![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nigdy nie miałem dziewczyny ,wstydzę się swojej samotności choroby i życia.Cier
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;81522556]Moja przyjaciółka zachorowała na depresję i naprawdę ani ja, ani nikt z jej otoczenia się tego nie domyślił, dopóki nam nie powiedziała. Tylko jej chłopak widział, że jakoś coraz trudniej było jej wstać rano, i że w wolne dni najchętniej w ogóle budziłaby się po południu. Ale to tyle.[/QUOTE]
Straszna choroba... ![]() Co do autora, to tak naprawdę nie wiem co byłoby dla niego najlepsze i co mu poradzić, ale wiem za to, co robią z ludzmi choroby układu pokarmowego.. To nie samotność Cię przytłacza i to nie z nia powinieneś walczyć. Samotność jest dobra, chore jelita już mniej. Edytowane przez justisi Czas edycji: 2018-02-19 o 16:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Gazela inteligencji
|
Dot.: Nigdy nie miałem dziewczyny ,wstydzę się swojej samotności choroby i życia.Cier
Żebyś wiedziała. Postępuje.
![]() |
#33 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cześć.Nie nie uderzam. Wiem że ciagle przeglądanie szkodzi. Napisałem to niżej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2018-02-21 o 06:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
BAN stały
|
Jakiś czas temu była tu dziewczyna, która twierdziła, że przez zespół jelita drażliwego nie może pracować. Ty twierdzisz, że nie masz przez to kontaktów towarzyskich. Spiknijcie się.
A tak serio, ten zespół ma jakieś 10% populacji. Fakt, wzdęcia i pierdzenie nie są fajne, bo społeczeństwo tego nie akceptuje. Ale robienie z tego dramatu jak z raka z przerzutami trochę mnie razi. A ćwiczyć możesz sobie rano na głodnego albo w samotności. No trudno, trzeba dostosować się do warunków. Na szczęście ludzie zwykle mądrzeją pod tym względem z wiekiem. Nastolatki są zwykle takie och i ach, ale z czasem zaczynają akceptować fakt, że ludzie mają jelita. Wydaje mi się, że tutaj większym problemem jest Twoja blokada w głowie. Tego nie mogę, tam nie pójdę, bo jelita. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorze ja w sumie ( pomijajac 2 miesiaczny zwiazek) tez byłam zawsze sama. Od niedawna sie to zmieniło bo poznałam tż. Jesli bedziesz kazdej mówił jaki to jestes sam itd to wszystkie uciekną. Tez miałam momenty że płakałam po nocach. Niestety musisz zadziałac cos jesli chcesz miec dziewczyne chyba że jakas sama Cie poderwie ( ale to rzadko sie zdarza w sumie). Musisz zrozumiec że na pewno jestes wartosciowy a to czy kogos masz czy nie, nie świadczy o Twojej wartosci. Nie czuj sie gorszy, że nikogo nie masz. Nie skupiaj sie tyle na swoich brakach i niedoskonałosciach nie masz ich napisanych na czole. Mi bardzo pomogło w szukaniu faceta i podczas czekania zainteresowanie sie rozwojem osobistym, J. Murphy, T.Robbins. ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez White_Dove Czas edycji: 2018-02-20 o 09:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Ruch w ogole dobrze wpływa na układ pokarmowy. Na stres tez. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Terapeuta to troche co innego niz prostytutka która po prostu słucha . Tak samo moze słuchac partner czy przyjaciel. Terapeuta ma wieksze pojecie, zapisuje leki itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
BAN stały
|
Cytat:
Fakt, że nasze społeczeństwo jest takie bułkę przez bibułkę, i wszyscy udają, ze nie srają. Ale to też jest kwestia doboru znajomych i doboru partnera. Jak ktoś ma trochę oleju w głowie i wiem, do czego służą poszczególne części ciała, to nie będzie się krzywo patrzył na takie problemy. Wszak i tak wszyscy będziemy kiedyś robić w pampersy. clintjones weź się chłopie wreszcie do roboty, bo widzę, że Ci się nie chce i znowu zaczepiasz ludzi na forach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stitches ma racje. Blachare i materialistke owszem. Smutne jest to że zakładasz że to tak przyciaga kobiety. A z tego co widze sama jestes kobietą. Wartosciowa dziewczyna kocha faceta za to jaki jest, za wnętrze a nie jak gruby ma portel i jakim autem jezdzi. Buc nawet z kasą nadal jest bucem. Te co przyciagniete zostały jedynie kasą szybko sie zwiną gdy kasa sie skonczy. Prawdziwej miłosci nie kupisz za pieniądzę. Seks owszem. Edytowane przez White_Dove Czas edycji: 2018-02-21 o 11:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
BAN stały
|
Błagam nie piszcie mu takich bzdur że ma jeszcze czas i cała młodość przed nim bo zaraz będzie 25 letnim prawiczkiem i żadna normalna go nie zechce.
Ja nie widzę powodów dlaczego miałby podrywać tylko brzydkie dlaczego bo jest chory? Jak podobają mu się ładne to niech próbuje z ładnymi, co za bzdurne przydzielanie, że chory nie może podrywać ślicznotek. Autor po prostu musi liczyć się z tym że im ładniejsza dziewczyna = bardziej pożądana = większa konkurencja = dużo większe wymagania. A i nie piszcie też bzdur, że wygląd i kasa nie ma znaczenia. Charakterem rodziny nie nakarmisz. Dla studentki kasa może nie będzie miała znaczenia ale do osoby powyżej 25 roku życia chcącej zakładać rodzinę albo myślącej poważnie o życiu kasa ma duże znaczenie i często jest stawiana na równi bądź nawet ważniejsza od charakteru. Tak więc autorze jak chcesz coś zrobić ze swoim życiem to teraz bierz się do pracy bo za chwilę będzie już za późno. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Autorze, mam sporo podobieństw do Ciebie. Też zaczynałem przygodę z paniami w podobnym wieku, też byłem wówczas raczej chudej postury i bez żadnego doświadczenia. Co do problemów żołądkowych, czasami mi też się zdarzało, ale na pewno nie aż tak. Co wiem o tym to tak: czy Ty miałeś/masz problemy ze swoim ojcem? To by mogło być jedną z przyczyn. Zainteresuj się nauką taką jak "psychosomatyka", sporo z chorób jest reakcją na coś. Twoje nerwowe życie na pewno nie pomaga, wiem po sobie. Dodatkowo dieta. Nie wiem czy pomoże Tobie, ale mi pomogło takie coś: usuń z diety laktozę, praktycznie przestań pić mleko, jeść jogurty, serki wiejskie, etc. Zrób sobie od tego przerwę na jakieś 2 tygodnie. Nie każdy typ pieczywa jest dobry, więc z tym też uważaj. Ja teraz rano wcinam 2-3 orzechy i masło orzechowe, zapychające i gęste, od tego czasu gdy to wykryłem ten patent jest super. Musisz potestować ![]() Także pierw ogarnij tę sprawę, bo to Ci będzie potrzebne do diety, która będzie wstępem do siłki, ona Ci wiele pomoże. Nabierzesz postury i pewności siebie, uwierz mi do zrobienia ![]() Co do lasek z insta: Właśnie jedna, z którą się...spotkałem ( ![]() ![]() ![]() ![]() Słusznie napisano Ci również, że na razie skup się na sobie i dopiero po chwili na kobietach, bo kobieta nie powinna być lekiem na Twoje problemy, a jedynie dodatkiem do Twojego już udanego życia (i vice versa) ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Mówię jak jest. Edytowane przez felixindahouz Czas edycji: 2018-02-21 o 20:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
BAN stały
|
Cytat:
To se poszuka wśród "nienormalnych", które nie dobierają sobie partnera na podstawie takiego kryterium, albo dla których to wręcz zaleta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że mamy Ciebie. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- Cytat:
Potem się słyszy - nic nie wskazywało, że się zabije, czy tam jest chora. Mnie samej nikt nie dowierza, że mam czasem napady depresji i nie wychodzę z łóżka, bo jak to, tyle studiów skończyła, pracuje na pełen etat i studiuje, języków się uczy, jaka tam depresja, w depresji to się leży i nic nie robi. Otóż nie zawsze. Więc wybacz, twoja diagnoza na forum internetowym nie jest niczym poparta. ---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ---------- Cytat:
Sama miałam (dawno nie było nawrotu) inną, nawet jeśli ty miałeś i taka właśnie była, to nie znaczy, że każdy przechodzi ją tak samo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ---------- Cytat:
Teraz tylko znajdź prostytutkę z odpowiedniej półki cenowej, która Cię wysłucha i wyleczy.
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo jesteś chory i wydaje ci się, że mózgi innych ludzi działają tak, jak twój. Mam dla ciebie niespodziankę: to tak nie działa. Wiele osób z depresją nie wygląda jak typowy przytłoczony ponurak, który robi tylko podstawowe rzeczy. Bynajmniej. To jest obraz depresji dla osób szukających skrótów umysłowych, osób, którym nie zależy na zrozumieniu zjawiska i jego skali. Depresja to nie zawsze ponury pan Mietek który ledwo zbiera się z łóżka żeby się wysikać i byle coś zjeść. To może być moja przyjaciółka, zadbana laska w ciuchach z wybiegów, biegająca na siłownię, do dermatologa na zabiegi, jedząca superfoody, robiąca karierę, pijąca 3 litry wody dziennie... wyjąca po nocach z bólu. Popatrz, a myślałam że chore osoby tylko robią to, co muszą! ![]() To może być mój ojciec, dusza towarzystwa, którego lekarze latami badali na przeróżne dolegliwości - głównie bóle brzucha, pleców, karku, zgagę - aż ktoś wpadł na pomysł, że to może być depresja z objawami somatycznymi. Ale przecież w Życiu na Gorąco pisali, że depresja nie boli, to tylko w głowie! ![]() To mogę być ja kilka dobrych lat temu, w liceum, dobra uczennica, wolontariuszka, tyle możliwości, czekająca na autobus i zastanawiająca się, czy bardzo by bolało, gdybym skoczyła pod koła. I zawsze nosząca długie rękawy. Kto by pomyślał! ![]() Takich przykładów jest dużo więcej. Rzygam twoimi stereotypami, one tylko krzywdzą.
![]() |
![]() |
#52 | |
BAN stały
|
Cytat:
Tak jak pisalem gdzieś wcześniej - wychodzi na to, ze 90% Polakow ma depresje albo ja mialo. Cholera, trzeba oglosic pandemie! A moi znajomi z medycyny mowili, ze powszechne właśnie staje sie szastanie "depresja", ze niedlugo kazdy ja bedzie chciał miec i sie bedzie wmawial, ze ja ma. Nie wierzylem. Juz wierze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
BAN stały
|
Po części muszę się zgodzić, obecnie z moich znajomych zdiagnozowaną depresję ma już 6 osób (słusznie czy nie słusznie, nie mnie oceniać, chodzi mi teraz o skalę zjawiska). Mi też chcieli tę diagnozę wcisnąć, ale akurat się postawiłam i po zmianie lekarza okazało się, że depresji oczywiście nie mam. Natomiast widziałam jak tą diagnozą się szasta, niektórzy nawet dobrze wywiadu nie skończą robić, a już szykują receptę na leki na tę mityczną depresję.
I nie chcę tutaj tej choroby trywializować, natomiast mam wrażenie, że niektórzy nie zdają sobie sprawy z tego, że sami odbierają jej powagę przypisując ją każdej osobie z obniżonym nastrojem. Depresja to konkretna jednostka chorobowa z gamą bo gamą, ale jednak faktycznych, dobrze udokumentowanych objawów. Troszkę już się zaczynamy poruszać w granicach absurdu mówiąc o depresji bezobjawowej czy nietypowej kiedy nie ma ku temu żadnych przesłanek. Czasem choremu bardziej pomoże postawienie prawidłowej diagnozy, jeżeli tak jak w przypadku autora leczenie nie działa, a nie pochylanie się nad, być może, urojoną chorobą. W przypadku źle zdiagnozowanego nowotworu czy stwardnienia rozsianego nikogo nie dziwią głosy kwestionujące pierwotną diagnozę przy braku wyników w leczeniu, oraz namawiające do ponownego przebadania się i zmiany lekarza. W przypadku depresji zakwestionowanie diagnozy zaczyna ocierać się o świętokradztwo. Może pora trochę tę chorobę odczarować, bo najwięcej krzywdy można w ten sposób zrobić samym chorym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Kobieta z klasą
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Ja się trochę zgodzę że depresja się szasta i teraz każdy obniżony nastrój to depresja.ale zgodzę się też,że depresja depresji nie rowna
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||
Gazela inteligencji
|
Cytat:
A co, jeśli moi profesorowie z medycyny i podręczniki z medycyny mówią inaczej? ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
Kurde, Clint, nie wiem już, czy trollujesz, czy serio pozjadałeś wszystkie rozumy i wydaje ci się, że jesteś specjalistą od wszystkiego, mądrzejszym od ludzi, którzy się daną rzeczą zajmują na codzień. I jeszcze używasz argumentów typu znajomi z medycyny, a w innym wątku, że dziennikarz âpopularnego serwisu informacyjnegoâ użył jakiegoś słowa. Trochę słabe i śmieszne, ale pewnie i tak tego nie zauważysz.
![]() Edytowane przez kalor Czas edycji: 2018-02-22 o 08:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |||
BAN stały
|
Cytat:
ojojoj znasz profesorów i masz podręczniki. Tak sie sklada, ze podreczniki sie co jakis czas zmieniają, a profesorowie myla. Sam poprawialem pewnego uznanego na calym swiecie specjaliste z danej dziedziny (teroii sterowania), bo po prostu sie mylil w swojej publikacji. Zatem wybacz, ale ze ktos cos mówi czy gdzies jest napisane nie oznacza ze tak jest. Kazdy moze zostac profesorem i kazdy moze pisac co chce. Ja czytalem materiały, ze termin depresja jest naduzywany. Tak samo zreszta jak ADHD, dysleksja, dyskalkulia. Ludzie tak maja, ze lubia chodzic na latwizne i przywalic depresja na zwykle obnizenie nastroju, kiedy po prostu na dworze pizga, jest ciemno, a do pracy iść trzeba ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
Cytat:
W tamtym wątku już mi się znudziło ciągle boksować, skoro nikt nie dostrzegł, tego że termin pedofilia jest w powszechnym użyciu jako seks osoby powyżej lat 17 z osobą poniżej lat 15. I dałem przykład. Nigdzie nie napisałem, że dziennikarz miał rację, tylko zwróciłem na to uwagę. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
Ach, CZYTAŁEŚ. Ale nie dopuszczasz myśli, że to, co czytałeś, tez mogło się mylić - No nie mogło, bo TY to czytałeś i TY się zgadzasz, wiec musi być prawdą. Ciekawe co takiego czytałeś, fajnie by było poznać źródła, ale lepiej rzucać tajemniczym „gdzieś czytałem” A ziemia może być płaska, czemu nie, w końcu co z tego, ze gdzieś tam napisali, że jest okrągła? Facet, jesteś cholernie zarozumiały i narcystyczny, ale takim czymś się serio ośmieszasz. Oczywiście, jako ze zawsze masz rację, bo kiedyś poprawiłeś jakiegoś profesora, to nie przyjmiesz do wiadomości, że czasem lepiej zachować pewne przemyślenia dla siebie niż wspierać, że masz rację. Już od jakiegoś czasu dostrzegam bezsens dyskusji z tobą, ale tym postem mnie przekonałeś do końca. ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Jeśli nikt cię nie rozumie, to może znak, ze powinieneś nauczyć się wyrażać precyzyjnie. Jak można zrozumieć przylatywanie z bzdurnym artykułem na forum i krzyczenie ACHTUNG, ACHTUNG? ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- I uwaga, chodzi o to, że NIKT NIE MA PRAWA STAWIAĆ DIAGONY PRZEZ INTERNET, naet zespół lekarzy-specjalistów, bo to jest SZKODLIWE. Można tylko doradzić konsultację z innymi lekarzami. TYLE
![]() |
![]() |
#59 | |
BAN stały
|
Wstawię link do jednego z wielu tesktów nt tego, że depresja staję się po prostu modna. I nie tylko ja to zauważyłem jak widać.
http://www.dailymail.co.uk/debate/ar...y-illness.html Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.