|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy to jest deal-breaker - przed pierwszym spotkaniem
Cytat:
Być może gdyby się bliżej poznali, znajomość się fajnie rozwijała a on był w porządku, nie jakiś patus, wspomniał by o tym żartem miesiąc później i wszyscy by się pośmiali. A tak zostaje niesmak i zastanawianie się czy mu się to może zdarza częściej, czy jednak nie i pisanie po wizażach.
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie facet miałby minusa że nie pomyslał by pic mniej. Nie chodzi o to że ma robic ołtarzyki pannie z która gada 2 tygodnie ale zapewne doceniłaby autorka to ze dzien wczesniej mial impreze i pił mniej a przeciez mógł sie schlać jak świnia. Poza tym troche sie znaja, widział zdjecie itd. Miałby plusa że odpowiednio wczesniej odwołał spotkanie. Ja dałabym szanse jeszcze facetowi ale niech teraz on zadziała cos. Chociaz dziwne że 30 latek nie umie pic i sie schlał, wiedzac że ma randke.
Kazdy zwiazek od czegos sie zaczyna. A moze to ta" randka" z tą dziewczyna? |
|
|
|
|
#33 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie toleruję picia alkoholu. Sama nie piję i tego samego oczekuję od osób z mojego otoczenia. Ten facet z wątku ma plusa za szczerość, ale ja bym więcej z nim się nie kontaktowała. Nie kontaktuję się z ludźmi, którzy mi nie pasują.
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Nie rozumiem zbytnio tego wątku. Czego autorko oczekujesz? Dla każdego coś innego może być deal breakerem. Jeżeli dla ciebie to jest deal breakerem to po prostu go zablokuj/ignoruj wiadomości i tyle. Jeżeli nie to możesz mu dać jeszcze szansę - niech zaproponuje inny termin. Na forum będą różne opinie ale nie wiem co one ci dadzą, skoro tu chodzi o twoje uczucia.
Ja sam nie mam dosyć dobrego zdania o piciu alkoholu tak, że potem cały dzień się umiera. I raczej jakbym wiedział, że ktoś to lubi często robić to byłby to dla mnie deal breaker. Ale to ja. Poza tym facet powiedział ci że stało się to pierwszy raz od 3 lat więc... Edytowane przez Beniak Czas edycji: 2018-02-11 o 13:40 |
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Niby jesteś po 30-stce, a zakładasz wątek, że facet, którego NIGDY nie widziałaś Cię olał.
W dodatku nie ma żadnych podstaw sądzić, że ma Cię w dupie, każdy może mieć słabszy dzień. Gdyby przeciętny facet tworzył wątek zawsze w takiej sytuacji, zapraszając gdzieś dziewczynę, to moderatorzy zwolniliby się od nadmiaru roboty. Edytowane przez don_roberto Czas edycji: 2018-02-11 o 14:55 |
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#38 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem, można paplać bez pomyślunku co ślina na język przyniesie, a można też nie robić z siebie ostatniego nieogara.
|
|
|
#40 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tylko weź pod uwagę, że masz już +30 lat, więc opcje na znalezienia normalnego faceta z każdym rokiem maleją. |
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dodaj jeszcze, że zegar tyka. Edytowane przez 201803071142 Czas edycji: 2018-02-11 o 14:52 |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nazwałam tego kłamstwem. A "nie dam rady spotkać się, bo mam kaca" jest bardziej szczere niż "kiepsko się czuje".
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Stawiając 'piękne słówka' w opozycji do szczerości pośrednio nazwałaś je kłamstwem.
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Zakładam, że autorka nie chce wiązać się z chłopakiem w wieku 18-25 lat, więc tacy w jej wieku często są już a) żonaci b) rozwiedzeni c) mają dzieci.
Kobiety po 30 często mają już parcie na dzidzię, ślub, założenie rodziny. Facetowi się aż tak nie spieszy (no, chyba że jakiemuś białemu rycerzowi, ale tacy już raczej rodziny pozakładali). No nie oszukujmy się, ale to 30+ lat to już taki ostatni dzwonek na założenie rodziny. Wiem, że kobiety 40+ rodzą dzieci, ale to nigdy w 100% nie wiadomo czy się w ogóle w tą ciążę zajdzie, albo czy się ją donosi. Poza tym, młodsza kobieta ma więcej energii i siły do zajmowania się małym dzieckiem. 40 lat jest raczej takim wiekiem, gdzie pomału dzieci wchodzą w dorosłość, a kobieta może odpocząć. I błagam, nie rzucajcie teraz przykładami : "Moja ciotka urodziła dziecko w wieku 60 lat i jest szczęśliwą mamą!". Może i jest to możliwe, ale kobieta w wieku 30 lat nie wie czy uda się zajść w ciążę w wieku 40/50/60 lat. W sumie nikt tego nie wie. Chyba, ze są jakieś badania które szacują przez ile lat kobieta jeszcze będzie płodna? Dlatego facet, któremu się nie spieszy raczej woli nie ryzykować związku z kobietą, która może "zapomnieć tabletki", bo i takie przypadki się zdarzają. Edytowane przez Khaki68 Czas edycji: 2018-02-11 o 15:18 |
|
|
|
|
#45 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No to popłynęłaś. Tak, sensem życia kobiety jest znalezienie dawcy spermy. I nie rozwodnika! O, a już najlepiej wziąć go podstępem na dziecko! I zapomniałabym o najważniejszym - lepszy jakikolwiek chłop niż żaden, bo się zostanie stara panną. Edytowane przez 201803071142 Czas edycji: 2018-02-11 o 15:21 |
|
|
|
|
|
#46 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze z nim odwołasz się do mojego "miał ją okłamywać" odnosiło się to do wymówki samej w sobie. Myślałam, że bardziej popłyniesz z przekręcaniem rzeczywistości. ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
Edytowane przez mc266 Czas edycji: 2018-02-11 o 15:27 |
||
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przecież to wynika ze struktury języka i formy jakiej użyłaś. Może uważaj bardziej na to co piszesz. Sugerowanie komuś "przekręcania rzeczywistości" zanim jeszcze zdąży coś napisać litościwie pominę
|
|
|
#48 |
|
lokalna gwiazda
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ty może dziecka nie chcesz, ale wiele kobiet chce.Ok
|
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałaś, że już każda inna wymówka byłaby lepsza. Podkreślam każda inna. Choć już samo słowo wymówka jest mocno sugestywne. ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Ale złe samopoczucie nie oznacza od razu kaca. Dlatego uważam "wypiłem za dużo i źle się czuje" za bardziej szczere niż "źle się czuje".
|
|
|
#52 |
|
Gazela inteligencji
|
A skąd wiecie, że „przynajmniej jest szczery”? Nigdy nie wiadomo, czy wymówka jest prawdziwa. Nie ma różnicy, czy powiedziałby „mam kaca” czy „źle się czuje”, bo jakby powiedział „złe się czuję”, to skąd byście wiedziały, ze nie jest szczery?
Ten Kac tez może mieć na imię Magda czy inna Gosia.
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#54 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Trzeba pewne rzeczy przyjąć za pewnik, na potrzeby dyskusji, bo zaraz uznamy, że wszystko jest względne i jakakolwiek wymiana zdań nie ma żadnego sensu. |
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Gazela inteligencji
|
Cytat:
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie kazda inna niż to że ma kaca bylaby lepsza. Co nie oznacza że stwierdzenie że źle się czuje byłoby kłamstwem. Nie wiem co tu jest trudnego do zrozumienia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#57 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cooo? Co to ma do wątku??? Skad wiadomo że auorka w ogole chce dzieciaka? O czym ty gadasz??? Wiesz moze cie zaskocze ale sensem życia kobiety nie jest złapanie typa żeby szybko miec dziecko. Równie dobrze 24 latek moze miec juz dziecko. Tak samo 20 latek? Skad pomysł żefacetowi sie nie spieszy? No taa lepiej zakłądac rodzine majac po 40 albo po 60 jak Marek Kondrat. Nie wiem czemu sprowadziłas kobiete do roli inkubatora bo opisałas jedynie temat zachodzenia w ciaze? A co gdy 30 latka nie ma kandydata na ojca? Ma sie pochlastac bo zegar tyka?? Cytat:
Niech "nie ryzykuje" i w ogole nie spotyka sie z kobietami. ![]() Zue kobiety łapia biednego chłopa na dzieciaka Jak one mogą!![]() serio co ty za głupoty piszesz? ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() Kazda kobieta pragnie byc matką. To ja chyba jestem w połowie kobietą bo jakos parcia na dziecko nie mam. Jak bym nie liczyła bilans "chcenia" wychodzi ujemny. ![]() Wymiękam. Serio.
Edytowane przez White_Dove Czas edycji: 2018-02-11 o 17:40 |
|||
|
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#59 |
|
Rozeznanie
|
Niepoważne zachowanie. Skoro spotkanie było umówione od tygodnia, a to były np. urodziny przyjaciela - to o tym też było wiadomo już od dawna. Więc spokojnie szło już np. na 2 dni przed spotkaniem powiedzieć:
- Hej wiesz, w sobotę mój przyjaciel ma urodziny, idę na jego imprezę, prawdopodobnie nie dam rady w niedzielę, przełóżmy na X. A skoro już zdecydował się pójść, to powinien był o tym już w sobotę napisać, żeby Autorka wiedziała czego się spodziewać. A już na 100% nie powinien się tak upijać spodziewając się spotkania następnego dnia, co zresztą samo w sobie jest zachowaniem słabym.
|
|
#60 |
|
BAN stały
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:56.

Jak one mogą!