Jaki Wózek Najlepszy??? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-06-20, 22:32   #31
Aranka
Zakorzenienie

Dot.: Jaki Wózek Najlepszy???

Ja zachorowałam na Mutsy...może za kilka miesięcy mi przejdzie...

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-21, 09:29   #32
ajusia
Raczkowanie

X lander jest super bardzo mi się podoba ale te kółka sa ogromne nasze autko tego nie przezyje. Oglądałam program bardzo przydatny. A co do kółek w chocco to ten wózek który mi się podoba ma kółka o średnicy 18cm czyli nie takie strasznie małe. Ale jak tak o tym wszystkimmyślę żeczywiście stwierdzam że należało by najpierw zmienić samochód. A co są dzicie o moim pomyśle ze spacerówką + ochraniacz na nózki + miękka gondolka???
ajusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-21, 11:47   #33
watka
Rozeznanie

Ajusiu, ja utknęłam w tym samym punkcie: nie ma takiej możliwości żeby zmieścić do samochodu amortyzowany stelaż na dużych (zdejmowanych) kołach, a do tego sztywną gondolę, która zajmuje całe tylne siedzenie (a gdzie dzidziuś w foteliku?). Dlatego ja swojej karocy-inglesiny nie zamierzam nigdzie przewozić. Trudno, przez pierwsze miesiące będziemy stacjonarni, zresztą tak dla maleństwa będzie najlepiej i najzdrowiej, mamy gdzie spacerować.

W związku z tym widzę jedno wyjście: „na wizyty” kupić od razu inny stelaż - spacerówkowy - lekki, zwrotny, ale wciąż amortyzowany. Zwykłą spacerówę, której będę za 8-12 miesięcy używać jako kolejnego wózka, a do niej wkład-nosidło, najlepiej z wyjmowanym usztywnieniem, tak żeby się przerabiało na duży zimowy śpiwór do mojej inglesiny.

Jak jednak czytałaś już powyżej, wyłącznie nosidło nie jest zdrowe dla dzidziusia. A nie namówisz się np. na tą gondolę - Maritę Roana, którą polecała BabciaW? Kręgosłup dzidziusia jest najważniejsze, a po 8-12 miesiącach będziesz wiedziała czego więcej oczekujesz od wózka. A Deltim Focus... co o nim sądzicie? Chyba znowu problemem są za słabe kółka.
Tymczasem pozostaje zmienić samochód no ale taka opcja spodoba się każdemu Tatinkowi

Do poczytania:
http://www.babyboom.pl/forum/index.php/topic,2636.0.html
http://www.babyboom.pl/forum/index.php/topic,2523.0.html
http://www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&f ile=viewtopic&t=7576&star t=150
watka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-21, 12:28   #34
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ajusia
A co są dzicie o moim pomyśle ze spacerówką + ochraniacz na nózki + miękka gondolka???
na takie rozwiązanie namawia mnie koleżanka- i wcale nie wykluczam, chce mi oddać swojego Deltima, z wkładem gondlowym, ja urodzę w grudniu, duzo po dworze biegać więc nie będę... a jak sie zrobi juz ciepło to można dziecko juz w spacerówke wsadzić.
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-21, 16:49   #35
watka
Rozeznanie

Wymiennie gondolę, sidzisko spacerowe i fotelik ma jeszcze podobny do deltima fokusa bebe confort - mam na myśli stelaże z rodziny trophy. Wprawdzie w sklepie dopiero przelotnie oglądałam, ale odniosłam wrażenie że stelaż jest gigantyczny.
Natomiast sądząc z tych linków, co to je tu wklejam, gondola jest duża i porządna, stelaż stosunkowo lekki i zwrotny, jak zwykle siedzisko spacerowe wypada troche gorzej. Ponadto fotelik samochodowy creatis bebe conforta otrzymał bardzo dobrą ocenę w testach ADAC. Gondoli można od biedy uzywać dla noworodka w samochodzie, ale to jest raczej niebezpieczne.
No i jest ich masa na rynku wtórnym, czyli wiele osób je kupuje, co tez o czyms swiadczy.

Ajusiu, my mamy skode felicje kombi z duużym bagażnikiem, i powiem ci że i tak obok skrzynki z narzędziami i flaszek z płynami ciężko tam będzie upchnąć cokolwiek oprócz stelaża.

http://www.noworodek.pl/phpBB2/viewt...er=asc&start=0

http://www.babyvip.pl/index.php?cat_id=29
Stary 2006-06-21, 19:55   #36
Aranka
Zakorzenienie

a co myślicie o tych modelach?

