Jak rozkochać na nowo - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-04-18, 23:52   #31
karolowanka
Rozeznanie

Dot.: Jak rozkochać na nowo

Cytat:
Napisane przez Tajemniczy13333 Pokaż wiadomość
O co chodzi tej kobiecie ? od paru dni zaczyna wysyłała mi rozmowy z takim typem z Polski , wysłała mi może 5-6 screenów . Zlewałem to jakoś w sumie wczoraj mi sie żaliła że ten kolega pisze z inną laską i chyba chciała mi pokazać że jest zła. No i dzis mi wyslala screena sms'a z mama ale wyzej byla w tym samym momencie przychodząca wiadomosc od niego i podpisany byl jako " Mój "jego nazwisko" <3 " , jakoś zlałem to bo już jak byłem z Nią to jego miala podobnie podpisanego. Zapytałem ją po co mi to wysyła , to że "miała nadzieje że sie przyczepię " .
O co Jej chodzi ? Co gdybym sie czepiał i był zazdrosny a co jeśli nie ? Do tej pory zlewałem to
chodzi jej o to, co wszyscy tutaj próbują Ci uświadomić
Dziewczyna szuka atencji, nudzi jej się, podoba jej się to, że jesteś w niej zakochany i na każde skinienie palcem.
Zdrowego związku z tego już na pewno nie zrobicie, nie wiem, po co ciągle z nią rozmawiasz i się angażujesz.

Gdybyś się czepiał i był zazdrosny, to połechtałbyś jej ego i cieszyłaby się, że tylu facetów na raz jest nią zainteresowanych. Nie odniosła zamierzonego skutku, więc albo będzie próbować dalej albo uzna, że nie ma sensu już z tobą rozmawiać. Chociaż w sumie i tak będzie do Ciebie pisać, bo fajnie, jak ktoś ją podwiezie/pomoże jej w czymś albo umili czas.
karolowanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-19, 06:02   #32
Fortuna1
Zakorzenienie

Pomijam fakt że ona już nie spojrzy na ciebie jak na potencjalnego partnera życiowego.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-04-19, 15:10   #33
Tajemniczy13333
Raczkowanie

Napisała mi " Jak będziesz to napisz do Michała o co chodzi z zębami mądrości xD"
Do tego samego , z którym wysyła mi cały czas screeny jak się kłócą czy coś. Nie rozumie, co to za gierki.. Od półtorej tygodnia normalnie się spotykaliśmy, rozmawialiśmy, zainteresowaliśmy się sobą, a tu nagle zaczyna z cyrkiem. Wczoraj pisałem żeby mi nie wysyłała nic o czym piszą bo mnie to nie interesuje. I dziś mi nagle takie coś pisze. o hu* Jej chodzi za przeproszeniem. Dowartościowuje ją to czy jak ? Na razie nie zablokuje , ale jak dalej to bd trwało to zablokuję . Najbardziej nie czaje skoro ostatnie 2 tygodnie wyglądało jak takie randki , i piszemy dzień w dzień i nagle 'żarciki' .
Tajemniczy13333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-19, 15:13   #34
Fortuna1
Zakorzenienie

Niedojrzała jest I tyle

Stary 2018-04-19, 15:20   #35
Tajemniczy13333
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Niedojrzała jest I tyle

Nie pytać Ją po co to robi? Czy zlewać to i pisać z Nią normalnie skoro ostatnio bylo fajnie ? Czy po prostu dać sobie siana . Dobrze wie że mam mature za 2 tygodnie i po co takie denerwowanie .
Stary 2018-04-19, 15:30   #36
Fortuna1
Zakorzenienie

No przecież od samego początku ci powtarzamy bys nie zwracał sobie nią głowy, nic z tego nie będzie.

Stary 2018-04-19, 15:35   #37
Tajemniczy13333
Raczkowanie

Cytat:
No przecież od samego początku ci powtarzamy bys nie zwracał sobie nią głowy, nic z tego nie będzie.

