![]() |
#31 | |
BAN stały
|
Dot.: Moja szwagierka nie ma wstydu
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
Jak mialam 17 lat, to gdzies mialam dziewczyny mojego brata i ich urodziny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7889973 6]Jak mialam 17 lat, to gdzies mialam dziewczyny mojego brata i ich urodziny.[/QUOTE]No to super. Masz takie prawo.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zreszta prezent to z definicji podarunek, ktory dajemy BEZINTERESOWNIE, a nie po to, zeby samemu otrzymac prezent w pozniejszym czasie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Ja bym to olala naprawde... Rozni sa ludzie i ja dziekuje za kazdy prezent nawet jak tani, moze nie w moim guscie. To ze ktos duzo zarabia czy mieszka za granica nie oznacza, ze ma kupic drogi prezent. Wasze relacje i tak sa srednie. No a skoro ona ma taki charakter to co chcesz ja zmieniac i wyjsc na roszczeniowa dziewczyne? Ja np mam wujka ktory nigdy nic nie daje nawet na swieta taki ma charakter i co mialabym go probowac zmieniac? Bez przesady jego wybor sa tacy ludzie i juz szkoda nerwow. Prezenty sa dobrowolne ja lubie dawac i dostawac ale jezeli ktos nie chce lub jest skaly to trudno nie musi dawac. Na sile nie byloby to dobre.
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
A ja głupia myślałam, że prezenty kupuje się po to, żeby sprawić komuś radość, nie żeby się "odwdzięczył"
![]() Szwagierka zawsze kupuje mi tańsze prezenty niż ja jej. Do tego kupujemy z mężem prezenty jej trójce dzieci i jeszcze mnie dupa nie boli. Cieszy mnie, że mogę jej kupić coś ładnego.
![]() |
#38 |
BAN stały
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7889979 6]Moze ona wcale nie chce tych prezentow?
Zreszta prezent to z definicji podarunek, ktory dajemy BEZINTERESOWNIE, a nie po to, zeby samemu otrzymac prezent w pozniejszym czasie.[/QUOTE] Acha to gdzie jest granica? Szminka za 8 zł jest fajna a pudełko zapałek nie bo co? To chyba tak nie działa??? |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- [1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7889986 1]Ja akurat mam taki charakter, ze ciesze sie z kazdego prezentu, nawet jakby mi ktos mial podarowac worek ryzu.[/QUOTE] Dziwna jesteś. ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- No myślę że powinna chociaż złożyć życzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7889986 1]Ja akurat mam taki charakter, ze ciesze sie z kazdego prezentu, nawet jakby mi ktos mial podarowac worek ryzu.[/QUOTE]
![]() Może to i "dziwne", ale zapewniam cię patusiu, że to sposób na spokojniejsze i przyjemniejsze życie.
#43 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Dlatego ja z szminke za 8 zl bym sie nie obrazila. Kazdy niech daje co chce lub nie daje po co zmuszanie. Za to jak ktos daje mi cos od serca to podwojna radosc innych nie bede zmuszax. To bez sensu.
Zreszta nie przesadzaj i tak liczy sie gest i wcale nie musiala chciec Cie obrazic. Za to nie powinno interesowac Cie to ze rodzice finansowali jej studia. Widocznie mieli mozliwosc. Nie zagladaj im do portfela. To zla cecha. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
BAN stały
|
nie no dobra
widać że strasznie chcesz by ci napisano, że szwagierka celowo chciała ci zagrać na nosie i pokazać gdzie raki zimują. upokorzyć jak to wypisujesz. może i tak było, kto was tam wie. ale najprawdopodobniej nie zawracała sobie tym nadmiernie głowy, tak szczerze mówiąc to ona przyjechała do swojego domu rodzinnego i to, że dziewczyna brata pojawia się z ciastem to żaden dla tamtej obowiązek wykosztowywać się na prezenty. ona przyjechała do rodziców, nie do ciebie. ![]() równie db mogła wcale nie zejść, ale też by bylo, że nie zeszła bo cię upadla. ale głupia nie przewidziała że schodząc na ciasto we własnym domu rodzinnym do salonu nie powinna pokazywać się bez odpowiedniego wkupnego. ![]() I wybacz bo już ściemniasz kupiliście na święta prezent za 7 dych dostaliście ładną drogą zapachową świeczkę, nie jakiś bubel. teraz foch bo na urodziny dostałaś symbolicznie kosmetyk. choć obie dobrze wiecie, że jej się nie zrewanżujesz bo ani ona specjalnie w urodziny z holandii nie przyjeżdża, ani ty specjalnie świętować do niej jechać nie będziesz. nawiasem mówiąc jakbyś była taka serdeczniusia i rodzinniusia to mogłabyś jej wysłać tak samo drobiazg do tej Holandii, też byłoby jej miło. A nie tylko zwalać się komuś z tortem na chatę i oczekiwać królewskiego traktowania. ![]() więc krótko mowiąc, może i szwagierka cię nie lubi, i jak czytam ten wątek to specjalnie się nie dziwię ![]() ale w tym konkretnym temacie to na moje ogarnij się i tyle. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#48 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Konto usunięte
|
Znowu taki wątek bijący wszystkie rekordy absurdu.