Stary 2006-06-21, 23:27   #37
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

Mamą jeszcze nie jestem, ale trzeci wariant odpada ze względu na paskudny podnóżek. No i te kółko z przodu mnie zniechęca...jakieś takie niestabilne. Są modele trójkołowe, ale solidniej wyglądają.
Bardziej podoba mi się Hauck. Quinny tylko w wersji Buzz.
http://www.bebejouquinny.pl/quinny/buzz/buzz.html
AMILAMIJA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-22, 09:59   #38
afrodyta-83
Przyczajenie

GG do afrodyta-83

My kupilismy wozek jedroch bartatina wielofunkcyjny,gondola i spacerowka z mozliwiscia zamontowania fotelika samochodowego.ma pompowane kola,moze nie jest najlzejszy ale ten najbardziej nam odpowiadal.super amortyzacja.na poczatku chcielismy gleboka spacerowke ale kolezanki synek po paru miesiacach z niej wyrosl i musiala kupic drugi wozek.a zima w spacerowce to chyba nie fajnie wozic dziecko.ja rodze pod koniec lipca i chce przez zime dziecko wozic w gondoli ,ma regulowane siedzisko
afrodyta-83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-22, 10:36   #39
Aranka
Zakorzenienie

Ja niestety urodzę w grudniu i mój wózek musi mieć solidne koła. Małe zimą to totalna porażka na naszych ośnieżono-obłoconych chodnikach- dlatego wersja Quinny Buzz się na pewno nie sprawdzi! Poza tym będzie to najzimniejsza pora roku i musi być cieplutki. Wczoraj byłam w sklepie z wózkami i ta wersja Quinny z gondolą rewelacyjnie się prowadzi, jest bardzo zwrotny i bardzo stabilny. nie chodzi tu o modę na trzykołowce bo akurat nie jestem jej entuzjastką ale pani w sklepie doardziła mi ten wariant na zimę i przypadł mi do gustu.

Stary 2006-06-22, 11:06   #40
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

Aranka, skoro tak mówisz, to pewnie tak jest. Widziałam ostatnio sporo tych wózków, więc pewnie jest jakiś powod ich zakupu.
Dla mnie nie ma wielkiej różnicy, jeśli chodzi o wielkość przedniego kółka w Buzz i tą, która tobie się podoba...A Buzz'a można też mieć z gondolą.
http://www.allegro.pl/item110592099_..._abbakids.html
Mamy, które znam i mają ten wózek są zadowolone.

Masz jeszcze troszkę czasu na poszukiwania. Wybierzesz najbardziej odpowiedni dla siebie. Powodzenia.

PS. Jeśli link jest niezgodny z regulaminem, prosze o korektę.
A.
AMILAMIJA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-22, 11:49   #41
ajusia
Raczkowanie

