|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak delikatnie zerwać z facetem, żeby nie tracić kontaktu?
Cytat:
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;79847711]Troll, nie troll, ale ja też niekoniecznie chciałabym mieć partnera o imieniu Janusz.
[/QUOTE]No ok, ale chyba jego imię i memy na temat Januszy znała zanim weszła z nim w związek i przedstawiła rodzicom?
|
|
#33 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To nie te święta, bo mam wrażenie, że "jaja sobie robisz". |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
Jak delikatnie zerwać z facetem, żeby nie tracić kontaktu? Kontynuacja.
Część dalsza tematu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1200091
Nie zniknęłam tylko byłam zajęta świetami. Wiele dziewczyn pisze po co z nim zaczelam sie spotykac, wiec odpowiadam, że zaczęłam z nim bo myślałam że mi to nie będzie przeszkadzało i się przyzwyczaję, ale jednak się nie przyzwyczaiłam i by mi to przeszkadzało. Przecież nawet na wizazu jest pełno nasmiewania się z Januszy i Grazyn. Cały internet o tym mowi a ostatnio właśnie było nasilenie. |
|
|
|
|
#36 |
|
Gazela inteligencji
|
A co jeśli weźmiesz sobie wojtka, a po ślubie nagle będzie wysyp memów z Wojtkiem? Szybki rozwód?
Wątpię, że z Janusza i Grażyny będziemy się śmiać do końca naszych dni, ale coz, ja bym na przykład Oktawiana czy Fabiana nie chciała, sama nie wiem czemu. Ale nie wyglada mi to na wątek na serio
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Wg mnie Twój problem jest z pupy. Mi też jedne imiona podobają się bardziej, a inne miej. Nie dobieram jednak znajomych i partnerów pod tym kątem. Do każdego imienia można się przyzwyczaić, zwłaszcza jeśli imię należy do kogoś kogo kochamy czy lubimy. Skoro imię Ci się nie podoba to zwracaj się do niego misiu, skarbie, kochanie i tyle
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
Ja do tego imienia nic nie mam, przecież nie jest brzydkie ani śmieszne. Chodzi o to że chce mieć poważnego faceta a jak on komuś powie swoje imie czy pokaże dowód to druga osoba będzie się śmiała...
|
|
|
|
|
#39 |
|
Przepompownia Ścieków
|
Jeśli Twój problem jest realny (poprzedni wątek uznałam za trolling), to mogę go określić "problemem pierwszego świata". Imię Janusz to polskie imię, pochodzi chyba od imienia Jan. Niestety zaczęło się kojarzyć z prostactwem i polaczkowatością. Ale kto to zrobił? kto zaczął ten wirus przesyłać? Kto takie memy robi? Niemcy? Żydzi?
![]() :brzyda l:![]() Weź się dziewczyno zastanów przez chwilę. Fajny chłopak, z dystansem do siebie i jedna wada - memowe imię <damdamDAAAAAAM> Jeśli ktoś na dzień dobry będzie cisnął bekę z człowieka, bo ma na imię Janusz, to to jest właśnie januszowanie kurde. Ja pitolę, dajcie mi pistolet, bo nie chcę tu już egzystować ale przedtem podaj numer telefonu do Janusza, pocieszę go po Twoim odejściu ![]() Tak, w Urzędzie Gminy będą się śmiać, jak dowód pokaże. W monopolowym będzie beka jak będzie browara kupował. W USC, jak będzie cywilny brał. W jakim Ty się towarzystwie obracasz? Same buraki Cię otaczają? Mnie też się to imię zaczęło kojarzyć niefajnie, właśnie przez te memy. Ale jest na to lekarstwo. Wiesz jakie? Ograniczyć oglądanie i wysyłanie tych cholernych memów. Ograniczyć wyśmiewanie się z inności ludzi, polskich kompleksów. Postarać się być dumnym Polakiem, a nie wsiurem. Jak ten kraj ma być normalny skoro na poziomie jednostki są takie kompleksy ogromne? Aż mną telepię. Idę po browara, taka ze mnie Grażyna. Edytowane przez xenon88 Czas edycji: 2017-12-23 o 14:49 |
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps ludzie ktorzy sugeruja sie obcymi opiniami sa niedojrzali i nie powinni wchodzic w zwiazki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
Trochę słaby powód do zerwania.
Mam znajomego o tym samym imieniu i sobie wyobraź, że miał tak na imię jeszcze zanim zaczęło to być modne w memach. Ale spójrz na to inaczej- gdybyś była totalnie zauroczona tym Januszem i zależałoby Ci na nim, na pewno nie szukałabyś takich dennych powodów do rozstania jak np. memiczne imię. To, że szukasz błahych powodów znaczy moim zdaniem, że po prostu nie czujesz do niego nic większego i pewnie nawet gdyby miał na imię Adam, Darek czy Krzysiek nic byś nie poczuła.