Czyli nie pytać Jej po co to robi ?
i miałem być Jej kierowca w sobote? teraz na pewno nie bede jak robi taką szopkę . Pisać Jej to że nie będę , czy po prostu to zlać i nie odpisywać dalej. do soboty powinna sie domyslic ,ze musi kogos innego znalezc .

Edytowane przez Tajemniczy13333
Czas edycji: 2018-04-19 o 16:18

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-04-19, 18:36   #38
kalor
Gazela inteligencji

Cytat:
Czyli nie pytać Jej po co to robi ?
i miałem być Jej kierowca w sobote? teraz na pewno nie bede jak robi taką szopkę . Pisać Jej to że nie będę , czy po prostu to zlać i nie odpisywać dalej. do soboty powinna sie domyslic ,ze musi kogos innego znalezc .
Ja bym napisała, kolejną szopkę ty chcesz odstawić? Bez przesady, jeśli nie chcesz szopek, to je utnij, to nie takie trudne.
Stary 2018-04-19, 18:47   #39
Fortuna1
Zakorzenienie

Po prostu napisz jej wprost, że nie interesuje ci taki rodzaj znajomości jaka ona proponuje. Coś w stylu :

"Cześć, zauważyłem ostatnio , że nie zależy ci żebyśmy razem próbowali naprawić nasz związek, widzę, że mnie nie kochasz. Widzę że ci nie zależy skoro bombardujesz mnie informacjami o innych gościach, z którymi piszesz. Nie tak sobie to wyobrażałem. W związku z tym uważam, że nie powinniśmy już utrzymywać kontaktu. Powodzenia. "

Stary 2018-04-19, 20:26   #40
Tajemniczy13333
Raczkowanie

Nic nawet sie nie odzywam odkąd mi kazała napisać do swojego koleżki . napisała pare minut temu " halo ,żyjesz?" .. Serce mówi że może jest zagubiona,i sama nie wie co robi, i może chce wrócić , a rozum to że ku*** jestem debilem , bo pewnie tylko potrzebuje kierowcy na sobote i mnie bardziej powkur*ać jak odpisze.
Stary 2018-04-19, 22:08   #41
pandemonium4
Zadomowienie

Słuchaj się tego rozumu. Pannie bardzo dobrze robi zabawa Twoimi uczuciami. Ty głupi przeżywasz i się denerwujesz mimo że starasz się udawać niewzruszonego, a ona się z tego cieszy. Naprawdę chcesz jeszcze tak pustą i obrzydliwą osobę? Chcesz być na jej skinienie? Szanuj się, chłopie gdzie Twój szacunek do siebie. Szkoda nerwów.

pandemonium4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-20, 07:42   #42
Tajemniczy13333
Raczkowanie

Dzwoniła po 22 2 razy , i że czemu nie odzywam się. Od 2 miesięcy słyszę od dosłownie każdego żeby usunąć ją z życia , rodziny,znajomych,wszystk ich.
Czuję jak cholera żal utraconej miłości , że traktowany byłem jak śmieć,
zamiast próbować naprawić relację,bo wiedziała że mi zależy to jak zabawka. Wypada od dziś zacząć słuchać rozumu, i odzyskać chociaż resztki swojej godności.
Stary 2018-04-20, 08:24   #43
Stylinska
Raczkowanie

Cytat:
Dzwoniła po 22 2 razy , i że czemu nie odzywam się. Od 2 miesięcy słyszę od dosłownie każdego żeby usunąć ją z życia , rodziny,znajomych,wszystk ich.
Czuję jak cholera żal utraconej miłości , że traktowany byłem jak śmieć,
zamiast próbować naprawić relację,bo wiedziała że mi zależy to jak zabawka. Wypada od dziś zacząć słuchać rozumu, i odzyskać chociaż resztki swojej godności.
Wątpię, że posłuchasz się tego co sam napisałeś i myślę, że póki ona oficjalnie nie znajdzie się w nowym związku z innym kolesiem to ty będziesz za nią latał. A może nawet jak znajdzie sobie kogoś to i tak będziesz miał nadzieje, że wróci do ciebie....przykre.
Stylinska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-20, 09:22   #44
Imizael
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stylinska Pokaż wiadomość
Wątpię, że posłuchasz się tego co sam napisałeś i myślę, że póki ona oficjalnie nie znajdzie się w nowym związku z innym kolesiem to ty będziesz za nią latał. A może nawet jak znajdzie sobie kogoś to i tak będziesz miał nadzieje, że wróci do ciebie....przykre.
Też mam takie wrażenie.

