|
|
#31 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wydolność organizmu po 30 - ce
Cytat:
![]() Nie będę na poparcie każdego zdania wypowiadanego w luźnej rozmowie w necie, wklejała wyników badań przekrojowych i pogłębionych, bo tobie trudno w coś uwierzyć |
|
|
|
|
|
#32 |
|
BAN stały
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;8423817 1]Tutaj jest artykuł o tym:
http://www.newsweek.pl/wiedza/nauka/...,282819,1.html[/QUOTE] Dziękuję. Od razu lepiej. |
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;8423821 1]Uspokój się
![]() Nie będę na poparcie każdego zdania wypowiadanego w luźnej rozmowie w necie, wklejała wyników badań przekrojowych i pogłębionych, bo tobie trudno w coś uwierzyć Akurat w tym przykladzie co podalas, to serio ktos chce dowodow w artykułach, wystarczy rozejrzec sie po ulicy, poczytac fora co sie dzieje .... i to zawsze niedowierzanie, pewnie wymyslila na potrzeby wizazu ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- ja np. jak w cos nie wierze, bo np. w szoku jestem, to sobie sama
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#34 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi Edytowane przez groszek75 Czas edycji: 2018-06-18 o 12:27 Powód: kolor czcionki |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
Mam co prawda jeszcze 26 lat i póki co jedyne zmiany jakie widzę to takie, że nie pozwalam sobie na to czy tamto, ale ze względu na pracę i inne obowiązki, które na mnie spoczywają.
Na całonocną imprezę mogę iść, ale jeśli następny dzień mam wolny. Na studiach można było iść w każdy dzień tygodnia, bo następnego dnia można było się kimnąć na wykładzie albo na zajęciach usiąść w kącie i jakoś przecierpieć. Teraz w pracy nie mam jakoś strasznie dużo obowiązków, ale muszę mieć w miarę trzeźwy umysł i coś robić, nie mogę przesiedzieć całego dnia patrząc w ścianę i trzeźwiejąc. Może właśnie dlatego "dzień po" jest bardziej dotkliwy niż za czasów studiów, kiedy, jak już pisałam, można było tego dnia na wykładach i zajęciach wegetować. Różnicy w intensywności kaca teraz a kilka lat temu nie widzę żadnej. Co do wydolności fizycznej to moim zdaniem teraz jest najlepiej. Może dlatego, że już nie pozwalam sobie na ekstrema typu chlanie, papierosy i chipsy tak często jak kiedyś i organizm jednak mi się odwdzięcza za to w ten sposób. No i jednak więcej się ruszam. Trochę mniej obowiązków niż na studiach, więcej czasu to coś tam sobie ćwiczę. Jako nastolatka baaaaardzo dużo robiłam, ale jednak nie szło mi tak dobrze jak teraz. |
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Ja, niestety, zauważam różnicę. Kiedyś balowałam pod rząd 2 noce i było dobrze, nawet potrafiłam jeszcze rano prowadzić zajęcia fitness
![]() Teraz już jedną imprezę odczuwam przez kilka dni. Myślę jednak, że wynika to nie tylko z wieku ale i z tego, ze teraz mam znacznie więcej obowiązków. |
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Skończyłam 30 lat w tym roku, a chęci do całonocnego imprezowania przeszły mi w okolicach 26 lat, czyli wówczas, gdy doszło dużo obowiązków typu dbanie o własny dom, praca, dodatkowe zajęcia. Moge poimprezować wieczorem, ale potem to spać
|
|
|
|
|
#39 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam 27, ale już od kilku lat czuję, że nie czuję się wtedy jak miałam 17-22 lata. Kiedyś mogłam też balować po kilka dni a teraz jak wypiję 2 piwa wieczorem to rano musze to porządnie odespać ;P
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
wg mnie mało kto koło 20-stki ma świadomość co to jest work life balance i używa organizmu na potęgę myśląc, że to bezkarne. Stąd w okolicach 30-stki pojawiają się dolegliwości typu: bóle placów, problemy z kręgosłupem itp. Po prostu zbieramy żniwa własnych zaniedbań. Jak się ogarniemy i zaczniemy o siebie dbać to można to na spokojnie wyprostować
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.