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.” |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz, odpuść go sobie. Jak Ci imię nie odpowiada i nie potrafisz tego zmienić, to tego dłużej nie ciągnij. Dla JEGO dobra i szczęścia, no bez jaj..
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Serio to czy ktoś jest poważny czy nie oceniasz na podstawie imienia drugiego człowieka? Dziewczyno wieje od Ciebie taką pustą, że aż szkoda słów. Zostaw tego chłopaka w spokoju, bo szkoda go dla Ciebie. Ja też nie wiem w jakim Ty się obracasz towarzystwie, że będą się śmiać z jego imienia. Z resztą nawet jeśli to świadczy tylko i wyłącznie o nich. Czy do tej pory się ktoś z tego śmiał?
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem nie nadajesz się do dojrzałego związku. Jeśli poznałabym wspaniałego faceta o imieniu Bucefał McKutafson, to brałabym go jak misę miodu i ewentualnie delikatnie zasugerowałabym, że będę mówić na niego Bartek. Problem z tyłka rodem, ewidentnie na facecie ci nie zależy.
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak delikatnie zerwać z facetem, żeby nie tracić kontaktu? Kontynuacja.
Zmień swoje imię lub zróbcie to oboje, np Seba i Andżela lub Brajan i Nikola. Z duchem czasu
|
|
|
|
|
#48 |
|
Przepompownia Ścieków
|
Się trochę uniosłam w poprzednim wpisie, sorry <nie kupiłam browara, tylko ciastka, więc trzeźwa jestem jak niemowlę, żeby nie było
>. Ale po prostu jak przeczytałam o problemie, a potem jeszcze ta argumentacja, że Ty chcesz poważnego faceta, a przez jego imię będą się z niego śmiali... Kopara mi opadła. Nie sądziłam, że można mieć takie problemy. Zazwyczaj realnie mało mnie naprawdę rusza na tym forum, ale Twój temat, Autorko mnie zwyczajnie wk**wił. Gdybyś miała z 15 lat to jeeeeszczeee mogłabym zrozumieć (ledwo, ledwo). Ale jeśli jesteś dorosłą kobietą... Dziewczyny mają rację - gdyby Ci na na chłopaku naprawdę zależało to jego "obciachowe" imię miałabyś w tyłku, bo mogłabyś do niego mówić Jasiek, albo nie wiem... Dżony, ewentualnie Dżanusz Moglibyście z tego zrobić swój prywatny kabaret, to by mogło dać fajny klimat relacji. Ale nie to nie. Daj chłopakowi spokój. I się zastanów nad sytuacją może trochę głębiej niż tylko "bo inni będą się śmiali z niego". Na opinii otoczenia świat się nie kończy. Ale w sumie nie odpowiedziałam na prośbę z tytułu wątku. Jak zerwać? Powiedzieć, że jednak Ci się nie podoba tak bardzo jak na samym początku, że to nie to (bo w sumie to prawda chyba). Nie wiem, czy mówienie "nie chcę się z tobą spotykać bo masz memowe imię" nie spowoduje u niego ataku histerycznego śmiechu, ale jeśli lubisz adrenalinę i nowe doświadczenia, możesz spróbować szczerości Nic do Ciebie nie mam Autorko, ale po prostu musimy się wyleczyć ze swoich kompleksów, bo one nas zabiją. Trzymaj się i mimo wszystko, Wesołych Świąt Edytowane przez xenon88 Czas edycji: 2017-12-23 o 22:16 |
|
|
|
|
#49 |
|
Zadomowienie
|
Zawsze "Januszem" można być tylko w dowodzie. A dla rodziny, dziewczyny, znajomych itd. po prostu Jankiem. Jak się komuś przedstawia to używa swojego pełnego imienia?
Gdzieś tam u znajomych znajomych spotkałam się z chłopakiem o imieniu Wacław, ale jego prawdziwe imię wszyscy poznali dopiero na facebooku, bo przedstawiał się używając pseudonimu (w tym przypadku nawet zdrobnienie imienia nie brzmi dobrze, więc inni mają gorzej)
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- [1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;79847711]Troll, nie troll, ale ja też niekoniecznie chciałabym mieć partnera o imieniu Janusz. [/QUOTE]Hmmm. Ciekawe czy mężczyźni też mają wybrane imiona. A nie uważasz że jeśli ja to tak zawstydza to nie powinna z nim z ogóle wchodzić w związek bo to nie jest normalne żeby być z kims a później go zostawic bo ma nie takie imie ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- [1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;79849041]Ktoś chce mieć osobę przystojną, ktoś inteligentną, a ktoś z ładnym imieniem lub nazwiskiem. Nie wiem czemu ma to kogoś oburzać, jeżeli żadna osoba nie zostanie skrzywdzona.[/QUOTE] No właśnie zostanie bo ona już z nim jest a zostawi go z powodu jego imienia myślisz że jeśli on ją kocha to to nie będzie dla niego krzywda |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

[/QUOTE]