|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. III
Ja właśnie też. Narazie sie wstrzymalam bo myślę między tym a Holland. Czekam na jakąś okazję dobra, moze sie cos akurat trafi
Teraz poki sie nie przeprowadzimy to nie ma sensu brać bo kurde nie mam gdzie to trzymać nawet ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#33 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#34 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się w kolejnym wątku.
My dziś też zakupowo, ale to głównie takie spożywcze do domu, jutro mam zamiar ostatecznie wybrać kanapę, chyba stanie na takiej z allegro bo tu na miejscu nic mi się nie podoba. W ogóle jakoś tak słabo się teraz czuję, pewnie też przez tę noc nieprzespaną, do tego mały znów aktywny i jeszcze roboty drogowe za oknem, same atrakcje.
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Tydzień to nic... u nas na osiedlu robią elewację bloków i blok obok robią juz pare miesięcy, z drugiej strony nastepny i jest masakra... od 7 rano do wieczora ich słychać
dobrze ze to mieszkanie gdzie się przeprowadzamy akurat juz blok jest zrobiony za to na ten co się wyprowadzamy maja wejsc chyba z pracami na jesień. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję. Ja już tyle lat mieszkam przy głównej ulicy, że powinnam się przyzwyczaić ale nie wychodzi to jakoś. Dodatkowo w dzień wojsko potrafi jeździć co godzinę i ciągły hałas jest. Z kolei jednak jak jest cisza totalna to ja zasnąć tym bardziej nie mogę :/
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez mieszkam przy ulicy, jak nie moge zasnac, to spie w stoperach. Przy dziecku pewnie bede niewyspana, to nic mi nie bedzie orzeszkadzac i bede szybko zasypiac
ale ogolnie tez jestem wrazliwa na dzwieki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#40 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ocieplanie i remonty bloków mnie na szczęście ominęły, jak się wprowadzałam było już zrobione, ale w planach jest podłączenie bloku do ciepłej wody miejskiej i likwidacja junkersów, więc wcześniej czy później rozwalą nam łazienkę, póki co termin nieznany. |
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duzo zdrowka A gdzie jestes tu u nas w DG czy na Sosnowcu? No tak ostatnio moj wrocil z lekcji perkusji i jego nauczyciel tak przy okazji wspomnial bo akurat gadali o dzieciach i moj mowi ze no tak nie duzo czasu zostalo a on mowi no w sumie tak bo nigdy nie wiesz co sie wydarzy moj syn sie urodzil 4 tyg wczesniej takze no jak pomysle to miesiac wczesniej czyli u nas np bylby to poczatek wrzesnia . Takze chyba musimy sie streszczac bo jednak takich rzeczy sie nie przewidzi bede myslec no caly wrzesien mam a tu sie pojawi wczesniej na swiecie i bedziemy miec zdziwko . Wiadomo oby nie ale wszystko lepiej brac pod uwage ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Ja tez tylko te modele z 2018 wiec nie wiem czy to seria s line? Ogolem ogladalam na yotube filmiki o luca, holland i tito jak dla mnie luca i holland niczym sie nie roznia procz wygladu a tito jest drozszy i bylam ciekawa czemu to glownie tylko z materialu jakiego jest zrobiona gondola a na dodatek spacerowka nie sklada sie ze stelazem nigdzie nie ma takiej informacji wiec tak wnioskuje takze no drozszy a ciut gorszy Takze ja juz tylko bede sie sugerowac wygladem ktory bardziej mi sie spodoba skoro niczym sie nie roznia
Jesteśmy razem od 01.06.2001 Zaręczyny były 06.06.2007 Nasz Ślub odbył się 05.06.2010 Edytowane przez Esti10 Czas edycji: 2018-06-18 o 23:20 |
|
|
|
|
#42 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny, szalejecie z tymi wiadomościami
ja Was często podczytuję, ale jednak rzadko piszę, bo przy trójce dzieciaczków.. czas płynie mi na festynach, Dniach Matki, piknikach itd. wieczne imprezy! w brzuszku Zosia,mój mąż już w lutym wybrał imię, czuliśmy, że będzie dziewczynka u mnie 22 tc, od tygodnia jestem na zwolnieniu, dzidziuś słodko się rusza i kopie
|
|
|
|
#43 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
|
|
|
#44 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam się.
Cytat:
Trzymamy kciukiCytat:
Śledzę olx regularnie, podpatruję modele które polecacie i sortuje po najtańszych i najbliższych ogłoszeniach Myślę że do lipca coś upoluję hehe Cytat:
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a co z awusia? Ciekawe kiedy ona miala wracac z urlopu jechali na tydzien czy dwa? Bo kiedys sie odzywala ze te nogi spuchniete na urlopie a teraz juz ostatnio nic co nie ?
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#47 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
jestem i ja!U mnie ostatnio brak czasu na odpisywanie. Upały, nadaktywna dwulatka i obowiązki domowe sprawiają, że chwilami padam na twarz. Za to dzisiaj nie mogę zasnąć, a mój syn szaleje w brzuchu Cytat:
![]() Teraz tez liczę, że młodemu nie będzie przeszkadzał hałas i siostra, która robi sporo zamieszania. ---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Dziewczyny, jakiś czas temu wstawiałyście zdjęcia kombinezonów, w które planujecie ubrać maluchy na wyjście ze szpitala. W jakim rozmiarze je kupowaliście? 56 czy 62? Tak sobie myślę, że 56 może okazać się mały dla większych dzieci, a z drugiej strony wiadomo, że to zakup na chwilę, bo zimą będzie potrzebny grubszy kombinezon. Zastanawiam się, czy jest w ogóle sens kupować taki misiowy polarowy, bo w listopadzie często ubiera się już zimowe kurtki/kombinezony. Tylko czy w takim przypadku wystarczy maluchowi założyć gruby wełniany sweter (który mamy) i okryć kocykiem? Czy któraś z Was nie planuje takiego zakupu i jakoś inaczej chce rozwiązać kwestie ubrania dziecka? A z drugiej strony, co ze spacerami w tym okresie? W ubiegłym roku listopad był przecież nadal ciepły i wtedy taki kombinezon przejściowy byłby idealny. Nie wiem co zrobić. Takie rozkminy o 2 w nocy haha poradźcie coś, proszę
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Hej, w szpitalach sie długo nie pospi niestety... jakos tak zawsze czlowiek budzi się wcześnie
![]() Esti10 w Sosnowcu leżę, w nocy w niedzielę jak się obudziłam ogolnie z bólem to mialam chwile ze myslalam ze pojde do szpitala do dg ale chyba aż tak im nie ufam i poczekalam do rana i przyjechalam tutaj. Tym bardziej ze jak jest tu ktoś znajomy to zawsze lepiej traktują wiec... a sam oddział ginekologi, łazienki w każdej sali i czystość człowieka moze przekonać![]() A tutaj ten oddział jest na prawdę dobry. Pepsi_90 co do kombinezonow to ja się zdecydowalam kupic taki polarowy. Jednak rodzic mam 11 października, jeśli dzidzi urodziło by sie wczesniej to bedzie to np koniec września a wtedy jeszcze naprawde bywa cieplej wiec w kombinezonie zimowym bylo by mu za ciepło. A do lekarza czy na szczepienie czy gdziekolwiek na mały spacer mozna wyjsc. Moja siostra rodziła na początku września i po chyba 3tyg szla na pierwszy spacerek wiec moze warto mieć cos takiego przejśsciowego. Szukaj promo Też A co do rozmiaru to ja wzielam jednak 62. Tym bardziej ze procz kombinezonu dziecko jednak bedzie ubrane w cos wiec dobrze jak będzie ciut większy nic jak się ma w tym cisnac. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#49 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hmgoepprod.jpegWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#50 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zresztą stwierdziłam że niby rodzimy jesienią ale na spacery i tak więcej będziemy wiosną chodzić a na wiosnę zawsze mi się podobają jasne rzeczy:p Chociaż nie przeczę że jak się tak naogladam tych pięknych czarnych co dziewczyny wrzucają to zaczynam się łamać ale chyba zostanę przy pierwszej decyzji![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez bajka775 Czas edycji: 2018-06-19 o 07:59 |
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jasnego wózka nie chce. Zaraz mam wizję, że się wybrudzi, nie dopiorę i będzie mnie tylko wkurzać. Najlepiej jakby jakiś ciemny szary był (taki miałam przy córce) ale były wstawki zielone jaśniejsze.
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam taki polarowy. Ant wychodził w nim że szpitala... W styczniu!!! Przy minusowej temp.
pod spod miał 2 warstwy, ciepła czapkę i na to grubszy kocyk. I nie, nie zmarzł pamiętajcie że to tylko droga do samochodu i z samochodu do drzwi. W aucie można nagrzać. Ja mam rozmiar 56 Ale go dostałam Po innym dziecku. Sama kupiłabym 62 A co do naszych pazdziernikowych dzieci to się zastanawiam czy za grube to nie będzie w zeszłym roku w październiku razem z młodym latalismy na krótkim rękawku... IMAG3541.jpeg---------- A na pierwszy spacer wyszliśmy kilka dni później jak tylko temp. Spadła do -5 bo jak wychodziliśmy to było duuuzo mniej także o ile nie będzie padać deszcze to ma spacery będziemy na pewno wychodzić ![]()
♥♥♥ Żona - 27.08.2016 r. Mama - styczeń 2017 r. Edytowane przez chupacabra88 Czas edycji: 2018-06-19 o 08:35 |
|
|
|
#53 |
|
Jedi
|
Ja Wam powiem, że ta wczorajsza glukoza poszła całkiem całkiem
a to badanie jest tak zdemonizowane i tyle się nasłuchałam od znajomych jakie okropne... ogólnie dla mnie lajt.Smaczne było, nienajgorzej się czułam, siedziałam sobie na kanapie i tylko te 3 wklucia w odstępie godziny były niezbyt przyjemne bo już mi żyła wysiadala ![]() A później miałam wizytę i mój "Mały" waży 680 g tak więc nadal pulpet ![]() Wysłane z mojego HTC6535LVW przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#55 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój synek wczoraj miał 730g i kurde spojrzałam na te centyle i jak na 24tc to sporo i idzie w tą górną granicę ![]() Mam nadzieję że przystopuje bo jak ja to urodze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#56 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super, gratulacje!Ja glukozy w pierwszej ciąży tez nie wspominam jakoś traumatycznie. Teraz w najbliższych dniach tez mnie czeka. Cytat:
szkoda tylko, że nie ma stopek Przekonałyście mnie z tym kombinezonem. W czymś przecież młody będzie musiał wychodzić na dwór. Dzięki Angela_B dobrze, że masz przyzwoite warunki. Przebadają Cię i będziesz spokojniejsza. Oby szybko Cię wypuścili. |
||
|
|
|
#57 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
https://www.smyk.com/catalog/product...ecy-niebieski/ Teraz promo bylo wlasnie wiec cena spoko a tez zamierzam na spacerki wychodzić jak tylko pogoda pozwoli Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oba są super ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.

Teraz poki sie nie przeprowadzimy to nie ma sensu brać bo kurde nie mam gdzie to trzymać nawet 

ale ogolnie tez jestem wrazliwa na dzwieki

Myślę że do lipca coś upoluję hehe
jestem i ja!

Takie rozkminy o 2 w nocy haha
poradźcie coś, proszę
zresztą stwierdziłam że niby rodzimy jesienią ale na spacery i tak więcej będziemy wiosną chodzić a na wiosnę zawsze mi się podobają jasne rzeczy:p
także o ile nie będzie padać deszcze to ma spacery będziemy na pewno wychodzić