oczywiście o tych z parsolem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() ![]() ![]() PS. Przepraszam za ten OT, eh te moje skłonności do off topiców ![]()
![]() |
![]() |
#35 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Akszeinga, widzisz, poburczałyśmy trochę że nie koorzystasz z wyszukiwarki, a potem i tak każda się wymądrza... bo my to uwielbiamy ![]() PS. Twój nick mi przypomniał starą zabawę z podstawówki - miałyśmy taki czas z moją przyjaciółką, że odwracalyśmy wspak wszystkie imiona i nazwiska... Akszeinga, Ardnaskela, Annaoj... No a Izabela? miodzio ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
to ja będę off topicować
![]() klikasz na tą chmurkę i pojawiają się takie tagi a jeśli chcesz dodać kto to napisał, to w pierwszym nawiasie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Erato kochana - to proste.
![]() W ten kwadratowy nawias, w którym jest pierwsze słówko [quote=Kate30] wpisujesz znak = a po nim nick, osoby od której cytat pochodzi. Spróbuj na mojej wypowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Wtajemniczenie
|
[quote=agnieska]to ja będę off topicować
![]() klikasz na tą chmurkę i pojawiają się takie tagi a jeśli chcesz dodać kto to napisał, to w pierwszym nawiasie ![]() Cytat:
![]() [QUOTE]=Kate30Erato kochana - to proste. ![]() W ten kwadratowy nawias, w którym jest pierwsze słówko [quote=Kate30] wpisujesz znak = a po nim nick, osoby od której cytat pochodzi. Spróbuj na mojej wypowiedzi.[/QUOTE] A to miał być drugi ![]() edit: no widzicie, wszystko pochrzaniłam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Klikasz na chmurkę. Do pierwszego kwadratowego wpisujesz = nick, pomiędzy kwadratowe wklejasz cytat. Musi się udać. Może robisz błąd w kopiowaniu wypowiedzi. Tzn. nie kopiuj za pomcą opcji cytat, tylko zaznacz normalnie na czyjejś wypowiedzi fragment, który chcesz zacytować i skopiuj prawym myszy. Wkleja kombinacja klawiszy ctrl + v |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
To ja też przy okazji potrenuję
![]() Cytat:
EDIT: ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Akszeingo - spoko, my tak zawsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie i mówię dobranoc ![]()
![]() |
![]() |
#43 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() edit: znowu zmaściłam. Poprawiam i znowu nie będzie że drugi cytat jest od agnieski edit2: Jeeezu, udało się!!!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Edit: Wow mi też!! W dodatku nareszcie nauczyłam się wklejać ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za cierpliwość z Waszej strony i za rozwianie moich wątpliwości.
Czy w aptece dostanę próbki filtrów LRP? Wolałabym nie kupowac zaraz dużego opakowania. W jaki sposób odmierzacie odpowiednią ilość filtra? Gdzieś czytałam że można za pomocą strzykawki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Teoretycznie powinnaś dostać, ale jak jest praktycznie? To zalezy od pań farmaceutek, czy zabierają do domu, oddaja znajomym czy są tak miłe i zostawaiają w aptece dla swoich klientów ![]() Więc trzeba po prostu chodzić po aptekach i pytać. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
Mam ciocię pracującą w aptecę więc pójde ją poprosić o próbki ale wcześniej zapytam w mojej osiedlowej aptece może też będą mieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Ja wlasnie dzisiaj kupiłam sobie filterek Iwostinu SPF 50+
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
jeśli Ci się uda, możesz za jednym razem - nie wiem, nie znam (jeszcze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
faktycznie sa roznej wielkosci
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
ewentualnie skocz do apteki i zapytaj czy takie posiadają na składzie - lub wypróbuj patent ze strzykawką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
heheh okis jakos dam rade
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Puk-puk?