To raczej ty nie masz wstydu, że "wiesz lepiej" jak inni dorośli ludzie powinni wydawać swoje pieniądze i się zachowywać w swoim prywatnym życiu. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiesz co, gdyby mi brat na 18tkę nie dał prezentu, bo nie złożyłam życzeń jego dziewczynie - to miałabym bardzo złe zdanie o tym bracie. Twoje zachowanie też wielce dorosłe... ![]() No to ja nie wiem, jak mąż mi raz zapomniał złożyć życzenia na Dzień Kobiet - to już powinnam pozew rozwodowy chyba dawno złożyć ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Konto usunięte
|
No wlasnie a propos tego, co pisze Hultaj - faktycznie nie rozumiem tego zwalania sie z tortem do kogos do domu i ''och, mam urodziny, zaspiewajcie mi sto lat''.
Zrozumialabym zorganizowanie spotkania i zaproszenie oraz ugoszczenie innych, ale takie wejscie do kogos z tortem wydaje mi sie dziwne. |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
No ojej, biedna teściowa. Włożyli w to pieniądze, bo chcieli, albo nawet musieli, bo jak zrobili sobie dziecko, to mieli obowiązek je utrzymywać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;78900066]No ojej, biedna teściowa. Włożyli w to pieniądze, bo chcieli, albo nawet musieli, bo jak zrobili sobie dziecko, to mieli obowiązek je utrzymywać.[/QUOTE]
I wlasciwie to co ona miala zrobic w ramach wdziecznosci za wyksztalcenie? Poza prezentami oczywiscie. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;78900046]Wiesz co, gdyby mi brat na 18tkę nie dał prezentu, bo nie złożyłam życzeń jego dziewczynie - to miałabym bardzo złe zdanie o tym bracie.
Twoje zachowanie też wielce dorosłe... ![]() No to ja nie wiem, jak mąż mi raz zapomniał złożyć życzenia na Dzień Kobiet - to już powinnam pozew rozwodowy chyba dawno złożyć ![]() A jakbyś zbierała pudełka po zapałkach, to byś się cieszyła. Więc wiesz, punkt widzenia... No właśnie twierdzisz:[/QUOTE]Ten ostatni post to nie ja pisałam ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#55 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Może poszukaj po jakiejś aferze cukierków z robaczkiem ? ![]() ![]() ![]() ![]() A tak bardziej serio to podziwiam twojego chłopa za siedzenie pod pantoflem, Cytat:
Jak to mówią, ''matka, jest tylko jedna!''. ![]() Nie ma to jak 25latka boksująca się z 17latką, na bogato. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Do tego to urodziny ona nie musi czuc sie z Toba tak blisko i Ci cos kupowac ja bym ucieszyla sie nawet z taniej szminki..to tez mily gest a moze byc to tez dobra szminka. A Ty juz dramat z tego powodu i masz dziwne wymagania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7890010 1]I wlasciwie to co ona miala zrobic w ramach wdziecznosci za wyksztalcenie? Poza prezentami oczywiscie.[/QUOTE]
Pracowac w zawodzie! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#58 |
BAN stały
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;78900066]No ojej, biedna teściowa. Włożyli w to pieniądze, bo chcieli, albo nawet musieli, bo jak zrobili sobie dziecko, to mieli obowiązek je utrzymywać.[/QUOTE]
Nie dość że mam się cieszyć z badziewnego prezentu to teraz teściowa nawet nie może mi się pożalić aha. |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Co ja czytam... dorosłej kobiecie szminka z biedry psuje urodziny...
Skąd pewność, że ona nie odebrała tak samo prezentu od Was? Że znała jego wartość? Może spojrzała tak samo jak Ty "badziew za 30zł", to dała Ci szminkę za 8zł. I co jeśli ktoś z gości da Ci w prezencie za mało w kopercie lub badziewny odkurzacz? Złożyła Ci życzenia i to powinno wystarczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.