Byłam wczoraj w kolejnym sklepie tym razem ze swoją nową koncepcją tj. dobra spacerówka + miękka gondolka z usztywnianym dołem + pokrowiec na nóżki. Poprzekładaliśmy z TŻ pani w sklepie kilka wózków zrobiliśmy taka opcje jaka przypadła nam do gustu i w końcu jestem zadowolona. decyzja zapadła1 Spacerówka chicco ct 0.2 duo (w komplecie z gondolką -fotelikiem ale będzie on wykorzystywany tylko jako fotelik samochodowy - szkoda męczyc dzidziusia) ten wózek na pokrowiec na nóżki i przekładaną budke więc będę widziała dzidziusia przodem i tyłem. + miękka gondolka ze sztywnym dnem firma nie istotna. Myślę że decyzji już nie znienię . Wózek jest stabilny (niektóre w sklepie można byłoprzewrócic jak tylko sie o nie oparłam to co dopiero jak inne dzieci z podwórka biegną do twojego wózka zeby zobaczyć dzidziusia i sie "wieszają" po nin) nie duży po złożeniu (zmieści się do auta) lekki (ok. 10 kg) dam rade sama do wnieśc do mieszkania i łatwo się składa. Myślę że to dobry wybór ale czas pokaże.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2453t.jpg (3,3 KB, 1190 załadowań)
Rodzaj pliku: png sz05.png (9,9 KB, 1185 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ct_02_duo a.jpg (32,0 KB, 104 załadowań)
ajusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-22, 14:18   #42
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aranka
a co myślicie o tych modelach?
te beżowe świetne, to Hauck, brak przedstawiciela w Polsce i opinie o awaryjności sprawily że juz o nim nie myślę.
Teraz poluję na X Landera.
Aranko, ja tez rodze w grudniu i wózek z gondolą postaram się od znajomych lub rodziny wycyganić, bo jazda będzie w nim tylko do wiosny, więc raptem 3-4 mies. i tez nie codziennie, bo nie zamierzam boksować sie po sniegu czy brei, wolę dziecko werandować, tak więc nie opłaca sie kupowac nowego...
Jesli uda mi sie kupic w komisie X Landera 2w1 to niech tam będzie, cena zawsze niższa. Ale jesli nie, to uzywana gondola i nowa spacerówka.
Coraz więcej xlanderów pojawia się na allegro.
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-22, 21:15   #43
Aranka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ela
te beżowe świetne, to Hauck, brak przedstawiciela w Polsce i opinie o awaryjności sprawily że juz o nim nie myślę.
Teraz poluję na X Landera.
Aranko, ja tez rodze w grudniu i wózek z gondolą postaram się od znajomych lub rodziny wycyganić, bo jazda będzie w nim tylko do wiosny, więc raptem 3-4 mies. i tez nie codziennie, bo nie zamierzam boksować sie po sniegu czy brei, wolę dziecko werandować, tak więc nie opłaca sie kupowac nowego...
Jesli uda mi sie kupic w komisie X Landera 2w1 to niech tam będzie, cena zawsze niższa. Ale jesli nie, to uzywana gondola i nowa spacerówka.
Coraz więcej xlanderów pojawia się na allegro.

Dzięki za wiadomość! Nawet nie wiedziałam , że Hauck nie ma przedstawicielstwa w Polsce! Spodobały mi się te koła - idealne na moje okoliczne wertepy! Co do wózków Implast - super są te Vollant, też sprawdzałam je w sklepie i jedna ręką tak łatwo je prowadzić, mają gondolę z ruchomym podgłówkiem więc nawet do późnej wiosny spokojnie berbeciowi posłuży! Mam trochę czasu, skarbonka z napisem "na wózek" już schnie...Poprzednim razem teść rozgłosił wszem i wobec, że na wózek on daje i...dostaliśmy 200zł i zostaliśmy z przysłowiową ręką w nocniku bo liczyliśmy, że po takich zapewnieniach dostaniemy na CAŁY wózek a nie na kółka di niego!Zbytnio nie odkładaliśmy na niego, wydaliśmy na pościel, ubranka, kosmetyki, remont pokoju, łóżeczko.Teraz mam prawie pół roku na "oskubywanie" rodziny

Stary 2006-06-22, 22:19   #44
Konto usunięte

Teraz znalazłam jeszcze wiadomości na temat Implasta, bardzo pochlebne.
Nie wiem czy Implast czy xLander??? Nowe są troszku drogie... ale tego mogłabym kupić http://allegro.pl/item111514225_impl...n_idealny.html nawet osobiście bo Radomiu bede niebawem.
POMOCY!! KTÓRY???
Aranko, pamietaj że najlepiej jest liczyć na siebie
Moja koleżanka tak organizowala slub licząc na babcię, ktora miała dać 4 tys na suknię. Ale koleżanka nie wzięła pod uwage ze babcia ma alzheimera i dała jej 1tys , skończyło sie na szyciu u krawcowej i skromnym obiedzie.
Stary 2006-06-23, 10:17   #45
Aranka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ela
A to jest wersja tylko głęboka? czy też jest do tego spacerówka?

Stary 2006-06-23, 10:33   #46
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aranka
A to jest wersja tylko głęboka? czy też jest do tego spacerówka?
ze spacerówką

Czytałam teraz, na forum gazety że xlander ma niewygodny sposób rozkladania oparcia, ale jest lżejszy, natomiast Implast bywa awaryjny (w ofertach na allegro nawet jest Impast spawany, drugi znów z jakąś śrubą wymienianą - i wszystkie krótko uzywane).... i bądź tu mądry... Ale z koleii inaczej sie patrzy na wózek za 1300zł któremu cos sie zepsuje, a inaczej na ten z odzysku za 700zł...
Stary 2006-06-23, 16:02   #47
dosieńka
Raczkowanie

drogie mamy, niepokoi mnie jedna rzecz - urodzę dziecko w sierpniu i pewnie przez calą zimę maluch będzie jeździł w gondoli. czy nadaje się wię do tego gondola dla niemowląt, którą ma wózek Graco QUATRO DELUX? obawiam się, że połroczne dziecko moze się do niej nie zmieścić - szczególnie w śpiworku czy z kocykiem? co wy na to?

