![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz. IV
Tak to te majtki. Nie pamiętam już ile mi poszło ale chyba 6 szt wystarczy spokojnie. Później już normalne zaglądałam. Ja też nie wiedziałam ze rodzą. Tzn miałam skurcze w nocy ale takie ze dało się wytrzymać. Rano mnie złapali to już wiedziałam że się coś świeci jak N badania czekałam już ustac nie mogłam i jak siadlam na fotel to mówią że 9 cm i idę rodzić. A teraz już niestety jestem świadoma ; (
#32 |
Nawiedzona PeMa
|
No to jak już ustalicie od kiedy ta donoszona to dajcie znać, wtedy będę takie osoby pogrubiać
![]() A co do koszul do samego porodu, zamówiłam na allegro taką jednorazową, z fajnym dostępem do pleców i do kangurowania. Materiał też wydaje się być oddychający a nie będzie szkoda wywalić. W razie co mam jeszcze zwykłą bawełnianą koszulę na ramiączkach.
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
Możecie rozwinąć temat wiesiolka (olej?) i liści malin?
![]() Ja z kolei mam przeczucie, że urodze po OM, choć chyba wolalabym wcześniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja musze poczytac o porodzie troche bo tez moge skonczyc rodzeniem i nieswiadomoscia, ze to juz 🤣 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Witam Was w nowym wątku
![]() Poszłam w końcu do kina wieczorem, żeby nie zwariować z tego siedzenia w domu. Córce poprawia się ekspresowo, więc mam nadzieję, że jutro wszyscy gdzieś wyjdziemy ![]() Ja słyszałam, że dwa tygodnie przed i dwa tygodnie po to jest poród we właściwym czasie. Czyli donoszona, tak jak pisze zielinka, byłaby od 38.0. U mnie wychodzi, że mogłabym rodzić legalnie już od 12 lipca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Długo trwał Twój poród od odejścia wód? Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja mam niby jakieś tam przeczucie, że urodzę wcześniej, ale ja w moje przeczucia nie wierzę. W pierwszej ciąży byłam pewna, że wcześniej, a urodziłam 8 dni po tp. W drugiej byłam przekonana, że pewnie znowu przenoszę, bo tak samo objawów zbliżającego się porodu brak, a tu 8 dni przed tp. Jeśli chodzi o to, od czego się zaczęło,to pierwszy poród od skurczy i wody odeszły tuż przed partymi, a drugi poród najpierw wody i to podczas snu, obudziło mnie ich odejście, i potem dopiero skurczy dostałam. Ja dzisiaj po tym sprzątaniu przeleżałam cały dzień z bólem brzucha i w krzyżu. W krzyżu bolało mnie głównie z lewej strony. W końcu wzięłam nospę i mi przeszło wszystko.. A co do spania i pobudek, to ja niby śpię całą noc, ale budzę się kilka razy na siku.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja w nowym wątku!
skonsultowalam te przepływy z moim ginem z Polski i powiedział, że jest wszystko w porządku. ![]() Dzięki za słowa otuchy dziewczyny ![]() wczoraj dostaliśmy info, że klucze do mieszkania dostaniemy prawdopodobnie 13 lipca, doczekać się nie moge!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Ja mam szkołę rodzenia dopiero w lipcu, bo wcześniej nie było terminów, więc znalazłam sobie w necie takie coś: szkolarodzeniaprenalen.pl . Trochę sucho prowadzone wykłady, ale konkretnie i dużo tematów poruszone.
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do szczepionek darmowych itp to właśnie słyszałam że albo dziecko urodzone przed 37t0d ma darmowe lub o niższej masie urodzeniowej niż 2500g i u nas w przychodni się o to pytali czy by można zakwalifikować, ale niestety płaciliśmy swoje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#45 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry. U nas dalej spanie. Tzn mąż i córa. Wczoraj nie udało się nam dotrzeć do Lidla. Ciekawe czy dzisiaj coś będzie.
Mimo chodzenia. Sporo wczoraj w końcu nie bolało mnie krocze. Może mała się trochę obróciła i tak nie zaciska. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Pogoda pod psem. Niby cieszy, że pada i nie ma upału, ale 10 stopni to lekka przesada w lato..... My z młodym zalegamy już na kanapie od 7, tz śpi i reszta domu z tego co słyszę też. Dziś się wyspałam bo kaszel już tak nie męczył ale plecy swoje dokładają. W sumie nic prócz odkurzania wczoraj nie robiłam specjalnie wymagającego ale cóż. Już lżej nie będzie teraz.. A ja Wam powiem, że chciałabym przenosić 3 dni. Albo urodzić dzień wcześniej. Ale moje chce urodzić a dziecka wyjść to niestety dwie różne sprawy ![]() Muszę sobie jakąś apke do liczenia ruchów ściągnąć bo niby kontroluje, ale co do czego to już zapominam o której ostatnio był odzew.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#49 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
Ja jestem wręcz pewna, że urodze po terminie. Chyba, że przy cukrzycy nie można, bo gdzieś tak czytałam. Ale pewnie ile szpitali i lekarzy, tyle opinii, więc muszę zapytać mojego gina.
Limonka ekstra, że insulina tak dobrze działa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Kurczę ja liczę na to zw urodze w terminie bo planujemy przeprowadzke sierpień wrzesień...
Ja piłam ten napar z liści malin właśnie żeby nie peknac i robilam czasem masaż krocza olejkiem migdałowym. W połączeniu z aniballem cel został osiągnięty ![]() Co do skurczy dla mnie najbardziej charakterystyczna była ich powtarzalność, pewna regularnosc i stąd widziałam że to to ![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
limonka84
|
Dzień dobry!
![]() Wychodzę dziś do domu, glukoza zdaniem lekarza idealna. Czekam jeszcze na ktg i mogę się pakować. Mam skierowanie do szpitala na 20.07. To będzie skończony 38 tc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Jak leżałam w szpitalu,to też ciągle mówili żeby donosić do 37+0
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny A Wasze dzieci są już głowkami w dół? Jeśli tak to od kiedy?
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
limonka84
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#58 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeszcze znalazłam info że różnica i zawirowanie jest stąd że co innego neonatolodzy a co innego położnicy. Dla jednych istotny jest 38 TC a dla drugich 37. I wtedy mowa o ciąży donoszonej lub noworodku donoszonym. Cytat:
Endozołzo, nie wygrasz ![]() LUF ![]() ![]() 18cs, 5cs po laparo ![]() szczęście trwało za krótko ![]() I ivf ![]() II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244 ![]() Edytowane przez zielinka_87 Czas edycji: 2018-06-24 o 08:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#59 | ||
limonka84
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do porodu to u mnie poród zaczął się od rozwierania szyjki macicy bez skurczy. Miałam tylko takie bóle jak na okres (ale od 2 tyg takie miałam) i plamienie. Rozwarcie samo postępowało dopiero po podłączeniu oksytocyny poczułam skurcze i zobaczyłam gwiazdy na niebie ale to już przy 7-8 cm. Teraz trochę się boję że przegapcie moment. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.