Imizael jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-20, 09:54   #45
Fortuna1
Zakorzenienie

Powodzenia. Obyś te słowa wdrożył w życie bo bez zakończenia tej znajomości niestety będziesz cierpieć.

Stary 2018-04-20, 10:42   #46
Tajemniczy13333
Raczkowanie

Informować ja czemu chce zakończyć znajomość? Czy po prostu już nic nie pisać. Dodam że godzinę temu dzwoniła znów dwa razy. I napisała "co Ty to". Tak jakby nie wiem serio Ona nic nie miała w głowie i nie była świadoma że mam uczucia.
Stary 2018-04-20, 10:53   #47
Stylinska
Raczkowanie

Cytat:
Informować ja czemu chce zakończyć znajomość? Czy po prostu już nic nie pisać. Dodam że godzinę temu dzwoniła znów dwa razy. I napisała "co Ty to". Tak jakby nie wiem serio Ona nic nie miała w głowie i nie była świadoma że mam uczucia.
Kilka wiadomości wcześniej Fortuna napisała ci bardzo dobry przykład co powinieneś napisać, myślę, że taka wiadomość a następnie odcięcie się całkowite to najlepsze wyjście. Tylko pamiętaj, że chodzi o CAŁKOWITE zakończenie znajomości a nie, że wyślesz jej taka wiadomość a za tydzień nie wytrzymasz i odezwiesz się pierwszy albo ona napisze, że przeprasza a ty już jakby nigdy nic jej wybaczysz i nadal będziesz się poniżał.

Cytat:
Po prostu napisz jej wprost, że nie interesuje ci taki rodzaj znajomości jaka ona proponuje. Coś w stylu :

"Cześć, zauważyłem ostatnio , że nie zależy ci żebyśmy razem próbowali naprawić nasz związek, widzę, że mnie nie kochasz. Widzę że ci nie zależy skoro bombardujesz mnie informacjami o innych gościach, z którymi piszesz. Nie tak sobie to wyobrażałem. W związku z tym uważam, że nie powinniśmy już utrzymywać kontaktu. Powodzenia. "

Stylinska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-20, 11:55   #48
KiedysToBylo
Raczkowanie

Coś mi mówi, że jej się podoba teraz ten kolega od gier skoro jego temat jest ciągle przemycany. Widać, że to "zlewanie" tematu owego towarzysza gier jest tylko frazesem, a w rzeczywistości jest to kolec, ktory Cię chyba ostro uwiera skoro tutaj o tym piszesz i planujesz nawet jakieś strategie w tym temacie.

Z kolei ta dziewczyna nie ma za grosz empatii i pewnie zadaje się z Tobą, bo ma ochotę po prostu z kimś dzielić swoje emocje i spędzać czas z powodu swojej ekstrawertycznej natury. Możliwe, że się mylę i sprawa w tym wypadku wygląda inaczej, ale z własnego doświadczenia wiem, że faceci lubią myśleć, że jak kobieta gada o innym to są "gierki", a często po prostu ten drugi jej się podoba i stąd takie tematy.
Nie bez powodu Wizażanki polecają Ci to zakończyć. Jeśli teraz prawdziwie się odetniesz to zachowasz przynajmniej szacunek do siebie samego.
KiedysToBylo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-20, 12:42   #49
Tajemniczy13333
Raczkowanie

Jeśli kogoś to interesuje to to już trwa 2 miechy
i tutaj o tym pisałem -> http://www.netkobiety.pl/viewtopic.p...48571#p3248571
zmieniłem forum bo o tamtym sie dowiedziała, pewnie jak komuś sie bedzie chciało to czytać to uzna że cyrk , i w sumie może mieć racje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-20, 13:55   #50
kalor
Gazela inteligencji