http://www.dziecko.sklep.pl/index_co...0&sproducer=32
dosieńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-24, 12:07   #48
Kaska007
Raczkowanie

Nie czytałam całego wątku dokładnie i nie wiem czy ktoś już pisał może o wózku Peg Perego. Urodziłam w lipcu 2005, wózeczek ma bardzo dużą gondolę co jest jego prawdziwą zaletą ponieważ moje maleństwo mieściło się w niej aż do 10 miesiąca, gdyby nie to że zrobiło się cieplutko i mała zaczęła siadać to by mogła jeszcze w niej jeździć. Przy zakupie zastanawialiśmy się nad zakupem Wózka Quinny Buzz, ponieważ kupiliśmy fotelik Maxi Cosi Cabrio, który by można montować na nim, ale zraziła nas mała, wąska gondola, która nie wystarczyła by do wiosny. Teraz zamontowaną mamy spacerówkę na ten sam wózek Peg Perego i też jest super. Można ją rozłożyć do pozycji leżącej. Ogólnie wózek nie jest ciężki jak na swoją wielkość, kółka można szybko odczepić do transportu. Fakt że zajmuje trochę miejsca w aucie. Wklejam zdjęcie wózka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wozek.JPG (103,5 KB, 189 załadowań)
Kaska007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-24, 13:07   #49
Konto usunięte

koleżanka miała peg perego, kupili dziadkowie, ale zepsuło się i pozyczyła od koleżanki Deltima i mówi że deltim jest 100razy lepszy.
Stary 2006-06-24, 14:20   #50
watka
Rozeznanie

Kasieńko007, wklej proszę zdjęcie wersji spacerówkowej na tym stelażu. Nawet nie wiedziałam że Peg Perego ma taki klasyczny model gondoli. A siedzisko spacerowe ma jakąś nazwę?

Ja mam podobną z wyglądu gondolę Inglesiny dla mojego zimowego szkaraba, a jako następny wózek... już kupiłam okazyjnie używane spacerowe Atlantico Peg Perego, po tym jak dwoje "dużych" sprzedawców w dwóch różnych sklepach wyznało, że sami takie mają, bo jest to jest najobszerniejsza i najwygodniejsza spacerówka. Nawiasem mówiąc wyszła ona właśnie z produkcji zastąpiona A3 i Centro.

Ale to jest właśnie ten dylemat - stelaż klasycznej gondoli jest gigantyczny i nie do przewożenia samochodem, natomiast gondolka wpinana na rozłożoną spacerówkę jest z kolei maława. Ty Kasiu nie masz Navetty tylko jakąś inną gondolę, prawda?

Edytowane przez watka
Czas edycji: 2006-06-24 o 14:56
Stary 2006-06-24, 21:36   #51
Nakretka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ela
koleżanka miała peg perego, kupili dziadkowie, ale zepsuło się i pozyczyła od koleżanki Deltima i mówi że deltim jest 100razy lepszy.
A który model miała koleżanka?
Bo jest różnica (w cenie nawet prawie kilkakrotna ) między jakimś tam Pliko a Classe...
Nakretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-24, 22:48   #52
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nakretka
A który model miała koleżanka?
Bo jest różnica (w cenie nawet prawie kilkakrotna ) między jakimś tam Pliko a Classe...
a nie mam pojecia
Stary 2006-06-25, 11:56   #53
watka
Rozeznanie

Gondola Culla na stelażu Classe 4 Peg Perego kosztuje ok 1700 zł, ale gondola jest ekskluzywna i ma dwie wersje materiału na sobie - na dwór i "domową". Zestaw z siedziskiem spacerowym ok. 2300.
Gondola Young na Classe 4 to ok. 1400 zł (z siedziskiem spacerowym ok. 1900), a stelaż jest ten sam, cytuję:
"Jest to aluminiowa konstrukcja o lakierowanych rurkach. Posiada cztery duże koła z czarnymi oponami. Są to koła lite, piankowe, zdejmowane. Wszystkie cztery koła posiadają amortyzację, na tylnich kołach jest zamontowany zintegrowany, pewny hamulec.
Charakterystyczną cechą tego stelaża jest system regulacji wysokości i kąta pochylenia montowanych na nim akcesoriów: gondolę mocujemy w położeniu wysokim, spacerówkę lub fotelik w niskim, a dodatkowo możemy pochylać fotelik, spacerówkę lub gondolę do przodu lub do tyłu, w zależności od potrzeby lub upodobań dziecka... . Wymiary stelaża: 101 x 61 x 100 cm, po złożeniu 36 x 61 x 86 cm. Średnica kół: 29,5 cm. Waga stelaża: 9,5 kg, waga gondoli 6,2 kg, waga spacerówki 4,1 kg."
Spacerówkę można rozkładać na płasko, podnóżek też ma regulację.
Wniosek - jest to super bryka

Za te same co wyżej ok. 1700-1800 zł można mieć Pliko P3 Pack, czyli w zestawie spacerówkę, mini-gondolkę (właściwie wkład-nosidło) Porte-Enfant, fotelik samochodowy (nienajlepszy) i torbę do kompletu na stelażu spacerowym Pliko; albo podobnie Pack A3 z gondolką Navetta.
A sama spacerówka Pliko czy inna kosztuje ok. 1200.
Oczywiście używana połowę tego, a to są trwałe wózki, o czym świadczą opinie na zachodnich stronkach. Jak dla mnie tylko design jest raczej staromodny i nudny, ale akurat to mam w nosie Peg Perego słynie z tego, że ma bardzo dopracowane wszystkie takie detale jak pełna regulacje oparcia i podnóżka, łatwo odpinany pałąk, regulacja rączki, skrętne kółka blokowane itd. itp, czyli to co jest ważne dla maksymalnej wygody dziecka i rodzicka.

Edytowane przez watka
Czas edycji: 2006-07-03 o 17:34
Stary 2006-06-25, 13:02   #54
Kaska007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez watka
Kasieńko007, wklej proszę zdjęcie wersji spacerówkowej na tym stelażu. Nawet nie wiedziałam że Peg Perego ma taki klasyczny model gondoli. A siedzisko spacerowe ma jakąś nazwę?

Ja mam podobną z wyglądu gondolę Inglesiny dla mojego zimowego szkaraba, a jako następny wózek... już kupiłam okazyjnie używane spacerowe Atlantico Peg Perego, po tym jak dwoje "dużych" sprzedawców w dwóch różnych sklepach wyznało, że sami takie mają, bo jest to jest najobszerniejsza i najwygodniejsza spacerówka. Nawiasem mówiąc wyszła ona właśnie z produkcji zastąpiona A3 i Centro.

Ale to jest właśnie ten dylemat - stelaż klasycznej gondoli jest gigantyczny i nie do przewożenia samochodem, natomiast gondolka wpinana na rozłożoną spacerówkę jest z kolei maława. Ty Kasiu nie masz Navetty tylko jakąś inną gondolę, prawda?
Nie mam teraz akurat samej fotki spacerowki, ale zrobie na najblizszym spacerze i wkleje. Znalazlam w internecie fotke wozka w pelni rozlozona budka i zdjecie stelaza. Stelaz ma dwie regulacje wysokosci ustawienia siedzenia lub gondoli. Wozkiem jezdze od 11 miesiecy i nie ma zadnych z niczym problemow. Kazda matka, ktora widzi ten wozek to jest zachwycona jego lekkoscia. W porownaniu z wozkami Deltim to Peg Perego to piorko w jezdzie. Gondola nazywa sie Giovane i ma nastepujace wlasciwosci: wyposażona jest w płynną regulację zagłówka, kołyskę oraz regulowaną cyrkulację powietrza. Wyściółka wykonana jest z opatentowanego materiału Softerm, który posiada właściwości antyalergiczne oraz antystatyczne. Cena tego wozka wraz z spacerowka wynosi okolo 2300 zl, chyba ze jest w promocji to taniej oczywiscie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wozek-Peg-Perego.jpg (60,8 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stelaz-wozka.jpg (45,9 KB, 27 załadowań)
Kaska007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-25, 13:06   #55
watka
Rozeznanie

A czy mogłabyś zrobić też fotkę z dzieciaczkiem w spacerówce? Wtedy lepiej widać rozmiar...
Mam jeszcze jedną prośbę - czy możesz podać WEWNĘTRZNE wymiary gondoli?

O, już znalazłam:
Culla: - wymiary zewnętrzne gondoli wraz z budką (dł./szer./wys.) - 83,5/47/63cm
- wymiary wewnętrzne gondoli (dł./szer.) - 76,5cm/37cm
Navetta (gondolka wpinana na spacerówki Peg Perego): - wymiary zewnętrzne gondoli wraz z budką (dł./szer./wys.) - 84/45/65cm
- wymiary wewnętrzne gondoli (dł./szer.) - 72cm/34cm

Edytowane przez watka
Czas edycji: 2006-06-28 o 15:50
Stary 2006-06-28, 16:29   #56
Konto usunięte

bylismy dziś w hurtowni z wózkami.
Porównałam xlandera xa i Implasta Drivera 4XL i Volanta 3.
I tak: Driver odpada, bo mimo skrętnych kół ciężko sie obraca, bardzo ciężko!
Xlander ma tą wadę że w spacerowce dziecko jest tyłem do rodziców.
Volant Implasta, obraca się lżej, ale jeszcze nie tak jak xlander, za to ma przekładaną rączkę... Volant można powiedzieć że ma 2 podnóżki, jeden -tuż pod siedziskiem i drugi nad kołem.
Stary 2006-06-29, 10:11   #57
Aranka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ela
bylismy dziś w hurtowni z wózkami.
Porównałam xlandera xa i Implasta Drivera 4XL i Volanta 3.
I tak: Driver odpada, bo mimo skrętnych kół ciężko sie obraca, bardzo ciężko!
Xlander ma tą wadę że w spacerowce dziecko jest tyłem do rodziców.
Volant Implasta, obraca się lżej, ale jeszcze nie tak jak xlander, za to ma przekładaną rączkę... Volant można powiedzieć że ma 2 podnóżki, jeden -tuż pod siedziskiem i drugi nad kołem.
Mi też Implast totalnie odpadł po próbie prowadzenia. Świetnie prowadził mi się Quinny buzz, Volant też. Ale mam czas na podjęcie decyzji. Skłaniam się ku takiemu, który ma ruchomy zagłówek w gondoli...

Stary 2006-06-29, 11:13   #58
mimi123
Raczkowanie

A co sądzicie o wózku BEBECAR Stylo AT? Ja wlasnie wybralam taki i chcialabym poznac wasza opinie
mimi123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-29, 12:41   #59
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aranka
Mi też Implast totalnie odpadł po próbie prowadzenia. Świetnie prowadził mi się Quinny buzz, Volant też. Ale mam czas na podjęcie decyzji. Skłaniam się ku takiemu, który ma ruchomy zagłówek w gondoli...
Chciałbym jeszcze porównać Volanta 3 z Driverem 3, drivera nie mieli w hurtowni... W czoraj widzielismy ludzi na spacerze z Volantem i już mąż miał isć i pytać czy za pół roku nie chcą sprzedać
Aranko, a po co ten ten ruchomy zagłówek?
Stary 2006-06-29, 14:59   #60
Aranka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ela
Chciałbym jeszcze porównać Volanta 3 z Driverem 3, drivera nie mieli w hurtowni... W czoraj widzielismy ludzi na spacerze z Volantem i już mąż miał isć i pytać czy za pół roku nie chcą sprzedać
Aranko, a po co ten ten ruchomy zagłówek?

Po doświadczeniach z córką wiem, że taki 2 miesięczny maluch, który odziedziczy moje geny nie poleży spokojnie patrząc w budkę. Moja mała aby spacer spokojnie przebiegał musiała mieć lekko podnoszony podgłówek już od 2 miesiąca bo inaczej darła olaboga na całą dzielnicę. Uwielbiała widzieć co dzieje się dookoła. Nie to, żebym ją od razu do pionu sadzała ale stopniowo coraz wyżej musiałam podnosić podgłówek. Jak maluch wykluje mi się w grudniu to wolałabym do kwietnia spokojnie go w tej gondoli przezimować a z takim 4 miesięcznym maluchem totalnie na płasko w gondoli...dlatego widziałam, że chyba Volant ma w niej ruchomy podgłówek co zgadza się z moją wizją...Dziecko ciepluchno w gondolce do późnej wiosny a na słoneczko zainstaluje się wersję spacerową.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości