|
|
#31 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: puzzle -ukladacie?
Cytat:
Satysfakcja ogromna, a i przyjemności w czasie układania dużo... Chociaż przykre niespodzianki też się zdarzają:P Mamy powieszone w pokoju puzzle z 3000 elementów z motywem hmmm... jakaś bitwa morska czy coś takiego, w każdym razie pełno morza i nieba o różnych odcieniach I dopiero po sklejeniu i powieszeniu okazało się, że pomyliliśmy dwa kwadraty złożone z 4 puzzli Tzn zamienione są miejscami a odcieniem różnią się minimalnie. Wprawdzie na pierwszy rzut oka się tego nie zauważy, ale nas niestety ta pomyłka kłuje w oczy![]() Do następnych, 9 000 elementów, przed sklejeniem zaprosiliśmy sąsiada, żeby nam świeżym okiem ocenił, czy nie ma żadnej pomyłki A 18 000 kupiliśmy na Gwiazdkę i zbliżamy się pomału do końca Zawsze to lepsze niż oglądać TV Pozdrawiam puzzlomaniaczki
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Czasem aczkolwiek rzadko nachodzi mnie wielka ochota poukładania, powrotu do dzieciństwa
Mam w domu 2 kartony 1000 i jeden 1500. Jak ułożę to trochę sobie poleży potem niszczę, zeby kiedyś na nowo poukładać. Układam je zwykle na podłodze i zawsze mnie dupsko boli |
|
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
Ja kiedyś uwielbiałam układać puzzle, teraz jakoś ten zwyczaj poszedł w niepamięć... A szkoda bo bym do niego z miłą chcęcią wróciła. Trzebaby tylko kaski pozbierać na jakieś takie sensowniejsza układankę, a z tym zbieraniem to u mnie cieniutko...
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo lubie puzzle, w dziecinstwie czesto je dostawalam, ale nie byly to zbytnio zaawansowane obrazki choc liczba puzzli byla 500-1000, fajna zabawa
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie przepadam za układananiem puzzli, nudzi mnie to
Ale podziwiam za wytrwałość. Bardzo mi się podobają oprawione i powieszone na ścianie, jak jest ładny motyw. Może kiedyś się na to skuszę .Najwięcej puzzli ułożyłam jak byłam w szpitalu, bo strasznie się nudziłam, a w domu to mi się nie chce
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
A ja znalazłam fajną stronkę sklepu z puzzlami i aż się rozpływam żeby kupić sobie takie z astrologią za jedyne
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o większe obrazki to polecam Ravensburgera - puzzle innych firm są często żle pocięte i można uszkodzić elementy, poza tym są często robione śa na brzydkim śliskim papierze
A Ravensburger oferuje nawet przysłanie pojedyńczego puzzla jesli się zgubi Co jest bardzo budujące, ponieważ jedne 3 000 innej firmy spoczywają za kanapą z powodu braku JEDNEGO położonego centralnie elementu Niestety trzeba trochę wyłożyć pieniędzy na taką zabawkę, ale uważam że naprawdę warto. Tym bardziej, że naprawdę angażuje się cała rodzina, można przyjemnie i wspólnie spędzać wieczory, a efekt jest śliczny i efektowny. Nikt nie pozostanie obojętny widząc całą ścianę w puzzlach, wiem z doświadczenia
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
Uwielbiam puzzle
![]() Kiedy ktos pyta mnie co chcialabym dostac z jakiejstam okazji odpowiadam bez wachania-puzzle z jak najwieksza iloscia elementow. Im wiecej tym lepiej. Siedze przy nich az uloze. Czasem siedze kilkanascie godzin,z pprzerwa na odwiedzenie lazienki bo jem tez przy puzzlach. Jak mija duzo czasu a ja nadal nie ulozylam to przerywam na sen a potem od razu znow do puzzli. Ulozone rozwalam i chowam do pudeleczka aby za jakis czas znow przy nich zasiasc. jednak najwieksze emocje sa zawsze za pierwszym razem. Wtedy pierwszy raz widze obrazek. Nienawidze natomiast jak okazuje sie ze brak jest jednego elementu. Potrafie sie poplakac
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też, ja też
![]() im większe tym lepsze W tej chwili co prawda najwieksze jakie ukladam to 5000 (mam kilka ) ale to tylko ze wzgledu na kombinacje : wielkosc mieszkania+sama ukladam+do tego pracuje, takze puzzle musialyby dosc dlugo utrudniac zycie ale jak sie tylko przeprowadze to sobie kupie 18.000 - nie ma sily ![]() a jesli chodzi o jakosc to ja od dluzszego czasu kupuje tylko Ravensburgery - mialam/mam tez puzzle innych firm i przepasc jakosciowa jest gigantyczna
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
jak bylam mala to lubilam układac puzzle, ale to byly takie male. do duzych chyba nie mam cierpliwości. nie wyobrazam sobie ulozyc 1000 puzzli, a przy przeczytaniu ze ktos uklada 18 000 to wygladalam mniej wiecej tak:
) i jak mi sie spodoba (w co watpie, bo zawsze ja zaczynalam-ukladalam moze 20 kawalkow a reszte tata) to kupie jakies wieksze.
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Narobiłyście mi ochoty na puzzle
Wyciągnę chyba jakieś 1000z "małą syrenką". W sam raz na mój poziom
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Jako dziecko lubiłam układać puzzle,później wiadomo-szkoła,obowiązki i jakoś zabrakło czasu.Ale nieraz myślałam,żeby wyciągnąć je z dna szafy
|
|
#44 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że każdy może ułożyć takie większe puzzle, trzeba tylko czasu i troszkę cierpliwości 9 000 układalismy przez całą zimę, równo trzy miesiące a 18 000 zalegają u nas od ŋwiazdki i jeszcze nie skończone Coraz bliżej finału, trzymajcie kciuki żeby nic się nie pogubiło!![]() Pozdrawiam
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
asiorro Koniecznie musisz pochwalić sie efektem
|
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiście to zrobię
Jeśli kto pomoże mi zmiejszyć zdjęcie bo ja nie mam żadnego programu typu paint Ale zgłoszę się do jakiejś dobrej duszy jak już złożymy![]() Impersona - dziekuję za dotknięcie Kochana Miło, że komuś podoba się to co robimy, może pójdziesz za naszym przykładem?
|
|
#47 |
|
Wtajemniczenie
|
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=108196 841
![]() http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=107353534 ![]() http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=107353381 ![]() ![]() ![]() JA CHCę piękne to... BTW: naprawdę tak źle z jakością tych innych niż Raven... puzzli? miałam (mam ) jakieś Trefl 1000 elementowe i nie narzekałam, zresztą przecież to tylko fajny sposób spędzania czasu
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
ja też uwielbiam układac puzzle, ale niestety finansowo bym nie wyrobiła z moim tempem układania
dawniej układałam wszystkim znajomym, bo oni nie mieli na to cierpliwości, ale teraz już wszyscy maja ułożone czasem zaglądam sobie na strone http://www.jigzone.com/ jeśli już bardzo nie moge wytrzymać
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzis w Tesco kupilam puzzle Ravensburgera 3000 za ...30zł
Niezla przecena - zebralam ostatni ladny obrazek
|
|
#50 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też jutro ruszam w pogoń za puzzlami
|
|
#51 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Natomaist jeśli chcesz zainwestować troszkę w coś, co powiesisz później na ścianie, warto zaufac sprawdzonej firmie. Są lepiej i staranniej porozcinane, papier jest piękny matowy. No i gwarantują dosłanie elementów w razie zgubienia, co mnie niezmiernie cieszy![]() Moje 18 000 już coraz bliżej końca, ale cierpliwości też niestety dużo nie zostało jak obłazi się caly obrazek parokrotnie, a puzzel i tak nigdzie nie pasuje... I następuje nerwówka, że pomieszane, pogubionie i Bóg wie co jeszcze Aaale damy rade![]() Pozdrawiam
|
|
|
#52 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widzę, że trafiłam na znawczynię Myślę nad 1000-1500, więcej raczej nie ale o powieszeniu mojego dzieła na ścianę jak najbardziej myślę zresztą już kombinuję od kogo załatwić listwę (na układanie) i gdzie iśc po antyramę aha, oczywiście powodzenia w układaniu Twojego dzieła
koniec. Edytowane przez ciekawa_świata Czas edycji: 2006-06-11 o 20:44 Powód: dopisek:) |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Wtajemniczenie
|
dubel, przepraszam
|
|
#54 |
|
Wtajemniczenie
|
aha no i chyba jednak zaufam mniej sprawdzonej firmie
na ten pierwszy raz (tamte Puzzle dostałam daaawno temu na urodziny i leżały parę lat nieruszane, zresztą nigdy nie udało mi się ich ułożyć )po prostu nie chcę wydawać tyle pieniędzy na coś co przy mojej cierpliwości może wylądować w kącie po paru... godzinach ![]() aha, o najważniejszym zapomniałam, o tym co chciałam napisać na początku ![]() odkopałam te moje stare puzzle i okazało się że leżą na jakiejś podkładce ułożone do połowy i zabrałam się za nie ale nie... ponad moje siły, w końcu było może 3/4 ułożone, ale już dalej nie umiałam na nie patrzeć 1/4 drzewa - a raczej ciemnozielony kolor, i reszta jakieś małe domki, jeden obok drugiego, wszystkie takie same aha i molo grzieś pośrodku ![]() http://www.allegro.pl/item108049055_...tek_nowe_.html ![]()
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
uwielbiam puzzle
(ładnie się potem prezentują na ścianie |
|
|
|
|
#56 |
|
Wtajemniczenie
|
Uwielbiam puzzle. Teraz układam 900 - elementowe z obrazkiem Anny Geddes, takiego dzieciaczka w różach.
Im więcej elementów w puzzlach, tym lepiej. Na ścianie mam powieszone tylko dwa obrazki - tygrysa i bodajże bramę.
|
|
#57 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Ach, puzzle. Miłość od czasów wczesno-podstawówkowych.
Zaczęłam namiętnie układać, jak tylko się okazało, że jedzenie to to nie jest, a przeżuwane nie chcą pasować do reszty ![]() Kiedyś kupowałam sobie wielkie pudło na zimę - było dużo czasu, cisza, spokój, za oknem zimno, więc wieczorami siedziałam jak głupia i układałam Teraz czasu mało, ale może na trzecim roku dadzą nam, biednym studentom, trochę wytchnienia; kupię jakiś czadowy ogród i będę dłubać
|
|
#59 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz układam te kolorowe, a w kolejce czekają te czarnobiałe .
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
Ale rozkoszne
Ciekawe czy produkują takie, tylko mega wielkie Nie wie któraś przypadkiem? Chętnie widziałabym je u siebie na ścianie
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:32.

Satysfakcja ogromna, a i przyjemności w czasie układania dużo... Chociaż przykre niespodzianki też się zdarzają:P Mamy powieszone w pokoju puzzle z 3000 elementów z motywem hmmm... jakaś bitwa morska czy coś takiego, w każdym razie pełno morza i nieba o różnych odcieniach
I dopiero po sklejeniu i powieszeniu okazało się, że pomyliliśmy dwa kwadraty złożone z 4 puzzli

.
A Ravensburger oferuje nawet przysłanie pojedyńczego puzzla jesli się zgubi

) i jak mi sie spodoba (w co watpie, bo zawsze ja zaczynalam-ukladalam moze 20 kawalkow a reszte tata) to kupie jakies wieksze.

Miło, że komuś podoba się to co robimy, może pójdziesz za naszym przykładem?

)