Stary, ja już tutaj myślę, że to cyrk
Stary 2018-04-20, 14:06   #51
KiedysToBylo
Raczkowanie

Rozumiem, że Ci ciężko, bo to była pierwsza poważna dziewczyna, ale czas najwyższy wziąć się w garść. Skoro mieszkasz w małym mieście to może czas pomyśleć o jakimś wyjeździe? Spróbuj ukierunkować swoją energię na coś innego. Skoro masz niedługo maturę to entuzjazm związany z wyborem studiów trochę Cię postawi na nogi. Masz już jakiś kierunek na oku?
KiedysToBylo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-20, 18:43   #52
Tajemniczy13333
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KiedysToBylo Pokaż wiadomość
Rozumiem, że Ci ciężko, bo to była pierwsza poważna dziewczyna, ale czas najwyższy wziąć się w garść. Skoro mieszkasz w małym mieście to może czas pomyśleć o jakimś wyjeździe? Spróbuj ukierunkować swoją energię na coś innego. Skoro masz niedługo maturę to entuzjazm związany z wyborem studiów trochę Cię postawi na nogi. Masz już jakiś kierunek na oku?
W tym rzecz , że jakieś 2 miesiące temu kompletnie nie myślałem o studiach . Dopiero ostatnio , bo nigdy nie byłem wielkim uczonym. Ale mam ochotę spróbować, o ile zdam maturę . Na jakikolwiek kierunek , byle się wykształcić . Miałem takie plany jeszcze niedawno że z teściem do roboty będę jeździł , a w weekendy studia. teraz mi się posypało i nie wiem co.
ps.ogólnie od wczoraj dzwoniła 15 razy, ale w ogole nawet nie odczytuje , od momentu gdy wczoraj o 11 napisala zebym napisal do tego koleżki Jej który jest podpisany ' Mój drzazgowski <3 '
Stary 2018-04-20, 19:36   #53
Fortuna1
Zakorzenienie

Autorze, ale dlaczego to rozstrzasasz? Naprawdę wierzysz w to że ta znajomość ma jakąkolwiek przyszłość? Teraz masz dobry czas na odcięcie się. Nawet na twoim miejscu rozwazylabym studia w innym mieście żeby zacząć wszystko od nowa i nie wracac do tego tematu niedojrzałej ex. Zrób jej papa, zablokuj i zacznij żyć...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-04-20, 22:04   #54
Tajemniczy13333
Raczkowanie

Ogólnie sobie przypomniałem złotą myśl pewną , że nawet mama Jej mówiła ( w co nie wierze) żeby spróbować innego życia, żeby sie rozejść , ale by nie urywać kontaktu , i że jak będziemy pisani to do siebie wrócimy . Żeby Ona mogła mieć młodość, imprezować , bawić się , a na końcu do mnie sie odezwać i zaręczyć się . Ale z kim ?? z kimś kogo sie nie widziało x lat i nagle uczucie ma spać z nieba? Co myślicie o takim pisaniu do siebie
Stary 2018-04-20, 22:40   #55
Fortuna1
Zakorzenienie

Jezu, ja się wypisuje z tego wątku. Do ciebie można gadać jak do ściany. Ja dziękuję.

Stary 2018-04-20, 22:49   #56
Tajemniczy13333
Raczkowanie

Cytat:
Jezu, ja się wypisuje z tego wątku. Do ciebie można gadać jak do ściany. Ja dziękuję.

ale ja już dałem sobie siana , nie kontaktuje sie z Nią. Tylko zapytałem co o takim myśleniu uważacie

Edytowane przez Tajemniczy13333
Czas edycji: 2018-04-20 o 22:51
Stary 2018-04-20, 23:04   #57
d9bc8dbc83c7aee5e9082ee3b616ba3ef54cad1e
Konto usunięte

Cytat:
ale ja już dałem sobie siana , nie kontaktuje sie z Nią. Tylko zapytałem co o takim myśleniu uważacie
No niestety, to są tylko wymówki. Uczucie można przywrócić, ale samo z siebie nie przyjdzie "od tak".
d9bc8dbc83c7aee5e9082ee3b616ba3ef54cad1e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-21, 09:17   #58
Fortuna1
Zakorzenienie

No więc odpowiadając : To kuriozalne co mówi ta niby teściowa, zupełnie bez sensu, niby ona się może wyszalec a ty masz czekać na nią jak piesek z wywalonym jezorem? To się w ogóle kupy nie trzyma. Po co utrzymywać kontakt z kimś, kto ma nas gdzieś, kto ma gdzieś nasze uczucia, kto się nami bawi, kto traktuje nas jak chłopca na posylki, co więcej, ktoś kto nie ma do nas SZACUNKU wysyłając nam jakieś rozmowy z aktualnymi adoratorami mimo że ten ktoś wie że drugiej osobie bardo zależy na odbudowie związku i kocha ? Nie wiem jak można widzieć sens w utrzymywaniu kontaktu z taka osoba. Nie prościej go oficjalnie zerwać, zrobić gruba kreskę i zacząć wszystko od nowa z kimś nowym, z kim większa szansa że się ułoży?

Autorze nie poniżaj się już. Zachowaj te resztki honoru i po prostu napisz jej ze to koniec znajomości z twojej strony (tytułem zamknięcia tego całego rozdziału) i zablokuj wszędzie. Masz prawo do ułożenia sobie życia z kimś, komu będzie na tobie zależało.

Stary 2018-04-21, 09:27   #59
pandemonium4
Zadomowienie

Zgadzam się z powyższym. Zastanów się czy chciałbyś mieć taką żonę - manipulatorkę, lubującą się w ramieniu uczuć innych ludzi, wykorzystującą, bawiącą się ludźmi, mającą się za nie wiadomo co, lubiącą kręcić z kilkoma facetami na raz, nie mającą odrobiny szacunku. Chcesz takiej przyszłości, liczysz na to? Zaufasz jej? Na jakiej podstawie? Jakie zaręczyny ślub, nawet jakby jej się znudzili na jakiś czas inni, to chciałbyś spieprzyć sobie życie z tak okropną osobą? Chcesz być jej wycieraczką do wycierania butów?

Naprawdę tyle jest na świecie dobrych dziewczyn a Ty chciałbyś taką Bleee. Ta dziewczyna jest po prostu pustakiem.

Edytowane przez pandemonium4
Czas edycji: 2018-04-21 o 09:29
pandemonium4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-21, 10:53   #60
Tajemniczy13333
Raczkowanie

Cytat:
No więc odpowiadając : To kuriozalne co mówi ta niby teściowa, zupełnie bez sensu, niby ona się może wyszalec a ty masz czekać na nią jak piesek z wywalonym jezorem? To się w ogóle kupy nie trzyma. Po co utrzymywać kontakt z kimś, kto ma nas gdzieś, kto ma gdzieś nasze uczucia, kto się nami bawi, kto traktuje nas jak chłopca na posylki, co więcej, ktoś kto nie ma do nas SZACUNKU wysyłając nam jakieś rozmowy z aktualnymi adoratorami mimo że ten ktoś wie że drugiej osobie bardo zależy na odbudowie związku i kocha ? Nie wiem jak można widzieć sens w utrzymywaniu kontaktu z taka osoba. Nie prościej go oficjalnie zerwać, zrobić gruba kreskę i zacząć wszystko od nowa z kimś nowym, z kim większa szansa że się ułoży?

Autorze nie poniżaj się już. Zachowaj te resztki honoru i po prostu napisz jej ze to koniec znajomości z twojej strony (tytułem zamknięcia tego całego rozdziału) i zablokuj wszędzie. Masz prawo do ułożenia sobie życia z kimś, komu będzie na tobie zależało.

Bardziej chodziło o to żeby Ona sobie szalała , i ja tak samo . Według mnie też to nie trzyma sie niczego. Ale na 99,9% tak Jej mama nie powiedziała, dlatego nie przejmuje sie tym zbytnio
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości