Wspólne mieszkanie - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-12-29, 16:13   #31
mariamalaria
BAN stały

Dot.: Wspólne mieszkanie

Po 6 latach życia w związku na odległość. Chcieliśmy wcześniej, ale jego tam trzymała praca, mnie tu.
A z poprzednim nie chciałam nigdy mieszkać. Tydzień najdłużej i do siebie. Mimo 9 lat razem.
mariamalaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-29, 16:25   #32
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kyriana Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Powiedzcie mi jak wygląda Wasze wspólne mieszkanie razem? Po jakim stażu związku zdecydowaliście się na ten krok? Dużo się kłóciliście? Ja ze swoim TŻ zastanawiamy się nad tym krokiem za niedługi czas, ale nie wiem czy damy radę to przetrwać bez burzliwości i dogadując się
Bylismy razem moze ze 3 miesiace. Dziwie sie, ze juz rozwazasz straszne klotnie i jakies kryzysy w zwiazku ze wspolnym mieszkaniem. Brzmisz jakby jedno z was musialo wyjechac na rok bez kontaktu i bys sie bala ze związek nie przetrwa.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-29, 16:41   #33
mariamalaria
BAN stały

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Bylismy razem moze ze 3 miesiace. Dziwie sie, ze juz rozwazasz straszne klotnie i jakies kryzysy w zwiazku ze wspolnym mieszkaniem. Brzmisz jakby jedno z was musialo wyjechac na rok bez kontaktu i bys sie bala ze związek nie przetrwa.

Kłótnie, to może nie, ale w wielu sprawach były dyskusje na początku. W 5
Stary 2017-12-29, 16:49   #34
57d469676eb95e4afe06d5c46bd77df5270daf8d_6584d1a317847
Konto usunięte

Zamieszkaliśmy razem po około 1,5 miesiąca związku (2 miesiące znajomości). Nie mamy burzliwych charakterów, więc po prostu rozmawialiśmy na bieżąco, jak się jakiś zgrzyt pojawiał. Najwięcej rozmów odbyło się chyba na temat kota w styczniu nam stuknie rok związku
Nie żałuję decyzji o wspólnym zamieszkaniu, wtedy to była najlepsza opcja, bo ze względu na to, że ja pracowałam na różne zmiany (także w weekendy, święta i nocki), a TŻ poza pracą chodził na treningi, to ciężko było ustalić termin spotkania, a tak to chociaż w drzwiach można było dać buziaka, jak ja wracałam z pracy, a TŻ wychodził nie odczuwam też braku randek - często wychodzimy z domu.

57d469676eb95e4afe06d5c46bd77df5270daf8d_6584d1a317847 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-29, 16:55   #35
wyrdzia
Przyczajenie

Ja z moim byłym TŻ zamieszkałam po roku znajomości ale w naszym wypadku pół roku później sie rozstaliśmy. Dużo zależy od charakteru Twojego i jego. U nas szara codzienność pokazała, że jednak do siebie nie pasujemy
Stary 2017-12-29, 17:09   #36
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kyriana Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Powiedzcie mi jak wygląda Wasze wspólne mieszkanie razem? Po jakim stażu związku zdecydowaliście się na ten krok? Dużo się kłóciliście? Ja ze swoim TŻ zastanawiamy się nad tym krokiem za niedługi czas, ale nie wiem czy damy radę to przetrwać bez burzliwości i dogadując się
Po pol roku znajomosci. Klocimy sie rzadko.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-29, 17:32   #37
mariamalaria
BAN stały

Cytat:
Napisane przez wyrdzia Pokaż wiadomość
Ja z moim byłym TŻ zamieszkałam po roku znajomości ale w naszym wypadku pół roku później sie rozstaliśmy. Dużo zależy od charakteru Twojego i jego. U nas szara codzienność pokazała, że jednak do siebie nie pasujemy
Bywa. Z byłym ledwo tydzień wytrzymywałam
Stary 2017-12-29, 17:33   #38
megamag
BAN stały

Wspólne mieszkanie jest bardzo fajne i komfortowe poza trzema sytuacjami:
1. Macie wizję miłości z Cierpień młodego Wertera i kiedy okaże się, że to drugie robi kupę, czar pryśnie.
2. Jedno jest ekstremalnym brudasem.
3. Tak naprawdę się nie lubicie i kiedy będziecie się za często widzieć, już sama obecność partnera zacznie was wkurzać.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-29, 17:37   #39
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
2. Jedno jest ekstremalnym brudasem.
a ja bym powiedziała: macie ekstremalnie różne podejście do obowiązkow domowych. Z pedantem może być gorzej niż z brudasem.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-29, 17:40   #40
mariamalaria
BAN stały

Dokładnie. Pamiętam focha byłego, gdy do niego przyszłam, ugotowałam pyszny obiad, ale podałam, nie posprzatawszy wcześniej kuchni.
Stary 2017-12-29, 19:32   #41
Cockatrice
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mariamalaria Pokaż wiadomość
Po 6 latach życia w związku na odległość. Chcieliśmy wcześniej, ale jego tam trzymała praca, mnie tu.
A z poprzednim nie chciałam nigdy mieszkać. Tydzień najdłużej i do siebie. Mimo 9 lat razem.
Przez 9 lat nie zamieszkaliście ze sobą na dłużej? :O
Cockatrice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-12-29, 20:12   #42
mariamalaria
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Cockatrice Pokaż wiadomość
Przez 9 lat nie zamieszkaliście ze sobą na dłużej? :O
Tak. Każde w swoim mieszkaniu.
Stary 2017-12-29, 20:14   #43
Cockatrice
Rozeznanie

Cytat:
Tak. Każde w swoim mieszkaniu.
Dlaczego padła taka decyzja?

Sent from my HUAWEI CAN-L11 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2017-12-29, 20:17   #44
mariamalaria
BAN stały

Cytat:
Dlaczego padła taka decyzja?

Sent from my HUAWEI CAN-L11 using Wizaz Forum mobile app
Nie chciałam i on nie chciał. Chyba czułam, że to nie ten jedyny. Trudny typ. Z obecnym szybko wiedziałam, że chcę i że to my jesteśmy dla siebie. Ale sześć prawie lat trwało, zanim to było możliwe.
Stary 2017-12-29, 22:14   #45
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
a ja bym powiedziała: macie ekstremalnie różne podejście do obowiązkow domowych. Z pedantem może być gorzej niż z brudasem.
To zalezy. Moj troche jest pedantem i sprzata po moim wysprzataniu. W sensie widzi jeszcze jakis brud, ktory dla mnie jest niewidoczny. Ale co wazne nie narzeka, tylko sam chwyta sciereczke i szoruje. Nigdy sie o to nie klocimy, kazdy robi co chce.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-12-30, 00:01   #46
Cockatrice
Rozeznanie

Cytat:
Nie chciałam i on nie chciał. Chyba czułam, że to nie ten jedyny. Trudny typ. Z obecnym szybko wiedziałam, że chcę i że to my jesteśmy dla siebie. Ale sześć prawie lat trwało, zanim to było możliwe.
Jestem w szoku, że byłaś z nim tak długo, skoro wiedziałaś, że to nie ten jedyny.
Stary 2017-12-30, 08:17   #47
mariamalaria
BAN stały

Cytat:
Jestem w szoku, że byłaś z nim tak długo, skoro wiedziałaś, że to nie ten jedyny.
Czemu? Na początku bardziej byłam zakochana. Potem byliśmy taką trochę kumpelską parą. Bywało fajnie - dobry seks, wspólny czas, zwierzak. Bywało gorzej, bo charakter to on miał trudny. I tak to trwało. Ty wiesz, ile związków po paru latach tak żyje? Wygodniej we dwoje, wspolni przyjaciele, powiązania. Pod koniec już wiedziałam, że powinnam go pożegnać jako partnera, skoro jesteśmy kumplami. Ale jakoś nie mogłam zdobyć się na odwagę.
Stary 2017-12-30, 08:27   #48
mary_poppins
sissy that walk

My zamieszkałyśmy razem po prawie 2 latach, mieszkamy od ponad roku już i nie było typowych problemów z docieraniem się - może dlatego, że wcześniej dzieliła nas jakaś tam odległość więc spędzałysmy razem całe weekendy i wolne dni (też w domu). Mnie trochę szlag trafia na jej bałaganiarstwo, TŻ pewnie na moje lenistwo... ale ominęły nas częste problemy z kryzysami, opadnięciem różowych okularów itp.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-30, 08:38   #49
mariamalaria
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
My zamieszkałyśmy razem po prawie 2 latach, mieszkamy od ponad roku już i nie było typowych problemów z docieraniem się - może dlatego, że wcześniej dzieliła nas jakaś tam odległość więc spędzałysmy razem całe weekendy i wolne dni (też w domu). Mnie trochę szlag trafia na jej bałaganiarstwo, TŻ pewnie na moje lenistwo... ale ominęły nas częste problemy z kryzysami, opadnięciem różowych okularów itp.
No właśnie udaje się wtedy, gdy na siłę nie staramy się dostosować partnera do własnych przyzwyczajeń, czy standardów i wtedy wypracowuje się nowe, wspólne.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-12-30, 08:46   #50
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Od prawie samego poczatku spedzalismy ze soba cale weekendy. Potem doszlo nocowanie w tygodniu. Rok pozniej pomieszkiwalam w kawalerce ( jeszcze nie bylo oficjalne wspolne mieszkanie, bo nie mialam stalej pracy ale w domu malo bywalam). Po dwoch latach zamieszkalismy juz na serio.
Jestesmy ze soba 4 lata.
Docierania nie bylo, dobrze sie znalismy.
Klotnie mamy od niedawna tak naprawde, ale o calkiem inne rzeczy niz sprzatanie czy zle postawiony kubek.

Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-31, 07:32   #51
bonasera
Zadomowienie

Zamieszkaliśmy razem po dwóch latach związku, obyło się bez większych kłótni.

Nie jest próżnością znać swoje dobre strony, przeciwnie - głupotą byłoby ich nie doceniać.
bonasera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-31, 14:02   #52
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

po 3 miesiacach od poznania
nie mielismy zadnych klotni ani docierania sie
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-31, 15:31   #53
raye
Przyczajenie

A może ktoś z doświadczonych osób opowie trochę w jaki sposób rozgraniczaliście czas - wiadomo każdy ma swoją pracę, inne godziny pracy, przychodzicie do domu i co? każdy zajmował się czymś swoim, czy raczej była pewna rutyna dnia (np. wspólny obiad, kolacja w międzyczasie jakiś film obejrzany razem - a czasu dla siebie raczej każdy ma nie wiele?)
raye jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-31, 15:34   #54
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

U mnie każdy zajmuje się większość czasu wolnego swoim czyt siedzi przy swoim komputerze, chyba że nas najdzie na "o, obejrzyjmy film". W weekendy zwykle czasu tak typowo dla siebie jest więcej.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-31, 15:35   #55
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Pół roku związku, były kłótnie i spiecia na początku. Od września tego roku do tej pory i nie zanosi się na zmiany.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-31, 15:38   #56
bonasera
Zadomowienie

U nas nie ma kompletnie żadnego planu dnia. Ja pracuję zmianowo, przez tydzień pracuję do 14, kolejny tydzień do 22,z kolei mój TŻ jest kierowcą i codziennie zaczyna i kończy pracę o różnych godzinach. Jeżeli zdarzy się tak, że kończymy w miarę zgranie, to zazwyczaj jemy razem obiad, jak mamy siły to jakiś spacer albo jedziemy na większe zakupy.
Każdy swoje rzeczy (on coś przy samochodzie czy jakieś tam majsterkowanie, ja prasowanie, zalegnięcie z książką czy oglądanie swoich seriali :P) zostawiamy właśnie na czas kiedy tego drugiego nie ma w domu, właśnie po to, żeby razem ten wspólny czas, jak się trafi.

Nie jest próżnością znać swoje dobre strony, przeciwnie - głupotą byłoby ich nie doceniać.

Edytowane przez bonasera
Czas edycji: 2017-12-31 o 15:39
bonasera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-31, 16:19   #57
Miluchova
Zadomowienie

Po 4 miesiącach związku, mieszkamy ze sobą drugi rok i nie kłócimy się, jesteśmy oboje za rozmową jak coś nie pasuje, a nie zamiataniem pod dywan i darciem się na drugą osobę ;P
Miluchova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-31, 17:37   #58
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raye Pokaż wiadomość
A może ktoś z doświadczonych osób opowie trochę w jaki sposób rozgraniczaliście czas - wiadomo każdy ma swoją pracę, inne godziny pracy, przychodzicie do domu i co? każdy zajmował się czymś swoim, czy raczej była pewna rutyna dnia (np. wspólny obiad, kolacja w międzyczasie jakiś film obejrzany razem - a czasu dla siebie raczej każdy ma nie wiele?)
Czesto jemy wspolne sniadanie przed praca i kolacje po pracy, obiady tylko w weekend razem. Czasem czytamy razem ksiazki w sensie kazdy swoja na czytniku. Chodzimy razem na basen (kryty, wiec tez zima), na rowery, spacery nad Sekwana, wystawy mody (moj Tz sie interesuje, a mamy pod nosem), teatr, opera.
Stary 2018-01-01, 09:38   #59
mariamalaria
BAN stały

Cytat:
Napisane przez raye Pokaż wiadomość
Nie wiem, co masz na myśli. Czas dla siebie, to też czas bycia razem. Jeśli chce się z kimś być, to chce się też spędzać z nim czas.

Edytowane przez mariamalaria
Czas edycji: 2018-01-01 o 11:24
Stary 2018-01-01, 09:56   #60
ptasie__mleczko
Rozeznanie

My zamieszkalismy po 4 latach bycia razem, już po 3 latach planowaliśmy to. U nas jak razem zamieszkalismy to właśnie skończyły się wszystkie kłótnie. My też na samym początku zrobiliśmy na karteczce podział obowiązków domowych, kto za co i kiedy odpowiada. I tak mieszkamy już niecałe 6 lat razem

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości