![]() |
#31 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Na prawdę jestem taką patologią?
Cytat:
![]() doradziłyśmy jak doradziłyśmy bo tu nie da się nic więcej doradzić (no może poza radą na poziomie "rzuć studia" ale chyba nie o to chodzi w tym wątku) a ubranie rady "musisz to przeżyć" w większą ilość ładnych słówek nijak nie czyni tej rady wartościowszą - no chyba, że Tobie poprawia to humor to spoko Cytat:
- w pierwszy poście napisałaś, że na FB wrzuciłaś tekst "ja chce, ale nie z X. Będę załatwiać sama" - po co ja się pytam? jakiś tam kolega życzliwie poinformował, że jakiś tam profesor zbiera grupę na pracę dyplomową i ok a Ty wyskakujesz pod tym postem z informacją, że w sumie to kij z tym bo "ty sama"... mnie nie dziwi, że ktoś to odebrał mało przyjemnie bo z boku to wygląda tak jakbyś chciała komuś życzliwemu wbić szpilę (w takim sensie, że życzliwa informacja tej osoby jest dla Ciebie bez wartości) - tak samo tutaj, dostajesz rady a Ty co? piszesz, że dziękujesz jednej osobie, która zamiast powiedzieć Ci prawdę w oczy (co i tak między słowami w sumie zrobił) to Cię pogłaskał po główce - generalnie to z tego co piszesz bije po oczach jakimś dziwnym poczuciem wyższości, wyciągasz jakieś rzeczy z innych wątków żeby pokazać, że Ty miałaś rację a nie wizaż ![]() sorry ale jak tak zachowujesz się na co dzień to nie dziw się, że nie wzbudzasz entuzjazmu - poza tym piszesz, że to 3 rok studiów więc wybacz ale 3 lat nieciekawy kontaktów przez ostatnie pół roku studiów już nie naprawisz i tyle, albo te studia rzucisz albo przełkniesz sytuacje i dotrwasz do końca Cytat:
a Ty jesteś jednocześnie - jak sama piszesz - opryskliwa i na dodatek za bardzo się starasz być lubiana, masz wobec ludzi jakieś oczekiwania zamiast być naturalną i wyluzowaną... no nie da się na takich podstawach zbudować dobrych relacji naprawdę uważam, że z ludźmi z tych studiów powinnaś sobie odpuścić a po prostu wziąć z tego naukę na przyszłość bo jeszcze nie raz będziesz miała okazję zacząć w jakimś gronie budować sobie relacje z innymi osobami mając na starcie czystą kartę
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
BAN stały
|
Emilcia96 czy to Ty właśnie zgłosiłaś mój post, bo Ci się nie spodobała moja opinia? Co Ci to dało? Jaki jest sens robienia sobie wrogów nawet na głupim forum? I Ty się dziwisz, że Cię nikt nie lubi? Też zaczynam podziwiać Twojego TŻ, że jest z taką nieznoszącą krytyki osobą. Naprawdę nie zastanawiasz się, czemu nawet na forum większość osób odnosi wrażenie, że jesteś przykra w obyciu?
Edytowane przez megamag Czas edycji: 2018-03-23 o 14:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Żadnego posta nie zgłosiłam...
![]() |
#34 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
BAN stały
|
Sam się nie zgłosił, a nikt inny w tym wątku nie miał powodów, żeby to robić. Więc nie udawaj. Chodzenie na noże z kim popadnie naprawdę nie jest dobrym sposobem na życie. Jak tak dalej będziesz robić, to będziemy potem czytać wątki o tym, jak ludzie w pracy Cię nie szanują albo z rodziną męża Ci się nie układa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
BAN stały
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8241460 6]
Moderatorki zapewne czytają niektóre tematy tak po prostu jako zwykłe użytkowniczki, nikt nie musiał Cię zgłosić. A mówienie w tym kontekście o "chodzeniu na noże" jest... serio? ![]() Zgłosił, bo tak powiedziała moderatorka. Sama tego nie wymyśliłam. I niestety to najpewniej tylko dowód na to, co tu większość podejrzewa: że autorka jest mocno przewrażliwiona. No ale koniec offtopu, nie ona jedna najpierw pyta o opinię, a potem się obrażą. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam z tych "Uuu, Limonka włożyła krótkie spodenki, obrzydliwe", że na następny raz przyszłam w samym body. I tyle wszystkiego w temacie. Jeśli jest się wrażliwym to olać, jeśli chce się człowiek pośmiać to wszystkim na przekór i heja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Ale swoją drogą żadna z tych opisanych przez Ciebie sytuacji nie zostałaby przeze mnie odebrana jako pojazd. Raczej jako takie rozpoczęcie rozmowy. A te lajku? Gdzie ty tam wyczytałam drabinę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#39 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swoją drogą autorko, ty chyba naprawdę masz pecha, znowu cię o coś posądzono. ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- wyglądało to na ostracyzm tego profesora z twojej strony
![]() |
![]() |
#40 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8241632 6]Co?
![]() No sama nie wiem, może rzeczywiście nie. ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2018-03-23 o 18:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
Olej to, masz jakas wybitnie wybrakowana grupe i tyle.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Nie dziwota, że nikt z grupy cię nie lubi. Ktoś ci doradza, a ty już reagujesz opryskliwie, a twoje posty aż trącą poczuciem wyższości. A dlaczego tak się czujesz? Sądzisz, że zazdrościmy twoich planów na życie? Białej sukienki, dzieciaka, cudownych rodziców i męża z którego będziesz robić bankomat? To niby czyni cię kimś lepszym? Pfft.
![]() ![]() Sama przyznaj - nie lubisz tych ludzi, więc po cholerę niby starasz się by oni ciebie zaakceptowali? Fałszywe intencje śmierdzą na kilometr, a skoro nie potrafiłaś stworzyć koleżeńskich relacji na pierwszym roku, to tym bardziej nie uda ci się tego na ostatnim. Nie lubisz studiów, uważasz je za bezwartościowe, na fejsbukach wypisujesz pierdoły o które nikt ani cię nie prosił, ani nie pytał. Nie dziwota reakcji grupy, bo to wyglądało jakbyś podważała kompetencje tego profesora. A może akurat grupa go lubi lub szanuje? Takie rzeczy trzyma się w głowie, a nie epatuje wszędzie gdziekolwiek się da. Milczenie jest złotem, a mowa jest srebrem. A jak już kłapiesz ozorem - no to trzeba mieć twardą dupę. ![]() ![]() A co do innych ludzi wokół ciebie. Najpierw sama się musisz na nich otworzyć, bo jak będziesz siedziała w tej swojej skorupie krytyki i analizowała każde słowo to nigdy nie znajdziesz sobie nawet koleżanki do rozmów. Ktoś się pyta o sukienkę? Wystarczy normalnie odpowiedzieć. Komentarze na siłowni zignorować i robić swoje lub zarzucić żartem, chociażby sucharem. A tak ty ciężko ćwiczysz, a one siedzą na rowerkach i nic nie robią. Jasssne. ![]() Musisz coś koniecznie zrobić ze swoim podejściem do tego, co mówią inni. Terapia mam wrażenie, że absolutnie nic nie zmieniła. Nadal reagujesz z pretensją i wyższością na jakąkolwiek krytykę (uzasadnioną), a co tu mówić o zawieraniu koleżeńskich relacji. Może czas najwyższy ogarnąć się i zacząć się zmieniać, bo nie ma nic gorszego niż niestabilna emocjonalnie matka. Chce by wszyscy ją lubili, ale ona sama ich lubić nie będzie, bo się "czepiają". Można zawsze wspomóc się książkami psychologicznymi lub poradnikami, które poszerzą ci horyzonty. Może akurat pomogą ci dostrzec wady w swoich zachowaniu do innych? No i zastanowiłabym się nad podjęciem pracy, bo nie wiem jak można marnować czas na studia dzienne, które ani nas nie rajcują, ani nie pozwalają na podjęcie normalnej pracy. I helloooł. Skoro nie radzisz sobie studia+praca, to tym bardziej nie poradzisz sobie praca+dziecko. Zrób sobie rachunek sumienia autorko ile razy to ty byłaś nie fair wobec innych? Przecież nie uwierzę, że cała grupa jest be, fuj i w ogóle jakaś dziwna, a ty biedna pokrzywdzona ich zachowaniem. Idzie przecież do dorosłych ludzi, a nie nastolatków w gimnazjum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
Jakieś to wszystko dziwaczne. Niektóre 'problemy' (ten z lajkami, o co w ogóle chodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Może całej grupie się naprzykrzała swoim zachowaniem i teraz po prostu zbiera żniwo? Może oni swoje studia traktują poważnie, a ona stroi fochy, bo takie to bezwartościowe studia? Coś tutaj jest przemilczane.
![]() Gdybym miała przeżywać co autorka to już dawno rzuciłabym ten kierunek i wybrała taki, który mnie jara. Ale tego się nie dowiemy. Czasem są w grupie tzw. kozły ofiarne, ale tutaj nie podoba mi się zachowanie autorki. Prawdopodobnie wychowanie przez krytykującą wszystkie myśli i decyzje matkę zrobiła swoje i nieświadomie odczuwa, że wszyscy ją wyśmiewają i krytykują. Ktoś ze śmiechem coś powie, a ona traktuje to jako zniewagę i przytyk. Tacy mają trudno w życiu i wiecznie będą nieszczęśliwi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.