|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: BASIC- nowość?
Tez mialam okazje podotykac tego rozswietlacza z limitowanej serii. Coz ... nie przypadl mi do gustu. Opakowanie chyba bardziej zachecajace niz zawartosc. Z tego co zauwazylam po nalozeniu na dlon to, kosmetyk zawiera drobinki brokatu, daje rozswitlenie, ale caly ten efekt wydaje sie jakis sztuczny.
Z Schleckera w moim miescie w bardzo szybkim tempie zniknely te limitowane lakiery do paznokci. Na poczatku tygodnia weszlam do Schleckera i zauwazylam to limitowanke, kupilam jeden z lakierow i spodobal mi sie na tyle ze postanowilam kupic druga buteleczke tego samego, aby miec na zapas, wrocilam po dwoch dniach i ... okazalo sie ze wzielam ostatnia sztuke !!!! |
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
mus basic (podkład) też jest dobry, drobne przebarwienia kryje.
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tej firmy mam równiez pomadkę w kolorze 18 - ładny kolor prawie Nude, ale pomadka .... hmmm bardzo sucha i tempa. Jakos sie nie polubilismy. Biała kredka - twarda, nie widać jej na linii wodnej, a jesli maluje 2 warstwy to i tak zbiera sie w kaciku oka :/ Podwójny cień do powiek w kolorze ciemnej śliwki i różu, średni, bez rewelacji, przeciętniaczek. Swego czasu odnosiłam wrażenie, że jest to firma jakoś spokrewniona z Essence, bo kosmetyki, opakowania, linie kosmetyczne maja baaaardzo zblizone. Możliwe nawet, że produkowane sa w tym samym miejscu.
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
po co napisalas o tym 3kolorowym rozu?
teraz bede musiala go kupic one są matowe? brąz jest cegielkowy czy raczej chlodny? ;>
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mialam tylko pojedynczy roz Basic i tragicznie sie pylil, byl po prostu za miekki. Czy ten potrojny rowniez tak sie pyli ? Jest on matowy czy lekko nablyszczajacy ?
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Mi wysuwane kredki przypominały LL z Essence, a LL uwielbiam.
Niestety, nie dorównują trwałością LL, mi bardzo szybko się odbijają na górnej powiece. Mam też kajal, dosyć twardy jest, na lini wodnej trzyma się krótko. Lubię lakiery do paznokci, mam szary i fioletowy, trzeba 2/3warstwy nakładać ale szybko schną, trzymają się min.3dni. Mam 3pomadki: jasny róż, jasny beż i taki jasny brąz. Są takie suche i twarde, ale kryją mocno różowo-czerwone usta.
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam bardzo dużo kosmetyków z tej firmy bo w niej pracuję i bardzo często je kupuję. Często je na sobie testuję i później doradzam klientkom czy ten kosmetyk jest dobry
czy jakieś badziewie.Bardzo jestem zadowolona z pudru brązującego i rozświetlacza do twarzy, uwielbiam też cienie do powiek w kredce które super się rozprowadzają na powiece |
|
|
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
A rozświetlacze w jakiej są cenie ?
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie tez mnie to bardzo zaciekawilo. Nie wiedzialam ze Basic ma rozswietlacze w swojej ofercie (tylko raz w limitowance, cos z Paryzem w nazwie). Jak wyglada opakowanie rozswietlacza Basic ????? Jestem bardzo zainteresowana, bo lubie ta firme.
|
|
|
|
|
#41 |
|
Przyczajenie
|
W zwykłej ofercie Basic niestety nie posiada rozświetlacza
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
A skąd przeciętny klient taki jak ja ma wiedzieć, że jest nowa limitka
?
|
|
#43 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) to przejdę się Schleckera i zobaczę co i jak . Szkoda, że informacje o limitowance nie ma w gazetce. |
|
|
|
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie dzis wybralam sie do Schlecker'a. W moim S. slabo wyglada ta limitowanka
nie wiem czy zostalo tak malo produktow, czy od poczatku ta kolekcja nie byla okazala. W kazdym razie w mojej najblizszej drogerii bylo kilka tuszow do rzes (calkiem fajne opakowanie w morskim kolorze, ale kolor mascary tez jakis niebieskawy, a ja lubie tylko trdycyjna czern) i pare lakierow do paznokci. Specjalnie po to wybralam sie do Schlecker'a. Nie chcialam wyjsc z pustymi rekoma, wiec kupilam rozowa szminke Basic, najladniejszy kolor jaki do tej pory posiadam wsrod pomadek Basic.
|
|
|
|
|
#47 |
|
Wtajemniczenie
|
jaki numerek tej szminki? moja siostra ma taka fuksjowa i jest super
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj się wybieram, zobaczymy co tam u mnie można kupić
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
Jakoś miesiąc temu nabyłam wspomniany na początku puder Basic'a. Jak dla mnie spisuje sie rewelacyjnie. Na mojej twarzy trzyma się cały dzień bez poprawek. Nakładałam go o 8 rano, teraz jest po 18 a twarz jest dalej przyjemnie aksamitna
Nie wiem jak z innymi kosmetykami, ale puder rewelacja I ten jego zapach , tak jakby kokosowy. |
|
|
|
|
#50 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem jaki jest numer badz nazwa tego koloru szminki. Na szminkach Basic nie ma nigdy zadnych numerkow. W kazdym razie jest to kolor miedzy jasnym rozem a brzoskwinia, zdecydowanie blyszczaca. Fuksje tez mam (matowa). Kolor sliczny, zawsze lubilam szminki w takim odcieniu, ale Basic jest dla mnie zbyt kryjaca :/ Ciut za mocna. Szkoda, ze szminki Basic sa dosc twarde i tepe, gdyby nie to, moglyby byc naprawde swietne, bo bardzo dlugo utrzymuja sie na ustach.
|
|
|
|
|
#51 |
|
Crazy turtle lady
|
http://www.fashion-fee.com/2010/06/r...-eyeliner.html
Jakas limitka z basic ? Niezle te neonki, o linery bym sie pokusiła...jezeli to jest to, bo cos logo mi sie nie zgadza No i o ile sie dobrze domyslam..basic ma tez pigmenty ? http://kikusbeauty.blogspot.com/2010...ente-look.html
|
|
#52 |
|
Rozeznanie
|
u mnie w mieście jakiś tydzień temu otworzyli s. i byłam tam w piątek i nie zauważyłam żadnych neonowych kolorów ani limitowanki ;/ poczekam bo może dopiero zamawiają towar chociaż na półki były zapełnione. A ja uwielbiam neony
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiecie, czy jest nowa limitowanka czy też jeszcze obowiązuje ta poprzednia?
Czy też nie ma żadnej
|
|
#54 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzialam dzis w Schleckerze, ze pojawily sie szminki MINERALNE Basic !!! Kolorow co prawda jest niewiele, ale jeden bardzo przypadl mi do gustu, taki pomaranczowawo-brazowy. Probowala juz ktoras z was tych szminek ????
Normalne szminki Basic sa takie sobie, dosc twarde i tepe, ale jestem bardzo ciekawa jak z tymi mineralnymi. Cena to chyba 11,99zl.
|
|
#57 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#58 |
|
Crazy turtle lady
|
Mało ludzie tutaj zna Basic, wątek ledwo zipie
A w ogóle to B. ma stronkę www ? Szukałam kiedyś,ale nie znalazłam ![]() Bo nie wiadomo jakie są limitki, a jakie do nas dotarły. U mnie stoi od chyba miesiąca niebieski tusz do rzęs i cień w kremie...porażka. A jak u Was?
|
|
#59 |
|
Zadomowienie
|
U mnie to samo
Basic nie ma swojej stronki, jedynie co poniektóre kosmetyki można sobie pooglądać na (niepolskiej) stronie Schleckera (http://produkte.schlecker.com/kosmetik/basic) Limitowanki - tu nic nigdy nie wiadomo A kosmetyki też nie wszystkie nie do wszystkich drogerii docierają, bo tu czasem dziewczyny piszą o czymś, czego u mnie na półkach nigdy nie było. :/
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
Byłam 2 dni temu w Schlecker i nabyłam nareszcie moje must have - białą kredkę basic. Sprawuje się jak marzenie. Wiem że wypróbowując ją na dłoni można mieć wrażenie, że jest okropnie twarda, ale na linii wodnej sprawuje się jak żadna inna. Utrzymuje się do 8h i nawet jeśli blaknie pod koniec szóstej godziny, to dzieje się to bardzo równomiernie i estetycznie. 4,99 zł - to kolejny argument na plus.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.

teraz bede musiala go kupic
one są matowe? brąz jest cegielkowy czy raczej chlodny? ;>

czy jakieś badziewie.

) to przejdę się Schleckera i zobaczę co i jak