![]() |
#31 |
Recenzentka Miesiąca - Listopad 2020 , Październik 2017
|
Dot.: On, alkohol i ja.
Już jesteś współuzależniona bo naginasz obraz rzeczywistości do jego wizji. Dając kolejną szansę robisz sobie jeszcze większą krzywdę. Nie zajdźcie w ciąże, nie zgotuj dziecku losu, którego z pewnością nie będzie chciało.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Serio, uważaj, w takim związku chwila moment i można stracić kontrolę nad swoimi wymaganiami wobec partnera. Włącza się chęć pomocy za wszelką cenę "bo miłość wszystko wybaczy i wszystko zwycięży". Nie. Przede wszystkim kochaj siebie.
![]() |
![]() |
#33 |
Biała Dama
|
Koleżanki przede mną nie są przekonane i przyznam się że ja też. Dałaś mu szansę, ale pamiętaj że jak zawiedzie to nie dawaj następnych kilku bo dopóki on na serio się nie weźmie za swój problem i nie poszuka pomocy to nic się nie zmieni
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Póki co jest między nami bardzo dobrze. Kiedy nie pije jest cudowny i nie mogę pojąć jak taki świetny facet może wpadać w takie bagno. A może on wcale nie ma jeszcze problemu a jest na dobrej drodze? Ostatnio była sytuacja , ze byliśmy w restauracji na obiedzie i on uparł się , że wypije do obiadu piwo. Troche się wkurzyłam po czym pomyślałam- co w tym złego , że wypił piwo w upalny dzień do obiadu? Czasami sama nie wiem czy nie przesadzam. Prawie każdy facet czasem wypije piwo, a ja już jestem tak przewrażliwiona w tym temacie, że ciężko mi będzie wyluzować czasem....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To jak często on teraz pije? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Naczelna Nastolatka
|
Autorko
Już jesteś w pułapce współuzależnienia..powinn aś iść po pomoc terapeutyczną i psychologiczną dla siebie. siła spokoju
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Musicie oboje iść na terapię
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
Dziewczyno ale Ty jesteś naiwna. Jedno piwo do obiadku ehh. Później do meczu, później u kumpla.Skończy się tak jak się pokłócicie to się uwali. Szkoda ale sama robisz sobie kuku. Nie dam Ci rady bo i tak nie posłuchasz w końcu jesteś współuzależniona.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Aż przykro to czytać autorko
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
Nie, nie każdy facet wypija sobie piwko do obiadu. Mój na ten przykład nie. Mój ojciec, szwagier i sąsiad też nie ma takiego zwyczaju. Skoro sytuacja u was jest jaka jest, to powinno mu zależeć na tym, żeby Ci pokazać, że wcale nie musi sobie tego piwka wypić... a nie upierać się, że koniecznie chce. Może właśnie nie "chce", tylko jednak "musi". |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Konto usunięte
|
[1=1b006c1cc4b33fb32b0a741 c96d131cb0dc83f78_5f5d531 644303;84786626]Nie, nie każdy facet wypija sobie piwko do obiadu. Mój na ten przykład nie. Mój ojciec, szwagier i sąsiad też nie ma takiego zwyczaju.
Skoro sytuacja u was jest jaka jest, to powinno mu zależeć na tym, żeby Ci pokazać, że wcale nie musi sobie tego piwka wypić... a nie upierać się, że koniecznie chce. Może właśnie nie "chce", tylko jednak "musi".[/QUOTE]Dokladnie tak. Facet nie umie sobie odmowic alkoholu. Do tego manipuluje autorka i probuje wpedzic ja w poczucie winy bo gdyby powiedziala mu ze ma nie pic to pewnie by polecial tekst "dlaczego zrobisz ze mnie alkoholika?". Wszystko bylo ok tylko dlatego ze dziewczyna odpuscila temat i nie powiedziala mu jasno ze ma nie pic Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6 Czas edycji: 2018-07-12 o 13:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Recenzentka Miesiąca - Listopad 2020 , Październik 2017
|
Zresztą ostatnia wypowiedź autorki świadczy o tym, że już przywykła i weszła na kolejny etap współuzależnienia - tłumacząc piwo do obiadu i tak samo wytłumaczy wiele innych wyskoków.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
po drugiej stronie szafy
|
[1=1b006c1cc4b33fb32b0a741 c96d131cb0dc83f78_5f5d531 644303;84786626]
Skoro sytuacja u was jest jaka jest, to powinno mu zależeć na tym, żeby Ci pokazać, że wcale nie musi sobie tego piwka wypić... a nie upierać się, że koniecznie chce. Może właśnie nie "chce", tylko jednak "musi".[/QUOTE] Proste.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
[1=1b006c1cc4b33fb32b0a741 c96d131cb0dc83f78_5f5d531 644303;84786626]Nie, nie każdy facet wypija sobie piwko do obiadu. Mój na ten przykład nie. Mój ojciec, szwagier i sąsiad też nie ma takiego zwyczaju.
Skoro sytuacja u was jest jaka jest, to powinno mu zależeć na tym, żeby Ci pokazać, że wcale nie musi sobie tego piwka wypić... a nie upierać się, że koniecznie chce. Może właśnie nie "chce", tylko jednak "musi".[/QUOTE] Dokladnie ![]() Moj partner rowniez nie pije piwa do obiadu. Ani zadnego innego alkoholu. A jego zachowanie zdecydowanie nie jest normalne i pokazuje, ze jednak problem ma. Gdyby go nie mial to uznalaby, ze jednak odpusci sobie piwo, ale on sie upiera Edytowane przez Katia525 Czas edycji: 2018-07-13 o 17:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
wiadomo ,że przechodzenie na odwyk nei nalezy do najlatwiejszych ale mysle ze to kwestia czasu i oczywiscie potrzebna jest tu wola walki aby coś zyskać
![]() ![]() Edytowane przez PatrycjaKostecka Czas edycji: 2018-07-30 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez Corii Czas edycji: 2018-07-18 o 21:57 Powód: Reklama w cytacie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
W sumie tak ale uświadomił sobie później ,że to było dobre rozwiązanie. Czasem trzeba pomóc uchylać nowe drzwi
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
BAN stały
|
Pierwszym krokiem, żeby wyjść z uzależnienia to uświadomienie sobie, że ma się problem. Potem trzeba samemu chcieć. To trudne, ale możliwe. Mój tata był alkoholikiem i od 30 lat, od momentu kiedy postanowiła, że nie będzie pić nie wziął alkoholu do ust. Jak jest upalny dzień i ma ochotę na piwo to kupuje bezalkoholowe. Jeżeli masz mu pomóc to powinnaś go wspierać, a nie mu pobłażać. Przy sytuacji w restauracji po prostu bym wstała i wyszła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.