Witam Was wszystkie nieśmiało i od razu przepraszam, że wcinam się w obcy wątek, ale nie chcę mnożyć ich ponad miarę, a ten ma temat, który akurat odpowiada moim poszukiwaniom. Otóż również właśnie zaczynam "na serio" się filtrować, aczkolwiek używam kremu, którego niestety nie można dostać w Polsce (L'Oreal Ombrelle Cream SPF 60), więc nawet nie wiem, czy jest dobry, czy zły. Przeglądam to forum już od dłuższego czasu (gdzieś od grudnia ![]() W związku z tym miałabym do Was trzy pytania, które mnie nurtują strasznie: 1. Jak nakładacie filtr (w sensie technicznym)? Czy lekko go wklepujecie i czekacie, żeby sam się wchłonął, czy też wmasowujecie go, pomagając mu tym we wchłonięciu się. Moje Ombrelle jest dosyć gęste, zatem nakładam je dwufazowo. Dodatkowo po nałożeniu 1 i 2 warstwy co kilka minut jeszcze je "doklepuję" tudzież "dowmasowuję", bo inaczej zostawia małe smugi. W każdym razie muszę je dosyć dobrze wmasować, żeby się wchłonęło i boję się, że to może zdestabilizować filtr albo go zetrzeć. 2. Nie posiadam jeszcze strzykawki, więc nakładam filtr "na oko". Wydawało mi się zawsze, ze te 1,8-2 ml na twarz to jakaś okropnie duża ilość i dzisiaj nakładając Biodermę, zużyłam prawie całą, 5ml próbkę. ![]() 3. Czy mogę nakładać skrobię pędzlem do pudru, czy muszę puszkiem? Przepraszam Was za zawracanie głowy, ale jesteście jedynym kompetentnym źródłem, które w dodatku może mi pomóc. Dlatego własnie o tę pomoc Was proszę. ![]() Edytowane przez Bekah Czas edycji: 2007-02-03 o 23:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Filtry L'Oreal są dobre i fotostabilne, możesz śmiało używać.
Co do pytań technicznych: 1) Każdy ma swój sposób - trzeba opatentować własny. Niektórzy robią tak właśnie jak Ty (czyli na dwie tury) i nie jest to zła metoda. 2) Powiem tak - nakładaj hojnie, tyle, ile przyjmie Twoja skóra. To chyba najlepszy sposób. 3) Lepiej chyba wklepywać puszkiem niż nakładać pędzlem (moje prywatne odczucie, a i tak mam wrażenie, że wklepywanie po porstu nie zniszczy tej zewnętrznej warstwy filtra, która się nie wchłania).
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Mnie się chyba jednak lepiej nakłada pędzlem - puszek przykeja się tak jakoś do twarzy i mimo wszystko pędzel wypada estetyczniej.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
ja również wolę pędzel, nie wyobrażam sobie puszka przyklejającego się do filtrów i robiącego na nim plamy ze skrobi
![]() filtry zwykle nakładam na raz, tylko te płynne w 2 warstwach (ze względu na to, że nałożone na raz, spłynęłyby, zanim zdążyłabym je rozsmarować). ja wmasowuję filtr, ile się da i wtedy zostawiam do wchłonięcia. chociaż teoretycznie powinno się go jedynie nałożyć grubą warstwą i tyle ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
To ja też się podłącze do tego tematu,bo szkoda zaśmiecać forum 10000 wątkami o tym samym. Mam 2 pytania
Czy filtr trzeba nakładać na całą twarz? Mam dość długa i szeroką grzywkę,więc zastanawiam się czy dawać filtr na czoło też,zwłaszcza że przetłuszcza mi się mocno,świeci się i niestety i pryszcze się zdażają ![]() I druga kwestia : czy jest jakaś granica wiekowa używania filtrów? Czy młode dziewczyny też mogą używać,czy raczej powinny jeszcze poczekać? Mam 16 lat,ale stwierdziłam na logikę że to jak teraz dbam o mojąj skórę będzie miało wpływ na jej wygląd nawet dopiero za kilkanaście (kilkadziesiąt) lat,a na młoda skórę też promienie słoneczne działają. Skóra odwdzięczy mi się mam nadzieje ![]()
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
od pon i ja zaczełam używać filtrów
![]() ![]()
![]() |
#60 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam ochotę zrobić sobie teraz zdjęcie i zbadać biologiczny wiek skóry i porównać to wszystko za 10, a potem 20 lat filtrowania. Co myślicie? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.