|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 4
Witam się w nowym wątku. Ja też na początku planuję kupić laktator ręczny
mam nadzieję że będzie wystarczający Dziewczynki czy mogłabym dołączyć do Was na fb?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- A ja wchodzę w aplikację a to już 19 tc... <3 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Moja jedna oszukuje. Ledwo 19+1 wczoraj wyskoczyło a ona mi na 20 tydzień wskazuje. Po mojemu to 19.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem, tak żartuję, ale liczę skończone tygodnie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#35 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
licz zaczete,bedziesz juz miala polmetek![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
😍😍😍 22 😍 kiedy to zleciało??
---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Dzień dobry ♥️
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedy to zlecialo 😮 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
hej!!!
Top gaduła ze mnie haha czyli naleśnikowanie u mnie w pełni :P |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w nowym wątku
![]() Wczoraj byliśmy u znajomych i dopiero wstaliśmy ![]() Wczoraj coś poczułam, jakby ktoś mnie smyrał od środka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
A ja witam sie w 20 tyg
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chociaz moge sie wyspac bo nie mam disco w brzuchu 😎Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#45 |
|
Konto usunięte
|
Dotarłam i ja ; )
Meble niestety w toku. Szafa nie ruszona, szafki nie mają drzwiczek. Jakiś słaby mieliśmy dzień z TŻem co chwilę nie mogliśmy się porozumieć i tak zeszło. Oby dziś było lepiej Stokrotka gratuluję synka, to babcia z różem nie poszaleje Blaira ja jak widzę w luźnym ciuchu, że mi brzuch wyłazi to mimo bycia chudym szczypiorkiem nie jestem zachwycona. U mnie waga na zero, ciążę ciężko rozpoznać, wyglądam jak obżarty szczypior Chyba tak będę całą ciążę smęcić - jak stara zrzędliwa baba się zachowuję |
|
|
|
#46 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak na wszelki, wielki. Jakby nasze sutki były wklęsłe- pomoże, przy ew. potrzebie dokarmienia- odciągniemy swoje i podamy, przy zastoju, jak Dziecko będzie spało w najlepsze- też pomoże. Przy rozkręcaniu laktacji na początek też pomoże, potem jak coś kurier dowiezie na drugi dzień. Ja mam zaufanie do medeli. Mam mini electric. Ręczny aventu, ale dostany "w spadku" Jakbym miała kupować- brałabym na początek ręczny medeli. Jak będzie potrzeba- podziałamy, uzbieramy, rozkręci laktacje (na dłuższe posiedzenia jednak elektryczny będzie łatwiejszy, ale to też kwestia gustu i biustu) Ja spędziłam dość dużo czasu z laktatorami. Dość długo rozkręcałam laktację, a później schodziłam z mm i dokarmiałam swoim. Moje obserwacje i odczucia są takie, że aventu ręcznym mi się dobrze ściągało. Medelą mini electric również. Ale głośno buczał, co w nocy mnie wkurzało. Co do bólu- to kwestia doboru dobrej wielkości lejka. Miałam najpierw za duży i bolało... Przy mniejszym- czułam, że mam coś przysssane, ale nie żeby mnie coś skręcało. Medela ma regulację mocy ściągania. (warto na to zwrócić uwagę wybierając laktator- to sobie same będzie podkręcać moc )Avent ręczny sprawdzał się dobrze przy wyjściach z domu, mam też wrażenie, że ściągał więcej (o ilości ściąganego mleka mogłabym napisać elaborat... ale zapamiętajcie proszę! Laktator nie jest wyznacznikiem, czy macie mleko w piersiach. Często ściągałam na pusto. Żeby rozkręcić laktacje. 10 ml to był nie lada wyczyn dla mnie! A totalnym maximum było 50-60 ml (ze dwa razy mi się tyle udało ), ale ja większość spotkań z latatorem miałam po nakarmieniu piersią, żeby właśnie laktację rozkręcać...A koniec końców mleko modyfikowane odstawiłam jakoś w 7-8 miesiącu (jak już na dobre podejrzewałam, że jego płacze i budzenie, to nie kwestia głodu, tylko alergii na białko mleka...) i potem był kp jeszcze do ponad 2 lat. Jakbym wiedziała, że będę używała tyle czasu laktatora, to bym brała medele swing. Wypożyczałam kilka razy szpitalne sprzęty, ale mimo wszystko ręczny aventu, jakoś mi najbardziej przypadł do gustu... Medela ręczna też dobrze się prezentuje. Ale to dlatego, że do samej firmy mam zaufanie. Do innych nie do końca. |
|
|
|
|
#47 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry z rana,
U nas śnieżek prószy ![]() Wybieramy się dziś na Jarmark Świąteczny na chwilkę, a potem leniuchowanie bo jutro plan będzie mocno napięty. Co do laktatora, ja kierowałam się raczej butelką do karmienia bo te są dedykowane w większości do laktatorów, oczywiście nie mogli zrobić neutralnych do wszystkich...bo kasa by uciekła. ![]() U mnie padło na Medelę elektryczny, ale tylko dla tego że mam to szczęście go dostać. Przynajmniej jeden temat mam z głowy. [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7975253 1] Blaira ja jak widzę w luźnym ciuchu, że mi brzuch wyłazi to mimo bycia chudym szczypiorkiem nie jestem zachwycona. U mnie waga na zero, ciążę ciężko rozpoznać, wyglądam jak obżarty szczypior Chyba tak będę całą ciążę smęcić - jak stara zrzędliwa baba się zachowuję To chyba będziemy razem sobie tak tu zrzędzić, dopóki dziewczyny nas nie przegonią |
|
|
|
#48 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przytyłam niecałe 2kg, ale czuję się nieładnie. Wpijają mi się już wszystkie staniki i na plecach pod zapięciem tworzy mi się taki wałek, którego nienawidzę ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- A z dziwnych objawów, któraś może coś takiego ma? : od jakegoś czasu czuję ucisk w lewiej pachwinie, tak jakbym miała za ciasne, wpijające się w pachwinę majtki (co jest niemożliwe, bo takowych nie noszę). Spytam 2.01 na wizycie mojej gin. A tak w ogóle to mi smutno bo od lutego zmieniam gina - do końca moja ciąża będzie prowadzona w klinice, w której będę rodzić. W styczniu ostatnia wizyta z mojąąąąą |
|
|
|
|
#49 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam kubeczki aventu i w nich zostawiałam mleko. Potem przelewałam tyle, ile potrzeba do butli medeli i podgrzewałam (miałam smoczki calma- jak coś to pamiętajcie, żeby je dobrze złożyć bo one składają się z trzech elementów. Jak robiłam mm to trząchanie z zakrętką bo wytwarza się podciśnienie... o czym się przekonałam na swoim dziecku, bo mu poleciało takie prawo fizyki proste, a ja nie pomyślałam. W zwykłych butlach to nie robi różnicy, bo jest po prostu dziurka )
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Nat ja mam tak w prawej i pytałam i słyszałam, że takie uciski są normalne jeśli nie trwa to po kilka godzin lecz krótko i że to się rozciągają więzadła macicy.
|
|
|
#51 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie 2kg dopiero na plusie ale tylko cycki i brzuch większe. Jak ubiorę przylegającą bluzkę to widać że to ciąża, a jak sweter oversize to nawet nikt by nie zauważył 😉 jutro zacznę 18tc tzn 17t1d 😊 i jutro mam wizytę, może dowiem się jaka płeć 😉 jutro dużo nas ma wizyty super ❤️
|
|
|
#52 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#53 |
|
Konto usunięte
|
Nat bierzemy Cię
![]() Z dziwnych objawów to uszy mi się zatykają jak dłużej chodzę poza domem, błędnik dostaje świra i zaczynam gadać przez nos. TŻ się za każdym razem przeraża, że mnie łapie przeziębienie. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Rumians o tak. Od tygodnia irytujące są zatykające się uszy!
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7975369 6]Nat bierzemy Cię
![]() Z dziwnych objawów to uszy mi się zatykają jak dłużej chodzę poza domem, błędnik dostaje świra i zaczynam gadać przez nos. TŻ się za każdym razem przeraża, że mnie łapie przeziębienie.[/QUOTE] Mi się też uszy zatykają! Straszne to jest. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#57 | |
|
Wtajemniczenie
|
No tak przelewać można do butelek zawsze to troszkę bardziej kłopotliwe, ale jakieś rozwiązanie.
naleśnikona dzięki za poradę ze wstrząsaniem ![]() Cytat:
No mi mocno poszło w cycki, mąż zachwycony i zmartwiony że to tylko czasowo
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widac ze sie znasz i sporo przetestowalas,chyba powinnas zostac naszym guru informacyjnym ale nie uzywalam czesto bo lubialam kp i na szczescie nie mialam problemow,najlepszy jak cyce nabrzmiale bo szybciutko odciagalam troche zeby ulzyc![]() Ja przytylam zawrotne 2 kg w porownaniu do wagi sprzed ciazy i super mi z tym ze mi brzuszek widac i wogole,tyle ze ja w miare wysoka to moze przez to sie nie przejmuje
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak wasze pepki? 😁 zauważyliście już jakieś zmiany ?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:05.

mam nadzieję że będzie wystarczający 

ale chociaz moge sie wyspac bo nie mam disco w brzuchu 😎
ręczny czy elektryczny? Avent, medela czy lovi? Czy jeszcze jakiś inny? 

widac ze sie znasz i sporo przetestowalas,chyba powinnas zostac naszym guru informacyjnym