![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() akurat chodzenie po marketach i na zakupy to on bardziej lubi mnie to dobija,ale chodze z nim,ale to ze z nim chodze tam gdzie on chce to nie oznacza ze potem on bedzie chodził ze mna tam gdzie ja bede chciała,bo on wychodzi z załozenia ze nie musze przeciez z nim chodzic na giełde samochodowa jak nie chce albo gdzies indziej... moj facet to ciezki przypadek:/ i tak sie ciesze ze zaczał mi wkoncu okazywac uczucia ![]() hm..jesli chodzi o wyznanie miłosci czyli słowa "KOCHAM CIE" usłyszałam dopiero po 3 latach... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
noooo... czasami to az meczace,ale ja uwielbiam wyzwania ![]() mysle jakby był uległy to bym sie nim wogole nie zainteresowała...ale tak szczerze mowiac to fajne to było na poczatku teraz chciałabym zeby mi na reke tez szedł ![]() a najgorsze jest to ze sie przyzwyczaił ze to ja odpuszczam i teraz jest mi ciezko cokolwiek ustawic w nim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
ale probuje to zmienic no wiesz buntuje sie ale nei widze zadnych efektow a jak widze to sa znikome ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() zawsze tak mowi:/ gdy ja chce isc na impreze to on zaczyna robic kwasna mine i ze innym razem pojdziemy ze teraz nie ma ochoty to ja zaczynam go przekonywac ze bedzie fajnie ze sie troche rozerwiemy i wyrwiemy z domu,bo ile mozna siedziec w domu przed telewizorem...:/ na to on ze był w pracy i jest zmeczony i nie ma ochoty, no to ja zaczynam gadac ze Ty nigdy nie masz ochoty, no i wsumie on idzie na siłownia a ja do domu potem gadamy przez telefon i okazuje sie ze jego brat jest na działce i ze on chce do niego jechac... no to ja sie szykuje i jedziemy a na miejscu okazuje sie ze moj niby zmeczony facet tryska ochota do zabawy... no i jak tu takiego zrozumiec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
a jak juz sa momenty w ktorych moglibysmy porozmawiac o tym co nam nie odpowiada to po co psuc miły moment na sprzecxanie sie kto ma w czym racje:/ nie nie własnie o to chodzi ze ich lubi w tym roku nawet jada z nami nad morze wiec do tego akurat jestem pewna ze lubi ![]() tylko jak mamy gdzies isc to jest taki mało chetny... nie wiem moj facet to ciezki kaliber... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak Go Zmienic??
To następnym razem powinnaś powiedzieć: - "To idę na imprezę sama,a Ty kochanie odpoczywaj."I szykuj się do wyjścia.Może to go ruszy i pójdzie z Tobą.
![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
przeciez on nie jest głupi nie da sobie wcisnac czegos czego nie mowił albo nei chcial...:/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() a po za tym nie chce zaczynac czegos czego i tak nie zrobie ![]() bo i tak jakbym zaczeła sie szykowac to i tak nie wyszłabym z domu ![]() a po za tym on dobrze wie ze sama nie pojde,zeby on czasami potem sie nei odkuł:/ ale zaplątane to wszystko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
A mi się wydaje,że to po prostu domator
![]() ![]() ![]() No,chyba,że ktoś ma jakiś pomysł jak go rozruszać ![]()
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
oj... po takich dniach jak ten dzisiejszy, chciałabym znać cudowną recepturę żeby mój facet był uległy i w ogóle cicho siedział..
no ale tak nie jest, więc... ech... pomarzyć zawsze można ![]()
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
czesto jezdzimy na działke tam spacerujemy,albo pływamy zalezy jaka to pora roku ![]() jezdzimy rowerami do lasu czy tez do parku, chodzimy do znajomych na grilla albo sami go robimy zapraszajac innych ![]() chodzimy po marketach miescie jezdzimy na rozne zloty ...itd... itp ... wypic ze znajomymi czy poskakac na dysce to zaden problem dla niego ![]() eh... własnie o to chodzi ze wychodzimy i to czesto ale nigdy wtedy kiedy ja chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
![]()
Albo zróbcie sobie zabawę - co piątek jedno z was spełnia życzenie drugiego
![]() Najgorsze są łzy i tupanie nogami ![]() hm...zabawa niby fajna ale jesli on bedzie chciał sie w nia bawic ![]() oj tak to juz wiem ze łzy nie działaja...tzn...to jeszcze zalezy w jakich przypadkach ,ale jeslic hodzi o momenty w ktorych chce postawic na swoim to łzy sa zbedne... raz sie popłakałam bo juz miałam dosyc ignorowania moich zachcianek to spojzał sie i powiedział a rycz sobie jesli Ci to pomoze... czułam sie tak bezradna ze tak naprawde płakałam ze złosci a nizeli po to zeby go zmiekczyc... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie recepta jest prosta.
Po pierwsze :zadnego zmieniania,naciskania,dop asowywania do siebie.Jestescie dwojka roznych ludzi i nigdy nie bedziecie dopasowani i zgodni w 100%. Po drugie:jeśli chcesz z nim rozmawiać ,nie używaj "ty zawsze" ,"ty nigdy" ,i innych uogólnionych wypominań. Po trzecie :kompromis. To prawda,że nie musisz z nim chodzić na giełdę. (bo i po co skoro Cię to nie interesuje?) I on moze nie mieć ochoty na pójście gdzieś z Tobą. Gdyby kumpela gdzieś z Tobą nie poszła to miałabys pretensje? Facet tez człowiek ![]() Ustalcie z góry jakieś zasady.Jeden wieczór tam gdzie on chce,drugi tam gdzie Ty chcesz. Ale z góry ! a nie jak już będzie po fakcie. Biorąc rzecz ogólnie,rozmowa,rozmowa,r ozmowa. Spokojna i rzeczowa. Uświadom mu swoje potrzeby i ty licz się z jego potrzebami. To,że jesteście razem to nie znaczy,że musicie być przy sobie uwiązani.
![]() |
#45 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() probuje probuje ale i tak nie wychodzi tak jak ma ![]() tzn nie działa to w obie strony... no wsumie to racja uwiazani nie jestesmy ale to jest tak wiesz zawsze odpuszczałam i on teraz mysli ze niedługo mi przejdzie okres buntowniczy i bede znowu sie ze wszystkim zgadzała:/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
Wiesz przepraszam ale tak jak napisała jakaś z Wizażanek: związek to kompromisy ! Myślę, że jeśli jesteś z kimś i musisz go "tresować" to najwyraźniej do siebie nie pasujecie. Wydaje mi się, że jesteś taką niby ostrą bebeczką, która chce cały czas "pokazywać pazurki" ale czasami pomyśl sobie, że ten człowiek jest jaki jest i w każdej chwili może sobie znaleźć inną "kotkę" która nie będzie go ani zmianiała ani nic mu zarzucała... W koncu to jakaś osoba, która ma jakiś tam określony charakter i już taka jest - nie zmieniaj go na siłę bo na dłuższą metę to nie wypali a facet będzie w końcu tym zmęczony...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ale przeciez zwiazek to nie tylko sielanka ![]() sa i dobre i złe dni:/ a w niektorych dniach nie mozna isc na kompromis bo wtedy sie przegra cała wojne!! facet sie przyzwyczai ze jestem uległa i po mnie...wsumie to juz jest po mnie:/ teraz probuje własnie pokazywac pazurki i sie buntuje jak mi cos sie nei podoba,ale chyba za pozno to zaczełam robic bo przez 3 lata miał luz i zero stresu bo szłam mu na reke,a teraz jak chce zeby było po mojemu to sie ciagle kłucimy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Powiedz to co napisałaś u góry ! Że przez 3 lata było wszystko tak jak on chce a teraz jak chcesz coś Ty to się kłócicie itp itd.
Jak nie zrozumie - rzuć go ! "gdy ja chce isc na impreze to on zaczyna robic kwasna mine i ze innym razem pojdziemy ze teraz nie ma ochoty" - powiedz "to w takim razie idę sama, papa kochanie" Wiesz nie znam cię Ruda Kotko ale przecież dziewczyna czy kobieta jest odrębną jednostką i w pełni wartościową osobą bez faceta ! To nie oni dyktują nam co robić, nie oni nakazują cokolwiek choćby to była malutka sprawa. Nie jestem feministką hehe ale to, że oni lubią rządzić nie znaczy że my lubimy być rządzone ! Nie daj się ! Faceci poza tym wg mnie nie lubią aż takich ciap map, które na wszystko się zgadzają. Ich charakter zdobywcy nie ma wtedy czego zdobywać i sprawa leży. W związku zaczyna powiewać nudą albo wszystko kończy się kłótnią. Daj mu do zrozumienia, że jesteś jeszcze TY i masz ochotę gdzieś iść - to idziesz ! Trzymam za Ciebie kochana kciuki ! Napisz jak idzie ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() nie jest to wszystko tak proste bo on jest z tych co maja ciezki charakter i jak nie to nie....:/ nie wiem juz co robic bo juz mnie to meczy,ale staram sie zmienic pewne jego zachowania lecz obawiam sie ze bezskutecznie ![]() dzisiaj rano probowałam zeby posprzatał w swoim pokoju,bo to zaczyna mnie razic... a on na to ze pozniej to zrobi... no i tak sie skonczyło ze on i tak nie posprzatał ja mu upozadkowałam pare rzeczy,wiec mowiłam mu zeby tylko chociaz starł kurze,i nawet tego nie zrobił,naczynia po wczorajszej imprezie u niego w domu tez sama zmywałam ![]() nie wiem co zrobic zeby wkoncu zaczał cos robic a nie tylko czekac jak albo ja albo jego mama za niego posprzatamy albo pozmywamy ![]() jejka zwariuje ![]() a teraz w dosyc ze mu posprzatałam,pozmywałam,o dkurzyłąm to on mnie odwiuzł do domu i pojechał na giełde ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
No to po kiego diabła mu sprzątałas,odkurzałas i co tam jeszcze? Rączki mu do bokow przyrosły? Jak bedzie musial to w koncu sam posprząta,a jak nauczysz go,ze ty to robisz,to zawsze tak bedzie. No bo niby po co on ma sprzatc,ajk wie,ze Ty wczesniej czy pozniej to zrobisz za niego?
A z tym wychodzeniem... Hmmm..Chyba lepiej,ze bedzie zadowolony,niz mialby Ci awnature robic i przyjmowac postawe "jak ja nie ide to Ty tez nie". A jak pozniej sam bedzie chcial wyjsc z kumplami to w czym problem?Pojdzie,przyjdzie ![]()
![]() |
#51 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no własnie o mnie ![]() wiec tak czy siak musiałam posprzatac tylko nie chciałam sama sprzatac,a on jak czegos nie chce robic to zaczyna udawac jaki to on nie jest zmeczony i ze go wkurzam zrzedzeniem... tak jasne pojdzie przyjdzie ![]() on jak wychodzi z kumplami to zawsze cos sie dzieje ![]() ostatnio jak z nimi wylazł to musiaąłm go szukac taksowka po miescie bo mył tak pijany ze nei wiedział gdzie jest ![]() obudził mnie o 3 w nocy i co miałąm zrobic?? isc dalej spac z mysla ze gdzies siedzi pijany i w kazdej chwili ktos moze sie do niego doczepic... ![]() innym razem targałam go z dyskoteki do domu bo w taksowce chciało mu sie zygac ![]() to jest beznadziejny przypadek ![]() watpie ze jest cokolwiek lubi ktokolwiek kto potrafi mi pomuc ![]() i dlatego ide na resocjalizacje na studia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Ruda,ale dlaczego Ty masz go nianczyc no?
Niech go mama nianczy jak chce. A Ty sprzataj swoje i po sobie.Nie wiem czy mieszkacie razem czy nie,ale jesli nie to ja w ogole nie widze powodu,zebys ty miala mu sprzatc w takiej sytuacji. A co do wyjsc i nachlania sie ,to moze czas,zeby uczyl sie na swoich bledach,a nie "ja sobie popije,a pozniej mnie kobita do domu przytarga na rekach" . Jesli to nie jest jeden taki przypadek,tylko sytuacja powtarzajaca sie,to powinnas pozowlic mu o tej 3 w nocy czolgac sie do domu.
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nie umiałabym go zostawic na pastwe losu gdy jestem mu potrzebna:/ hm...woje i po sobie ,chyba tak zaczne robic bo nie ujadne mu wystarczy 5 minut i a to papierek po cukieru na ziemie mu spadnie a to wysypie swoja odrzywke na ziemie przez przypadek a to koszulke zmieni a ta co sciagał rzuci na ziemie,a wyciagajac swierza z szafy porozwala w niej wszystko ![]() bałaganiarz jakich mało ![]() kurcze az sie zastanawiam czy aby napewno chce go za meza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Nie chodzi o olanie sprawy.
Czasem trzeba z miłosci i z troski pozowlic komus sie "oparzyc" ,zeby drugi raz tego samego nie robił.
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez probuje byc zmieniana bo niektore moje nawyki i zachowanie nie odpowiadaja z czego zdaje sobie sprawe. Ale jesli to Lew (tak jak ja) to masz dwa wyjscia: 1. zaakceptowac to jakim jest 2. odejsc Lwa nie da sie zmienic.
![]() |
![]() |
#56 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() jedyne, co mi w nim przeszkadza, to to, że jest nadmiernie "ciekawski" ![]()
![]() |
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
on poprostu sie strasznie zmienił,widze to ja i osoby z otoczenia ktore go znaja dłuzej ode mnie:/ jakos ani pierwsze wyjscie ani drugie mi nie pauje bo w pierwzym wypadku musiałabym byc chyba swieta zeby sie pogodzic z jego zachowaniem,a drugie wyjscie nie jest wogole brane pod uwage bo nie umiem bez niego funkcjonowac ![]() moge sie z nim kochac,smiac sie z nim,kłucic lub tez płakac przez niego...ale jestesmy razem i z kazda sprawa musimy sobie poradzic!!! ja za to jestem BARAN i jak sie upre to musi tak byc!! nie poddaje sie tak szybko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Calkowicie lew (moja krew ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:26.